שאלות ותשובות - עמוד 12

האם אפשר ללדת בלידה נרתיקית רגילה לאחר ניתוח קיסרי קודם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

בעבר ניתוח קיסרי אחד שלל מהאישה את האפשרות ללדת לידה טבעית לאחריו. החתך התחתון הנפוץ כיום, מאפשר ללדת בלידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי אחד ולעיתים אף יותר (למרות שרופאים ומיילדות בודדים בלבד מסכימים ליילד בלידה רגילה גם לאחר שני ניתוחים קיסריים ומעלה). הבעייתיות הנובעת בלידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי קשורה בסיכון ניתוחי גבוה יותר, עקב חשש מהיווצרות קרע בדופן הרחם, שכן הרחם כעת מצולק. הסיכון לקריעתו גדל, בייחוד לאור הלחץ העצום בו מצוי בעת התפתחות צירים בלידה רגילה. באופן כללי, מקובל כיום כי ניתן ללדת בלידות רגילות ללא הגבלה לאחר ניתוח קיסרי אחד אולם הדבר אינו מקובל לאחר יותר מניתוח קיסרי אחד.

קרא עוד

לאחרונה נתגלה אצלי חיידק הליקובקטר פילורי ברמה 6.7. הרופא נתן לי טיפול משולש:  אומפרדקס,  מוקסיויט,  קארין. כבר יותר משבוע אני לוקחת את הטיפול, והוא רק החריף את הסימפטומים. האם כדאי להפסיק את הטיפול? יש לי יותר מ-5 סימפטומים של מחלת הקנדידה. האם יש ק
לאחרונה נתגלה אצלי חיידק הליקובקטר פילורי ברמה 6.7. הרופא נתן לי טיפול משולש: אומפרדקס, מוקסיויט, קארין. כבר יותר משבוע אני לוקחת את הטיפול, והוא רק החריף את הסימפטומים. האם כדאי להפסיק את הטיפול? יש לי יותר מ-5 סימפטומים של מחלת הקנדידה. האם יש ק
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

הטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי ניתן למשך כמה שבועות, וחשוב ביותר להשלים אותו. השיפור בתסמינים לא חייב להופיע בימים ראשונים של הטיפול, ולכן אמליץ לך להתמיד בו. אם לאחר שבועיים אין הטבה, אמליץ לך לפנות לרופא שנתן לך את הטיפול להתייעצות. אם הזיהום הפטרייתי הופיע אחרי התחלת הטיפול, יכול להיות כי יש קשר בין השניים, מכיוון שנטילת האנטיביוטיקה החלישה את מערכת החיסון בגופך, דבר שיכול לגרום להופעת זיהום פטרייתי, אך אם הזיהום היה כבר לפני או במקביל, ככל הנראה אין קשר בין השניים. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

בבדיקת CT שנערכה לי התגלו   L3-4 אנולוס מעובה ללא לחץ על השק.  L4-5 פוטרוזיה לטרלית שמאלית עם לחץ על הפורמין.  L5-S1 פוטרוזיה לטרלית מימין עם לחץ על הפורמין.  ספינל סטנוזיס גרמית צנטרלית.  מפרקי הפסטריים והריצסים הלטרלים שמורים.  השק התקלי בקו האמצע.
בבדיקת CT שנערכה לי התגלו L3-4 אנולוס מעובה ללא לחץ על השק. L4-5 פוטרוזיה לטרלית שמאלית עם לחץ על הפורמין. L5-S1 פוטרוזיה לטרלית מימין עם לחץ על הפורמין. ספינל סטנוזיס גרמית צנטרלית. מפרקי הפסטריים והריצסים הלטרלים שמורים. השק התקלי בקו האמצע.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

קודם כל עליך להבין שרופא מטפל בבני אדם ולא מטפל בבדיקות או בפענוחיהן. הדבר החשוב, שכלל לא ציינת בשאלתך, הוא מהן הבעיות שבגללן הפנו אותך לבדיקת ה-CT. פוטרוזיה היא מילה אחרת לבלט. פה מתכוונים לבלט של הדיסק הבין-חולייתי, שכנראה לוחץ על התעלה שבתוכה נמצא העצב, ויכול לגרום לכאב המקרין לרגליים. במקרה שלך קיים לחץ משמאל בגובה L4-5 ולחץ מימין בגובה L5-S1. הגבהים בפענוח מתייחסים לדיסק ולחוליות בהן מדובר. ספינל סטנוסיס הוא היצרות של הקצה החולייתי על רקע של שינוי ברקמות הסובבות אותו. תיתכן היצרות גרמית על רקע של שבר או שינויים ניווניים (אוסטאופיטים). ההיצרות עשויה ליצור לחץ על קצה עמוד השדרה, שנקרא זנב הסוס, דבר שעשוי להביא לכאבי גב והפרעות נוירולוגיות שונות. תהליך זה לרוב קשור לגיל. שוב, יש להתאים את הפענוח לבעיות מהן סובל החולה, ובהתאם לכך לתפור לך טיפול מתאים. הייתי פונה לאורתופד מומחה לייעוץ. בהצלחה ד"ר עמית גיל - אינפומד קרא עוד

מהם היתרונות והחסרונות של ביצוע ניתוח להסרת שקדים אצל ילדים קטנים עם שקדים מוגדלים ודלקות שקדים חוזרות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

ילדים קטנים ותינוקות הסובלים משקדים מוגדלים או הישנות של דלקות שקדים, עלולים לסבול בשכיחות גבוהה יותר מחסימת נשימה ובעיות נשימה דרך האף או הפה. שקדים מוגדלים תופסים חלק ניכר מחלל הלוע, בייחוד אצל ילדים אצלם החלל מוצר בבסיסו, מפריעים לנשימה התקינה של הילד, וגורמים לאי נוחות גדולה, נחירות, ואף סטרידור (סוג של שיעול נבחני). היתרון הבולט של הניתוח, הוא שהוא פותר סופית את בעיית השקדים המוגדלים, על כל הבעיות הנלוות- זיהומים חוזרים של הגרון, הפרעות הנשימה וכו'. מאידך, עדיין מדובר בניתוח, הכרוך בסיבוכים, ועדיף להימנע ממנו במידה ואין אינדיקציה ברורה והפרעה לתפקוד.

קרא עוד

באיזה גיל כדאי לעבור ניתוח להסרת שקדים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

אין קביעה מוחלטת לגבי הגיל הרצוי לעבור את הניתוח, במידה והמטופל נחשב מועמד ראוי לניתוח (כלומר עונה על האינדיקציות המתאימות). נהוג להשתדל ולחכות עד אחרי גיל שנה, בתינוקות הסובלים מדלקות חוזרות או הפרעות נשימה עקב שקדים מוגדלים (“kissing tonsils”), למעט מקרים בהם אין ברירה אחרת. אין הכללה האם עדיף לנתח בגיל הילדות או הבגרות, אולם לרוב מנתחים כיום בגיל צעיר יחסית, בעיקר כיוון שהכאבים לאחר הניתוח הם לעיתים חמורים יותר אצל מבוגרים מאשר אצל ילדים.

קרא עוד

ביצעתי בדיקת אקו לב, תוצאות הבדיקה שאינן תקינות היו:   א. מסתם מיטרלי תקין במבנהו ודרכו אי-ספיקה קלה ביותר.  ב. מסתם טריקוספידלי תקין במבנהו ודרכו אי-ספיקה קלה ביותר עם מפל לחצים דרכו בסיסטולה של 25 ממ"כ.  ג. לחץ ריאתי מוערך 30 ממ"כ, לחץ רי
ביצעתי בדיקת אקו לב, תוצאות הבדיקה שאינן תקינות היו: א. מסתם מיטרלי תקין במבנהו ודרכו אי-ספיקה קלה ביותר. ב. מסתם טריקוספידלי תקין במבנהו ודרכו אי-ספיקה קלה ביותר עם מפל לחצים דרכו בסיסטולה של 25 ממ"כ. ג. לחץ ריאתי מוערך 30 ממ"כ, לחץ רי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

לא ציינת מדוע עשית את הבדיקה והאם את סובלת מסימפטומים כלשהם. אי-ספיקה של מסתם - זהו מצב בו כאשר החדרים מתכווצים על מנת להזרים דם למחזור הדם, חלק מהדם חוזר בחזרה לעליות, כי סגירת המסתם בין העליות לבין החדרים אינה שלמה. אצלך מדובר באי-ספיקה קלה ביותר, שברוב במקרים היא חסרת משמעות. אולם לחץ הדם הריאתי שלך בגבול העליון של הנורמה, וזה כנראה עקב אי-הספיקה המיטרלית, שיוצרת לחץ על הריאות. לא צפוי כי מצב זה יחלוף עם הזמן. אני מציעה לך לגשת לקרדיולוג על מנת לקבל חוות דעת מוסמכת וכן לצורך מעקב. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אודה לכם אם תעזרו לי בפיענוח הבדיקה: האם בדיקת ההריון חיובית או שלילית?  BETA  HCG
אודה לכם אם תעזרו לי בפיענוח הבדיקה: האם בדיקת ההריון חיובית או שלילית? BETA HCG
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

אודה לכם אם תעזרו לי בפיענוח הבדיקה: האם בדיקת ההריון חיובית או שלילית? BETA HCG 2 MLU/ML בדיקת B-HCG באופן רגיל שלילית, לכן כל ערך מדיד מעיד על אפשרות של הריון. כדי לוודא שיש הריון, הערכים של B-HCG צריכים להכפיל את עצמם כל יומיים-שלושה. הערך שציינת מאוד נמוך. אני ממליצה לך קודם כל לחזור על הבדיקה. עלייך לפנות, בנוסף, לרופא נשים. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד [02/04/2008] קרא עוד

האם ערך HCG של 3771 בשבוע הרביעי + 4 ימים תקין? אם הוא גבוה מדי - על מה הוא יכול להצביע?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

הערכים שאת מציינת גבוהים מהרגיל, אך עם זאת בתחילת ההריון חישוב גיל ההריון לעתים אינו מדוייק. ערכי בטא גבוהים מהרגיל יכולים להצביע על הריון של תאומים או לעיתים על פתולוגיות. בכל אופן, אני ממליצה לך לגשת לרופא, כדי לאשר את גיל ההריון גם על פי אולטרסאונד. את ערכי הבטא התקינים על פי גיל ההריון תוכלי לראות כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071307_4.asp קרא עוד

להלן תוצאות בדיקות HCG שעברתי:   בשבוע ה-3 וחצי להריון: 400  בשבוע ה-4 וחצי: 900  בשבוע ה-5 וחצי: 850   ההפרש בין הבדיקות העוקבות היה 7 ימים. אין לי כאבים או דימומים. הרופא ביקש בדיקת בטא נוספת בעוד 3 ימים ובדיקת אולטרסאונד וגינלי. האם יש סיכוי להריו
להלן תוצאות בדיקות HCG שעברתי: בשבוע ה-3 וחצי להריון: 400 בשבוע ה-4 וחצי: 900 בשבוע ה-5 וחצי: 850 ההפרש בין הבדיקות העוקבות היה 7 ימים. אין לי כאבים או דימומים. הרופא ביקש בדיקת בטא נוספת בעוד 3 ימים ובדיקת אולטרסאונד וגינלי. האם יש סיכוי להריו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

הערכים לא נראים מעודדים, מכיוון שערכי הבטא אמורים להכפיל את עצמם כל יומיים לערך, ובכל זאת, עדיין מוקדם לקבוע. פעלי לפי הוראות הרופא. את ערכי הבטא התקינים בהריון תוכלי לראות כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071307_4.asp קרא עוד

לפני כשנה התחלתי לחוש עייפות וסחרחורות. פניתי לפני שבועיים לרופאת המשפחה שלי, ובבדיקה גופנית היא הרגישה כי בלוטת התריס מוגדלת בצד ימין.  בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס נמצא:   אונות התירואיד הודגמו במרקם המוגוני ובגודל תקין.  באונה ימנית הודגם גוש
לפני כשנה התחלתי לחוש עייפות וסחרחורות. פניתי לפני שבועיים לרופאת המשפחה שלי, ובבדיקה גופנית היא הרגישה כי בלוטת התריס מוגדלת בצד ימין. בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס נמצא: אונות התירואיד הודגמו במרקם המוגוני ובגודל תקין. באונה ימנית הודגם גוש
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

את מתארת קשרית (גוש) בודדת בבלוטת התריס. המילה סולידי משמעה כי הקשרית מלאה רקמה ולא נוזל, להבדיל מציסטה. קשרית בבלוטת התריס היא תופעה שכיחה מאוד. ב-5% מהאנשים ניתן למשש קשרית. בניתוחים לאחר המוות מוצאים קשריות בבלוטת התריס בכ-50% מהאנשים. 95% מקשריות אלו שפירות. היותה של הקשרית מוגדרת היטב מגדילה עוד יותר את הסיכוי שהיא שפירה. הדרך היחידה לוודא שהקשרית שפירה היא לקחת דגימת רקמה על ידי שאיבה במחט - FNA. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"טיפול מצוין.אדיבות.מאוד מומלצת.תודה"
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 9 חוות דעת )
"יעל הייתה קשובה סבלנית, היא נהדרת עם ילדים והקדישה לנו תשומת לב מלאה והסבירה הכל לעומק ולעניין."