שאלות ותשובות - עמוד 480

אני בת 32. האם יש בדיקה לאוקסלאטים בדרכי השתן? מה משמעות בדיקה זו? יש לי בעיה כרונית שאין לה אבחנה מדויקת, ואחת הסברות היא שמדובר בווסטיבוליטיס.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

בהחלט ישנה בדיקה לאיתור אוקסלאט בשתן. בבדיקה זו מודדים את ההפרשה של אוקסלאט בכליות. ריכוז גבוה של החומר עשוי לגרום להיווצרות אבנים בכליות או בדרכי השתן, דבר שעשוי להתבטא בכאב, בדימום או בהפרעה בתפקודי הכליה. הבדיקה לנוכחות אוקסלאט בשתן נעשית לרוב לאחר איסוף שתן של 24 שעות, על מנת להעריך את כמות החומר המופרשת ביממה. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני בת 32, בריאה בדרך כלל, ולא נוטלת תרופות קבועות. זה כ-3 חודשים אני סובלת מנפיחות ומכאבים בצלעות התחתונות של בית החזה בצד שמאל. הכאבים מופיעים כמה פעמים ביום, עם דקירות חזקות. פניתי לרופא ועברתי בדיקות דם, צילום רנטגן  ובדיקות אולטרסאונד של הבטן הע
אני בת 32, בריאה בדרך כלל, ולא נוטלת תרופות קבועות. זה כ-3 חודשים אני סובלת מנפיחות ומכאבים בצלעות התחתונות של בית החזה בצד שמאל. הכאבים מופיעים כמה פעמים ביום, עם דקירות חזקות. פניתי לרופא ועברתי בדיקות דם, צילום רנטגן ובדיקות אולטרסאונד של הבטן הע
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

הייתי ממליץ שתיבדקי על ידי כירורג על מנת לשלול מקורות אחרים לכאבים. ייתכן שיהיה צורך, לאחר ביצוע בדיקת מיפוי עצמות, לעשות בדיקות הדמיה מתוחכמות יותר, כגון בדיקת CT. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בת 27, אחרי לידה. בשבוע ה-39 ניגשתי למיון יולדות עם צירים סדירים ופתיחה של 1 ס"מ ומחיקה של 80-100 אחוז. לאחר בדיקה שחררו אותי הביתה. כשהיגעתי הביתה היו לי טיפות של דם. נבדקתי שוב, והדימום לא הפסיק ורק התחזק. הרופא אמר שכנראה נפצעתי בצוואר הר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

הדימום שאת מתארת יכול היה להיות תוצאה של כמה דברים, ביניהם בדיקות וגינליות שעלולות היו לגרום לדימום, בעיקר אם במהלכן נפצע צוואר הרחם; היפרדות חלקית של השליה; או שהדימום פשוט היה תחילת תהליך הלידה הטבעית. היות שלא הייתי נוכחת בלידה איני יכולה לומר כעת, לפי התיאור שלך, מה היה הגורם לדימום. הכי נכון יהיה להתייעץ עם הרופא שנכח בלידה. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

אני בת 23, נוטלת זה חודש  ריפאמפיצין כטיפול מונע לשחפת, ובעקבות זאת גם הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון. אתמול קיימתי יחסי מין לא מוגנים ולכן קניתי  פוסטינור. האם בטוח ליטול פוסטינור בזמן לקיחת ריפאמפיצין?
אני בת 23, נוטלת זה חודש ריפאמפיצין כטיפול מונע לשחפת, ובעקבות זאת גם הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון. אתמול קיימתי יחסי מין לא מוגנים ולכן קניתי פוסטינור. האם בטוח ליטול פוסטינור בזמן לקיחת ריפאמפיצין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

ריפאמפיצין עלול להפחית את היעילות של גלולות למניעת הריון וכך גם את היעילות של פוסטינור. בזמן השימוש בריפאמפיצין מומלץ להשתמש בקונדום. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

אני בן 54, סובל מעודף כולסטרול ולחץ דם גבוה. בנוסף לתרופות נגד כולסטרול אני אוכל כל יום אגוזי ברזיל. האם אגוזי ברזיל מעלים את לחץ הדם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

אגוזי ברזיל בפני עצמם אינם מעלים את לחץ הדם, אלא אם כן אתה אוכל אותם עם מלח. אם אתה סובל מיתר לחץ דם, עליך לאכול רק אגוזים לא מומלחים. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד קרא עוד

אני בן 30 וסובל זה כמה שבועות מדלקת בתריסריון ומן החיידק הליקובקטר פילורי. טופלתי באנטיביוטיקה במשך עשרה ימים ואני ממשיך לקחת  אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום.   אני מעוניין להתחיל טיפול להפסקת עישון  בצ'מפיקס. האם אפשר לקחת את שתי התרופות ביחד, או
אני בן 30 וסובל זה כמה שבועות מדלקת בתריסריון ומן החיידק הליקובקטר פילורי. טופלתי באנטיביוטיקה במשך עשרה ימים ואני ממשיך לקחת אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום. אני מעוניין להתחיל טיפול להפסקת עישון בצ'מפיקס. האם אפשר לקחת את שתי התרופות ביחד, או
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

צ'מפיקס היא תרופה הפועלת באמצעות גירוי וקשירה לקולטנים במוח הגורמים להתמכרות לניקוטין. היא גורמת לשפעול הקולטנים הללו, ובכך היא מעוררת תגובה במוח, כאילו נקשרו אליהן מולקולות הניקוטין עצמן. אומפרדקס היא תרופה המשמשת לטיפול במצבי הפרשת יתר של חומצה בקיבה, מעכבת מערכת אנזימתית סגולית הנמצאת בתאים מפרישי חומצה שבקיבה, ומונעת על ידי כך ייצור חומצה. לא מצאתי שיש תגובות בין-תרופתיות בין שתי התרופות הללו, כך שנראה שאפשר להשתמש בשתיהן במקביל. איחולי בריאות ד"ר אורלי שניידר - אינפומד קרא עוד

בני בן 17. הוא עבר  בדיקת אולטרסאונד של הבלוטות ואלה הממצאים:   אונה ימנית - גודל רגיל מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים זעירים עד 0.3 ס"מ.  אונה שמאלית - גודל רגיל, מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים עד 0.5 ס"מ.  איסטמוס לא מעובה, לא אחיד. הודגם מוקד 0
בני בן 17. הוא עבר בדיקת אולטרסאונד של הבלוטות ואלה הממצאים: אונה ימנית - גודל רגיל מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים זעירים עד 0.3 ס"מ. אונה שמאלית - גודל רגיל, מרקם לא אחיד. הודגמו מוקדים עד 0.5 ס"מ. איסטמוס לא מעובה, לא אחיד. הודגם מוקד 0
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

משמעות התוצאות היא שישנה מחלה דיפוזית, כלומר לא מחלה נקודתית, אלא מחלה שמערבת את כל רקמת בלוטת התריס ולא רק חלק מסוים ממנה. ישנן כמה מחלות הגורמות למחלה דיפוזית, חלק מהן הפיכות לחלוטין תוך זמן קצר (כגון זיהום ויראלי של הבלוטה), וכאלה המצריכות טיפול ממושך. בכל מקרה, ללא בדיקות נוספות לא ניתן לדעת מה הבעיה. אני מציע לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון עימו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד קרא עוד

אני בן 50. נשלחתי לבירור ולבדיקת CT של הבטן ושל אברי האגן. להלן התוצאות והממצאים:   מעבר חזה בטן - הצללות עדינות בעיקר באזורים דפנדנטיים בבסיסי ריאות.  שתי קשריות בגודל כ-6 מ"מ וכ-3 מ"מ, פריפריות ב -RLL (חתכים 110--19,16,),  קשרית בגודל כ-
אני בן 50. נשלחתי לבירור ולבדיקת CT של הבטן ושל אברי האגן. להלן התוצאות והממצאים: מעבר חזה בטן - הצללות עדינות בעיקר באזורים דפנדנטיים בבסיסי ריאות. שתי קשריות בגודל כ-6 מ"מ וכ-3 מ"מ, פריפריות ב -RLL (חתכים 110--19,16,), קשרית בגודל כ-
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

בדיקת ה- CT שעברת התמקדה בבטן ובאגן. לא ציינת מדוע נשלחת לביצוע הבדיקה. האם בשל עצירות וירידה במשקל? ברצוני להתייחס לכמה נקודות: קשריות ריאתיות - מדובר לרוב בקשריות לימפה מוגדלות מעט. הגדלה של קשרית לימפה עשויה להתרחש על רקע תהליך הגורם לתגובה דלקתית (למשל זיהום), או על רקע תהליך הפולש לתוך הקשרית ומגדיל אותה (למשל גידול). מאחר שהבדיקה שעברת לא כיסתה את כל שטח הריאות, קשה להתרשם ממצבן. יש לציין כי עישון, גם כשלא שואפים את העשן לריאות, הוא גורם סיכון ראשון במעלה לגידולי ריאה. מומלץ מאד להפסיק לעשן, וניתן לפנות לרופא המשפחה בעניין. לימפאדנופתיה קלה ברטרופריטונאום - מדובר בהגדלה של קשריות הלימפה בחלק האחורי של הבטן. גם במקרה זה ההגדלה עשויה להיות על רקע תהליך זיהומי או על רקע גידול. לא ניתן לקבוע זאת בהתבסס על תוצאות ה- CT. המנגיומות קטנות בכבד ובחוליה L3 - אלה ממצאים חסרי משמעות. הבדיקה שעברת אינה מספקת די נתונים כדי לקבוע אבחנה, אולם בהחלט מתבקש המשך בירור לאור הסיפור של עצירות, ירידה במשקל ועישון. מומלץ לעבור בדיקת קולונוסקופיה. פנה לרופא המשפחה בהקדם להשלמת הבירור. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

אני אמא לשני ילדים בני 3 וחצי ושנה. בני בן השלוש וחצי היה חולה מאוד בחורף שעבר, עם קוצר נשימה, שיעול ממושך, נזלת וחום. השנה נתתי לו טיפול מונע של  סינגולייר  ופליקסונאז וכן חיסון נגד שפעת. בינתיים אין לו קוצר נשימה, אך בימים חורפיים הוא משתעל ברצף עד
אני אמא לשני ילדים בני 3 וחצי ושנה. בני בן השלוש וחצי היה חולה מאוד בחורף שעבר, עם קוצר נשימה, שיעול ממושך, נזלת וחום. השנה נתתי לו טיפול מונע של סינגולייר ופליקסונאז וכן חיסון נגד שפעת. בינתיים אין לו קוצר נשימה, אך בימים חורפיים הוא משתעל ברצף עד
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

בשנים הראשונות לחייהם ילדים "חוטפים" כל זיהום, וזה רגיל שילד יהיה מצונן 10-7 פעמים בשנה. פעמים רבות מה שנראה לך כמחלה אחת ארוכה שהילד לא מצליח להחלים ממנה הוא בעצם כמה מחלות שהילד חולה בהן ומחלים מהן בזו אחר זו. נראה שילדייך יותר רגישים לזיהומים של דרכי הנשימה העליונות, ולכן הם סובלים יותר מכל צינון קל. מעבר לטיפול התרופתי שילדייך מקבלים, את יכולה להקל עליהם עם טיפות מי מלח ושימוש במכשירי אדים. אם נראה לך שישנה מצוקה נשימתית, חשוב לפנות שוב לרופא על מנת לוודא שאין הסתבכות של השפעת. ד"ר גיא פישמן - אינפומד קרא עוד

כשלושה ימים לאחר מגע מיני הופיעה לי מחלת חום שכללה כאבי גרון, שקדים מוגלתיים, נפיחות בבלוטת לימפה בצוואר, כאבי ראש, וחום שבשיאו היה 38.5 למשך יממה. ניגשתי  לבדיקת HIV כ-8 שבועות לאחר מכן, ופעם נוספת כ-10 שבועות לאחר מכן (ליתר דיוק 71 יום בדיוק), והתו
כשלושה ימים לאחר מגע מיני הופיעה לי מחלת חום שכללה כאבי גרון, שקדים מוגלתיים, נפיחות בבלוטת לימפה בצוואר, כאבי ראש, וחום שבשיאו היה 38.5 למשך יממה. ניגשתי לבדיקת HIV כ-8 שבועות לאחר מכן, ופעם נוספת כ-10 שבועות לאחר מכן (ליתר דיוק 71 יום בדיוק), והתו
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 12/05/2013

מחלת חום עם דלקת בגרון המתרחשת שלושה ימים לאחר מגע מיני יכולה לנבוע ממגוון חיידקים המועברים במגע מיני, כולל זיבה וכלמידיה, אך רוב הסיכויים שמדובר במחלה נגיפית (EBV, CMV או כל נגיף אחר הגורם לדלקת גרון) או מחלה חיידקית "רגילה" של הגרון (חיידק הסטרפטוקוקוס). המחלה החדה שמתרחשת בעקבות הידבקות באיידס מתרחשת בדרך כלל שבועיים-שלושה לאחר הידבקות (לא לאחר שלושה ימים) ומאופיינת בחום, כאב ראש, כאב בגרון, נפיחות בלוטות לימפה וטחול ופריחה. לא סביר שהיא תתרחש שלושה ימים לאחר ההידבקות. תשובה שלילית לאחר 71 יום מספקת ברוב המקרים. לעיתים נדירות יכולה התשובה להיות חיובית לאחר תקופה ארוכה יותר, ולכן אנו ממליצים על שלושה חדשים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר שחר גבע - leo clinic
ד"ר שחר גבע - leo clinic רפואה אסתטית
מנהל רפואי , רפואה אסתטית - רשת קליניקות לרפואה אסתטית LEO CLINICS