שאלות ותשובות - עמוד 764

 נכדי, בן שבוע, שוחרר מבית חולים עם אבחנה של הרחבה של לולאות המעי הגס. מה זה? איך זה ישפיע עליו? לאיזה סוג של רופא עלינו לפנות על מנת שיסביר לנו את הבעיה? האם יש אתר שניתן לקרוא בו על הבעיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חסרים לי מעט פרטים על נכדך בכדי להשלים את התמונה: האם אבחנה זו ניתנה בזמן ההריון? האם לאחר הלידה? מה רוחב המעי? האם היה צורך בביצוע בדיקות כלשהן לאחר הלידה? האם הומלץ כל טיפול או מעקב כלשהו על ידי הרופא ששחרר מבית החולים? האם נכדך סובל מבעיות עיכול כלשהן? הרחבת לולאות מעי יכולה להעיד על חסימה כלשהי של דרכי העיכול, זיהום, או מום כלשהו, ויכולה להיות גם חסרת משמעות. אני מציעה לפנות קודם כל אל רופא הילדים. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 אני לוקחת כבר כמה שנים את התרופה פבוקסיל (נגד דיכאון). כבר כמה שנים שהשינה שלי אינה סדירה. אני הולכת לישון ב-10 ומתעוררת באמצע הלילה, ואז שוב נרדמת, ואז נורא קשה לי לקום בבוקר לבית הספר וכל היום שלי נהרס. אני ישנה המון בכיתה. בעבר סבלתי מאנמיה, אבל ברוך ה' לקחתי כדורים והכל תקין אצלי. רציתי לדעת אם העייפות הזאת שמטרידה אותי שנים קשורה לכדורים שאני נוטלת.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

יקיצות בשליש השני של הלילה גורמות להפרעת שינה. השליש השלישי של השינה חשוב, והפגיעה בו היא הגורמת לעייפות בהמשך היום, למרות שאת ישנה מ-10 בלילה. את סובלת מהפרעת השינה היא מפני שאת טרודה, והיקיצות נגרמות על ידי המחשבות הטורדניות הפורצות, כאמור, בשלב השלישי. יש תרופות לבעיה, אך בגלל גילך הצעיר (16) אני מעדיף שתפני לפסיכיאטר ילדים שיוסיף תרופה או ישנה את מינון התרופה. בכל אופן, הפבוקסיל אינו הסיבה. את הפבוקסיל קחי בבוקר. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט קרא עוד

 אני בת 54. אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה. זה כשבועיים יש לי גודש בכל איזור בית החזה ובבית השחי, כאבים חזקים וצריבה באיזור השד, שמקרינים על כל איזור החזה.   בבדיקת סונר של השדיים ובית החזה אובחנו אצלי בלוטות לימפה עם ניוון שומני ללא סימני דלקת. רופא המשפחה מספק לי רק כדורים למניעת כאבים.
אני בת 54. אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה. זה כשבועיים יש לי גודש בכל איזור בית החזה ובבית השחי, כאבים חזקים וצריבה באיזור השד, שמקרינים על כל איזור החזה. בבדיקת סונר של השדיים ובית החזה אובחנו אצלי בלוטות לימפה עם ניוון שומני ללא סימני דלקת. רופא המשפחה מספק לי רק כדורים למניעת כאבים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אני ממליץ לעשות בירור לגבי הגדלת בלוטות הלימפה, כולל בירור סרולוגי וכן פרופיל הורמונלי. מה שאת מתארת לא נראה לי קשור כלל לפיברומיאלגיה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומומחה ברפואת ספורט קרא עוד

 אחותי הקטנה חלתה באבעבועות רוח, אני קיבלתי חיסון נגד מחלה זו לפני 6 שנים. האם אני יכולה להיות נשאית של המחלה ולהדביק מישהו אחר, והאם מישהו שכבר חלה בעבר, ונחשף למחלה פעם נוספת, יכול להדביק מישהו אחר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנה עדיין אפשרות שתידבקי למרות החיסון שקיבלת, אך המחלה תהיה יותר קלה מהרגיל. כמו כן, את יכולה להיות נשאית של המחלה ולהדביק אחרים. אם מישהו חלה כבר בעבר, ונחשף שנית, הוא אינו יכול להדביק מישהו אחר. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

Trigger Finger (אצבע הדק) הוא כינוי לנעילה של האצבע הנובעת במצב דמוי  לחיצה על ההדק, הנובע מדלקת וממשיכה של הגידים בכף היד, משנית למחלות  מפרקים שונות או פעולות חוזרניות של כף היד.   המצב יכול להיות זמני או קבוע, כואב או ללא כאבים.  כאשר המצב זמני, טיפול פומי נוגד דלקת, קיבוע והזרקות של סטרואידים  תעזורנה ברוב המקרים. אם הדפורמציה קבועה בד"כ מוצע ניתוח.   לקריאה נוספת-   http://www.indianahandcenter.com/medical_trigger.html
Trigger Finger (אצבע הדק) הוא כינוי לנעילה של האצבע הנובעת במצב דמוי לחיצה על ההדק, הנובע מדלקת וממשיכה של הגידים בכף היד, משנית למחלות מפרקים שונות או פעולות חוזרניות של כף היד. המצב יכול להיות זמני או קבוע, כואב או ללא כאבים. כאשר המצב זמני, טיפול פומי נוגד דלקת, קיבוע והזרקות של סטרואידים תעזורנה ברוב המקרים. אם הדפורמציה קבועה בד"כ מוצע ניתוח. לקריאה נוספת- http://www.indianahandcenter.com/medical_trigger.html
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

Trigger Finger (אצבע הדק) הוא כינוי לנעילה של האצבע הנובעת במצב דמוי לחיצה על ההדק, הנובע מדלקת וממשיכה של הגידים בכף היד, משנית למחלות מפרקים שונות או פעולות חוזרניות של כף היד. המצב יכול להיות זמני או קבוע, כואב או ללא כאבים. כאשר המצב זמני, טיפול פומי נוגד דלקת, קיבוע והזרקות של סטרואידים תעזורנה ברוב המקרים. אם הדפורמציה קבועה בד"כ מוצע ניתוח. לקריאה נוספת- http://www.indianahandcenter.com/medical_trigger.html http://orthopedics.about.com/cs/handcondiitions/a/triggerfinger.htm [28/05/2004] קרא עוד

 בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית התגלה אצלי "גוש באדרנל השמאלי בקוטר של 2.5 ס"מ בצפיפות של מינוס 12, המתאים לאדנומה קורטיקלית".   מה פירוש הדבר ומה צריך לעשות?
בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית התגלה אצלי "גוש באדרנל השמאלי בקוטר של 2.5 ס"מ בצפיפות של מינוס 12, המתאים לאדנומה קורטיקלית". מה פירוש הדבר ומה צריך לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כפי שזה נראה לי, הממצא בבלוטת האדרנל שלך התגלה במקרה, ואינך סובל מתסמינים כלשהם שגרמו לך ללכת לבדיקות. האדרנוקורטיקל אדנומות מתחלקות לאדנומות "שקטות" ו- "לא שקטות". כפי הנראה, המצב שלך הוא שקט, ובדרך כלל מגלים אותו במקרה, ואין לדעת מתי הוא יכול להפוך למצב לא שקט, אך הוא בהחלט יכול לשנות את טבעו. במצב הלא שקט, בלוטת האדרנל מפרישה כמויות גבוהות מן הנורמליות של קורטיזונים המיוצרים בגוף וגורמים למגוון של תופעות לוואי. מצבור תופעות הלוואי הללו ידוע כ"תסמונת קושינג" וישנו אף מצב שנקרא "פרה-תסמונת קושינג". בשל חוסר הפרטים לגבי מצבך והתסמינים שיש או אין לך, אינני יכול להתייחס ספציפית לבעייתך. אני ממליץ לך לפנות לאנדוקרינולוג בכדי שיוכל לבחון את הממצא ולערוך בדיקות שיתנו לו אינדיקציה לגבי פעילות האדנומה בגופך ומשם להמשיך הלאה במעקב ובטיפול המתאים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 אני בן 40+, אין לי שיניים קדמיות למטה ואני צריך לעקור עוד 2 שיניים. איזה טיפול מומלץ יותר - השתלת שיניים או שיניים תותבות? מה עדיף ולמה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ככלל, כיום מעדיפים שתלים. הסיבה לכך היא שתותבות נשענות על שיניים סמוכות ומעמיסות עליהן עומס מוגבר, דבר שמקצר את חיי השיניים המאחזות. בנוסף, שתל הוא טיפול קבוע בעוד תותבת היא טיפול נשלף. כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו יש מקרים בהם ישנו חוסר עצם נרחב, ואז יש לשקול איזה טיפול יש להעדיף. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים קרא עוד

 מה אומרת התוצאה הבאה: "סקלרוזיס בצד ימין של D8 D9"? אני בן 71.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פירושה של המילה סקלרוזיס הוא הופעה של צלקת בתוך רקמה בריאה, שגורמת להתקשות. סקלרוזיס של העצם היא חלק מתהליך ניווני של העצם או של מפרק שבו כמות המים ברקמה יורדת והעצם נעשית יותר צפופה באזור הסקלרוטי (דומה לשנהב). בצילום בעיה כזאת נראית כאזור יותר לבן. נראה שיש לך תהליך ניווני בחוליות D8-D9 בעמוד השדרה, אשר נחשב לתהליך נורמלי בגיל מבוגר. מה שיותר חשוב הוא לא הפענוח של הבדיקה, אלא האם אתה מרגיש בעיה כלשהי. הרי אנו, הרופאים, מטפלים בחולים עם בעיות רפואיות, ולא בבדיקות. בברכה ד"ר עמית גיל - אינפומד קרא עוד

 אשתי בחודש השישי להריון רביעי.  בבדיקת אולטרסאונד התגלה וריד רחב מאוד עם זרימה מוגברת, הנכנס לעלייה הימנית. הווריד יוצא מחבל הטבור ישירות ללב ללא מעבר בכבד.  בדיקת אקו לב עוברי תקינה, יש חשד ל- IVC אברנטי. אשמח לקבל הסבר כדי להבין במה מדובר, מה הסיכונים ומה ניתן לעשות.
אשתי בחודש השישי להריון רביעי. בבדיקת אולטרסאונד התגלה וריד רחב מאוד עם זרימה מוגברת, הנכנס לעלייה הימנית. הווריד יוצא מחבל הטבור ישירות ללב ללא מעבר בכבד. בדיקת אקו לב עוברי תקינה, יש חשד ל- IVC אברנטי. אשמח לקבל הסבר כדי להבין במה מדובר, מה הסיכונים ומה ניתן לעשות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

זרימת הדם בעובר ברחם שונה מזרימת הדם לאחר הלידה ולאורך החיים. הדם מתנקז דרך ה- Inferior Vena Cava (או IVC) ישירות ללב הימני, ומשם הוא ממשיך ללב השמאלי. לכן הממצא כי וריד זה הוא ה- IVC תקין. וריד אברנטי משמעותו וריאנט, כלומר וריד חלופי או שונה מהוורידים הצפויים להימצא אצל העובר. אין זה אומר שמשהו לא תקין. ציינת כי בדיקות אקו לב עוברי תקינות, ולכן לא נראה לי שיש סיבה לחשש. אמליץ לכם להמשיך לעקוב אחר התפתחות לב העובר ולהתייעץ עם רופא מומחה לאמבריולוגיה על מנת לקבל הסבר יותר מפורט לגבי תופעה התפתחותית זו. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יובל בן אמנון
ד"ר יובל בן אמנון פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"טיפול מסור מקצועי סבלני"
ד"ר אסף אלבגלי
ד"ר אסף אלבגלי אורתופדיה
מנהל שירות ביחידת כף רגל בבית חולים איכילוב