שאלות ותשובות - עמוד 14

חברה שלי, בת 19, עברה הפלה באמצעות כדורים. אם ההפלה לא הצליחה, האם זה אומר שהעובר עדיין חי ובריא או שהיא תהיה חייבת לעבור גרידה? מה תפקיד הכדורים? להרוג את העובר או רק להוציאו מהרחם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

כאשר אומרים שהפלה באמצעות כדורים לא הצליחה, זה אומר שעדיין נשארה רקמת הריון ברחם. הגרידה מתבצעת על מנת להוציא את רקמת ההריון שנותרה. בשלב זה של הגרידה כבר אין עובר חי ברחם. תפקיד הכדורים הוא להפסיק את ההריון, על כל מה שמשתמע מכך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

אני בת 21, נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג  פמינט. היתה לי דלקת בדרכי השתן ויום אחד, בשבוע השני של הגלולות, נטלתי אנטיביוטיקה מסוג  אופלודקס, ולאחר מכן, במשך 5 ימים, גם את התרופה Ofloxacin, וסיימתי את האנטיביוטיקה כאשר נשארו לי בחבילה 4 גלולות. לאחר מ
אני בת 21, נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג פמינט. היתה לי דלקת בדרכי השתן ויום אחד, בשבוע השני של הגלולות, נטלתי אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס, ולאחר מכן, במשך 5 ימים, גם את התרופה Ofloxacin, וסיימתי את האנטיביוטיקה כאשר נשארו לי בחבילה 4 גלולות. לאחר מ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

היעילות של גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן עלולה להיפגע כאשר גם נוטלים אנטיביוטיקה. בנוסף, גלולות למניעת הריון עלולות לשבש את ספיגת האנטיביוטיקה בגוף. בטיפול קצר טווח באנטיביוטיקה מומלץ להפסיק עם הגלולות ולהשתמש באמצעי מניעה אחר. לאחר סיום האנטיביוטיקה ניתן לחזור ליטול את הגלולות, אך מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף בשבוע-שבועיים הראשונים כדי להבטיח להגנה מלאה. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

אני משתעלת כבר זמן ממושך, הרופא העלה היום השערה כי זאת יכולה להיות שעלת. אם כן, האם זה יכול לעבור ללא תרופות? ואם נותנים את התרופה רק בשלב הזה (אחרי חודשיים של שיעול) זה יעזור?  ההדבקה יכולה להיות בנוסף לשיעול דרך מגע פיזי?  והאם המחלה מחזורית, כלומר
אני משתעלת כבר זמן ממושך, הרופא העלה היום השערה כי זאת יכולה להיות שעלת. אם כן, האם זה יכול לעבור ללא תרופות? ואם נותנים את התרופה רק בשלב הזה (אחרי חודשיים של שיעול) זה יעזור? ההדבקה יכולה להיות בנוסף לשיעול דרך מגע פיזי? והאם המחלה מחזורית, כלומר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

שעלת (pertussis) היא מחלה זיהומית מדבקת הנגרמת עקב זיהום הקרומים הריריים של דרכי הנשימה על ידי החיידק בורדטלה פרטוסיס. לאחר תקופת דגירה של שבוע - שבועיים מופיעים נזלת, חום ושיעול. השיעול נעשה התקפי ומאופיין בקולות טיפוסיים של שאיפת אוויר, ולאחר התקפי שיעול אף בהקאות. השיעול יכול להימשך שבועות אחדים. החיסון שניתן נגד המחלה (ונמצא בשגרת החיסונים של ישראל) מספק הגנה טובה נגד המחלה. למרבה הצער יש בשנים האחרונות ירידה במוכנות הציבור לחסן את ילדיהם נגד המחלה ולכן יש עלייה בשכיחות המחלה. המחלה עוברת בדרכי אוויר, כלומר בעיטוש ושיעול, לא במגע ישיר. ברגע שמתפתח שיעול, לא ברור שטיפול אנטיביוטי יעזור לחולה עצמו, אבל הוא בהחלט מסייע במניעת הפצת המחלה, ולכן הוא מומלץ. הטיפול האנטיביוטי המומלץ הוא אנטיביוטיקה ממשפחת המאקרולידים כמו אריתרומיצין, אזיתרומיצין, או קלאריתרומיצין, ובאנשים שאינם סובלים אנטיביוטיקות אלו - רספרים. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות קרא עוד

אני בן 21, חולה ב- OCD. ברצוני לדעת מה המינון של התרופה  לוסטראל לטיפול ב- OCD, ואם התרופה  אפקסור XR יעילה בטיפול ב- OCD.
אני בן 21, חולה ב- OCD. ברצוני לדעת מה המינון של התרופה לוסטראל לטיפול ב- OCD, ואם התרופה אפקסור XR יעילה בטיפול ב- OCD.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

המינון היעיל של נוגדי דיכאון לטיפול ב- OCD הוא בדרך כלל המינון המקסימלי המומלץ. לא ברורה עדיין הסיבה לכך, אולם המינון של תכשירים סרוטונרגיים (הפועלים על מאזן הסרוטונין במוח) לטיפול יעיל ב- OCD הוא פי 4-2 מהמינון של שנדרש לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה כגון התקפי פניקה. המינון של לוסטראל לטיפול ב- OCD נע סביב ה-300 מ"ג ביום. התרופה אפקסור יעילה לטיפול ב- OCD. בדרך כלל היא ניתנת כתרופת "קו שני", כלומר לאחר שניסיון טיפול בתכשירים מקבוצת ה- SSRI לא עלה יפה עוברים לניסיון עם קבוצת ה- SNRI, שאליה שייכת התרופה אפקסור. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

מחר ב 08:30 בבוקר יש לי בדיקת קולונוסקופיה. אתמול והיום אכלתי יוגורט, גבינה ופירה תפוחי אדמה. מ-16:00 אני בצום. היום בשעה 15:30 שתיתי 45ml soffodex בתוספת של חצי כוס מים. אבל עד עכשיו, שעה 20:00, אין תגובה ממשית, חוץ מקצת קרקורים בבטן. מה עושים? ב-21
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

סופודקס היא תרופה המיועדת לניקוי המעיים לפני בדיקות שונות, כמו קולונוסקופיה. על מנת שהתרופה אכן תשפיע ותגרום לשלשולים מסיביים, יש לשתות כליטר מים עם כל בקבוקון סופודקס, ולהמשיך ולהרבות בשתיית נוזלים לאורך כל היום. ייתכן שלא שתית מספיק, או שגופך פשוט מגיב קצת אחרת. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

מה ניתן לעשות במידה והתוצאה אינה משביעה רצון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

מאחר וקשה לחזות תוצאות של ניתוחים קוסמטיים, וניתוח אף בפרט, לעיתים המטופל חש אי שביעות רצון מהתוצאה המתקבלת. ראשית, יש לקחת בחשבון, כי התוצאה המיידית הנראית לעין הינה שונה מאד מהתוצאה הסופית. הנפיחות הרבה פוחתת עם הזמן, כיוון שתהליך החלמת הרקמה הוא ארוך טווח. למעשה רק לאחר כשישה חודשים ניתן לראות תוצאה סופית, ולעיתים רק אחרי שנה. כמובן שקיימת האפשרות לביצוע ניתוח חוזר לתיקון, בהתאם להחלטה משותפת של המטופל והרופא. רצוי לברר עם הרופא לפני הניתוח, האם ניתוח חוזר יהיה כרוך בעלויות נוספות.

קרא עוד

אני סובלת מפטרייה כרונית שקיימת אצלי יום יום. טופלתי בנרות, משחות, כדורים ועוד....וכלום לא עוזר.  האזור נפוח, קיימת אדמומיות, ואיני יכולה לקיים יחסי מין מכיוון שזה גורם לי כאבים.  מה לעשות?
אני סובלת מפטרייה כרונית שקיימת אצלי יום יום. טופלתי בנרות, משחות, כדורים ועוד....וכלום לא עוזר. האזור נפוח, קיימת אדמומיות, ואיני יכולה לקיים יחסי מין מכיוון שזה גורם לי כאבים. מה לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

אני משער שאת סובלת מקנדידה וגינלית, ולכן בתשובתי אתייחס למצב זה. את מתארת מצב של קנדידיאזיס וגינלית כרונית/חוזרת. אין בידי מידע מדויק על סוגי הטיפולים שקיבלת, משך הטיפולים ומשך הסימפטומים, אך אענה באופן כללי. קנדידה הינה פטריה אשר במצבים מסויימים מתרבה בנרתיק ומובילה לזיהום המתבטא בגרד, הפרשה לבנה, כאבים, תחושת צריבה וכאבים בזמן קיום יחסי מין. מצב זה מאד שכיח ומחקרים רבים מתארים כי כ- 75% מהנשים בעולם יחוו לפחות אפיזודה אחת של קנדידיאזיס וגינלי בחייהן. התנאים המעודדים צמיחת יתר של קנדידה הם שימוש באנטיביוטיקה, שינויים הורמונליים (לקראת הופעת המחזור הווסתי), הריון, שימוש בגלולות,סוכרת לא מאוזנת, חסר חיסוני ועוד. גם שימוש מוגזם בסבון באזור הווגינלי מעלה את הסיכון לזיהום. מרבית המקרים חולפים לאחר טיפול מקומי (משחה / נרות) או טיפול סיסטמי קצר (כדורים). במקרים פחות שכיחים (5% מהאוכלוסיה) הזיהום הופך זיהום כרוני או זיהום חוזר (מעל 4 פעמים בשנה). מצבים אלה יותר קשים לטיפול, והטיפול בהם בד"כ נעשה בצמוד למעקב גינקולוגי ובהמלצתו. האופציות האפשריות הן: טיפול אנטיפונגלי (נוגד פטריות) ממושך יותר (7-14 ימים); טיפול עצמי בן 3-5 ימים ברגע הראשון של הופעת הסימפטומים (הטיפול נמצא אצלך ב"היכון"); טיפול מניעתי לפני כל תחילת מחזור וסתי; טיפול מניעתי בכל פעם שנוטלת אנטיביוטיקה. במקרים קיצוניים ניתן לטפל בתרופות נוגדות פטריות לתקופה ממושכת של 6 חודשים תחת מעקב תפקודי כבד. המלצותי במקרה שלך: 1. לפנות עם שאלה זו לגינקולוג שלך, ואם אינך מרוצה ממנו, ניתן להחליפו. חשוב לדעת אם אכן זו האבחנה שלך (קנדידיאזיס), ייתכן ואת סובלת מזיהום חיידקי, או מפטריה אחרת שאינה קנדידה ולה צריך טיפול שונה. לכן עליך לפנות לגינקולוג לצורך אבחנה מדוייקת (באם לא בוצעה כבר) וכן בשאלת אופציות טיפוליות אחרות. 2. הימנעי משטיפות וגינליות בסבון. 3. אופציה קיימת, ולדעתי די מוצלחת, היא פניה לטיפול ברפואה משלימה, דיקור סיני אצל מטפל מוסמך ובעל המלצות (היזהרי משרלטנים) יכול לעזור. רפואה שלמה. קרא עוד

אני בת 24. לפני שבועיים נפלתי, ולאחר כמה שעות לא יכולתי לדרוך על הרגל. היו לי כאבים עזים באזור הקרסול וכל האזור התנפח. הלכתי לחדר מיון, ושם עשיתי צילומים, ונאמר לי שאני צריכה להשתדל לא לאמץ את הרגל יותר מדי במשך 10 ימים ולשים תחבושת אלסטית.   מאז עבר
אני בת 24. לפני שבועיים נפלתי, ולאחר כמה שעות לא יכולתי לדרוך על הרגל. היו לי כאבים עזים באזור הקרסול וכל האזור התנפח. הלכתי לחדר מיון, ושם עשיתי צילומים, ונאמר לי שאני צריכה להשתדל לא לאמץ את הרגל יותר מדי במשך 10 ימים ולשים תחבושת אלסטית. מאז עבר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/01/2015

העובדה ששחררו אותך לאחר צילום אומרת ככל הנראה שמדובר בנקע של הקרסול. ייתכן שמדובר בנקע בדרגה גבוהה, כלמור בקרע משמעותי של אחת מרצועות הקרסול. בכל מקרה, מומלץ לבצע צילום ביקורת לאחר כשבוע עד שבועיים כדי לשלול שבר. באשר לטיפול, וולטרן עשוי להואיל, כמו גם תרופות אחרות ממשפחה זו (NSAIDs). בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אבא שלי עבר ניתוח של בקע באזור המפשעה. הוא עשה את הניתוח בבטן התחתונה בצד ועדיין יש לו כאבים חזקים. איך אפשר למנוע זאת uמתי בערך יעלם לו הכאב? האם יש סיכוי שזה יחזור לו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

פרט חשוב ביותר לא כתבת בשאלתך, והוא מועד הניתוח של אביך. מצב של כאבים בשבועות הראשונים לאחר הניתוח אינו דומה למצב בו הכאבים נמשכים מעבר לחודש או חודש וחצי לאחר הניתוח. חשוב גם לדעת את הדינמיקה של הכאב, כלומר את מהלך השינוי שחל בו:, האם הכאב במגמת שיפור (הוא יכול להיות איטי אך במגמת שיפור) או שמא הכאב מתגבר? תיקון ניתוחי של בקע מפשעתי הוא ניתוח שגרתי ושכיח ביותר. הכאבים לאחר הניתוח משתנים בין אדם לאדם. יש הסובלים מכאב יותר מאחרים, כמובן. בנוסף, יש הבדל במשך הכאבים בין ניתוחים המבוצעים בשיטה הפתוחה, המותירים על העור צלקת באורך כ-7 ס"מ, לבין אלה הנעשים בשיטה הלפרוסקופית, המשאירים 3 צלקות קטנות מאד. בניתוח לפרוסקופי בדרך כלל הכאב נמשך זמן קצר יותר. הכאב נמשך בממוצע ימים בודדים עד שבוע. במקרים יותר נדירים הכאב נמשך שבועות בודדים, שבועיים או מקסימום 3 שבועות, אבל הכאב תמיד אמור להיות במגמת שיפור. אם הכאב נמשך מעבר לכך, אם הכאב נמשך על אף טיפול תרופתי נוגד כאב, או אם יש מגמת החמרה של הכאב, יש להיבדק על ידי רופא, רצוי על ידי הכירורג המנתח. יש סיבות רבות היכולות לגרום להימשכות הכאב, וכשהם נמשכים, זה לאו דווקא בשל אי הצלחת הניתוח. הסיבות האלה יכולות לכלול זיהום בפצע הניתוח, פגיעה בעצב באזור החתך, נזק פנימי שנגרם במהלך הניתוח ועוד. שכיחות חזרת בקע לאחר טיפול ניתוחי הוא סביב 5%, אולם נתון זה משתנה בהתאם למטופל, לשיטת הניתוח, לשימוש ברשת או לאי שימוש בה, ועוד. בנוגע לאביך, אם הכאב במגמת החמרה, יש מקום לבדיקת רופא. אם הניתוח היה לפני ימים בודדים בלבד, והכאב במגמת שיפור איטי, מומלץ ליטול תרופות נוגדות כאב ולהמתין. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

קיבלתי מחזור בזמן לקיחת גלולות מסוג  פמינט (סגולות). האם זה רגיל?
קיבלתי מחזור בזמן לקיחת גלולות מסוג פמינט (סגולות). האם זה רגיל?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/01/2015

גלולות משנות את המאזן ההורמונלי הטבעי, ועל כן, בחודשים הראשונים לנטילתן, יתכנו בהחלט דימומים בין-מחזוריים. אין סיבה לדאגה, התופעה נורמלית ואת עדיין מוגנת. בתקופת הסתגלות זו, תיתכן גם הופעה מוקדמת מהרגיל של הדימום הווסתי. אינני יודעת מתי התחלת ליטול את הגלולות, אך אם במחזורים הבאים (עד 4 חודשים מתחילת הנטילה), התופעה תימשך, כדאי לשקול החלפת סוג הגלולה, כיוון שהדימומים הללו בוודאי לא נוחים לך. כמו כן, חשוב לא לפספס אף גלולה, שכן פספוס של גלולה (אפילו אחת), עשוי לגרום גם הוא לדימומים מסוג זה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יובל בן אמנון
ד"ר יובל בן אמנון פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה
ד"ר אסף אלבגלי
ד"ר אסף אלבגלי אורתופדיה
מנהל שירות ביחידת כף רגל בבית חולים איכילוב
ד"ר לי הונג פן
ד"ר לי הונג פן רפואה סינית
בעלת תואר M.D מסין ופרופסור לרפואה סינית מסורתית