שאלות ותשובות - עמוד 765

 אני מאד סובלת ממחשבות טורדות על משמעות וכן מרגשי אשמה, זה גרם לי לתחושת דיכאון. התחלתי בטיפול של  רמרון שלא עזר בכמות של 2 כדורים, הרופא המליץ להוסיף  לוסטראל בהדרגה, בעליה של 25 מ"ג כל שבוע.   התחלתי לפני כחודש, יש שיפור מבחינת של הסימפטומים הגופניים, אך עדיין לא מספיק מבחינת החשיבה. לאורך כל התקופה אני עובדת (עם כל הקושי שבכך והצורך שלא יראו) ואני גם מתעמלת.   האם רמרון, שלא עזר בכלל במשך חודשיים, לא מיותר ואולי אפילו מפריע? ואיך מתקיים תהליך השיפור וכמה זמן הוא לוקח בדרך כלל? התחלתי גם בטיפול פסיכולוגי.
אני מאד סובלת ממחשבות טורדות על משמעות וכן מרגשי אשמה, זה גרם לי לתחושת דיכאון. התחלתי בטיפול של רמרון שלא עזר בכמות של 2 כדורים, הרופא המליץ להוסיף לוסטראל בהדרגה, בעליה של 25 מ"ג כל שבוע. התחלתי לפני כחודש, יש שיפור מבחינת של הסימפטומים הגופניים, אך עדיין לא מספיק מבחינת החשיבה. לאורך כל התקופה אני עובדת (עם כל הקושי שבכך והצורך שלא יראו) ואני גם מתעמלת. האם רמרון, שלא עזר בכלל במשך חודשיים, לא מיותר ואולי אפילו מפריע? ואיך מתקיים תהליך השיפור וכמה זמן הוא לוקח בדרך כלל? התחלתי גם בטיפול פסיכולוגי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נראה כי בהמלצת הרופא המטפל את נמצאת כעת בשלב מעבר של החלפת הטיפול התרופתי נוגד הדיכאון מרמרון ללוסטראל. אני מאד מקווה שהלוסטראל יביא לשיפור הצפוי, ואז בהחלט כדאי יהיה להפסיק את הרמרון בהדרגה. כרגע, בשלב המעבר, ייתכן שהפסקה מוקדמת מידי של הרמרון תביא להחמרה זמנית במצבך. אני ממליצה להמשיך "לאט אבל בטוח". לשאלתך אם אולי הרמרון מפריע - יתכן כי ישנן תופעות לוואי של רמרון, ושהפסקתו תקל עלייך מבחינה זו. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל אם את מרגישה תופעות לוואי, ולהחליט מתי ובאיזה קצב מורידים את הרמרון. תהליך השיפור עם לוסטראל מתחיל כחודש מתחילת הנטילה של מינון שהוא מינון טיפולי (החל מ-50 מ"ג ליום), והשיפור ממשיך בחודשים שלאחר מכן, ועד חצי שנה מהתחלת הנטילה של התרופה יכולים להמשיך להשתפר עוד מרכיבים (ריכוז, שמחת חיים, חשק, הפחתה ברגשי האשמה). תרגישי טוב! ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

 בוצע אצלי ניקור פלאורלי, ובתוצאות הבדיקה נכתב שנמצא נוזל אקסודט, המכיל אאוזינופילים בכמות רבה.   מה זה אומר? הנוזלים בריאה הם בצד ימין. מה צריך לעשות בשביל שזה יעבור? האם הליכה רגלית יכולה לייבש אותם או כל דבר אחר?   אציין שהייתי מאושפז ארבעה ימים ועשו לי את כל הבדיקות (מוח עצם ,קולונוסקופיה, CT בית חזה, ביופסיה מבלוטת לימפה מפשעתית). כרגע אני לא מקבל שום טיפול. אשמח עם תוכל לכוון אותי לרופא מומחה, או לחלופין, אם יש פעילות כלשהי או מאכל שיכול לעזור להפחית את הנוזל.   הכי מעניין אותי ממה זה בא. אני רוצה לציין עוד דבר, אולי יש לזה קשר - אני חולה פסוריאזיס. כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות. הרופא כתב על הממצאים: "ריאות - קולות נשימה מימין מופחתים בצורה משמעותית, פרמיטוס חסר מימין, עמימות בניקוש מימין". הרופאים חושבים שדלקת ריאות בלי חום שכנראה גרמה לנוזל הזה.
בוצע אצלי ניקור פלאורלי, ובתוצאות הבדיקה נכתב שנמצא נוזל אקסודט, המכיל אאוזינופילים בכמות רבה. מה זה אומר? הנוזלים בריאה הם בצד ימין. מה צריך לעשות בשביל שזה יעבור? האם הליכה רגלית יכולה לייבש אותם או כל דבר אחר? אציין שהייתי מאושפז ארבעה ימים ועשו לי את כל הבדיקות (מוח עצם ,קולונוסקופיה, CT בית חזה, ביופסיה מבלוטת לימפה מפשעתית). כרגע אני לא מקבל שום טיפול. אשמח עם תוכל לכוון אותי לרופא מומחה, או לחלופין, אם יש פעילות כלשהי או מאכל שיכול לעזור להפחית את הנוזל. הכי מעניין אותי ממה זה בא. אני רוצה לציין עוד דבר, אולי יש לזה קשר - אני חולה פסוריאזיס. כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות. הרופא כתב על הממצאים: "ריאות - קולות נשימה מימין מופחתים בצורה משמעותית, פרמיטוס חסר מימין, עמימות בניקוש מימין". הרופאים חושבים שדלקת ריאות בלי חום שכנראה גרמה לנוזל הזה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נוזל פלאורלי עם אאוזינופילים, זהו נוזל ברקמת הריאה המכיל תאי דם לבנים מסוג אאוזינופיל. כאשר תאי דם לבנים עולים, יש חשד לדלקת, ולכן ההסבר של הרופאים מתאים לחשד לדלקת ריאות. האם נתנו לך אנטיביוטיקה? או שאמרו לך שזה ויראלי ויעבור מעצמו? אם זו אכן דלקת, הנוזל ייספג מעצמו כאשר הדלקת תחלוף. אין קשר בין זה לבין מחלת הפסוריאזיס, ואני גם לא חושבת שתוכל לעשות משהו בנידון על ידי אכילה שונה או ספורט. ככל הנראה הזמן יעשה את שלו וזה יחלוף. בשביל לקבל חוות דעת נוספת, אתה צריך לפנות למומחה ריאות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 האם יש קשר בין נוכחות הליקובקטר פילורי לבין תת-משקל או גובה נמוך בהרבה מן הממוצע בגיל ההתבגרות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אינני מכיר קשר ישיר בין נוכחות הליקובקטר פילורי לבין תת-משקל או גובה. אם נוכחות החיידק מלוות באי נוחות בבטן ותסמינים אחרים, כגון כאבים ברום הבטן, צרבות או דימומים, אזי מדובר כנראה בכיב של הקיבה או בתריסריון שנגרם בגלל החיידק. במקרה של כיב קיבה (gastric ulcer) יכולה בהחלט להיות ירידה במשקל, משום שהתסמינים שהזכרתי קורים מייד לאחר האכילה ומונעים מהחולה להמשיך לאכול וגורמים לסבל. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 אמי קמה יום אחד כשאינה יכולה ללכת בשל חולשת שרירים חמורה ברגליים. במשך החודשיים האחרונים היא חוזרת שוב ושוב לבית החולים במסגרת הבירור. תחילה סברו שיש לה מיאסתניה, אך שללו זאת באופן חד משמעי. מאז לא מוצאים מה יש לה. עשו לה בדיקות רבות ביותר, שרובן תקינות, למעט בלוטת לימפה מוגדלת בריאות ובדיקת דם המעידה על דלקת. התייאשנו... האם תוכלו לתת לנו כיוון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לצערי המקרה מורכב מדי, ויכולות להיות אינספור סיבות לחולשת שרירים כמו שאת מתארת: מיאסתניה (שנשללה), תסמונת גילאן-בארה, שלרוב מלווה גם בצניחת עפעפיים, שינויים אנדוקרינולוגיים (למשל יתר פעילות של בלוטת התריס), סינדרומים המלווים גידולים סרטניים, בעיות עצביות שקשורות לעמוד השדרה, ועוד ועוד. אין בידי מידע על ההיסטוריה הרפואית של אימך, ולכן לא אוכל לעזור. אני ממליצה לא להתייאש, ולהמשיך לברר את מקור הבעיה. לרוב כשיודעים מה הבעיה, ניתן לטפל בה ולהקל על החולה. אם אימך לא עברה בירור נוירולוגי מקיף, אני ממליצה לגשת לנוירולוג. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 האם כינים יכולות לגרום לאנמיה ולבלוטות מאחורי האוזן? לאחר בדיקת דם לא מצאו את הסיבה לבלוטות. אני רוצה לציין שאני מנסה לטפל בכינים כבר קרוב לחודשיים ולא הצלחתי להיפטר מהן גם אחרי כמה טיפולים. ההדבקה באה מפעילות בשטחים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כינים אינן גורמות לאנמיה, ואין קשר בין הימצאות בפעילות בשטחים לבין ההדבקה בכינים. ישנם אמצעי מניעה והיגיינה שניתן לשמור עליהם על מנת להימנע מהדבקות גם בתנאים קשים. הטיפול בכינים הוא פשוט יחסית והתוצאות טובות מאוד ומהירות, ובלבד שהטיפול עקבי ונכון לבעייה. בנוגע לאנמיה ממנה את סובלת לדבריך, לא ציינת מהם הפרמטרים שלפיהם היסקת שיש לך אנמיה ולכן קשה לי להתייחס לכך. אנמיה מאובחנת בספירת דם פשוטה. בתוך אותה ספירת הדם ישנם פרמטרים נוספים אשר מכוונים את הרופא המטפל לסוג האנמיה ולסיבת האנמיה, ולפיהם מאובחן סוג האנמיה ונקבע הטיפול המתאים בה. אני מייעץ לך לפנות לרופא המשפחה שלך, על מנת שיסביר לך על הטיפול המתאים בכינמת וירשום לך את החומרים המתאימים לשימוש. ספירת דם מלאה לבירור האנמיה ומקורה, יחד עם ההיסטוריה הרפואית שלך ופרטים על אורח החיים שלך, יתנו לרופא כיוון לזיהוי מקור האנמיה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 אני בן 76. לחץ הדם שלי הוא 130/50. אני נוטל את התרופות הבאות:    Tritace 5 mg שניים ביום   Amlow 5 mg אחד ביום  ALPHA D3 PGO אחד ביום   Lipitor 20mg אחד בערב   Xatral 10mg אחד בערב.   מדוע לחץ הדם שלי נמוך, 50? האם יש לי בעיה?
אני בן 76. לחץ הדם שלי הוא 130/50. אני נוטל את התרופות הבאות: Tritace 5 mg שניים ביום Amlow 5 mg אחד ביום ALPHA D3 PGO אחד ביום Lipitor 20mg אחד בערב Xatral 10mg אחד בערב. מדוע לחץ הדם שלי נמוך, 50? האם יש לי בעיה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כדי לענות חשוב לדעת אם אתה חש בטוב בסך הכל עם לחץ דם זה, ואם התוצאה הזאת היא חד-פעמית, או נמשכת כשבוע, או אם מדדת כמה פעמים וזוהי התוצאה אשר התקבלה. אתה משתמש בכמה תרופות ליתר לחץ דם: טריטייס (מקבוצת מעכבי האנזים ACE) ואמלודיפין (מקבוצת חוסמי תעלות הסידן). בנוסף, אתה מטופל בקסטרל (מקבוצת חוסמי רצפטור אלפא סלקטיביים), אשר חלק מהשפעתן יכולה להיות הורדה נוספת של לחץ הדם. אם אתה חש חולשה וירידה כללית במצבך, מומלץ לשוב לבדיקת רופא כדי לבדוק אם יש צורך לשנות את הטיפול התרופתי. מידע נוסף בנוגע ליתר לחץ דם וטיפול תרופתי נמצא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_122008_1.asp קרא עוד

 אני בת 30. בחודש הבא אני יוצאת לחופשה בחו"ל, ופניתי לרופא שלי כדי להתייעץ איתו לגבי דחיית המחזור החודשי. הוא רשם לי מרשם לפרימולוט נור (2 כדורים ביום למשך 10 ימים). אני לא משתמשת באמצעי מניעה כי ברצוני להיכנס להריון. האם מותר לקחת את הכדורים גם אם יתכן שאני בתחילת הריון? הרופא ענה לי שאין כל מניעה, לקחת אבל אני די חוששת. מה לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פרימולוט-נור הוא תכשיר המכיל נוראתיסטרון השייך למשפחת הפרוגסטוגנים, והוא ניתן לבד או בשילוב עם אסטרוגנים לטיפול בהפרעות גינקולוגיות כגון מחזור חודשי לא סדיר, דימום יתר בווסת, אנדומטריוזיס, תסמונת קדם-וסתית ואל-וסת ראשונית ומשנית. שכיח שמשתמשים בתכשיר לצורך דחיית הווסת, ומשתמשים בו גםבמינון גבוה לטיפול בסרטן השד. לפי מחקרים שנעשו בבעלי-חיים, יש עדות לנזק רציני לעובר כתוצאה משימוש בתרופה בהריון, ולכן השימוש בה במהלך ההריון אסור. מידע נוסף לגבי הטיפול תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=460 קרא עוד

  ביצעתי בדיקת US באיזור הצוואר ונמצא שיש "קשר איזואקוגני בבלוטת התריס בקוטר של 1.3 ס"מ ". נשלחתי לביצוע בדיקת FNA . ביצעתי גם בדיקות דם כלליות ובדיקות תפקוד בלוטת התריס, שתוצאותיהן עדיין לא הגיעו.   אני מרגיש עייפות מתמשכת. האם יש קשר למקרה המדובר?
ביצעתי בדיקת US באיזור הצוואר ונמצא שיש "קשר איזואקוגני בבלוטת התריס בקוטר של 1.3 ס"מ ". נשלחתי לביצוע בדיקת FNA . ביצעתי גם בדיקות דם כלליות ובדיקות תפקוד בלוטת התריס, שתוצאותיהן עדיין לא הגיעו. אני מרגיש עייפות מתמשכת. האם יש קשר למקרה המדובר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אתה נמצא במעקב השגרתי של בדיקת US ולאחריה ביופסיית FNA בנוסף לבדיקות דם ותפקודי בלוטת התריס. אני מציע שתחכה לתוצאות הסופיות, ולפיהן יגיע הרופא המטפל לאבחנה, וייתן לך את הטיפול המתאים. המצב אינו דחוף, ותוצאות של בלוטת תריס מגיעות כעבור שבוע ימים לכל היותר. ישנו קשר בין עייפות כרונית וסטייה מרמות תקינות של בלוטת התריס, אך זו אינה בהכרח הסיבה לעייפותך. אני ממליץ לך לחכות עוד יום-יומיים לתוצאות המעבדה, ולפיהן להתחיל טיפול, אם יש בו צורך. בינתיים, נסה להימנע מן הדברים שגורמים לעייפות, כגון תזונה כבדה, שינה לא טובה בלילה, חוסר בשעות שינה וכדומה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 אני בת 25 ונשאית של הפטיטיס B כבר שנים רבות. Chronic Hepatitis B, HBeAg positive. האם אני יכולה להעביר את המחלה לילדים שלי בעת ההריון? האם ישנם חיסונים או דרכים נוספות היכולים למנוע את ההדבקה של היילוד?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ההדבקה של העובר בהפטיטיס B מתרחשת לרוב בלידה עקב החשיפה לדם האם, ולא בזמן ההריון. רק 5% עד 10% מהעוברים נדבקים במהלך ההריון. ניתן למנוע את הדבקת היילוד ב-95% מהמקרים על ידי מתן חיסון להפטיטיס B ונוגדנים נגד הפטיטיס B ליילוד תוך 12 שעות מלידתו. בהמשך יצטרך התינוק לקבל חיסונים נוספים בגיל חודש וחצי שנה. אין מניעה להיניק את התינוק, במיוחד אם קיבל את החיסון. מומלץ, כמובן, להתייעץ עם מומחים למחלות כבד וילדים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

 אני בן 24. לפני כחודשיים נפלתי מגובה רב על עקב רגל ימין, ללא עיקום של הקרסול. סבלתי מנפיחות רבה וכאבים. בוצע צילום רנטגן במיון ובו נשלל החשד לשבר, ונשלחתי לביתי למנוחה עם חבישה אלסטית וקומפרסים קרים.   חלפו כחודשיים ואני עדיין סובל מכאבים בעקב לעיתים תכופות, בעיקר בבקרים ולאחר עמידה ממושכת או פעילות פיזית. פניתי לרופא שהפנה אותי  לבדיקת CT. בוצעה הדמיית CT לעקב ימין, נשלל החשד לשבר שלא אובחן כראוי ובממצאי הבדיקה נכתב "נצפה מרכז התגרמות נוסף עם קורטקס ברור אחורי לתלוס הימני". מה פשר הממצא ומה ההמלצה להמשך הטיפול?
אני בן 24. לפני כחודשיים נפלתי מגובה רב על עקב רגל ימין, ללא עיקום של הקרסול. סבלתי מנפיחות רבה וכאבים. בוצע צילום רנטגן במיון ובו נשלל החשד לשבר, ונשלחתי לביתי למנוחה עם חבישה אלסטית וקומפרסים קרים. חלפו כחודשיים ואני עדיין סובל מכאבים בעקב לעיתים תכופות, בעיקר בבקרים ולאחר עמידה ממושכת או פעילות פיזית. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקת CT. בוצעה הדמיית CT לעקב ימין, נשלל החשד לשבר שלא אובחן כראוי ובממצאי הבדיקה נכתב "נצפה מרכז התגרמות נוסף עם קורטקס ברור אחורי לתלוס הימני". מה פשר הממצא ומה ההמלצה להמשך הטיפול?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ממצא כמו מה שמתואר בבדיקתך יכול לנבוע מכמה סיבות, ביניהן תגובה לשבר שאירע במקום. זה יכול להיות גם ממצא אקראי, ללא קשר לחבלה. על מנת להפריד בין השניים יתכן שיהיה צורך בצילומי ביקורת נוספים או בביצוע מיפוי עצמות. בכל מקרה הייתי ממליץ על המשך מעקב אורתופדי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר אלברט סמנדרוב
ד"ר אלברט סמנדרוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים, מיילדות , מומחה במחלות צוואר הרחם
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 9 חוות דעת )
"יעל הייתה קשובה סבלנית, היא נהדרת עם ילדים והקדישה לנו תשומת לב מלאה והסבירה הכל לעומק ולעניין."