שאלות ותשובות - עמוד 15

אני בן 21. לפני כשלוש שנים נרשמה לי התרופה  קונצרטה במינון של 54 מ"ג. הבנתי שהמינון נקבע על פי המשקל, ומאז ירד משקלי בכ-15 ק"ג, וכעת משקלי הוא 68 ק"ג. לאחרונה התחלתי להשתמש שוב בתרופה, וניכרות תופעות לוואי של מינון עודף. האם עלי לשנות
אני בן 21. לפני כשלוש שנים נרשמה לי התרופה קונצרטה במינון של 54 מ"ג. הבנתי שהמינון נקבע על פי המשקל, ומאז ירד משקלי בכ-15 ק"ג, וכעת משקלי הוא 68 ק"ג. לאחרונה התחלתי להשתמש שוב בתרופה, וניכרות תופעות לוואי של מינון עודף. האם עלי לשנות
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

מינון Concerta ניתן בכפולות של 18 מ"ג. ניתן לתת עד 72 מ"ג ליום (לילדים בגילאים 6 עד 12 ניתן לתת עד 54 מ"ג ליום). רצוי שתרד לפחות ל-36 מ"ג ליום ותראה איך אתה מרגיש עם התרופה. אנא פנה לרופא המטפל לייעוץ. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

התחלתי את החפיסה בטעות ביום חמישי במקום ביום שישי, ובשבוע השני שכחתי לקחת גלולה של יום רביעי. ברגע שנזכרתי לקחתי אותה ובערב את הגלולה של יום חמישי.  האם ייתכן שאכנס להריון ואיני מוגנת?
התחלתי את החפיסה בטעות ביום חמישי במקום ביום שישי, ובשבוע השני שכחתי לקחת גלולה של יום רביעי. ברגע שנזכרתי לקחתי אותה ובערב את הגלולה של יום חמישי. האם ייתכן שאכנס להריון ואיני מוגנת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

אין לי מושג באיזה יום את אמורה להתחיל את החפיסה, היות וזה נקבע לפי הווסת שלך. אם עברו פחות מ 24 - שעות מהרגע בו שכחת גלולה עד שנזכרת - את מוגנת במהלך החודש. קרא עוד

האם סימבלטה נוגדת חרדה בנוסף לדיכאון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

סימבלטה היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת מעכבי הסרוטונין, ואין התוויה לשימוש בתרופה לבעיית חרדה. לפירוט נוסף על התרופה, להלן קישור למידע על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=391 קרא עוד

עשיתי בדיקת זרע ואני רוצה לדעת מה אומרות התוצאות:  נפח דגימה: 3  צמיגות: חוסר  ריכוז סמ"ק 6^10 20  תנועה: 50%  צורות פתולוגיות: 50%  תיאור: head pathology  תאים עגולים: 6^10  סיכום בדיקה: normospermia
עשיתי בדיקת זרע ואני רוצה לדעת מה אומרות התוצאות: נפח דגימה: 3 צמיגות: חוסר ריכוז סמ"ק 6^10 20 תנועה: 50% צורות פתולוגיות: 50% תיאור: head pathology תאים עגולים: 6^10 סיכום בדיקה: normospermia
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

נפח דגימה תקין צריך להיות בטווח שבין 1.5 לבין 5 מ"ל. ריכוז הזרע הוא בטווח התחתון של הערכים התקינים. תנועתיות של 50% מוגדרת כתקינה, וכך גם המורפולוגיה. בחלק מהזרעונים הראש אינו תקין. תאים עגולים גם הם בלתי תקינים - שתי הצורות האחרונות נכנסות לקטגוריית התאים בעלי מורפולוגיה לא תקינה. אני מצרפת קישור מתוך אינדקס הבדיקות של אינפומד אשר יעזור לך להבין את התוצאות של הבדיקה:

http://www.infomed.co.il/examination-353/
קרא עוד

קיבלנו תוצאות של  בדיקת זרע:   concentration 4.0 mil/ml  normal morphology 0%  motility 36%   שאר המדדים היו בסדר. ברור לנו שהתוצאות לא תקינות ומרמזות על בעיה. נשמח לדעת מה חומרת הבעיה, מה דרכי הטיפול האפשריות ומה סיכויי ההצלחה.
קיבלנו תוצאות של בדיקת זרע: concentration 4.0 mil/ml normal morphology 0% motility 36% שאר המדדים היו בסדר. ברור לנו שהתוצאות לא תקינות ומרמזות על בעיה. נשמח לדעת מה חומרת הבעיה, מה דרכי הטיפול האפשריות ומה סיכויי ההצלחה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

אכן, כפי שהבנתם, ישנם מספר פרמטרים בבדיקת הזרע שאינם תקינים: ריכוז התאים (concentration) אמור להיות בין 20 ל-150 מיליון תאים במ"ל, ואצלכם הספירה עומדת על 4 מיליון תאים. דווקא פרמטר זה אינו מדאיג במיוחד, כי די בתא זרע בודד על מנת להביא להפריה. לגבי צורת התאים, או "מורפולוגיה" (morphology), ישנם שני ערכי ייחוס, בהתאם למעבדות השונות. 50% או 14% מהתאים צריכים להיות עם צורה תקינה. במקרה שלכם, לא נמצאו תאים עם צורה תקינה, מה שבהחלט יכול להוות גורם בעייתי בכניסה להריון. תנועתיות (motility) - לפחות 50% מהתאים אמורים להיות עם תנועתיות תקינה. במקרה שלכם, רק 36% מהתאים הם עם תנועתיות תקינה, אך גם על בעיה זו ניתן בדרך כלל להתגבר. לסיכום, נראה שהבעיה העיקרית היא בצורת התאים. אני ממליצה לחזור שוב על הבדיקה, ולגשת עם תוצאותיה לאחד ממרכזי הפריון לגבר, שם תוכלו לקבל הסבר מפורט על התוצאות והשיטות הטיפוליות המוצעות. מידע נוסף על בדיקת זרע תוכלו למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/examinations/semen-analysis/ קרא עוד

אני בת 27. קיבלתי תשובות של בדיקת שתן:   Glucose - Normal mg/dL  שתן עכור  Ketones - NEG mg/dL  Protein - 30 mg/dL  Blood - NEG mg/dL  Leukocytes - Negative Leu/uL  Nitrite - NEG  pH - 5.5  Urobilinogen - Normal mg/dL  Bilirubin - NEG mg/dL    רמת הח
אני בת 27. קיבלתי תשובות של בדיקת שתן: Glucose - Normal mg/dL שתן עכור Ketones - NEG mg/dL Protein - 30 mg/dL Blood - NEG mg/dL Leukocytes - Negative Leu/uL Nitrite - NEG pH - 5.5 Urobilinogen - Normal mg/dL Bilirubin - NEG mg/dL רמת הח
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

ערך של עד 150 מ"ג חלבון בשתן ליממה נחשב תקין. את עשית בדיקת שתן בסטיק והתשובה שהתקבלה גבוהה מהתקין. הפרשת חלבון בשתן יכולה להיות, בין היתר, תופעה חולפת עקב מחלת חום, מאמץ גופני או מתח נפשי. כ-20% מהמטופלים מראים הפרשת חלבון בשתן הקשורה לתנוחה, ומוגדרת כשפירה. אני ממליצה לך, ראשית כל, לחזור על הבדיקה, ואם צריך, לבצע איסוף שתן לחלבון ל-24 שעות, או בדיקת היחס בין מיקרואלבומין לבין קראטינין. זו בדיקה טובה יותר מבדיקת שתן לסטיק כאשר רוצים לדעת האם יש הפרשת חלבון בשתן ואת כמותה. פני לייעוץ הרופא המטפל. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אני נמצאת בשבוע 10 להריון ורוצה לצבוע את שערי. האם יש סיכון לעובר? האם כדאי לחכות לשבוע יותר מתקדם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

אין בעיה כיוון שהצבע אינו נספג בדם. קרא עוד

בעלי בן 29. היו לו כאבים בכתף במשך כחצי שנה. עשינו ברונכוסקופיה עם ביופסיה. אחרי בדיקות האבחנה היא Sarcoidosis. רשמו לו טיפול  בפרדניזון במינון של 40 מ"ג. עוד לא התחלנו את הטיפול. אין שום סימנים אחרים של מחלה, תפקודי הריאות טובים, אין קושי בנשימ
בעלי בן 29. היו לו כאבים בכתף במשך כחצי שנה. עשינו ברונכוסקופיה עם ביופסיה. אחרי בדיקות האבחנה היא Sarcoidosis. רשמו לו טיפול בפרדניזון במינון של 40 מ"ג. עוד לא התחלנו את הטיפול. אין שום סימנים אחרים של מחלה, תפקודי הריאות טובים, אין קושי בנשימ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

בעלי בן 29. היו לו כאבים בכתף במשך כחצי שנה. עשינו ברונכוסקופיה עם ביופסיה. אחרי בדיקות האבחנה היא Sarcoidosis. רשמו לו טיפול בפרדניזון במינון של 40 מ"ג. עוד לא התחלנו את הטיפול. אין שום סימנים אחרים של מחלה, תפקודי הריאות טובים, אין קושי בנשימה, אין שיעול. האם לפי ממצאי בדיקת CT ובדיקת High-Resolution Computed Tomography (HRCT) שתוצאותיהן מפורטות בהמשך, אין שום סיכוי להחלמה בלי Prednisone? להלן ממצאי הבדיקה: שינויים אינטרסטיציאליים גסים ונגעים מיקרונודולריים רבים, ברובם מתמזגים לתוך הקונסולידציות האלבאולריות. השינויים הנ"ל בולטים יותר באונות העליונות. ניתן לזהות סימני פיברוזיס ריאתי והקטנת נפח קלה ב-RUL. במיצר ובשערי הריאות הודגמה לימפאדנופתיה בינונית, מרבית קשרי לימפה נראים מסויידים קלות. סרקואידוזיס היא מחלה כרונית, רב-מערכתית, שסיבתה אינה ידועה, המאופיינת בהצטברות של תאי מערכת החיסון ליצירת מבנים הנקראים גרנולומות בתוך איברים שונים, עד כדי הרס המבנה התקין של הרקמה. ישנן תבניות שונות של התפתחות המחלה: חריפה, תת-חריפה ואיטית. הצורה האיטית, הנראית בכעד 70% מהחולים, כוללת הופעה של הסרקואידוזיס על פני חודשים וכוללת בדרך כלל תסמינים נשימתיים. ישנה גם צורה א-תסמינית, אשר מתבטאת רק בשינויים בצילום החזה. סרקואידוזיס היא מחלה רב-מערכתית. הריאות כמעט תמיד מעורבות. ל-90% מחולי סרקואידוזיס יש פתולוגיה בצילום החזה במשך המחלה, 50% מפתחים בעיה ריאתית קבועה ו5%-15% מפתחים פיברוזיס (הצטלקות) של רקמת הריאה. מחלת הריאות של סרקואידוזיס מתבטאת קלינית בקוצר נשימה במאמץ ובשיעול יבש (במקרים השכיחים). ישנה גם מעורבות פלאורלית (של רקמת הריאה, דבר שיכול לגרום לכאבים בחזה) ב1%-5% אשר מלווה בנוזל פלאורלי (נוזל בין מעטפות הריאה). טיפול הבחירה לסרקואידוזיס הוא גלוקוקורטיקואידים (סטרואידים, כדוגמת פרדניזון). אולם הבעיה העיקרית בסרקואידוזיס היא ההחלטה מתי לטפל. מכיוון שהמחלה מתנקה ספונטנית בכ-50% מהמקרים, ומכיוון שנזק קבוע לאיברים אינו משתפר תחת טיפול בסטרואידים, ישנה מחלוקת לגבי ההתוויות לטיפול. ישנם קריטריונים מתי להתחיל טיפול. עבור מחלה ריאתית, מקבלים את ההחלטה על בסיס שילוב של ההיסטוריה הרפואית, הבדיקה הגופנית, צילום חזה ותפקודי הריאות. בדרך כלל עוקבים אחרי המחלה הריאתית חודשיים-שלושה, אםו התהליך הדלקתי אינו דועך ספונטנית, נהוג להתחיל בטיפול. הטיפול המקובל הוא פרדניזון 1 מ"ג לק"ג משקל גוף למשך 4 עד 6 שבועות, וירידה הדרגתית על פני חודשיים-שלושה. אם המחלה מתלקחת, חוזרים על הפרוטוקול. יש גם טיפולי קו שני ושלישי, אך לא אפרטם כאן. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד [01/09/2008] קרא עוד

אני בן 43. עברתי  בדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס ובעקבותיה נכתב:   אונה ימנית 6.5x3.3x3.8 ס"מ.  מוגדלת ומכילה ממצא גדול במימדים 3.2x4.8 ס"מ עם גבולות לובולריים.  רושם של Halo ברובו נראה אקוגני עם איזורים ציסטיים, בעיקר פריפריים,  קולט בדופ
אני בן 43. עברתי בדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס ובעקבותיה נכתב: אונה ימנית 6.5x3.3x3.8 ס"מ. מוגדלת ומכילה ממצא גדול במימדים 3.2x4.8 ס"מ עם גבולות לובולריים. רושם של Halo ברובו נראה אקוגני עם איזורים ציסטיים, בעיקר פריפריים, קולט בדופ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

הממצאים המתוארים בבדיקת האולטרסאונד מעידים על הימצאות כמה ציסטות בבלוטת התריס, ואחת מהן באונה הימנית של הבלוטה, גדולה. יש לשקול בדיקת FNA, בדיקה שבה לוקחים ביופסיה מציסטה שגדולה 1 ס"מ ויותר, אך היות שאין בידי פרטים על הציסטה כגון גבולות סדירים או לא סדירים, זרימת דם או הסתיידות, איני יכולה לקבוע מה צריך להיות השלב הבא. אנא פנה לאנדוקרינולוג לפענוח מדויק יותר של הבדיקה ולהמשך הבירור. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

אני בת 61, סוכרתית זה כשנתיים, מאוזנת על ידי  מטפורמין, אחד בצהריים עם האוכל ושניים בארוחת ערב. יש לי ערך hba1c של 6.2 יציב,  ורמת גלוקוז 97. אני סובלת גם מלחץ דם גבוה זה כעשר שנים ומטופלת על ידי  דיובאן 160 וחצי כדור  אמלו 5, וגם כאן אני מאוזנת לחלו
אני בת 61, סוכרתית זה כשנתיים, מאוזנת על ידי מטפורמין, אחד בצהריים עם האוכל ושניים בארוחת ערב. יש לי ערך hba1c של 6.2 יציב, ורמת גלוקוז 97. אני סובלת גם מלחץ דם גבוה זה כעשר שנים ומטופלת על ידי דיובאן 160 וחצי כדור אמלו 5, וגם כאן אני מאוזנת לחלו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

ישנן סיבות אפשריות רבות לסחרחורת, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות למחלות הרקע שלך. ראשית, יש להבדיל בין סחרחורת "רגילה" (dizziness), כלומר תחושה שה"ראש מסתובב", לבין ורטיגו, שהיא תחושה שהעולם מסתובב סביבך, שפעמים רבות מלווה בבחילה או הקאות. לפי התיאור שלך של "שחור בעיניים" נראה יותר שמדובר בסחרחורת רגילה ולא בוורטיגו. לא ציינת מתי את חשה את הסחרחורת המדוברת - אם בשינוי תנוחה משכיבה או ישיבה לעמידה, בזמן הליכה או פעילות גופנית מאומצת, בישיבה או בשכיבה. יש משמעות לכך מפני שזה יכול לכוון לגורם. כל התרופות שמשמשות לטיפול ביתר לחץ דם יכולות לגרום לנפילות של לחץ הדם, במיוחד בשינוי תנוחה משכיבה או ישיבה לעמידה. תופעה זו נקראת תת-לחץ דם אורתוסטטי, או תנוחתי. גם סוכרת במשך שנים (אני לא יודעת אם רק אובחנת לפני שנתיים או שהיית במעקב מסודר והמחלה "נתפסה" בתחילתה) יכולה לגרום למיני השפעות על מערכת העצבים, בינהן חוסר איזון של המערכת המאזנת באופן טבעי את לחץ הדם ואת הדופק. גם ללא מחלות הרקע יש לאנשים רבים נטייה ל"תת לחץ דם תנוחתי", במיוחד כאשר הם מעט מיובשים או בימים חמים במיוחד. פרט לסיבה השכיחה הזאת, יכולות להיות סיבות אחרות לסחרחורת, ביניהן בעיות מבניות בלב או הפרעה במערכת החשמלית של הלב, שינויים הורמונליים (גיל המעבר, בלוטת התריס), אנמיה ("חסר דם") ועוד. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולהיבדק באופן מסודר, ושהבדיקה תכלול גם בדיקת לחץ דם פשוטה להערכה של "תת לחץ דם תנוחתי", בדיקות דם לפי הצורך ובדיקות אחרות לפי ראות עיני הרופא. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אלי דריזין
ד"ר אלי דריזין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל את שירותי ההדמיה בתחום הגינקולוגי בקופ"ח "מאוחדת"
ד"ר אלי רוזנפלד
ד"ר אלי רוזנפלד כירורגיית פה ולסת
רופא בכיר במחלקה לכירורגיית פה ולסתות בביה"ח בילינסון, מרכז רפואי רבין בפתח תקווה.
ד"ר תמיר וינברג
ד"ר תמיר וינברג עיניים
5.0
( 24 חוות דעת )
"לדר וינברג הגעתי במצב בעייתי של מספר 12 מינוס וקטרקט מתקדם לגילי. פגשתי רופא מקצועי מאוד, שירותי ורואה אותי ברמה האישית ברמת המתח והחרדה בה הייתי שרויה. לאחר בדיקות, חישובים והסבר מקצועי, עשה ניתוח מדהים. היום אני רואה בזכותו 6:6. מעריכה מאוד וממליצה בחום🌺"