שאלות ותשובות - עמוד 474

אני בן 27. התפתחה אצלי קונדילומה בעטרת הפין. האם קונדילומה במקום זה מסרטנת? האם הווירוס הזה בכלל מסרטן אצל גברים? האם יש צורך לעבור בדיקה להימצאות קונדילומות במקומות נוספים, כגון הפה והלוע או פי הטבעת? אם אם יש לי את הנגיף, האם זה משנה איפה יש לי קונ
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

מה שמגביר את הסיכון לסרטן הוא נגיף ה- HPV, לאו דווקא הימצאות הקונדילומה. יש למעלה ממאה זנים של נגיף הפפילומה, ודווקא נגיפי הפפילומה הגורמים לקונדילומה כנראה פחות מסרטנים מהנגיפים שאינם גורמים לתופעות קליניות ברורות. נגיף זה אכן עשוי להגביר את הסיכוי לסרטן גם בגברים, בעיקר סרטן פי הטבעת. יש מעט דיווחים על סרטן הפין בעקבות הנגיף, אבל כנראה שזה נדיר יחסית. בכל מקרה של קונדילומה, רצוי לעבור בדיקה רפואית על מנת לשלול קונדילומות באתרים אחרים. החיסון אינו מאושר כעת לשימוש בגברים (מלבד באוסטרליה) אולם הוא ניתן באישור מיוחד (המכונה טופס 29ג) שאפשר לקבלו גם בארץ. אם הקונדילומה שבה וחוזרת אכן יש לבדוק נוגדנים ל- HIV על מנת לבדוק שמערכת החיסון שלך לא נפגעה כתוצאה מנגיף זה. ייתכן שהמשחה אלדרה תביא לריפוי אם מערכת החיסון שלך תקינה. בדיקות לזיהוי הזן של הנגיף בגברים נעשות כעת רק בתל השומר, במסגרת מחקר קליני. לפרטים נוספים אתה יכול להתקשר לטלפון 035304937 ולבקש לדבר עם ד"ר איציק לוי. קונדילומה אכן עשויה להגביר את הסיכוי להידבקות במחלות מין אחרות, כולל HIV. כנראה שבלחיצת יד אי אפשר להעביר את הנגיף, אך במגע של הפין עם עור או רירית רגישה כן. אם יש קונדילומה במעלה השופכה אפשר לבדוק רק על ידי החדרת צינור, פרוצדורה שאותה יכול לעשות אורולוג. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

לפני שבוע בערך הופיעה אצל אמא שלי, בת 53, גולה בראש, באזור הרקה, והיא מקרינה כאב לאוזן ולצוואר. היא מתלוננת על כאבי ראש חזקים ושהיא כבר לא יכולה לישון. היום היא שמה לב שיש לה נפיחות בגב התחתון, וכשהיא נוגעת בה, היא מרגישה גולה ויש לה כאבים חזקים בגב
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לא ציינת פרטים רבים נוספים החשובים לתחילת הבירור: אם אמך נחבלה בראשה ובגבה, אילו סימפטומים נוספים ישנם ועוד. במקרה של כאבים בגב המקרינים לרגליים יש צורך בבירור על של אורתופד במקביל לבירור הכללי שתעבור, כדי לשלול גורם הלוחץ על אחד משורשי חוט השדרה וגורם להקרנה לרגליים. ככלל, הופעה של "בליטות" תת-עוריות רבות ללא סיפור של חבלה עשוי להיות קשור לגורמים זיהומיים, גידוליים ואחרים. לכן חשוב לבצע את הבירור שהוחל ולפנות ליועצים אחרים לפי ההתקדמות והסימפטומים. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בת 36. הופיעה אצלי נפיחות של labia minora שמאלית בלבד - היא גדולה כמעט פי שניים מהימנית - עם כאב במגע או בישיבה. אין הפרשה או גרד. אינני מקיימת יחסי מין לאחרונה. לצערי, התור שנקב לי לרופא נשים הוא רק בעוד כמה ימים. מה זה יכול להיות? האם יש צורך ל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

כאבים באזור זה תמיד מציקים מאוד, אם כי לפי הסימפטומים שאת מתארת, סביר להניח שהבעיה קשורה לגירוי, דרמטיטיס או אלרגיה באזור. זה יכול להיגרם כתוצאה מדברים שונים, החל מהבגדים שאת לובשת ועד לתוסף חדש לאמבט. טיפול מקומי בקרם 1% של הידרוקורטיזון לרוב יעיל בהפחתת הכאב והנפיחות, אבל אני ממליץ לך להיפגש עם גינקולוג על מנת שיוכל לבדוק אותך ולהתרשם לפני תחילת הטיפול. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

אני בת 18. יש לי בבית השחי אבצס שרופא המשפחה אמר שיצר זיהום בבלוטת הזיעה. הוא הורה לי לקחת אנטיביטיקה מסוג  אוגמנטין לחמישה ימים, ומשחת  איכטיול. ביום ראשון יש לי גדנ"ע צבאית מטעם בית הספר, ישנים שם באוהלים ואני מאוד רוצה לנסוע, אך הרופא ממליץ ש
אני בת 18. יש לי בבית השחי אבצס שרופא המשפחה אמר שיצר זיהום בבלוטת הזיעה. הוא הורה לי לקחת אנטיביטיקה מסוג אוגמנטין לחמישה ימים, ומשחת איכטיול. ביום ראשון יש לי גדנ"ע צבאית מטעם בית הספר, ישנים שם באוהלים ואני מאוד רוצה לנסוע, אך הרופא ממליץ ש
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

המלצה לגבי יציאה לפעילות בשטח תלויה במצב האבצס. אם הבעיה חלפה לחלוטין ואינך סובלת מחום, נפיחות, אודם מקומי וכאב, ייתכן שתוכלי לצאת. אם המחלה עודנה פעילה, כנראה שרצוי להימנע מכך. על מנת לקבל החלטה יש לבדוק אותך, ולהתרשם ממצב האבצס. לצורך כך מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לרופא אחר. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בת 37. בעקבות חשד להגדלת בלוטת התריס נשלחתי לבצע אולטרסאונד. להלן התוצאות:   בלוטת התריס מעט מוגדלת (שתי האונות עד 2.0 ס"מ במנח AP) עם קשר רובו רקמתי איזואקוגני,  חלקו ציסטי 2.2 ס"מ בקוטר מרבי בקוטב עליון של אונה שמאלית,  ללא מאפיין וסק
אני בת 37. בעקבות חשד להגדלת בלוטת התריס נשלחתי לבצע אולטרסאונד. להלן התוצאות: בלוטת התריס מעט מוגדלת (שתי האונות עד 2.0 ס"מ במנח AP) עם קשר רובו רקמתי איזואקוגני, חלקו ציסטי 2.2 ס"מ בקוטר מרבי בקוטב עליון של אונה שמאלית, ללא מאפיין וסק
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

כאשר עושים בדיקת FNA לנודולות בבלוטת התריס, ב-70 אחוז מהמקרים התוצאה שפירה ורק ב-5 אחוזים מהמקרים התוצאה מצביעה על גידול ממאיר. בשאר המקרים אין תשובה חד-משמעית, ואז צריך לחזור על בדיקת ה- FNA. אני ממליץ לך להיפגש עם הרופא המטפל, לדבר איתו על ביצוע FNA חוזר, ולשקול בדיקות נוספות כגון בדיקת TSH ואולי גם סריקה רדיואקטיבית של בלוטת התריס. בהצלחה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

אני בת 35. בריאה בדרך כלל, אם לשני ילדים בני שלוש וחצי ושנתיים וחודשיים. קצת אחרי לידת בני (שמונה חודשים-שנה) התחלתי להרגיש תחושה של קור ועלייה של חום עם כאבים בכל הגוף. חשבתי שהחום עולה לי אבל הסתבר שלא היה לי חום, אך ההרגשה המשיכה, כך במשך חודשים ר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

הסיכוי שיש לך בגוף מחלה דלקתית משמעותית עם שקיעת דם ורמת CRP תקינות נמוכה. בדיקה אחת שהייתי עושה, אם לא נעשתה עדיין, היא בדיקת CPK. זהו חלבון שמשתחרר משריר בזמן פירוק שלו ויכול לסייע לראות אם כאבי השרירים נובעים מפגיעה בשרירים. אם רמת ה- CPK גבוהה מאוד, יש מקום לבדיקות נוספות כמו ביופסיה של השריר. לא סביר שמחלה כמו טרשת נפוצה או מחלה נוירולוגית אחרת תתבטא בבעיות כלל גופניות כמו שאת מתארת, כך שבקשר לכך את יכולה להיות רגועה, וגם לגבי הסכנה לעובר. אני חוששת שאין לי רעיונות נוספים. נראה שהרופא המטפל שלך חשב על רוב הדברים שגם אני חשבתי עליהם. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

אני בת 31. לפני כשלושה שבועות נולד בני הראשון בלידה שהסתבכה ולבסוף הסתיימה בניתוח קיסרי. ילדי נולד במשקל מכובד של 3.5 קילו והתחלתי להניקו באופן סדיר ללא בעיות. תחילה הוא ירד במשקל, ולקראת יציאתי מבית החולים החל לעלות במשקלו. לאחר שבוע וחצי הלכתי לשקו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

התרופה Motilium או בשמות נוספים: דומפרידון (domperidone) היא תרופה הניתנת כטיפול לבחילות והקאות. זו אינה תרופה הניתנת בדרך כלל להגברת ייצור החלב. ייצור החלב מתחיל בתקופת ההריון על ידי ההורמון פרולקטין ועולה בצורה משמעותית לאחר הלידה. החלב ממשיך להיווצר כל עוד התינוק או הפעוט ממשיך לינוק. למעשה, כמות החלב המיוצרת תלויה בכמות החלב שצורך התינוק. כאשר מתמעט מספר ההנקות, הפרשת ההורמון פרולקטין פוחתת, לכן ההמלצה לאישה אשר מעוניינת להיניק היא להמשיך בהנקה באופן סדיר ובתדירות גבוהה. שבועות אחדים לאחר הלידה הגוף "לומד" לייצר את כמות החלב הדרושה לתינוק, וייצור החלב מתאזן. כך, ממצב של עודף חלב עובר הגוף לייצר את כמות החלב הדרושה לתינוק. נשים רבות טועות לחשוב בשלב זה כי היעדר גודש או הפסקת הנזילות מלמדות על כך שאינן מייצרות מספיק חלב. זוהי טעות נפוצה שאין לה בסיס. עם זאת, אצלך ישנה הבעיה שהתינוק ירד במשקל. אני ממליצה להמשיך בהנקה, אולם להיות עירנית ולוודא כי החיתולים רטובים (כלומר שהתינוק אינו מיובש) ולחזור ולשקול את התינוק כדי לוודא שהוא במגמת עלייה במשקל. אם התינוק ממשיך לרדת במשקל, יש לפנות בדחיפות לרופא הילדים על מנת לשלול סיבה רפואית לירידה במשקל ולבדוק אם יש מקום לשאוב חלב ולתת לתינוק בבקבוק או להשתמש בתחליפי חלב אם בבקבוק על מנת שתוכלי לעקוב אחר כמות החלב שהוא יונק בכל ארוחה. ראי גם את התשובה הזאת: http://www.infomed.co.il/questions/q_022209_3.asp קרא עוד

אני בת 30 וחודש, זהו הריון שני ואני בשבוע ה-18 שלו. לפי סקירת מערכות מוקדמת, נאמר לי שלעובר יש 2 כלי דם בחבל הטבור במקום 3, והופניתי לבדיקת חלבון עוברי. קיבלתי את תוצאות התבחין המשולש:   AFP - 2.26 MOM (ריכוז ml/ng 73.9)
אני בת 30 וחודש, זהו הריון שני ואני בשבוע ה-18 שלו. לפי סקירת מערכות מוקדמת, נאמר לי שלעובר יש 2 כלי דם בחבל הטבור במקום 3, והופניתי לבדיקת חלבון עוברי. קיבלתי את תוצאות התבחין המשולש: AFP - 2.26 MOM (ריכוז ml/ng 73.9)
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אני בת 30 וחודש, זהו הריון שני ואני בשבוע ה-18 שלו. לפי סקירת מערכות מוקדמת, נאמר לי שלעובר יש 2 כלי דם בחבל הטבור במקום 3, והופניתי לבדיקת חלבון עוברי. קיבלתי את תוצאות התבחין המשולש: AFP - 2.26 MOM (ריכוז ml/ng 73.9) HCG -1.59 MOM (ריכוז 25.80 IU/ml) UE3 - 1.59 MOM (ריכוז 6.85 nmol/L) הבנתי שהערך הראשון חורג מהממוצע. מה זה אומר? הבדיקה שערכת נקראת "תבחין משולש", וכשמה כן היא: הבדיקה היא בדיקה משוקללת של 3 פרמטרים, שנותנת מידע סטטיסטי לגבי הסיכון לתסמונת דאון אצל העובר. אמנם כל ערך יכול לעמוד בפני עצמו, אך המשמעות גדולה יותר כאשר משקללים את הנתונים. לכן אני ממליצה להתייחס לתוצאות המשוקללות שקיבלת, ולפיהן לבחון באופן מושכל לעבור בדיקת מי שפיר. בינתיים שיהיה המשך הריון בריא, קל ורגוע. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [13/03/2010] קרא עוד

בני בן השלוש וחצי התלונן כבר 3 פעמים על סחרחורת. הוא אמר לי שכל החדר מסתובב, וכשהסתכלתי עליו ראיתי שהאישונים שלו זזים מצד לצד (כמו שקורה כשיש סחרחורת). מה יכולה להיות הסיבה לסחרחורת אצל לילד בן 3 וחצי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לא ציינת כמה זמן נמשכת התופעה, אם היא נפסקת לבד, אם היא מלווה בסימנים נוספים, ואם בנך בריא בדרך כלל, ולכן קשה לי לענות על שאלתך. הסחרחורת נגרמת בשל תקלה במערכת שיווי המשקל. תקלה בשווי המשקל יכולה להיגרם על ידי בהפרעה במערכות שונות שקשורות לשיווי המשקל, כגון הפרעה באוזן התיכונה או הפנימית, הפרעה נוירולוגית, הפרעה במערכת העיניים ועוד. אני ממליצה לך לברר את התופעה אצל רופא הילדים של בנך, אשר מכיר אותו, ויקבל אנמנזה מלאה ומפורטת. לפי מכלול הנתונים הוא יוכל לעזור לו. איחולי בריאות ד"ר אורלי שניידר - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."
פרופ' זיו מזור
פרופ' זיו מזור רפואת שיניים
מנהל מרפאה רב תחומית ומרכז לטיפולי חניכיים והשתלות שיניים בתל אביב