שאלות ותשובות - עמוד 10

אני בת 28. זה כחצי שנה אני נתקפת בסוגי מחלות שונות, דלקות גרון, סינוסיטיס ואלרגיה. אני בחורה בריאה בדרך כלל. אינני מרגישה חזקה כתמיד ולפני כשבוע שוב חליתי, בלוטות הלימפה במפשעה גדלו, ואחרי כמה ימים עלה לי החום.   בבדיקות לא נצפו ממצאים שמאירים את המצ
אני בת 28. זה כחצי שנה אני נתקפת בסוגי מחלות שונות, דלקות גרון, סינוסיטיס ואלרגיה. אני בחורה בריאה בדרך כלל. אינני מרגישה חזקה כתמיד ולפני כשבוע שוב חליתי, בלוטות הלימפה במפשעה גדלו, ואחרי כמה ימים עלה לי החום. בבדיקות לא נצפו ממצאים שמאירים את המצ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

נפריד בין שתי בעיות מרכזיות שאותן את מתארת: 1. מחלה חריפה שהופיעה לפני כשבוע ומתבטאת בחום, הגדלת קשריות לימפה, ותוצאות חיוביות בבדיקת נוגדנים ל- CMV. אם מדובר בנוגדנים מסןג IgM, הם מסבירים את המצב: מחלת הנשיקה הנגרמת על ידי הווירוס CMV. אם מדובר בנוגדני IgG מדובר במחלה אחרת, קרוב לוודאי וירלית. 2. תחושה של הידבקות במחלות רבות לאחרונה. מדובר בתופעה מאד לא ספציפית, העשויה להיגרם על ידי מגוון רחב של מצבים אי אפשר להציע אבחנה על סמך המידע הכללי הזה. אין ספק כי הרופא המטפל בך מסוגל לערוך את הבירור הנחוץ. יש לקחת בחשבון שלעיתים קרובות מצבים כאלה נובעים מלחץ נפשי ואף מדיכאון, ולכן אם את סובלת גם משינויים בתיאבון, בהרגלי השינה ובמצב הרוח, יש מקום להעלות זאת בפני הרופא. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני נוטלת את התרופה ציפרלקס כבר כחודשיים, אך אין כל שיפור במצבי  (דיכאון, חרדות וחוסר ריכוז). האם מומלץ במקרה כזה להעלות מינון (אני נוטלת כדור אחד - של 10 מג)  או להחליף תרופה ?  בנוסף - האם ייתכן שהתרופה מגבירה בעיות ריכוז, והאם העלאת המינון  עלולה
אני נוטלת את התרופה ציפרלקס כבר כחודשיים, אך אין כל שיפור במצבי (דיכאון, חרדות וחוסר ריכוז). האם מומלץ במקרה כזה להעלות מינון (אני נוטלת כדור אחד - של 10 מג) או להחליף תרופה ? בנוסף - האם ייתכן שהתרופה מגבירה בעיות ריכוז, והאם העלאת המינון עלולה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

אם לאחר חודשיים אין כל שיפור, יש בהחלט לשקול העלאת מינון התרופה או החלפתה, וזאת יש לעשות בעזרת פסיכיאטר. אי שקט וחוסר ריכוז הם חלק מתסמיני דיכאון, כך שייתכן שזה מקורם, אם כי ישנם דיווחים שהתרופה ציפרלקס עשויה לגרום לאי שקט במקרים מסוימים. קרא עוד

בעלי קיבל מרופא המשפחה ציפרלקס לשבוע ימים וקלונקס עד שיגיע לפסיכיאטר, עקב דיכאון וחרדות. הכדורים אכן משפיעים ובמהרה, אך אנו חוששים מהתמכרות וממה שיקרה כאשר יפסיק. האם הכל יחזור? הבכי, הלחץ בחזה, חוסר התיאבון?   האם דיכאון בדרך כלל עובר? ואם כן, מה טו
בעלי קיבל מרופא המשפחה ציפרלקס לשבוע ימים וקלונקס עד שיגיע לפסיכיאטר, עקב דיכאון וחרדות. הכדורים אכן משפיעים ובמהרה, אך אנו חוששים מהתמכרות וממה שיקרה כאשר יפסיק. האם הכל יחזור? הבכי, הלחץ בחזה, חוסר התיאבון? האם דיכאון בדרך כלל עובר? ואם כן, מה טו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

ציפרלקס היא תרופה יעילה להפרעות דיכאון וחרדה. התרופה אינה ממכרת, ואין לה תופעות לוואי שפוגעות בעירנות. זו תרופה מקבוצת תרופות נגד דיכאון וחרדה בשם SSRI. התרופה מתחילה להשפיע רק לאחר נטילה יומיומית של כשבועיים-שלושה. השפעתה היא הפחתת מצב הרוח העצוב והסימנים הגופניים של בכי רב, חוסר תיאבון, קשיי שינה וכו'. יש לקחת את התרופה במשך לפחות חצי שנה ורק לאחר מכן אפשר לחשוב על הפסקה, מכיוון שהפסקה מוקדמת מגדילה את הסיכון שכל התופעות שהפריעו למטופל קודם יחזרו. דיכאון בדרך כלל חולף, אפילו ללא טיפול, אבל אז זה עלול לקחת יותר משנה, וחבל, מכיוון שזהו מצב שיוצר פגיעה קשה בתפקוד של האדם עצמו, ולפעמים גם בהרגשה ובתפקוד של בני המשפחה שלו. מכיוון שיש כשבועיים של פער מהתחלת השימוש בציפרלקס ועד שמתחילה הטבה במצב, פעמים רבות מוסיפים לטיפול קלונקס למשך התקופה הראשונה הזאת. קלונקס הוא כדור הרגעה השייך לקבוצת הבנזודיאזפינים, שהן תרופות ממכרות, שלא מומלץ ליטול אותן למשך מעבר למספר שבועות או חודשים. השימוש בקלונקס עלול לפגוע בעירנות ויש להימנע מנהיגה לתקופה של כ-6 שעות לאחר נטילת הכדור. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

אני נוטל  ציפרלקס זה 3 חודשים. האם ייתכן שהתרופה גורמת ללחץ דם גבוה?
אני נוטל ציפרלקס זה 3 חודשים. האם ייתכן שהתרופה גורמת ללחץ דם גבוה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

ציפרלקס (escitalopram) היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. בדרך כלל תרופה זו נסבלת היטב על ידי החולים. תופעות הלוואי האפשריות שלה הן בחילה, יובש בפה, עייפות, הזעה, קושי לישון, ובעיות בתפקוד המיני. אין קשר בין ציפרלקס לבין יתר לחץ דם. אם אתה משתמש בתרופה לטיפול בחרדה, יכול להיות כי החרדה עצמה היא שמעלה את לחץ הדם שלך. על התרופה ותופעות הלוואי שלה תוכל לקרוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=356 קרא עוד

אימי מקבלת כחצי שנה ציפרלקס ובביקור האחרון שלי איתה בבית החולים ישבה בתור משווקת והמליצה לי לבדוק תרופה בשם רסיטל.  היא ציינה שיכול להיות שמכיוון שרסיטל הינה בסל, קופת החולים מעדיפים לתת ציפרלקס כיוון שהרווח שלהם גדול יותר.  מה ההבדל בין התרופות, והא
אימי מקבלת כחצי שנה ציפרלקס ובביקור האחרון שלי איתה בבית החולים ישבה בתור משווקת והמליצה לי לבדוק תרופה בשם רסיטל. היא ציינה שיכול להיות שמכיוון שרסיטל הינה בסל, קופת החולים מעדיפים לתת ציפרלקס כיוון שהרווח שלהם גדול יותר. מה ההבדל בין התרופות, והא
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

אם אמך מקבלת את הטיפול בציפרלקס, והבעיה שבגללה ניתן הטיפול (דיכאון או חרדה) חלפה - אין שום סיבה להחליף את התרופה. הציפרלקס והרסיטל (הנקראת גם ציפראמיל) הן תרופות דומות מאוד, הן בהשפעה והן בתופעות הלוואי. הציפרלקס היא דור חדש יותר מן הרסיטל. תוכל לקרוא על הדומה והשונה ביניהן בשאלה שכבר נשאלה באינפומד בעבר: http://www.infomed.co.il/questions/q_041305_6.htm קרא עוד

התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג, וברצוני לדעת בבקשה, כמה זמן לפני כניסה להריון יהיה עליי לחדול מנטילת התרופה, שכן לפי מה שהבנתי יש לתרופה השפעה מתמשכת גם אחרי הפסקת נטילתה. האם השינויים ברמות הסרוטונין במוח יכולים להשפיע על ההתפתחות הפיזית של העובר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

לגבי השליש הראשון של ההריון, אין כיום מספיק מידע לגבי ההשפעה של ציפרלקס בשלבים המוקדמים של ההריון. המידע שנאסף באופן מדעי ומסודר הוא רק לגבי בעלי חיים. בבני אדם לא בוצעו מחקרים מסודרים. לאור זאת, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (אשר נחשב מחמיר במיוחד) קבע לגבי ציפרלקס שניתן לתת את התרופה בהריון, אולם רק במקרה בו הרופא המטפל חושב שהרווח מנטילת התרופה עבור האישה (רווח = מניעת דיכאון) עולה על הנזק הפוטנציאלי (סבירות נמוכה מאד למומים עובריים). אני ממליצה לך להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית המטפל אם כדאי להפסיק את הטיפול מראש, או לחכות עד שתהיי בהריון, ואז להוריד את המינון בהדרגה. המרכיב העיקרי בשיקול הדעת צריך להיות המצב הנפשי שלך. מה היה המצב לפני התחלת הטיפול, מה המצב כעת, ומה הסבירות שהפסקת הטיפול תביא להחמרה במצבך. חשוב לזכור כי מצב של דיכאון במהלך ההריון, וגם מצב של דיכאון לאחר לידה, עלול להשפיע השפעה שלילית על הרך הנולד, שאינה פחותה מהפוטנציאל של עלייה בשכיחות מומים מולדים. יש יותר מידע לגבי ציפרלקס בשליש השלישי של ההריון. דווחו מספר מקרים של יילודים שאימותיהם נטלו תכשירים נוגדי דיכאון בהריון, והיילודים סבלו מתופעות לוואי זמן קצר לאחר לידתם, אשר נראות כמו מצב של "הרעלת תרופות". ההמלצה כיום היא שאישה הנוטלת תרופות נגד דיכאון תפסיק את הנטילה מספר ימים לפני הלידה, כך שהעובר "יתנקה" מהתרופה לפני לידתו, וכך ימנעו תופעות לוואי אלה. לאחר הלידה מומלץ בדרך כלל לחדש את נטילת התרופה. לגבי הנקה עם ציפרלקס - זה לא מומלץ. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

איזה חיסון צריך לקבל החל מגיל שנה ועד שנה ושבעה חודשים, ומתי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

על פי הוראות משרד הבריאות, בגיל שנה יש לחסן את הפעוטות בתרכיב נגד שיתוק ילדים, תרכיב משולש נגד אסכרה-צפדת-שעלת (DTP) , תרכיב משולש נגד חצבת- חזרת-אדמת (MMR) ותרכיב נוסף נגד חיידק בשם המופילוס אינפלואנזה (Hib). בגיל שנה וחצי- ושנתיים יש לחסן כנגד דלקת כבד נגיפית (Hepatitis A) . למידע נוסף ולטבלאת החיסונים המלאה: www.infomed.co.il/immun.asp קרא עוד

התבקשתי ע"י הרופא שלי לעבור לטיפול בגלולת גינרה מגלולת מרסילון בשל  דימומים במהלך החודש. האם עליי להתחיל בלקיחת גינרה ביום הראשון של הווסת הבאה / מייד לאחר סיום חפיסת המרסילון הנוכחית / לאחר הפסקה בת 7 ימים לאחר סיום החפיסה הנוכחית של המרסילון ?
התבקשתי ע"י הרופא שלי לעבור לטיפול בגלולת גינרה מגלולת מרסילון בשל דימומים במהלך החודש. האם עליי להתחיל בלקיחת גינרה ביום הראשון של הווסת הבאה / מייד לאחר סיום חפיסת המרסילון הנוכחית / לאחר הפסקה בת 7 ימים לאחר סיום החפיסה הנוכחית של המרסילון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 18/07/2019

עלייך להתחיל את הגלולות החדשות ביום שהיית אמורה להתחיל חפיסה חדשה של מרסילון. כלומר לאחר הפסקה של 7 ימים מסיום חפיסת מרסילון הנוכחית.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

קרא עוד

האם יש קשר בין יתר קרישת דם להריון? אם כן, האם יש גבול עליון של הערך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 04/07/2019

כן. הריון מהווה גורם סיכון לקרישיות יתר בדם. הסיכון לפתח קריש במערכת הורידים העמוקה גבוה פי 5 בנשים הרות בהשוואה ללא הרות. הדבר נובע משילוב של שינוי ברמות גורמי קרישה שונים בדם בהריון והאטה בזרימה הורידית. אם קורה אירוע תרומבוטי בהריון, יש לבצע סדרת בדיקות דם על מנת לגלות אם היתה הפרעה קודמת של קרישיות יתר שנתגלתה רק כעת, דבר שיסייע לטפל בהתאם. אין מדד אחד לקרישיות יתר בדם, אלא כעשרה ויותר מדדים שונים, כך שאין גבול עליון של ערך. קרא עוד

בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה  שיכולה להיעשות בקליניקה של גינקולוג, והיא מהווה כלי עזר חשוב  לאבחון מצבים פתולוגיים ברחם, שביטויים בדרך כלל דימום וגינלי.  הבדיקה נועדה לשלול בעיקר סרטן של רירית הרחם, ששכיח יותר בגיל
בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה שיכולה להיעשות בקליניקה של גינקולוג, והיא מהווה כלי עזר חשוב לאבחון מצבים פתולוגיים ברחם, שביטויים בדרך כלל דימום וגינלי. הבדיקה נועדה לשלול בעיקר סרטן של רירית הרחם, ששכיח יותר בגיל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 30/01/2019

בדיקת פיפל היא בעצם ביופסיה, לקיחת דגימה מרירית הרחם. זוהי בדיקה שיכולה להיעשות בקליניקה של גינקולוג, והיא מהווה כלי עזר חשוב לאבחון מצבים פתולוגיים ברחם, שביטויים בדרך כלל דימום וגינלי. הבדיקה נועדה לשלול בעיקר סרטן של רירית הרחם, ששכיח יותר בגיל הבלות, אך לעיתים משמשת גם לבדיקת מצב הרירית במצבי חוסר פוריות. בעבר לקיחת דגימה מהרחם חייבה פרוצדורה מסובכת תחת הרדמה כללית, דמויית הפלה, אך היא הוחלפה בבדיקת הפיפל שיש לה אותה מידה של דיוק. הבדיקה נחשבת לבטוחה, עם מעט סיבוכים וקלה בהרבה הן לרופא והן לנבדקת. לפרטים נוספים- http://www.aafp.org/afp/20010315/1131.html http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003917.htm [13/01/2004] קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר שחר גבע - leo clinic
ד"ר שחר גבע - leo clinic רפואה אסתטית
מנהל רפואי , רפואה אסתטית - רשת קליניקות לרפואה אסתטית LEO CLINICS
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית