שאלות ותשובות - עמוד 9

קיבלתי ארקוקסיה בגלל דלקת בעצם החזה. בנוסף אני מטופל בריתמקס ובקומדין. תופעת לוואי שנגרמת לדעתי על ידי ארקוקסיה (6 כדורים 90 מ"ג) היא הרגשת רעידות שרירים. האם ידוע על התופעה? תוך כמה זמן זה נעלם? האם ניתן לעשות משהו לזירוז היעלמות הבעיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

לא ידוע על תופעה כגון רעידות שרירים כתוצאה מארקוקסיה. על התרופה ותופעות הלוואי שלה תוכל לקרוא באינדקס התרופות באתר. לעומת זאת, בחולים המקבלים ריתמקס (בערך ב- 1% מהחולים), דווחו תופעות לוואי של רעד, התכווצויות וחולשת שרירים. קומדין אינה גורמת לרעד שרירים. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אני מקבל אומפרדקס. בעלון נאמר לקחת לפני הארוחה, עדיף בבוקר. רופא המשפחה אמר לי לקחת בערב, והרוקחת בקופ"ח אמרה לקחת חצי שעה אחרי האוכל . אני מקבל אספירין ופלאויקס ואיקאפרס לאחר צנתור וכן קסטרל בגלל פרוסטטה. אז מתי לקחת את האומפרדקס ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 29/09/2020

אכן ההמלצה הרשמית היא לקחת את התרופה אומפרדקס (או בשמה הגנרי אומפראזול - Omeprazole) לפני הארוחה, ובעדיפות לפני ארוחת הבוקר. מאחר והרופא שלך המליץ לך אחרת, כדאי שפשוט תשאל אותו מה הסיבה להמלצתו. קרא עוד

אני בן 28, בריא בדרך כלל, ושומר על כושר גופני טוב. בשנה האחרונה קורה לי לעיתים שאני מתעורר בלילה כשכל גופי רטוב מזיעה. ניסיתי לישון עם בגדים פחות חמים, אך הבעיה עדיין חוזרת על עצמה. חשוב לי להדגיש כי אני לא סובל מהזעת יתר במשך היום. מה יכולים להיות ה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 23/02/2020

הזעות לילה נחשבות לחריגות אם ההזעה מצריכה החלפת בגדים או מצעים, ואם אירועים אלה חוזרים ואינם מקרה חד-פעמי. הזעות מסוג זה יכולות לנבוע מסיבות רבות, החל בבעיות הורמונליות (למשל, פעילות יתר של בלוטת התריס), דרך זיהומים שונים, וכלה במחלות ממאירות. עם זאת, אם אתה בריא ואינך סובל מסימפטומים נוספים כמו חולשה או חום, סביר להניח שזו בהזעה שפירה, שקשורה לסיוטי לילה או לחרדות כלשהן. לרוב, לאחר בירור קצר אצל רופא המשפחה, אפשר להבין מהו מקור הבעיה. גם אם אתה מרגיש בריא לגמרי, אני ממליצה לגשת לרופא המשפחה למען הסר ספק. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני סובל זה 4 חודשים מנפיחות והצקה בבטן הימנית התחתונה, עם תופעות משתנות בצורת הצואה במשך כל הזמן. לעיתים צריך ללחוץ, ברוב הזמן הצואה רכה ועם ריר, שלשולים נדירים, ולעיתים היציאה נורמלית.   בדיקות הדם שלי תקינות, בדיקת דם סמוי חיובי 1/6 (אני סובל מטחו
אני סובל זה 4 חודשים מנפיחות והצקה בבטן הימנית התחתונה, עם תופעות משתנות בצורת הצואה במשך כל הזמן. לעיתים צריך ללחוץ, ברוב הזמן הצואה רכה ועם ריר, שלשולים נדירים, ולעיתים היציאה נורמלית. בדיקות הדם שלי תקינות, בדיקת דם סמוי חיובי 1/6 (אני סובל מטחו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 23/02/2020

התסמינים אותם אתה מתאר (נפיחות בבטן ותופעות משתנות בצורת הצואה) יכולים להתאים למספר מחלות, ביניהן מחלות דלקתיות של המעי, כגון קרוהן או אולצרטיב קוליטיס, אך לאור העובדה כי בדיקות ההדמיה שביצעת תקינות, אפשרויות אלו נשללות, מכיוון שלא נמצא מוקד דלקתי כלשהו או עדות למחלה מכל סוג אחר. לכן אין לי הרבה מה להוסיף. לא ציינת בשאלתך פרטים לגבי הרגלי התזונה שלך. האם שינית לאחרונה הרגלים בנוגע לתזונה? האם אתה מקפיד על שתייה מספיקה? יכול להיות כי התסמינים האלה קשורים לאכילה לא נכונה, ובנושא זה תוכל להתייעץ עם דיאטנית.
תרגיש טוב ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

מהי רמת האלכוהול בדם הנחשבת סבירה, ומהו סולם הערכים שעל פיו ניתן לבדוק האם זה גבוה או נמוך? והאם המספר המתקבל הוא באחוזים או בסולם יחסי אחר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/02/2020

ניתן לבדוק רמות אלכוהול בדם על ידי בדיקת דם, או על ידי בדיקת נשיפה. בבדיקת דם ערך הנמוך מ 50mg/dl נחשב קביל. בבדיקת נשיפה, עפ"י החוק, אדם נחשב שיכור אם נמצא אלכוהול בריכוז של יותר מ-240 מיקרוגרם לליטר אוויר שננשף מפיו. מידע נוסף תוכל למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=125 קרא עוד

אני חולת טרשת נפוצה, וקראתי לאחרונה כי עישון עלול להחמיר את המחלה (מעבר לנזקים הרגילים שהוא גורם). עד היום נאמר לי שאין קשר ישיר בין הדברים. האם נמצא קשר בין עישון לבין טרשת נפוצה? האם עישון גורם להחמרה בהתקפים? אני כבר 18 שנה עם המחלה. האם יש סכנה ב
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

טרשת נפוצה היא מחלה כרונית של מערכת העצבים הפוגעת במבוגרים צעירים. נזק שנגרם למעטפת המיאלין המקיפה את העצבים במוח ובחוט השדרה פוגע בתפקודם של עצבים אלה. מהלך המחלה מתאפיין בהתקפים ובהפוגות לסירוגין. התסמינים כוללים הליכה לא יציבה, רעד בתנועות הגפיים, אטקסיה, תנועות לא רצוניות של העין, ריצוד עיניים, הפרעות בדיבור וחולשה. הסיבה אינה ידועה. המחלה מאופיינת בהירדמות וחולשה בגפיים, איבוד ראיה חלקי או מלא, ראייה כפולה או מטושטשת, כאבים ועקצוצים בחלקים שונים בגוף (כולל באזור החזה), איבוד שיווי משקל ורעד, עייפות, סחרחורת. יכולים להופיע סימפטומים נוספים, ולא כל הסימפטומים האופייניים מופיעים בהכרח. בשנת 2005 התפרסם מחקר גדול שהראה כי לעישון יש השפעה על התקדמות מחלת הטרשת הנפוצה ועל החמרה בהתקפים. לצערי, מחקר זה לא כולל מידע על ההשפעות של גמילה מוחלטת ופתאומית מעישון, אך ההמלצה המשתמעת מהמחקר היא להפסיק את העישון. אולי כדאי להתייעץ עם הרופא הנוירולוג המטפל לגבי ההשפעות של העישון. תוכלי לקרוא על המחקר בקישור הבא: http://www.medicalnewstoday.com/articles/23178.php קרא עוד

אני בת 61. לפני שלושה שבועות וחצי התפרצה אצלי שלבקת חוגרת בצד ימין של המותן, מהטבור עד עמוד השדרה. קיבלתי  זובירקס 800. עד היום הפריחה לא נעלמה, ויש לי כאבים חזקים והרגשת נימול בחלק העליון של הפנים והעיניים. האם יש צורך בטיפול נוסף? ממתי ועד מתי המחל
אני בת 61. לפני שלושה שבועות וחצי התפרצה אצלי שלבקת חוגרת בצד ימין של המותן, מהטבור עד עמוד השדרה. קיבלתי זובירקס 800. עד היום הפריחה לא נעלמה, ויש לי כאבים חזקים והרגשת נימול בחלק העליון של הפנים והעיניים. האם יש צורך בטיפול נוסף? ממתי ועד מתי המחל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

שלבקת חוגרת היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף הווריצלה. מדובר באותו הנגיף הגורם אבעבועות רוח בילדים. באנשים שחלו באבעבועות רוח, לאחר ההחלמה נותר הנגיף רדום בתאי העצב באתרים שונים במערכת העצבים המרכזית. מסיבות שונות, הנגיף עשוי לשוב ולהתפרץ שנים מאוחר יותר, אלא שכעת, הודות לזיכרון החיסוני, הוא אינו מתפשט בכל הגוף, אלא מוגבל לעצב יחיד. לאורך העצב מופיעה פריחה שעשויה להיות מגרדת או כואבת. בשלב זה המחלה מידבקת במגע עם הנגעים שעל העור, אולם יכול להידבק רק מי שלא חלה מעולם באבעבועות רוח ולא חוסן נגד המחלה. זה אומר שלמעשה, כמעט רק תינוקות עשויים להידבק. בעלך ובתך אינם בסכנת הידבקות. הטיפול במחלה נועד להגביל את משכה ולהקטין את הסיכוי שיתפתחו סיבוכים. המרכזי בהם הוא כאב עצבי שלעיתים רחוקות עלול להימשך זמן רב. אכן ישנו חיסון נגד וירוס אבעבועות הרוח, הניתן לכל התינוקות במדינת ישראל. החיסון לא נועד למנוע התפרצות של שלבקת חוגרת אלא את מחלת אבעבועות הרוח. אין טעם לחסן אנשים בוגרים, שכן רובם ככולם כבר חלו במחלה, וממילא הם מחוסנים נגדה. הטיפול שקיבלת הוא המומלץ במקרים אלה. כעת לא נותר אלא להתאזר בסבלנות, שכן המחלה חולפת מאליה במוקדם או במאוחר. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

לאחותי התגלתה מחלת הנשיקה. התוצאות הן:   EBV EBNA POSITIVE 600  CMV IgG 9.40 POSITIVE  CMV IgM שלילי   מה זה אומר, אחד שלילי ושניים חיובי?   ובקשר לטחול - איך עושים מעקב כדי לדעת אם הוא בסדר? פנינו לרופאת המשפחה והיא אמרה שנחוצה רק מנוחה, אבל כאן קרא
לאחותי התגלתה מחלת הנשיקה. התוצאות הן: EBV EBNA POSITIVE 600 CMV IgG 9.40 POSITIVE CMV IgM שלילי מה זה אומר, אחד שלילי ושניים חיובי? ובקשר לטחול - איך עושים מעקב כדי לדעת אם הוא בסדר? פנינו לרופאת המשפחה והיא אמרה שנחוצה רק מנוחה, אבל כאן קרא
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

CMV ו- EBV שניהם וירוסים שיכולים לגרום למחלה המכונה מחלת הנשיקה. צירפת תוצאות סרולוגיות, אשר מראות לנו את פרופיל הנוגדנים לווירוסים כפונקציה של ציר הזמן. נוגדנים מסוג IGM בדרך כלל מופיעים במחלה החריפה והם עדות למחלה פעילה. נוגדנים מסוג IGG הם עדות לזיהום בעבר. כ-90% מהאוכלוסיה הבוגרת נושאת נוגדני IGG ל-EBV ול- CMV, בשל חשיפות לווירוס בעבר, שלרוב אינה מורגשת קלינית, כך שהתוצאה של ה-CMV שצירפת לא מפתיעה. EBNA גם הוא נוגדן אשר לא מופיע בפאזה החריפה של המחלה, אלא כעבור מספר שבועות, ונשאר גבוה במשך כל החיים, כך שלמעשה, לא מאבחנים בעזרתו זיהום פעיל. לפי התוצאות שצירפת, אין עדות למחלה חריפה או נוכחית בשל EBV או CMV אלא רק לחשיפות בעבר, כמו באחוז גבוה מהאוכלוסיה, כאמור. לכן לא ברור לי על מה התבססה האבחנה. מכל מקום, כאשר יש מחלה חריפה, באחוז מסוים של האנשים, יש הגדלה של הטחול ולעיתים נדירות יש קרע של הטחול, אשר מתבטא בכאבים עזים בבטן ובמותן שמאל המקרינים לכתף השמאלית. למיטב ידיעתי, גם באלה שיש להם טחול גדול, אין המלצה למעקב אחר גודל הטחול, אלא רק למנוחה בחודש הראשון של המחלה. מכל מקום, טחול גדול בנסיבות אלו חוזר לגודלו התקין בדרך כלל בתוך כשלושה שבועות. רפואה שלמה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על  ידי נגיף ה- EBV (אפשטיין באר) או נגיף הציטומגלו (CMV). לעיתים  נדירות עשויה המחלה להיגרם מנגיף ה- HIV או מטפיל הטוקסופלסמוזיס.   כאשר נגרמת המחלה כתוצאה מ- EBV (שהוא הגורם השכיח למחלה)
מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על ידי נגיף ה- EBV (אפשטיין באר) או נגיף הציטומגלו (CMV). לעיתים נדירות עשויה המחלה להיגרם מנגיף ה- HIV או מטפיל הטוקסופלסמוזיס. כאשר נגרמת המחלה כתוצאה מ- EBV (שהוא הגורם השכיח למחלה)
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

מחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) היא מחלה זיהומית הנגרמת בדרך כלל על ידי נגיף ה- EBV (אפשטיין באר) או נגיף הציטומגלו (CMV). לעיתים נדירות עשויה המחלה להיגרם מנגיף ה- HIV או מטפיל הטוקסופלסמוזיס. כאשר נגרמת המחלה כתוצאה מ- EBV (שהוא הגורם השכיח למחלה) אכן יכולה להיות הדבקה במגע אינטימי כמו חיבוקים ונשיקות. כאשר המחלה נגרמת על ידי נגיף ה- CMV או נגיף ה- HIV, יכולה להיות הדבקה במגעי מין לא מוגנים, ובשימוש במחטים ללא חיטוי. כאשר המחלה נגרמת על ידי נגיף הטוקסופלסמוזיס המחלה אינה מידבקת. [06/06/2002] קרא עוד

חברה לעבודה טוענת שבתה בת ה-5 היתה חולה עם חום גבוה וגרון מודלק בסוף השבוע, ואתמול עברה בדיקות לגילוי מחלת הנשיקה. עם זאת, היא אמרה שעד שיגיעו התוצאות, ומכיוון שהחום ירד אתמול, נשלחה בתה הבוקר לגן! האם אכן ניתן לשלוח את הילדה לגן אם ירד החום, אך יש ח
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 20/08/2019

בילדים, הגורמים למחלות חום המערבות גם את הגרון הם לרוב ווירוסים, מחלות מדבקות וחולפות. גם מחלת הנשיקה נכללת ברשימה. מחלת הנשיקה היא מחלה זיהומית הנגרמת בעיקר על ידי נגיף אפשטיין-באר, הפוגע בקשרי לימפה בצוואר, בבתי השחי ובמפשעה. הנפגעים העיקריים הם מתבגרים ומבוגרים צעירים. אחרי תקופת דגירה של 7-5 ימים מופיעים תסמינים, הכוללים התנפחות של קשרי לימפה, חום, כאב ראש, כאב גרון ואיבוד התיאבון. המחלה מאובחנת לפי נוכחות מספר רב של מונוציטים לא טיפוסיים בדם ועל ידי בדיקות סרולוגיות. התסמינים עשויים להימשך שבועות אחדים עד להחלמה. אין טיפול למחלת הנשיקה, שכן זהו וירוס, ובווירוס לא מטפלים טיפול אנטיביוטי. המחלה עוברת עם הזמן, ומתבטאת אצל כל אחד באופן שונה, גם מבחינה אורכה. בנוסף, זו מחלה די קלה כשחולים בה בגיל צעיר, וההתאוששות ממנה קצרה יחסית. אין צורך למנוע הידבקות, ואפילו עדיף לעבור אותה בגיל צעיר. ידוע כי 90% מהילדים שיידבקו בנגיף הם אסימפטומטיים, כלומר לא אינם סובלים מתסימני המחלה. בגיל הילדות, גם אלה שנדבקים במחלה סובלים מעייפות ומחולשה, ובמקרים רבים מדלקת בגרון. אם ירד החום ונראה כי הילד מרגיש טוב יותר, ניתן לשלחו לגן, כמובן לאחר התייעצות עם הרופא. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
5.0
( 12 חוות דעת )
"שמענו רבות על שיטת הטיפול הייחודית שלו והיינו חייבים לקבל אותה, הפרופ׳ איש נעים וסבלני והסביר באריכות על כל שלב ושלב בתוכנית, ניכרת מדבריו מקצועיות רבה וניסיון עשיר בנושא האסתמה של ילדים"
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית