שאלות ותשובות - עמוד 95

מתי משתמשים לדלקת גרון  במוקסיפן ומתי  ברפאפן? האם זה נכון שכאשר יש דלקת גרון בנוסף לשיעול משתמשים במוקסיפן?
מתי משתמשים לדלקת גרון במוקסיפן ומתי ברפאפן? האם זה נכון שכאשר יש דלקת גרון בנוסף לשיעול משתמשים במוקסיפן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

דלקת גרון יכולה להיגרם על ידי מחוללים שונים. המרכזיים הם וירוסים או חיידקים. החיידקים אחראים סך הכל ל-15% עד 30% ממקרי דלקות הגרון, בעיקר החיידק סטרפטוקוק. ישנם רמזים קליניים מתי מדובר בזיהום חיידקי (חום גבוה, נפיחות רגישה בצוואר, תפליטים מוגלתיים, היעדר שיעול). דווקא שיעול תומך בנוכחות זיהום ויראלי, אשר בו לא מטפלים באנטיביוטיקה. כאשר יש חשד קליני גבוה לזיהום חיידקי, לוקחים משטח גרון (יש תבחין מהיר שלא מצוי ברוב קופות החולים במקומותינו) ומתחילים טיפול אנטיביוטי. תשובת משטח הגרון חוזרת כעבור יומיים-שלושה. אם היא שלילית (ללא צמיחה של חיידק) מפסיקים את האנטיביוטיקה, ואם היא חיובית, משלימים 10 ימי טיפול באנטיביוטיקה. טיפול הבחירה הוא בפניצילין V-K, או בשמו המסחרי רפאפן. זוהי האנטיביוטיקה שמכסה הכי טוב סטרפטוקוקים. לא מקובל לטפל בדלקת גרון סטרפטוקוקלית במבוגרים במוקסיפן (אמוקסיצילין). להפך, משתדלים להימנע ממוקסיפן ואוגמנטין (אמוקסיצילין-קלבולונט) משום כאשר דלקת הגרון היא ויראלית, תרופות אלו עלולות לגרום לפריחה מפושטת. (בילדים המצב מעט שונה, וכן נותנים מוקסיפן בגלל פרופיל חיידקים שונה שרוצים לכסות.) אז התשובה לשאלתך בדבר שיעול ודלקת גרון היא שאין שום הנחיה למתן מוקסיפן, וששיעול תומך, כאמור, דווקא בזיהום ויראלי. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

בני, בן שנה, נולד פג במשקל 800 גרם, סבל מדימום מדרגה 4 הידרוצפלוס. כרגע הוא מאובחן כחולה CP. יש לי בעיה עם האוכל, הוא לא מסכים לאכול כלום חוץ ממטרנה ומרק עוף טחון. אני מנסה מזון קשה, אך הוא נגעל ומקיא.   הוא מתפתח באיטיות, אך יש שיפור כל יום. הוא מקס
בני, בן שנה, נולד פג במשקל 800 גרם, סבל מדימום מדרגה 4 הידרוצפלוס. כרגע הוא מאובחן כחולה CP. יש לי בעיה עם האוכל, הוא לא מסכים לאכול כלום חוץ ממטרנה ומרק עוף טחון. אני מנסה מזון קשה, אך הוא נגעל ומקיא. הוא מתפתח באיטיות, אך יש שיפור כל יום. הוא מקס
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לגבי נושא התזונה של בנך, בהחלט יש מקום לבירור, אך לא אוכל להמליץ על דרכי התמודדות ללא בדיקה. הבעיה היא שילדים שסובלים מ-CP עלולים לשאוף מזון אל קנה הנשימה (אספירציה) בזמן אכילת מוצקים בעיקר, ועל כן לעיתים מומלצת כלכלה רכה, עד לאבחון מסודר של בעיית הבליעה. אספירציה עלולה לגרום לדלקת ריאות ואף לחנק. אני ממליצה לפנות לטיפת חלב, ולבקש ייעוץ והכוונה בנושא. לגבי צילום הריאות, "רטרו קרדיאלי" פירושו מאחורי הלב: רטרו - מאחורי, קרדיאלי - מתייחס ללב. מכאן שישנו תסנין באזור הריאתי שמאחורי צל הלב. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני סובל מכאבים חזקים לאחר 70 מטר הליכה באיזור שריר התאומים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

זהירות, גידים מתוחים! אתה עלול ליצור קרע בסיבי שריר. מומלץ לנוח ולבצע חימום טוב לפני מאמץ עתידי. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט קרא עוד

לפני 3 ימים נפלתי ושברתי את הרגל. נקבע כי יש שבר בקרסול. לאחר התייעצות הוחלט לגבס את הרגל ולא לנתח זמנית. האם בזמן שהגבס על הרגל מומלץ לעשות פעילות כלשהי? כרגע אני זזה מעט במיטה ולא יותר.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ראשית יש לברר האם מותרת לך דריכה או לא. ע"פ הוראת הדריכה יותאם תרגול שיכלול או לא יכלול נשיאת משקל על הרגל. ככלל, מומלץ בכל מקרה להניע את המפרקים מעל ומתחת לגבס, כך שאם הגבס מתחיל מתחת לברך ועד האצבעות מומלץ להניע את הברך ככל שניתן, וכן את אצבעות כפות הרגליים שמחוץ לגבס. אסור להישאר במיטה – חשוב לקום ולנוע ככל הניתן - אם אסורה דריכה כדאי לשאול קביים או הליכון מ'יד שרה' ולהיעזר בהם להליכה. אני ממליץ לבקש מהרופא הפניה לפיזיותרפיה שתגיע בשלב הראשון לביתך על מנת ללמד כיצד לבצע מעברים ולהתנייד. עד למפגש עם הפיזיותרפיסט נסי לתרגל מעט מן התרגילים האלה בלי דריכה אם זו עדיין אסורה, ובלא לגרום ליותר מכאב קל. http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xanklefr_art.htm קרא עוד

רציתי להבין מה בדיוק גורם להורדת היקפים בריצה ובקפיצת טרמפולינה - עצם המאמץ שבקפיצה, או הזעזוע שמקבל הגוף בכל נחיתה? בבקשה אל תעני לי גם וגם כי הנקודה הזאת מאוד חשובה לי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

מכיוון שמראש את לא מעוניינת בתשובה של גם וגם אז ננסח את התשובה אחרת: הזעזוע והניעור תורמים באופן משמעותי גם לצמצום היקפים וגם לצמצום של צלוליטיס. באימונים שלי על הטרמפולינה אני משלבת משקוליות התורמות לחיזוק השרירים גם בפלג הגוף העליון ולא רק בפלג גוף תחתון, ובכך להעלאת מסת השריר, צמצום היקפים, האצת חילוף החומרים, וכל זה מעבר להרגשה הטובה ותחושת המסוגלות שמעניקה הטרמפולינה. בניסיון שלי עם המאומנים שלי, הטרמפולינה תרמה לצמצום בהיקפים שלא הושג קודם לכן בפעילויות אחרות שדרשו אף הן מאמץ ושרפו לא מעט קלוריות. יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085 קרא עוד

לזירוז ירידה במשקל, באיזה שלב של היום עדיף ללכת, בבוקר או בערב?   מהו משך ההליכה המומלץ לצורך ירידה במשקל לאישה בגיל 48 הצועדת בקצב של כקילומטר אחד ב10 דקות?   האם יש משמעות לאכילה לפני או אחרי הצעידה?
לזירוז ירידה במשקל, באיזה שלב של היום עדיף ללכת, בבוקר או בערב? מהו משך ההליכה המומלץ לצורך ירידה במשקל לאישה בגיל 48 הצועדת בקצב של כקילומטר אחד ב10 דקות? האם יש משמעות לאכילה לפני או אחרי הצעידה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

לזירוז ירידה במשקל אין חשיבות באיזה שלב של היום את הולכת, מה שחשוב הוא המאזן הקלורי - כמה שרפנו לעומת כמה הכנסנו. לצורך ירידה במשקל יש ללכת לפחות 20 ק"מ בשבוע, מה שאומר בשבילך כ-40 דקות ביום, 5 ימים בשבוע. כחצי שעה לפני ההליכה רצוי לאכול בננה או תפוח או פרוסת לחם עם גבינה, העיקר שתהיה פחמימה לצורך אספקת אנרגיה לגוף. לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה לפחות שעתיים לפני ההליכה. כמובן שאחרי ההליכה מומלץ להסתפק בארוחה קלה ולשמור על מאזן קלורי שלילי. בברכה יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085 קרא עוד

לפני חודש וחצי עברתי ארתרוסקופיה, אני עושה פיזיותרפיה ומתחילה השבוע הידרותרפיה. למרות הכל אני בקושי הולכת וסובלת עדיין מכאבים חזקים. שאלתי- האם זה הגיוני שנמשך כל כך הרבה זמן? האם כדאי לחזור לאורתופד? יש לי ביקורת אחרי 3 חודשים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

ארתרוסקופיה הינה ניתוח המבוצע בצורה זעיר- פולשנית ויתרונה בכך שיש פגיעה מינימלית ברקמות הבריאות ולכן עם שיקום יחסית קל. ניתו לבצע בטכניקה זו פעולות רבות,החל מאבחון ועד טיפול בנזקים לכל הרקמות במפרק הברך, למשל תיקון מניסקוסים קרועים / תיקון רצועות צולבות קרועות / שיוף משטחים / פרקים פגועים ועוד. זמן השיקום משתנה בהתאם לטיפול שנעשה בארתרוסקופיה ובהחלט ייתכן שלאחר חודש וחצי ישנה עוד מוגבלות רבה. אין מה להתייעץ כעת עם רופא נוסף, אלא להשקיע המון אנרגיה בתרגול ע"פ הנחיית הפיזיותרפיסט. השיקום במכון פיזיותרפיה כוללני ומתייחס לפרמטרים רבים כגון- טווחי התנועה כוח השרירים יכולת ההליכה / ריצה / עליית וירידת מדרגות טיפול תומך בכאבים במגוון דרכים - ממסג' ועד טיפול חשמלי שיפור שיווי המשקל הדינמי של הברך - היכולת להיות יציב במצבים משתנים כגון מרצפות לא מסודרות ברחוב. בנוסף יחפשו גם תורמים נוספים בהם רצוי לטפל כגון : מנח קרסוליים אורך שרירי ירך וברך מנח פיקות נקודות רגישות על מסת שרירי הירך שליטה שרירית על מפרק הברך את כל אלה יבדקו במכון פיזיותרפיה וטיפול מתקן יותאם. עד אז. נסי לתרגל מאלה - בעדינות ולא להגיע לכאב יותר מקל - http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xankspra_art.htm קרא עוד

לפני שנים היתה לי פגיעה מוחית קלה . מאז אני מקבל אספירין . מה ההבדל בין 325 מ"ג לבין 80 מ"ג ? לאחרונה אני שומע שאין הבדל מבחינת דילול הדם .  .האם זה נכון שאין הבדל? במקרה זה אחסוך לעצמי סיבוכים בקיבה.  מציינים שיש לקחת אספירין אחרי ארוחה. האם פרוסת ל
לפני שנים היתה לי פגיעה מוחית קלה . מאז אני מקבל אספירין . מה ההבדל בין 325 מ"ג לבין 80 מ"ג ? לאחרונה אני שומע שאין הבדל מבחינת דילול הדם . .האם זה נכון שאין הבדל? במקרה זה אחסוך לעצמי סיבוכים בקיבה. מציינים שיש לקחת אספירין אחרי ארוחה. האם פרוסת ל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

אכן, מחקרים הראו כי אין הבדל משמעותי ביעילות של אספירין בין המינונים הגבוהים לנמוכים, וכדי לצמצם עד למינימום את תופעות הלוואי של אספירין במערכת העיכול, יהיה הגיוני יותר לקחת את המינון הנמוך היעיל ביותר (75 מ"ג). פרוסת לחם עם גבינה תספיק כדי למנוע את גירוי הקיבה .גם שתיה של שתי כוסות מים או חלב יעשו עבודה טובה. לטבע יש מוצר אספירין אחד שנקרא טבעפירין והוא במינון של 100 מ"ג. קרא עוד

אבקש לקבל הסבר על סדק בשן טוחנת, והאם הכרחי לעקור אותה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

תלוי היכן הסדק. במידה ומדובר בסדק כותרתי, העקירה אינה הכרחית. במידה והסדק באחד השורשים, בדר"כ יש צורך בעקירת השן או השורש הפגוע. בברכה ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים קרא עוד

קראתי את השאלה של הילדה בת ה 13 עם כאבי המחזור,  הבעיה אצלי דומה אך יותר קשה...  אני עושה את כל מה שהוצע ,ועדיין אני מקיאה, כואבת לי הבטן , אני  לא יכולה לקום מהמיטה, יש לי סחרחורות וטשטוש בראיה.  אני לוקחת אקמול, וזה לא עוזר.  אמא שלי אומרת שאני סתם
קראתי את השאלה של הילדה בת ה 13 עם כאבי המחזור, הבעיה אצלי דומה אך יותר קשה... אני עושה את כל מה שהוצע ,ועדיין אני מקיאה, כואבת לי הבטן , אני לא יכולה לקום מהמיטה, יש לי סחרחורות וטשטוש בראיה. אני לוקחת אקמול, וזה לא עוזר. אמא שלי אומרת שאני סתם
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 03/10/2013

יש לנו כמה עצות בשבילך. ראשית, להימנע מקפה ושוקולד בימים שלפני המחזור, להרבות בפעילות גופנית, ולנסות לקחת נורופן, אדקס או אדויל במקום אקמול. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה
מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, קרדיולוג מומחה במחלות לב והתמחות בהפרעות קצב
ד"ר ריטה ברון
ד"ר ריטה ברון גסטרואנטרולוגיה
מנהלת שירות נוירוגסטרואנטרולוגיה במכון הגסטרואנטרולוגי בקריה רפואית רמב''ם
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"