שאלות ותשובות - עמוד 478

נטלתי  גאודון במשך חצי שנה עקב התקפי חרדה, והתחילו לי טיקים בצוואר ולאחר מכן הראש החל לפנות ימינה כל הזמן. לכן הפסקתי לקחת את התרופה לפני חודש. כעת אני נוטל  דקינט פעמיים ביום ועדיין סובל מאוד מנטייתו של הראש ימינה. מה ניתן לעשות בעניין?
נטלתי גאודון במשך חצי שנה עקב התקפי חרדה, והתחילו לי טיקים בצוואר ולאחר מכן הראש החל לפנות ימינה כל הזמן. לכן הפסקתי לקחת את התרופה לפני חודש. כעת אני נוטל דקינט פעמיים ביום ועדיין סובל מאוד מנטייתו של הראש ימינה. מה ניתן לעשות בעניין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

דקינט מיועדת לטיפול בתופעות לוואי פרקינסוניות כמו תנועות בלתי רצוניות המתרחשות יותר בקלות, רעד וקשיון שרירים, הנגרמים עקב שימוש בתרופות מסוימות, ביניהן גאודון. יתכן שנטיית הראש ימינה קשורה לטיפול בגאודון, אך מכיוון שתופעה זו לא חלפה גם חודש לאחר הפסקת הטיפול, מומלץ לפנות לבירור נוירולוגי. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד קרא עוד

האם אדם שיש לו רגלי O יכול לעבור ניתוח להארכת גפיים? האם אדם שיש לו בעיות בכליות יכול לעבור ניתוח כזה? מה הסכנות שכרוכות בניתוח?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

ניתוח להארכת גפיים נועד לרוב לתת מענה לבעיות של חוסר סימטריה בגף מסוים, הגורם לקיצור שלו. "רגלי O" הוא עיוות שהסיבות לו שונות. לגבי בעיות בכליות, זה תלוי באופי הבעיה ובהערכה נפרולוגית שצריכה להיעשות לפני הניתוח. ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בת 44. ברצוני לדעת היכן נספג ויטמין B6. לפני שנה עברתי ניתוח קיצור קיבה (שרוול). האם חלק מהוויטמינים נספגים בקיבה והניתוח שעברתי גורם לחוסר תזונתי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

ויטמין B6 נספג במעי. לאחר ניתוח קיצור קיבה עלולים להיווצר חסרים תזונתיים שונים בשל הצמצום הניכר במגוון המזון ובכמותו. חסר נפוץ לאחר ניתוח כזה הוא בוויטמין B12 אשר לספיגתו במעי נחוץ חלבון בשם intrinsic factor הנוצר בקיבה. כדי למנוע חסרים מומלץ מעקב תזונתי אצל דיאטנית קלינית לצורך התאמת התפריט לצרכים. בנוסף, מומלץ ליטול מולטיוויטמין באופן יומי וקבוע. מידע נוסף נמצא בתשובות אלה: http://www.infomed.co.il/questions/q_071308_14.asp קרא עוד

אני בת 21. עשיתי בדיקת דם שהגינקולוג שלח אותי לבצע, כי אני רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הכל היה בטווח הממוצע, חוץ מרמת  ה- ALT שהיתה 37 U/L. זה נורא מלחיץ אותי, כיוון שהבנתי שזהו על אנזים בכבד, ושאולי התרחשה פגיעה בתפקוד הכבד. האם זה מעיד על
אני בת 21. עשיתי בדיקת דם שהגינקולוג שלח אותי לבצע, כי אני רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון. הכל היה בטווח הממוצע, חוץ מרמת ה- ALT שהיתה 37 U/L. זה נורא מלחיץ אותי, כיוון שהבנתי שזהו על אנזים בכבד, ושאולי התרחשה פגיעה בתפקוד הכבד. האם זה מעיד על
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

הרמה של ALT אצלך כלל אינה גבוהה. יכול להיות שערך הנורמה במעבדה שבה עשית את הבדיקה מוגדר אחרת, אבל בכל מקרה, הערך כלל אינו מעיד על צהבת. באופן תיאורטי, יכולה להיות צהבת נגיפית מסוג C גם עם ערכים כאלה, אבל זה ממש לא סביר. את בהחלט יכולה לקחת גלולות. אך יש להמשיך לעקוב אחר רמת אנזימי הכבד. הגלולות כשלעצמן יכולות לגרום לעלייה ברמתם של אנזימים אלו. נגד הפטיטיס C אין חיסון, אז ודאי שלא קיבלת חיסון כזה. לדעתי אין כרגע מקום לבדיקות נוספות, ולמען השקט הנפשי שלך את יכולה לפנות לרופא המטפל כדי לשמוע גם את דעתו. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אני בת 19, אך יש לי שדיים מאוד קטנים, כמו לבנות בגיל 13. האם זה בסדר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

גודל השדיים הוא אינדיבידואלי, בדיוק כשם שצבע העיניים, גודל האף וסוג השיער שונה בין אנשים שונים. חשוב לציין שאין כל משמעות קלינית לעניין, בהנחה שההפתחות המינית (שיער ערווה, מחזור חודשי וכו') תקינה. שדיים קטנים מתפקדים בדיוק כמו שדיים גדולים מבחינת יכולות הנקה, הרגישות המינית וכו', כך שאין כל סיבה לחשש. אם תסתכלי סביבך על "נשים אמיתיות" ברחוב (ולא רק בסרטים ופרסומות), תגלי שיש נשים רבות (צעירות ומבוגרות) עם שדיים קטנים. את הבעיות שחשות נשים בשל גודל השדיים שלהן ניתן להקביל לאיבר מין זכרי קטן, שלרוב גורם רגשי נחיתות לא פשוטים, אך שוב, אין לו משמעות מבחינת הפוריות או ההנאה המינית. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני בת 16. עשיתי לפני 3 ימים עגיל באוזן למעלה באמצעות אקדח. איך צריך לחטא את העגיל הזה כדי שלא יהיו לי זיהומים? אני לא יכולה להוציא אותו או לסובב אותו כי זה נורא כואב. האם  אפלומיצין היא משחה טובה לחיטוי זה?
אני בת 16. עשיתי לפני 3 ימים עגיל באוזן למעלה באמצעות אקדח. איך צריך לחטא את העגיל הזה כדי שלא יהיו לי זיהומים? אני לא יכולה להוציא אותו או לסובב אותו כי זה נורא כואב. האם אפלומיצין היא משחה טובה לחיטוי זה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

ניקוב אפרכסת האוזן לצורך השחלת עגיל היא פעולה שעלולה לעיתים לגרום לזיהום באזור. האפרכסת (החלק הסחוסי והקשה של האוזן), בניגוד לתנוך (החלק התחתון והרך), עשויה מסחוס, הרגיש מאד לזיהומים, בגלל שאספקת הדם אליו מוגבלת. כאבים כמו שאת מתארת מחייבים בדיקה של רופא בהקדם! הרופא צריך לוודא כי לא התפתחה במקום דלקת שעלולה לגרום לעיוות של אפרכסת האוזן. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בן 25. עשיתי בדיקת שתן והנה התוצאות שהתקבלו:   שתן - כללי:  PH 7  Nitrit (U) NEGATIVE  Ketone (U) NEGATIVE  Glucose (U) NORMAL  Urobilinogen (U) NORMAL  Bilirubin (U) NEGATIVE  Protein (U) NEGATIVE  Leucocytes (U) NEGATIVE  Erythrocytes (U) NEGAT
אני בן 25. עשיתי בדיקת שתן והנה התוצאות שהתקבלו: שתן - כללי: PH 7 Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NORMAL Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) NEGATIVE Leucocytes (U) NEGATIVE Erythrocytes (U) NEGAT
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

משאלתך עולה כי אתה סובל מכאבים התקפיים באזור המפשעה, ואשר בגינם עברת בדיקת שתן, תרבית שתן ובדיקות דימות (US ורנטגן). לאור הבירור המקיף שעברת, נראה כי הכאבים מלווים אותך כבר זמן מה. כפי שאמרה רופאת המשפחה, בדיקת השתן תקינה לחלוטין, ואין זה סביר שמדובר בדלקת בדרכי השתן. עם זאת, בתרבית השתן צמחו חידקים האופייניים לזיהומים במערכת השתן והמין. ככלל, במקרים של צמיחה בתרבית ללא תסמינים (סימפטומים), לרוב אין צורך בטיפול אנטיביוטי. אולם אתה סובל מכאבים באזור המפשעה ואינך סובל מתכיפות, דחיפות או צריבה במתן שתן. לאור זאת, ייתכן שמדובר בדלקת של בלוטת הערמונית, שעשויה להתבטא בכאב במפשעה, צמיחה של החיידק קולי בתרבית שתן ובבדיקת שתן תקינה. המלצתי היא כי תפנה לאורולוג לצורך המשך הבירור והטיפול. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בן 17. קרה כבר כמה פעמים שחוויתי מעין התכווצויות שרירים (אני לא יודע אם זה המינוח הנכון) עדינות בשריר בירך או בידיים, כלומר מעין רעידות קלות בשריר שעוברות תוך 3-2 שניות. ממה זה יכול להיגרם? האם זה יכול להיות קשור לתקופה לחוצה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

התכווצות שרירים יכולה להיגרם על ידי סיבות שונות. הנפוצות ביותר הן סיבות כגון עייפות, פעילות יתר, התייבשות, תגובה לחבלה, מתח נפשי, שתיית אלכוהול, או תרופות מסוימות. סיבות נפוצות פחות הן ראשוניות, כגון הפרעות עצביות, הפרעה במאזן המלחים ועוד. להלן קישורים לשאלות דומות שנענו באתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_110208_1.asp קרא עוד

אחותי, בת 64, מקבלת כדור  ליריקה 75 מ"ג, 3 כדורים בבוקר ו-3 בערב, בסך הכל 450 מ"ג ביום. היא סובלת מחוסר תחושה בכפות הרגליים. עברה טיפול כמותרפי וכריתת שד בגלל carcinoma of rt. breast וקשרית לימפה בבית השחי - IDC grade 3. היא קיבלה קבלה טיפו
אחותי, בת 64, מקבלת כדור ליריקה 75 מ"ג, 3 כדורים בבוקר ו-3 בערב, בסך הכל 450 מ"ג ביום. היא סובלת מחוסר תחושה בכפות הרגליים. עברה טיפול כמותרפי וכריתת שד בגלל carcinoma of rt. breast וקשרית לימפה בבית השחי - IDC grade 3. היא קיבלה קבלה טיפו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

חוסר התחושה ברגליים נגרם בשל פגיעה בעצבים התחושתיים הפריפריים, כלומר פגיעה בעצבים שמספקים תחושה לאיברים (נוירופתיה פריפרית). הפגיעה מורגשת בעיקר בקצות הגפיים, כמו אצל אחותך, והיא משנית, ככל הנראה, לטיפול הכמותרפי בטקסול. אצל חלק ניכר מהאנשים אמור להיות שיפור הדרגתי, אך איטי, בפגיעה העצבית לאחר הפסקת הטיפול הכמותרפי. ליריקה היא אחת התרופות החדשות לטיפול בנוירופתיה הפריפרית, אם כי היא יעילה יותר במקרים של פגיעה עצבית שמתבטאת בכאב ופחות בחוסר תחושה. אני ממליצה להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי טיפולים אחרים, תרופתי או אלטרנטיבי. הם אמורים להתמצא באפשרויות מכיוון שהם הגורם הרפואי העיקרי שמטפל בכמותרפיה ובתופעות הלוואי שלה. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

מחקרים חדשים מגלים קשרים בין סרטן המעי הגס לבין פעילות גופנית, רמת ויטמין D בדם, צריכת מאכלים מסוימים, וכן שימוש באנטיביוטיקה.     פעילות גופנית, גם לאחר הגילוי מפחיתה תמותה מסרטן המעי הגס
מחקרים חדשים מגלים קשרים בין סרטן המעי הגס לבין פעילות גופנית, רמת ויטמין D בדם, צריכת מאכלים מסוימים, וכן שימוש באנטיביוטיקה. פעילות גופנית, גם לאחר הגילוי מפחיתה תמותה מסרטן המעי הגס
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 13/05/2013

ידוע זה מכבר כי פעילות גופנית מפחיתה את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס, אולם רק מחקרים מעטים בדקו אם פעילות גופנית משפיעה לטובה על חולים ששרדו לאחר סרטן המעי הגס. מחקר חדש בדק את שיעורי התמותה הכללית ואת שיעורי התמותה הקשורה בסרטן המעי הגס בקרב 668 גברים עם רקע של סרטן המעי הגס בדרגה 3-1 (ללא גרורות), בהתאם לפעילות הגופנית לאחר האבחנה. מבין המשתתפים במחקר, כמחצית עסקו בפעילות גופנית באופן סדיר. התברר כי תוחלת החיים של אלו שעסקו הרבה בפעילות גופנית גדולה משל אלו שלא עסקו בפעילות גופנית. נמצא, כי הסיכון לתמותה הקשורה בסרטן המעי נמוך ב-53% בקרב גברים שביצעו פעילות גופנית שבועית שוות ערך ל-9 שעות הליכה במהירות ממוצעת, לעומת גברים שביצעו שעה ומטה של פעילות כזאת בשבוע. התועלת של פעילות גופנית נצפתה ללא תלות בגיל, בדרגת המחלה, במדד מסת גוף (BMI), בשנת אבחנה, במיקום הגידול או בדרגת הפעילות הגופנית לפני האבחנה. המחקר פורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine. האם אנטיביוטיקה יכולה לסייע במניעת סרטן? cמחקר חדש שערכה ד"ר רינה רוזין-ארבספלד מאוניברסיטת תל אביב, נבדקה השפעת אנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים (המשמשת, בין השאר, לטיפול בציסטיק פיברוזיס) על התפתחות סרטן המעי הגס. האנטיביוטיקה נוסתה על עכברים בלבד. מהתוצאות עולה כי האנטיביוטיקה יכולה לעכב צמיחה של פוליפים. בנוסחתה הנוכחית, ב-80% מהעכברים הביאה התרופה לצמצום גודל הפוליפים, ואורך חייהם של העכברים שקיבלו היה גדול ב-30% בממוצע מזה של עכברים שלא קיבלו את התרופה. החוקרים סבורים כי על ידי שינוי נוסחת התרופה, היא תוכל לשמש למניעה של המחלה, וייתכן שמינון גבוה יותר אף יוכל לשמש לטיפול במחלה, בשילוב כמותרפיה והקרנות. בימים אלו נמצאים החוקרים במגעים להתחלת מחקרים קליניים בבני אדם, ומעריכים שאישורה לא יתקל בקשיים היות שהתרופה כבר אושרה לשימוש בבני אדם. האם ויטמין D מקטין את הסיכון לסרטן המעי הגס והחלחולת? מחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת BMJ בדק נתוני מחקר מקיף שכלל כחצי מליון משתתפים מ-10 מדינות במערב אירופה שנמצאו בסיכון לחלות בסרטן המעי והחלחולת. החוקרים בחנו את הקשר בין רמת וויטמין D בדם הנבדקים לבין אלו של משתתפים בריאים. מתוצאות המחקר עולה כי במשתתפים עם הרמה הגבוהה ביותר של ויטמין D בדם היתה ירידה של קרוב ל-40% בסיכוי לחלות בסרטן המעי והחלחולת בהשוואה למשתתפים עם הרמה הנמוכה ביותר של ויטמין D. החוקרים מציינים כי עדיין אל ברור אם תוספי וויטמינים הם הפתרון הנכון להעלאת רמות הוויטמין D, או שיש להקפיד לשם כך תזונה נכונה, והם מזהירים כי ההשפעות ארוכות הטווח של נטילת מינון גבוה של ויטמין D עדיין לא נחקרו. היות שנחוץ לשם כך עוד מחקר, עדיין לא גובשו המלצות לציבור. ענבים, פירות יער וקטניות והסיכון לחלות בסרטן המעי הגס מחקר חדש שנערך בהולנד ופורסם לאחרונה ב International Journal Of Cancer מצא כי צריכת פלבנואידים מספקת הגנה מסוימת מפני סרטן המעי הגס והחלחולת לגברים ונשים במשקל תקין. פלבנואידים הם חומרים הנמצאים בסוגי מזון שונים. במחקר השתתפו 120,825 גברים ונשים בגילאי 69-55 שמילאו שאלונים בנוגע להרגלי התזונה שלהם ונמצאו במעקב במשך 13 שנים. במהלך התקופה הזו חלו 1,444 גברים ו-1,401 ונשים מתוכם בסרטן המעי הגס או בסרטן החלחולת. מהמחקר עולה כי לצריכה הגבוהה ביותר של סוגים של פלבנואידים יש קשר לסיכוי קטן יותר לפתח סוגי סרטן אלו בקרב בעלי משקל תקין. בקרב גברים ניכרה השפעתם של פלבנואידים המצויים בפירות יער, ענבים, שוקולד מריר, תה, יין אדום וסוגים שונים של קטניות. בקרב נשים נמצאה השפעה של פלבנואידים הנמצאים בבצלים, תפוחים, אגסים, תה, יין ומיצי פירות. החוקרים מציינים כי יש להמשיך לחקור על מנת לפענח את המנגנון שבו פועלים חומרים אלו להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס, ואת האופן שבו משפיע עליו המשקל. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"טיפול מצוין.אדיבות.מאוד מומלצת.תודה"
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים.