שאלות ותשובות - עמוד 473

אני בן 23. לפני כ 8 חודשיים חוויתי פסיכוזה, ובמהלך הטיפול אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ועלה הרעיון שאקבל  ריטלין. האם יש סכנה שאחווה עוד התקף בגלל הריטלין?
אני בן 23. לפני כ 8 חודשיים חוויתי פסיכוזה, ובמהלך הטיפול אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ועלה הרעיון שאקבל ריטלין. האם יש סכנה שאחווה עוד התקף בגלל הריטלין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

ראשית, חשוב לדעת כי חלק ניכר מהקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז מתקיימים אצל אנשים במהלך משבר פסיכוטי או בתהליך ההחלמה ממנו. חשוב לדעת גם אם הופעת המשבר הפסיכוטי היתה קשורה לשימוש בסמים או לחומר פסיכואקטיבי כלשהו, וכן אם המשבר הופיע לאחר טריגר מזוהה. כל אלה חשובים לאבחון המדוייק של בעייתך. רק אבחון מדוייק ונכון יאפשר להתאים לך טיפול טוב. טיפול בריטלין בהחלט עלול לעורר התלקחות פסיכוטית אצל אנשים עם רגישות לכך. אם יוחלט לנסות טיפול בריטלין, מומלץ שזה יהיה יחד עם טיפול כיסוי בתכשיר נוגד פסיכוזה, ותחת מעקב פסיכיאטרי צמוד. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

אישה כבת 60 סובלת כמה חודשים מחיידק הקולי. היא קיבלה כבר כמה תרופות, ביניהן  זינט, בכל מיני כמויות, אך החיידק לא רוצה להיפרד מהגוף או להירדם. היא שותה מים ומייד רצה לשירותים. כל הרופאים שהיתה אצלם נותנים לה את אותם כדורים וכלום לא משתנה. מה עוד אפשר
אישה כבת 60 סובלת כמה חודשים מחיידק הקולי. היא קיבלה כבר כמה תרופות, ביניהן זינט, בכל מיני כמויות, אך החיידק לא רוצה להיפרד מהגוף או להירדם. היא שותה מים ומייד רצה לשירותים. כל הרופאים שהיתה אצלם נותנים לה את אותם כדורים וכלום לא משתנה. מה עוד אפשר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אני מבין שהאישה סובלת מתכיפות במתן שתן. תסמין זה עלול לנבוע מסיבות שונות ולא רק מזיהום בדרכי השתן בחיידק הקולי. יכול להיות שהגברת סובלת משלפוחית שתן רגיזה או מהפרעה מכנית אחרת, ושחיידק הקולי רק גר שם בשלום. יש להסתכל על תוצאת בדיקת השתן הכללית ולראות אם יש שם בכלל סימני זיהום (תאי דם לבנים, ניטריטים וכדומה). אם בדיקת השתן הכללית תקינה, יש לפנות לאורולוג או גינקואורולוג המתמחה בבעיות שתן בנשים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

אני ובעלי נשואים כ-8 חודשים, אני בת 27. לבעלי יש בעיה בזקפה, ואנו לא מצליחים לקיים יחסי מין בצורה טובה ועד הסוף. אנו לא יודעים למי לפנות, כי לדעתי זו לא בעיה גופנית, מפני שכאשר הוא מאונן, הוא מצליח להגיע לגמירה, אך כשאנו ביחד הוא נלחץ ולא מצליח. ככל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אין ספק שאת נוגעת בנושא מדובר ומתסכל מאוד. הנושא נידון רבות גם בפורטל שלנו, ותוכלו למצוא מידע מפורט בתשובות לשאלות דומות שנשאלו כאן בעבר כמו זו: http://www.infomed.co.il/questions/q_070109_4.asp קרא עוד

אני בת 65. האם לקיחת אבץ בטיפול עם  קומדין משפיעה על  ה- INR?
אני בת 65. האם לקיחת אבץ בטיפול עם קומדין משפיעה על ה- INR?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

אבץ, כמו גם מגנזיום וברזל, יכולים להפחית את הספיגה של הקומדין במערכת העיכול, ובכך להפחית את זמינותו בגוף. לכן כאשר נוטלים קומדין וכדורי אבץ, יש להקפיד על הפרש של כשעתיים בין נטילת כל אחת מהתרופות. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

אני בת 33.  בבדיקת CT שעברתי עקב חשד לבקע מפשעתי ניתנה התשובה הבאה:   במפשעה השמאלית מודגמות קשריות לימפה אחדות.  הגדולה שבהן באורך מרבי (בציר הגובה) של כ-23.7 מ"מ.  במפשעה הימנית מודגמות קשריות קטנות אחדות.   נלקחה מהגוש דגימה, אך עדיין אין תשו
אני בת 33. בבדיקת CT שעברתי עקב חשד לבקע מפשעתי ניתנה התשובה הבאה: במפשעה השמאלית מודגמות קשריות לימפה אחדות. הגדולה שבהן באורך מרבי (בציר הגובה) של כ-23.7 מ"מ. במפשעה הימנית מודגמות קשריות קטנות אחדות. נלקחה מהגוש דגימה, אך עדיין אין תשו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

קשריות הלימפה בגוף הן חלק ממערכת החיסון. הגדלה שלהן מתרחשת באופן פיזיולוגי (תקין) בתגובה לזיהומים שונים. לרוב מתנפחות כמה קשריות באזור שבו ישנו זיהום (לדוגמה, הקשריות באזור הצוואר מתנפחות בזמן דלקת גרון). מחוללי מחלה שונים עשויים לגרום להגדלה של קשרית בודדת. מלבד הגורמים הזיהומיים (חיידקים, פטריות ווירוסים), ישנם גם סוגי גידולים העשויים לגרום להגדלה של קשריות לימפה. הבירור הרפואי בעקבות מציאת קשרית מוגדלת צריך לכלול בדיקה של מציאותם של תסמינים נוספים (חום, שינויים במשקל, הזעות לילה ואחרים) על מנת להעריך את הסבירות של מחלה או של גידול. אבחנה ודאית של הגורם להגדלת הקשרית יכולה להיעשות על ידי ביופסיה, תהליך שבו נלקחת דגימה מהבלוטה (או הבלוטה בשלמותה) לבחינה תחת מיקרוסקופ. במקרה כמו שלך, כאשר אין תסמינים נוספים המרמזים על גידול, אפשר תחילה רק לעקוב אחרי הקשרית במשך כמה שבועות, ורק אם היא אינה קטנה, לקחת ממנה דגימה. כתבת שמן הקשרית שלך ניטלה ביופסיה, כך שאבחנה סופית צפויה בתוך ימים. אי אפשר לענות על שאלתך לגבי חומרת המחלה בהתבסס על הנתונים שסיפקת, אבל ישנם כמה סימנים מעודדים: גודל הקשרית אינו גדול באופן משמעותי מן הגודל הנורמלי הנורמה, ואין תסמינים נוספים. שני אלה מעלים את הסבירות כי מדובר בתהליך שפיר. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בת 30. עברתי גרידה לפני חודש, בשבוע ה-10 של ההריון, מפני שלעובר לא היה דופק. עדיין לא קיבלתי וסת. איך אני מחשבת את יום הביוץ לאחר הגרידה? האם ניתן לנסות להיכנס להריון לאחר מחזור ראשון אחרי הגרידה, או שעדיף לחכות 2 מחזורים לפחות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

קודם כל אני מצטערת לשמוע על ההפלה. הווסת מופיעה בממוצע כ-6 שבועות לאחר הפלה. ניתן לחשב את הביוץ לאחר קבלתה, כלומר במחזור הבא. במקרה שלך, עבר חודש מההפלה, כלומר עדיין סביר שלא הופיעה הווסת. אם היא לא מופיעה כעבור 8 שבועות ממועד ההפלה, יש לפנות לבדיקת גינקולוג. לגבי כניסה להריון לאחר הגרידה, נהוג להמתין חודש-חודשיים, אך הדעות חלוקות בנושא, והמחקרים אינם חד-משמעיים. לכן אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך. לאחר שיתחדש המחזור תוכלי לחשב את מועד הביוץ באמצעות מחשבון הביוץ של איפומד: http://www.infomed.co.il/OvulationCalc.asp קרא עוד

אני בן 58. לאחר שנה של כאבי בטן בלתי נסבלים עם תחושה של מעיים נעולים, ולאחר בדיקות רבות במערכת העיכול ללא ממצאים בלתי תקינים, ולמרות שמעולם לא חשתי דיכאון כלשהו, לפחות לא במודע, החליט רופא המשפחה לתת לי  ציפרלקס במינון 10 מ"ג, פעם ביום. מאז יש ה
אני בן 58. לאחר שנה של כאבי בטן בלתי נסבלים עם תחושה של מעיים נעולים, ולאחר בדיקות רבות במערכת העיכול ללא ממצאים בלתי תקינים, ולמרות שמעולם לא חשתי דיכאון כלשהו, לפחות לא במודע, החליט רופא המשפחה לתת לי ציפרלקס במינון 10 מ"ג, פעם ביום. מאז יש ה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

כאבי בטן ממושכים מצריכים בירור מקיף, בייחוד לאדם בגילך. הבירור מתבצע בהתאם לבעיות שחש המטופל, ויכול לכלול בדיקות דם ושתן, בדיקת אולטרסאונד ובדיקת CT של הבטן, בדיקת דם סמוי בצואה, בדיקת נוכחות חיידק בשם הליקובקטר פילורי, ובדיקת דופלר של כלי הדם בבטן. בנוסף חשוב לדעת אם הבעיות כוללות שינויים בהרגלי היציאה, ירידה במשקל, חום לא מוסבר וחוסר תיאבון או חולשה. אם כל הבירור שנעשה לא מעלה ממצאים בלתי תקינים, יש לשקול סיבות אחרות לבעיות, שאינן קשורות למערכת העיכול, אולם גורמות בכל זאת כאבי בטן, כגון הפרעות בלב, בעיות במערכת המין והשתן, וגם בעיות פסיכולוגיות. אחת הסיבות השכיחות לבעיות מהסוג שאתה מתאר (שוב, בתנאי שעברת את הבדיקות המקיפות השוללות בעיה אחרת, מסוכנת יותר) היא מצב הנקרא IBS, או בעברית תסמונת המעי הרגיז או הרגיש. תסמונת זו מתבטאת בכאבי בטן, לעיתים בשלשולים או בעצירות, אבל אין בה כל ממצא פתולוגי בבדיקות. סיבת כאבי הבטן היא ככל הנראה רגישות יתר של המעי אשר מושפע ביותר ממצבו הנפשי של המטופל הסובל מ- IBS. אנשים הסובלים מ- IBS מתארים החמרה בסימפטומים בתקופות לחוצות יותר, בסטרס או כאשר מצב הרוח ירוד. מרבית החולים אינם סובלים מדיכאון כלל, ולעיתים יש מרכיב חרדתי. אחד הדברים המשמחים לגבי תסמונת זו היא העובדה שזו תסמונת שפירה, שאינה פוגעת באורח החיים, אך היא יכולה להפריע לאיכות החיים, ולכן חשוב לטפל בה. ישנם טיפולים רבים ושונים לתסמונת המעי הרגיז, החל בשינויים תזונתיים, מדיטציות והיפנוזה, וכלה בטיפול תרופתי. הטיפול התרופתי שהוכח כמועיל הוא טיפול נוגד דיכאון וחרדה בתרופות מקבוצת ה- SSRI, שציפרלקס הוא אחד מהם. מחקרים רבים הראו שהסימפטומים אכן משתפרים כתוצאה מהטיפול, כפי שקורה אצלך. צריך להבין שאין הדבר אומר שאתה סובל מדיכאון. צריך גם להבין שבכל זאת מדובר בטיפול תרופתי עם תופעות לוואי, ולכן הרופא צריך לשקול היטב אם לרשום את התרופה, ולפני שפונים לטיפול כזה, מנסים טיפולים פחות חזקים. משך הטיפול בתרופה משתנה בין מטופל למטופל. נהוג לתת אותה למשך כמה חודשים על מנת לראות את התגובה, ולאחר מכן לנסות להתחיל לרדת במינון ולבסוף להפסיק את השימוש בתרופה. הרבה מטופלים עם IBS מפסיקים לסבול מהתסמונת בשלב מסוים בחיים, ולכן נסיון להפסיק את נטילת התרופה לאחר תקופה מסוימת (לעיתים גם כמה שנים) הוא הגיוני. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

אני בן 55. עברתי ניתוח מעקפים אחרי החייאה מוצלחת. תחילה ניתן לי  נאובלוק במינון של 50 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. כעת המליצו על  קרדילוק 5 מ"ג בוקר. אבקש לברר מהם ההבדלים בין שתי התרופות, איזו מתאימה יותר עבורי לאורך זמן, ואיזו בעלת השפעה
אני בן 55. עברתי ניתוח מעקפים אחרי החייאה מוצלחת. תחילה ניתן לי נאובלוק במינון של 50 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. כעת המליצו על קרדילוק 5 מ"ג בוקר. אבקש לברר מהם ההבדלים בין שתי התרופות, איזו מתאימה יותר עבורי לאורך זמן, ואיזו בעלת השפעה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

שתי התרופות הן חוסמי בטא ספציפיות ללב, המקלות על פעולת הלב כמשאבה על ידי הפחתת לחץ הדם והדופק. השינוי בתרופות נעשה כנראה בשל תגובתך הפיזיולוגית לתרופה, כגון השפעתה על ספיקת הלב, על הדופק, על לחץ הדם או על תופעת אחרת. עליך לבחון איך אתה מגיב לתרופה החדשה ולעדכן את הקרדיולוג המטפל. ד"ר ירון גרשוביץ - פיזיולוג מומחה במאמץ, בשיקום לב ובאימון רפואי לבריאות הלב קרא עוד

אתמול הייתי בבדיקת עיניים שנתית לחולי סוכרת, בדיקת לחץ תוך-עיני. הבוקר קמתי עם דלקת עיניים, עם עיניים אדומות, נפוחות ודומעות. אין גירוי ואין כאבים. מאחר שלפי זכרוני, קרה לי כך גם בבדיקה לפני שנה, אני מסיק מכך שאני כנראה אלרגי לאחת מהטיפות שטופטפו לעי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לא ניתן להסיק בצורה חד-משמעית כי מדובר באלרגיה לאחת הטיפות, אם כי הדבר ייתכן. ייתכן שנדבקת בדלקת ויראלית של הלחמית במהלך הבדיקה, אך גם זה לא בר הוכחה. אם אכן מדובר בדלקת הלחמית, היא לרוב חולפת מאליה לאחר מספר ימים עד שבועיים שלושה. אם מדובר באלרגיה, אנטיהיסטאמינים יכולים להיות לעזר. בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות לרופא עיניים לבדיקה לצורך התרשמות והמלצה על טיפול, אולי טפול תומך. בברכה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 74 חוות דעת )
"דר ארז יזהר יסודי, סבלני ומסביר כמו שצריך. ממליצים בחום"
ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר רפואת שיניים
מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום