שאלות ותשובות - עמוד 472

אני בת 59. יש לי שבר ריסוק בקדמת הקלקנאוס מימין, וקווי שבר נכנסים למפרק הקלקנאו-קובואידי. האם יש טיפול לשבר זה? מהו זמן ההחלמה? האם כדאי לשים גבס או להישאר עם תחבושת אלסטית? אני במצב זה כבר שבועיים וחצי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

ההחלטה אם לנתח שבר בעצם העקב היא מורכבת. לרוב נוטים המנתחים להמליץ על פתרון ניתוחי בשברים תוך-מפרקיים, אך עם כמה סייגים. מעורבות תוך-מפרקית אחורית לעומת קדמית היא שיקול משמעותי יותר בעד ניתוח, כמו גם מידת התזוזה בשבר. גורמים אחרים התלויים בחולה הם מיעוט מחלות רקע, כגון סוכרת או מחלות וסקולריות, וכן היעדר עישון. בכל מקרה, ההמלצה הראשונית היא להימנע מדריכה באופן מלא, ולהשאיר את הרגל מוגבהת לצורך הפחתת הנפיחות והגודש המקומיים. כל עוד כללים אלה נשמרים, אין מניעה מחבישה אלסטית בלבד. בכל מקרה הייתי ממליץ על ביקורת של אורתופד מומחה כף רגל לצורך החלטה על אופי הטיפול בשבר. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בת 25. לאחרונה הופיע אצלי כאב בזמן שינה, בעיקר כאשר אני ישנה על צד שמאל. רופא המשפחה אמר שאין ממה לחשוש, הוא חושב שזה משהו "חיצוני", אך שלח אותי  לבדיקת אקו לב כדי לשלול דברים אחרים.   ממה יכול לנבוע כאב זה? האם זה יכול להיות קשור לבעיי
אני בת 25. לאחרונה הופיע אצלי כאב בזמן שינה, בעיקר כאשר אני ישנה על צד שמאל. רופא המשפחה אמר שאין ממה לחשוש, הוא חושב שזה משהו "חיצוני", אך שלח אותי לבדיקת אקו לב כדי לשלול דברים אחרים. ממה יכול לנבוע כאב זה? האם זה יכול להיות קשור לבעיי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

הכאב שאת מתארת אכן נשמע ככאב "חיצוני", כלומר שנובע ממקור שרירי, עצבי או גרמי בבית החזה, והטיפול בבעיה כזאת הוא סימפטומטי, לפי הצורך, כלומר בכדורים נגד כאבים. אם הכאב ממשיך או מתגבר ומגיע לרמה בלתי נסבלת, שווה לעשות צילום של האזור על מנת לוודא שאין שבר בעצם. ממש לא נראה שהכאב קשור לבעיה כלשהי בלב. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

אני בן 55, עובד כשנתיים כנהג מונית. בדרך כלל אני מאוד אדיב לנוסעים, רגוע וותרן. אבל בחודש האחרון אני מרגיש לחוץ, עצבני, חסר סבלנות ואני אגרסיבי מדי לנוסעים ולסובבים אותי בעבודה, וגם לאישה ולילדים בבית. אני לא מסוגל לקבל הערות בכביש, מייד אני מקלל ועו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אתה מספר שאתה מזהה אצל עצמך שינוי בהתנהגות ובהרגשה לאחרונה, אשר מדאיג אותך ועלול גם לפגוע בך. קודם כל, העובדה שאתה מודע לשינוי הזה, ומסוגל לתאר אותו באופן אובייקטיבי, מעידה שלא "השתגעת" (מי שמשתגע, לפי ההגדרות הפסיכיאטריות, לרוב אינו מודע למצבו וחושב שהוא הנורמלי ושהבעיה היא אצל האחרים!). חשוב מאד גם שאתה אומר שאתה חושב שאתה זקוק לעזרה. זה מעיד על כך שאתה באופן בסיסי אדם בריא נפשית, אולם ייתכן כי אתה נמצא במשבר. לכן, אתה לא "פסיכי", אבל בהחלט יעזור לך לשוחח עם איש מקצוע על מנת לאבחן את מצבך בצורה מדוייקת. אני ממליצה לפנות דווקא לפסיכיאטר ולא לפסיכולוג, כיוון שפסיכיאטר הוא קודם כל רופא, שרואה תמונה מלאה יותר מפסיכולוג כאשר מגיע אדם בפעם ראשונה עם תלונות כמו שלך. למעשה, בשלב הראשון אפילו כדאי לפנות לרופא המשפחה. זה יהיה צעד ראשון באבחון (לגבר בגילך כדאי להיות במעקב רפואי גופני אחת לשנה לפחות), ובמקביל כדאי לקבוע תור לפסיכיאטר. פסיכיאטר יוכל להפנות אותך לפסיכולוג אם הוא יתרשם שהבעיה היא כזו ששיחות יעזרו לפתרונה, והוא יוכל גם לתת לך תרופה מתאימה אם ימצא שיש צורך בטיפול תרופתי. אי אפשר להמליץ על תרופה לפני שתיבדק ותאובחן. הדברים שאתה מתאר יכולים להיגרם על ידי בעיות שונות, ולכל בעיה יש הטיפול המתאים לה. בהצלחה, ותרגיש טוב! ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

אני בן 32. מאז שישנתי על המיטה של אחי התחילו לי גירודים בכל הגוף והופיעו נקודות אדומות ממש קטנות ומעט מוגלתיות. אחי כבר סובל מזה כמה חודשים. רציתי לשאול אם זה עובר לבד, או שצריך להשתמש במשהו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

ייתכן שאתה סובל מגרדת (scabies), אולם מבלי לבדוק אותך בדיקה גופנית, לא ניתן לקבוע אבחנה מדויקת ולהמליץ על טיפול. לשם כך עליך לפנות לרופא המטפל או לרופא עור. על סקביס ועל דרכי הטיפול במחלה זו תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp31.asp קרא עוד

אני בת 39, אחרי שני הריונות, שניהם במהלך השנתיים האחרונות. הראשון הסתיים בהפלה טבעית בשבוע ה-11 והשני היה תקין לחלוטין, ללא שום תופעות לוואי כמו בחילות או הקאות. נכנסתי לשני ההריונות יחסית מהר, אחרי כ-4-3 נסיונות. אין לי נטייה לקרישיות יתר, אינני מעש
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אין מניעה לטוס ולטייל בזמן הריון, אך יש לקחת בחשבון כי הריון מעמיד את הגוף במצב רגיש יותר מבדרך כלל. אחת מהתופעות הפיזיולוגיות המופיעות בהריון היא קרישיות יתר, ללא קשר לרקע הגנטי, ועל כן מומלץ להימנע מטיסות ארוכות, או לפצל טיסות ארוכות, מכיוון שעצם הישיבה הממושכת ללא תנועה מעלה את הסיכון להיווצרות קרישי דם גם אצל אדם רגיל, ועל אחת כמה וכמה אצל אישה בהריון. אם אכן את בהריון ושוקלת לטוס, יש לעשות זאת לאחר בדיקה והיוועצות ברופא המטפל. וכן יש להקפיד להתהלך בזמן הטיסה כמה שיותר, ואף להיעזר בגרביים אלסטיות שנועדו למנוע היווצרות קרישי דם. תוכלי למצוא מידע נוסף בפורטל אינפומד בשאלות דומות שנענו. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

אני בת 35. בתוצאות בדיקות תפקודי כבד שעברתי נמצאו התוצאות הבאות:   GOT 35  GPT 43  GGT 72  PHOSPHATASE 107   שלחו אותי  לבדיקת אולטרסאונד של הבטן. מה המשמעות של התוצאות?
אני בת 35. בתוצאות בדיקות תפקודי כבד שעברתי נמצאו התוצאות הבאות: GOT 35 GPT 43 GGT 72 PHOSPHATASE 107 שלחו אותי לבדיקת אולטרסאונד של הבטן. מה המשמעות של התוצאות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

תפקודי הכבד שלך תקינים למעט רמת ה- GGT, שהיא מעט גבוהה. גאמא גלוטמיל טרנספראז הוא אנזים הנמצא בנסיוב של אנשים בריאים, והרמה התקינה שלו היא בין 0 ל-30 IU/L. רמתו של אנזים זה בדם עולה במחלות כבד, דרכי המרה והלבלב. הוא עולה גם אם לוקחים תרופות מסוימות ( פניטואין, ברביטוראטים) ואלכוהול גם כאשר מדדי תפקודי הכבד האחרים תקינים. נשלחת לעשות אולטרסאונד בטן כדי לשלול הרחבה של דרכי המרה, אבנים בכיס המרה ודלקת כיס המרה. סונר בטן יכול גם לגלות ולאפיין גידולים, מורסות וציסטות בכבד. תוכלי לקרוא על בדיקות תפקודי הכבד כאן: http://www.infomed.co.il/doSearchTest.asp?group=24 קרא עוד

אני בת 27 ומתכננת להיכנס להריון. לא חליתי מעולם באבעבועות רוח ואני מעוניינת לקבל חיסון. קראתי באתר שצריך להמתין 3 חודשים לאחר קבלת החיסון. מה הסיבה לכך? האם 3 חודשים זה די והותר, או שכדאי לתת עוד זמן ליתר ביטחון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

הסיבה להמלצות אלו היא בעיקר בגלל שלא יודעים מספיק על ההשפעות השונות שיש לחיסון על התפתחות העובר. אין צורך לחכות יותר זמן לפני הכניסה להריון. שלושת החודשים כוללים בתוכם את מרווח הביטחון. בהצלחה ד"ר אורלי שניידר - אינפומד קרא עוד

אני בת 26, חולה בשלבקת חוגרת. עיינתי בתשובות וראיתי כי חושבים שיש קשר בין הרפס לבין מחלות כמו איידס וסרטן. מהם הסיכויים שאדם שחלה בהרפס חולה במחלות הללו? האם אני צריכה ללכת להיבדק גם אם איני חשה ברע ואין לי תסמינים מלבד אלה של ההרפס?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

שלבקת חוגרת מופיעה בדרך כלל אצל אנשים עם ירידה במערכת החיסונית. הסיבות לירידה במערכת החיסונית יכולות להיות שונות ומגוונות. איידס או סרטן הם בין הדברים היכולים להחליש את המערכת החיסונית, אבל אינם הדברים היחידים שעושים זאת. הופעה של שלבקת חוגרת אינה מעידה על הימצאות של אחת המחלות האלה. לאחר שתחלימי מהשלבקת, תוכלי לעבור בדיקות באמצעות רופאת המשפחה שלך על מנת לנסות למצוא את הסיבה לירידה במצב המערכת החיסונית. חשוב לזכור כי לא תמיד מוצאים סיבה ספציפית. שלבקת יכולה להופיע כממצא יחיד שחולף לאחר טיפול תרופתי. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

אני בת 24. כ-4 ימים אני סובלת מגרד באזור הנרתיק. קניתי נרות  אגיסטן (3 נרות), פניתי לרופא המשפחה, והוא נתן לי מרשם למשחת טבעקוטאן. היום פניתי לרופא הנשים כדי לקבל חוות דעת, משום שאתמול השתמשתי בנר האחרון של אגיסטן. הרופא אמר שהוא לא יכול לאבחן אם זאת
אני בת 24. כ-4 ימים אני סובלת מגרד באזור הנרתיק. קניתי נרות אגיסטן (3 נרות), פניתי לרופא המשפחה, והוא נתן לי מרשם למשחת טבעקוטאן. היום פניתי לרופא הנשים כדי לקבל חוות דעת, משום שאתמול השתמשתי בנר האחרון של אגיסטן. הרופא אמר שהוא לא יכול לאבחן אם זאת
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

המשחה קומאגיס היא משחה נוגדת פטריות המכילה את החומר הפעיל ביפונאזול. תוכלי למצוא מידע על התכשיר באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=58 קרא עוד

אני בן 33. לפני כמה שבועות התחלתי לסבול מכאבי ראש מאוד חזקים שממוקדים בצד השמאלי, ליד הרקה. לכאבים נלוו סימפטומים נוספים, כגון דמעות ואדמומיות בעין שמאל ונזילות מהאף. הכאבים נמשכו כשעתיים, ולא היתה השפעה לכדורי  אקמול שלקחתי (1 גרם לא דגדג כלל, וגם
אני בן 33. לפני כמה שבועות התחלתי לסבול מכאבי ראש מאוד חזקים שממוקדים בצד השמאלי, ליד הרקה. לכאבים נלוו סימפטומים נוספים, כגון דמעות ואדמומיות בעין שמאל ונזילות מהאף. הכאבים נמשכו כשעתיים, ולא היתה השפעה לכדורי אקמול שלקחתי (1 גרם לא דגדג כלל, וגם
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

ישנם דיווחים המצביעים על כך שלחץ מכני על עורק הרקה או העורק הצווארי (carotid) יכול לשפר את מצב כאב הראש אצל חולים מסוימים. ייתכן כי מתיחת הצוואר גורמת לאיזשהו לחץ על כלי דם אלה, מה שיכול אולי להסביר את ההטבה שאתה חש כאשר אתה מותח את הצוואר ימינה, אולם אי אפשר לקבוע זאת בוודאות. אתה יכול לקרוא על כאב ראש מצררי בתשובות אחרות באינפומד, וכן כאן: http://www.clusterheadaches.com/about.html קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אריאל דינבר
ד"ר אריאל דינבר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
מומחה ליישור שיניים
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים