שאלות ותשובות - עמוד 13

אני בת 42. עברתי ניקור של קשרית בגודל 1 ס"מ בבלוטת התריס. זו התשובה: "עקב ריבוי הקבוצות קיים חשד שמודבר בקשר היפרפלסטי ומומלץ מעקב". חזרתי לרופא והוא אמר שצריך מעקב לגבי גודל הקשרית, ושבינתיים עלי להיות רגועה. אני מאוד לחוצה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

קשריות בבלוטת התריס הינן מאוד שכיחות. ניתן לחוש קשרית במישוש ב-4% עד 7% מהאוכלוסיה הבוגרת. השכיחות של הקשריות עולה עם הגיל ועם החשיפה לקרינה. הקשריות שכיחות יותר בנשים. המטרה העיקרית בהערכת קשרית בבלוטת התריס היא להבדיל בין קשרית ממאירה לבין קשרית שפירה. מרבית הקשריות בבלוטת התריס הן שפירות. ישנם כמה אמצעים המאפשרים לנו לקבוע האם קשרית היא ממאירה או שפירה, ביניהם בדיקת FNA (בדיקה שבה לוקחים חלק קטן מהקשרית ומסתכלים על התאים תחת מיקרוסקופ) ומיפוי עם יוד רדיואקטיבי (כדי לבדוק אם הקשרית "חמה", כלומר קולטת את היוד או "קרה" - אינה קולטת את היוד). ישנן קשריות (לרוב השפירות) שמייצרות עודף של הורמוני בלוטת התריס, וכך מובילות להפרעה הורמונלית. כאשר אנו מסתכלים על התאים במיקרוסקופ, אחד הדברים שניתן לראות הוא היפרפלזיה (שגשוג של התאים). השגשוג לרוב שפיר. לא ציינת אם הקשרית גרמה לבעיות כלשהן שאת חשה, ואם ישנה גם הפרעה הורמונלית הקשורה לתפקוד בלוטת התריס, כמה זמן ידועה הקשרית, אם היא גדלה, ואם ישנן תופעות נוספות כגון ירידה במשקל. אני ממליצה על המשך המעקב אצל רופא המשפחה ואצל אנדוקרינולוג. בהצלחה ד"ר שרון בר-שי - אינפומד קרא עוד

לאחרונה נמצאה אצלי קשרית סולידית באונה הימנית של בלוטת התריס בגודל 1x0.6. האונה הימנית גדולה מהשמאלית ולכן שלחו אותי לבצע מיפוי. במיפוי נמצא שכל איזור האונה הימנית חם, לא רק הקשרית, ולכן לא ניתן לפסול את האפשרות שהקשרית ממאירה. כעת אני לקראת טיפול FN
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

אתייחס ראשית לתפקודי בלוטת התריס שהבאת. לא ציינת אמנם יחידות מדידה, אבל אוכל לומר כי תפקודי בלוטת התריס שלך תקינים. ערך ה- TSH צריך להיות בטווח שבין 0.35 לבין 5.5 ואילו F T4 בטווח שבין 10 לבין 25. תוכלי לראות זאת באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=53 קרא עוד

אני בת 25 ושוקלת נטילת ראוקוטן בפעם השניה, לאחר שהאקנה חזרה. הפעם הקודמת הייתה לפני חמש שנים.   להלן מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה בתשובות קודמות:   כיצד ייתכן שההמלצה היא לא להיכנס להריון רק במשך לפחות חודש אחרי סיום הטיפול, בשעה שקראתי שאפקט התרופ
אני בת 25 ושוקלת נטילת ראוקוטן בפעם השניה, לאחר שהאקנה חזרה. הפעם הקודמת הייתה לפני חמש שנים. להלן מספר שאלות שלא מצאתי להן תשובה בתשובות קודמות: כיצד ייתכן שההמלצה היא לא להיכנס להריון רק במשך לפחות חודש אחרי סיום הטיפול, בשעה שקראתי שאפקט התרופ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

התרופה רואקוטן היא נגזרת סינתטית של ויטמין A, המותווית לטיפול במספר מחלות עור, ביניהן אקנה. ריכוז התרופה בדם מתנרמל תוך 10 ימים, ולכן ההמלצה לגבי הריון היא טווח ביטחון של חודש. טווח הביטחון נחוץ מפני שהתרופה שייכת לקטגוריה X בהריון ובהנקה, כלומר, הוכח בבני אדם שהיא גורמת למומים מולדים. רואקוטן גורמת להידקקות של העור, לשבירות, ליובש ולרגישות גבוהה לקרינה. כנראה שהשפעה זו נמשכת זמן רב יותר, וזה כנראה לא קשור לריכוזה בדם, ולכן ההנחיות לגבי הימנעות ממניפולציות עוריות הן אכן לטווח של חצי שנה מתום הטיפול. בארץ יש רופאים שממליצים על טווח ביטחון של חודשיים-שלושה בין הפסקת הטיפול לבין הריון. ההמלצה הרשמית בספרות היא חודש. בספרות הרפואית מותארות הפרעות נדירות של פיגמנטציה בעת טיפול ברואקוטן. כמו כן, יכולה להיוותר היפר פיגמנטציה (כתמים כהים על העור) לאחר העלמות האקנה. התרופה רואקוטן עצמה יכולה לעזור להיפרפיגמנטציה הנותרת של האקנה, אך לרוב, הטיפול צריך להיות קוסמטי, בלייזר. אין מניעה להמשיך ביוגה בעת הטיפול בתרופה. כשליש מחולי אקנה המטופלים ברואקוטן נזקקים לקורס טיפולי נוסף. אני לא חושבת שזהו מדד המנבא הצלחה של טיפול נוסף או את כישלונו. צריך להגיע למינון מצטבר מקובל (עייני בתשובות קודמות) על מנת למזער את סיכון ההישנות. אין לשתות אלכוהול בעת טיפול ברואקוטן. התרופה נמנית עם שורת תרופות אשר גורמות לאי-סבילות לאלכוהול. שילובה עם אלכוהול מעלה סיכון לתופעה הנקראת Disulfiram-Like Reaction הכוללת בחילות, הקאות, הסמקה, קצב לב מואץ, וקוצר נשימה עד מוות. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד קרא עוד

הייתי רוצה לדעת אם חסימה פיזית בעזרת כף היד של יציאת הזרע מהפין יכולה להזיק, לדוגמה, לאונן, ורגע לפני שמתרחשת הפליטה, להפסיק את החיכוך ולעצור בעזרת האצבעות את הפליטה ואז פשוט להמתין שהדחף לפלוט נרגע. האם יכול להיווצר נזק כתוצאה מפעולת החסימה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

כאשר אתה מונע את השפיכה על ידי לחץ פיזי סביב הפין, הזרע יצא לרוב בפעם הבאה שתרוקן את כיס השתן. אם עשית זאת פעם אחת, לא נגרם כל נזק, אולם אני לא ממליץ לך לעשות זאת באופן קבוע, מה גם שלא ברור לי מה הסיבה לעשות זאת. האם זה כדי למנוע שפיכה מוקדמת? אם כן, עדיף שלא תחכה לשפיכה עצמה ואז תנסה לעצור אותה, אלא שתפסיק את הגירוי המיני שניה לפני השפיכה עצמה, ואז אם תלחץ על הפין סביב העטרה, הגירוי המיני ירד ותוכל להמשיך משם. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

בגיל צעיר עברתי ניתוח וריקוצלה בהצלחה. ביצעתי בדיקת זרע, והתוצאות:   צמיגות 1  נפח 3  ריכוז 80*10^6  תנועה 48%  TOTAL MOTILE COUNT 114*10^6   בבדיקה ע"פ שיטת Kruger היו התוצאות:   תאים תקינים 4  פתולוגיית ראש 88  פתלוגיית זנב 8  אבחנה משוערת: te
בגיל צעיר עברתי ניתוח וריקוצלה בהצלחה. ביצעתי בדיקת זרע, והתוצאות: צמיגות 1 נפח 3 ריכוז 80*10^6 תנועה 48% TOTAL MOTILE COUNT 114*10^6 בבדיקה ע"פ שיטת Kruger היו התוצאות: תאים תקינים 4 פתולוגיית ראש 88 פתלוגיית זנב 8 אבחנה משוערת: te
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

השאלה, כמו גם המצב, מורכבת למדי, ואין ספק שעליך להיוועץ באורולוג מומחה. וריקוצלה, הרחבת ורידי האשך, היא תפעה נפוצה, המצויה אצל כ-15% מאוכלוסיית הגברים. הסיבה נעוצה לרוב בבעיות אנטומיות הקשורות למבנה או לתפקוד הוורידים הללו. סיבות נדירות יותר לתופעה הן גידול באגן הלוחץ על מוצא הוורידים, חסימה של ורידי הכליה, ועוד. Teratozoospermia משמעה שיש כמות מעטה של תאים בעלי מורפולוגיה (מבנה) תקינה, כלומר פחות מ-15%. כמות התאים התקינים בבדיקתך היא 4%, וזו תוצאה הנחשבת לחמורה. גם תנועתיות הזרע ירודה יחסית. על מנת לקבוע עקרות, לא די בבדיקת זרע אחת. יש לחזור על הבדיקה, ולשים לב במיוחד לתנועתיות הזרעים, למספרם ולצורתם. לגבי אפשרויות טיפול, קודם כל חשוב לבדוק מה המקור לחוסר תקינות הבדיקות. ישנם טיפולים אפשריים רבים ושונים, כגון תרופות המעלות את ריכוז הזרעים בנוזל כאשר הוא נמוך. ניתן גם להקפיא זרעים ושהאישה תעבור הזרעה מלאכותית, ועוד. לעוד מידע, ראה http://www.emedicine.com/MED/topic1167.htm קרא עוד

התחתנתי לפני שנה, ואנחנו עוד לא בהריון. כנראה שיש לי שחלות פוליציסטיות, העניין עוד בבדיקה. חוץ מזה, רמת הפרולקטין שלי גבוהה עקב אדנומה שהתגלתה בבלוטה במוח, ואני לוקחת חצי כדור של דוסטינקס בשבוע על מנת לווסת את רמת הפרולקטין.   בשנה האחרונה הווסת שלי
התחתנתי לפני שנה, ואנחנו עוד לא בהריון. כנראה שיש לי שחלות פוליציסטיות, העניין עוד בבדיקה. חוץ מזה, רמת הפרולקטין שלי גבוהה עקב אדנומה שהתגלתה בבלוטה במוח, ואני לוקחת חצי כדור של דוסטינקס בשבוע על מנת לווסת את רמת הפרולקטין. בשנה האחרונה הווסת שלי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

כל התופעות שאת מתארת מתאימות בהחלט למצבך (שחלות פוליציסטיות, פרולקטינומה וכתוצאה מכך מחזורים לא סדירים). בחילות, כאבי שדיים והפרשות קלות מהנרתיק יכולים אמנם להופיע בשלבים הראשונים של ההריון, אך במקרה שלך, נראה שמקורם בשינויים ההורמונליים המתרחשים בגופך במהלך המחזור. חשוב מאוד לזכור שקביעת הריון אמינה יכולה להעשות רק על ידי בדיקה אובייקטיבית (כמו בדיקת שתן או בדיקת דם בשלבים הראשונים, או בדיקת אולטרסאונד בשלבים מאוחרים מעט יותר), ואין להסתמך על תופעות וסימפטומים סובייקטיבים (כמו בחילה כאבי שדיים וכו'), על מנת לקבוע הריון. מעבר לכך, לצערי, הסיכוי להיכנס להריון כאשר המחזורים אינם סדירים, קלוש, מכיוון שמחזורים לא סדירים הם לרוב לא ביוציים. אני ממליצה לך לנסות לעקוב אחר המחזורים, וכשאלה יגיעו לסדירות מסויימת, נסו לקיים יחסי מין סביב מועד הביוץ המשוער. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני בת 24, נוטלת גלולות כבר 7 שנים. לאחרונה הופיעו תופעות מוזרות כגון גודש בחזה, קושי בירידה במשקל, כאבי ראש וכדומה. בהתייעצות עם רופא הנשים הוחלט על החלפת הגלולות  ליסמין.   ראשית, רציתי לדעת אם לאור זה שאני מרגישה לא טוב, אפשר להפסיק את נטילת הגלול
אני בת 24, נוטלת גלולות כבר 7 שנים. לאחרונה הופיעו תופעות מוזרות כגון גודש בחזה, קושי בירידה במשקל, כאבי ראש וכדומה. בהתייעצות עם רופא הנשים הוחלט על החלפת הגלולות ליסמין. ראשית, רציתי לדעת אם לאור זה שאני מרגישה לא טוב, אפשר להפסיק את נטילת הגלול
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

ראשית, חשוב לומר שאין קשר בין הבעיות הבריאותיות של סבא שלך לבין השימוש שלך בגלולות למניעת הריון. את יכולה לעשות בדיקות דם של קרישיות אם את חוששת, אבל אין המלצה כזו. אין שום בעיה לעשות הפסקה בין החפיסות, אבל חשוב להשתמש באמצעי מניעה אחר. ההגנה שיספקו הגלולות תלויה במועד התחלת החפיסה. תוכלי למצוא עוד מידע על ההגנה שמספקות גלולות למניעת הריון על ידי שימוש במנגנון החיפוש בפורטל אינפומד. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

הינקתי תאומות בערך במשך שנה וחודשיים. בתקופה זו לקחתי סרזט. לאחר שהתחיל דימום הפסקתי ופניתי לרופא, והוא נתן לי גלולות מסוג מינולט. אני לא מרגישה טוב איתן. נראה לי כי הן גורמות לי לבחילה ולהתנפחות קלה, ואני מעונינת לעבור לגלולות במינון נמוך יותר. חשבת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

גלולות מסוג יסמין בהחלט מספקות את ההגנה הדרושה מפני הריון. סיימי את החבילה של מינולט, ולאחר המחזור הבא התחילי עם יסמין. מובן שאת צריכה מרשם מהרופא לגלולות אלו. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה
מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, קרדיולוג מומחה במחלות לב והתמחות בהפרעות קצב