שאלות ותשובות - עמוד 767

לפני כשנתיים, לאחר לידה, התחלתי לקחת גלולות פמולן (לא משולבות).  הגלולות גרמו לי לדימומים רבים ועברתי לגלולה משולבת במינון נמוך.  הגלולה לא עשתה דימומים (לקחתי אותה כשנה) וגם לא הפריעה להנקה.  כעת, אחרי לידה, התחלתי מייד בגלולה המשולבת ונראה שהסיפור עם  הדימומים מתחיל שוב. האם זהו הכרח המציאות לדימום בין-וסתי בלקיחת  גלולות לאחר הלידה ? האם גלולה שהתאימה לי מאוד בעבר עלולה לא  להתאים כעת?
לפני כשנתיים, לאחר לידה, התחלתי לקחת גלולות פמולן (לא משולבות). הגלולות גרמו לי לדימומים רבים ועברתי לגלולה משולבת במינון נמוך. הגלולה לא עשתה דימומים (לקחתי אותה כשנה) וגם לא הפריעה להנקה. כעת, אחרי לידה, התחלתי מייד בגלולה המשולבת ונראה שהסיפור עם הדימומים מתחיל שוב. האם זהו הכרח המציאות לדימום בין-וסתי בלקיחת גלולות לאחר הלידה ? האם גלולה שהתאימה לי מאוד בעבר עלולה לא להתאים כעת?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דימום בין- וסתי יכול להיות תוצאה של מספר גורמים, למרות שנשמע שסביר יותר שמדובר בחוסר איזון הורמונלי. כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך לגבי זה, ולהיבדק. בד"כ דימום בין- וסתי הוא תוצאה של רמת אסטרוגן נמוכה, וזה אולי יצריך שינוי סוג הגלולה. הסטטוס ההורמונלי משתנה מתקופה לתקופה, לכן זה בהחלט אפשרי, שגלולות שטובות היום לא בהכרח טובות מחר, ולשם כך יצטרכו אולי להחליף לך את הגלולות. קרא עוד

 בני, בן שנה וחצי, חלה בווירוס של שפעת. יש לו חום גבוה, צפצופים ואודם באוזניים. בהתחלה טיפלנו רק בסימפטומים, רצינו לראות אם זה יעזור ללא אנטיביוטיקה. לצערנו, התברר שאנטיביוטיקה היתה נחוצה, ולאחר שימוש בה, זה עבר. הילד חזר לגן. אחרי שבועיים הוא שוב הצטנן, הצפצופים היו חזקים יותר. הרופא כבר מייד נתן אנטיביוטיקה בנוסף לתרופות הרגילות. החום ירד. אחרי יומים החום עלה שוב ל-40 מעלות והיה עלינו לגשת למוקד כדי שיורידו לו את החום.   בספירת דם נמצא שקמת הנויטרופילים היו נמוכים מהנורמה. אחרי שבוע עשינו שוב ספירה, והתברר שהם עלו, אבל משום מה הלימפוציטים היו נמוכים מהנורמה. רופא הילדים טוען שהבדיקה החוזרת תקינה לחלוטין. האם זה בסדר? או שהסיבה לכך הי שהילד לקח פעמיים אניטיביוטיקה בהפרשי זמן קצרים?
בני, בן שנה וחצי, חלה בווירוס של שפעת. יש לו חום גבוה, צפצופים ואודם באוזניים. בהתחלה טיפלנו רק בסימפטומים, רצינו לראות אם זה יעזור ללא אנטיביוטיקה. לצערנו, התברר שאנטיביוטיקה היתה נחוצה, ולאחר שימוש בה, זה עבר. הילד חזר לגן. אחרי שבועיים הוא שוב הצטנן, הצפצופים היו חזקים יותר. הרופא כבר מייד נתן אנטיביוטיקה בנוסף לתרופות הרגילות. החום ירד. אחרי יומים החום עלה שוב ל-40 מעלות והיה עלינו לגשת למוקד כדי שיורידו לו את החום. בספירת דם נמצא שקמת הנויטרופילים היו נמוכים מהנורמה. אחרי שבוע עשינו שוב ספירה, והתברר שהם עלו, אבל משום מה הלימפוציטים היו נמוכים מהנורמה. רופא הילדים טוען שהבדיקה החוזרת תקינה לחלוטין. האם זה בסדר? או שהסיבה לכך הי שהילד לקח פעמיים אניטיביוטיקה בהפרשי זמן קצרים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חסרים לי פרטים כמו סוג האנטיביוטיקה בה טופל בנכם, מה היה משך הטיפול, אם היו תופעות נוספות כמו שיעול או נזלת, ועוד. עם זאת, לפי מה שתיארת בשאלתך, ככל הנראה בנך סבל מסוג של זיהום על ידי וירוס של מערכת הנשימה, שהתבטא בצפצופים ובחום. זיהומים על ידי וירוסים גורמים לעיתים לירידה בערכי הנויטרופילים, ואין לכך משמעות מיוחדת. אם בספירת הדם החוזרת רמת הנויטרופילים חזרה לנורמה, אינני רואה סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 אני בן 37. זמן קצר לאחר נטילה של  ציפרלקס  וריספרדל גיליתי שיש לי כאבים בפין בזמן זקפה, והיצרות והקטנת מחצית הפין העליונה. אורולוג אחד טען שכנראה זה נגרם על ידי התרופה נוגדת הדיכאון, ושניים אחרים טענו שאין קשר לתרופה. בכל מקרהף הם טוענים שזה פיירוני לאחר שבדקו ומצאו התקשויות בפין.   לא נטלתי שום תרופה למעט מה שציינתי. אין לי עקמת כלל כבר שנה וחצי, הכאבים נעלמו כמעט כליל, אבל הצורה לא השתנתה. לא עברתי שום חבלה ושום טראומה בפין. אני יודע שיש מציעים להשתמש במכשיר אנדרו-פינס לעקמת ויש הצלחה רבה, אבל אצלי הבעיה אחרת. האם זה פיירוני? מה ניתן לעשות?
אני בן 37. זמן קצר לאחר נטילה של ציפרלקס וריספרדל גיליתי שיש לי כאבים בפין בזמן זקפה, והיצרות והקטנת מחצית הפין העליונה. אורולוג אחד טען שכנראה זה נגרם על ידי התרופה נוגדת הדיכאון, ושניים אחרים טענו שאין קשר לתרופה. בכל מקרהף הם טוענים שזה פיירוני לאחר שבדקו ומצאו התקשויות בפין. לא נטלתי שום תרופה למעט מה שציינתי. אין לי עקמת כלל כבר שנה וחצי, הכאבים נעלמו כמעט כליל, אבל הצורה לא השתנתה. לא עברתי שום חבלה ושום טראומה בפין. אני יודע שיש מציעים להשתמש במכשיר אנדרו-פינס לעקמת ויש הצלחה רבה, אבל אצלי הבעיה אחרת. האם זה פיירוני? מה ניתן לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מחלת פיירוני, עקמת פין, פוגעת בכ-1% מכלל הגברים, בעיקר בשלבים מאוחרים של החיים, אך היו מקרים שבהם אובחנה המחלה גם בצעירים. הסיבות למחלה זו כוללות טראומה או חבלה, מחלות אוטואימוניות, ותרופות מסוימות, בעיקר ממשפחת חוסמי הבטא. ישנם טיפולים שונים, הכוללים תכשירים כגון אנדרו-פינס, טיפול תרופתי ופרוצדורה ניתוחית. לא ניתן לענות לשאלתך לגבי מצבך בלא לבדוק אותך, ולכן אמליץ לך לפנות לאורולוג, לאו דווקא לאותו אחד שאליו פנית בעבר, על מנת לקבל חוות דעת נוספת ולהתייעץ לגבי אופציות טיפוליות. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 מה ההבדל בין פרדניזון לאימוראן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ההבדל הוא בעיקר בצורה בה תרופות אלו מדכאות את מערכת החיסון ובתופעות הלוואי שלהן. אפרט: האימוראן הוא למעשה מרכיב מטבולי המונע ייצור של חומצות גרעין RNA ו-DNA, ובכך הוא פוגע בשכפול תאי סרטן או תאי דם לבנים הגורמים למחלה. אך כתוצאה מכך, גם תופעות הלוואי שלו קשורות ישירות לפגיעה במוח העצם, והן כוללות ספירה נמוכה של תאי דם לבנים (מה שמעלה את הסיכון לזיהומים קשים). לעומתו, הפרדניזון מוריד את תפקוד מערכת החיסון על ידי מניעת תאי דם לבנים מלהגיע למקום הדלקת ומצמצם את כמות הדם המגיעה למקום הדלקת. אך הפרדניזון הוא ממשפחת הסטרואידים ותופעות הלוואי שלו הן רבות מאוד, אם כי רובן אינן מסכנות חיים. לפעמים רוצים להוריד את מינון הפרדניזון כדי להקל על תופעות הלוואי הרבות, ואז נותנים במקביל גם את האימוראן. מידע נוסף ניתן למצוא באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר יובל עצמון - אינפומד קרא עוד

מיגרנות, דרלין ונטילת הורמונים        אני סובלת ממיגרנות לפחות 5 פעמים בשבוע.  ניסיתי דרלין כטיפול מונע אך ללא הועיל.  האם יש קשר בין נטילת הורמונים חלופיים למיגרנה?
מיגרנות, דרלין ונטילת הורמונים אני סובלת ממיגרנות לפחות 5 פעמים בשבוע. ניסיתי דרלין כטיפול מונע אך ללא הועיל. האם יש קשר בין נטילת הורמונים חלופיים למיגרנה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאבי ראש הם תסמין (סימפטום) העשוי לנבוע מסיבות רבות, כולל צלחית (מיגרנה), מתח שרירים (tension headache), תופעות לוואי לתרופות וכדומה. הורמונים מסוימים עשויים לגרום לעלייה בלחץ בתוך הגולגולת ולכאב ראש. אם כאבי הראש מתמידים, מומלץ לפנות לרופא, אשר קרוב לוודאי ייקח היסטוריה מפורטת, יבצע בדיקה נויורולוגית (בדיקה של מערכת העצבים) ויסתכל בקרקעית העין על מנת לשלול יתר לחץ בתוך הגולגולת. במידה וכל אלו יישללו ואכן תאובחן מיגרנה, יש כיום כמה תרופות חדשות העשויות לסייע בשיכוך הכאב. [28/06/2001] קרא עוד

 אני בן 34. למיטב הבנתי, הדרך היחידה להידבק בהרפס של אברי המין היא בקיום יחסי מין. אני הייתי בן זוגה היחיד של אשתי, שקיימה איתי יחסי מין מכל סוג, לרבות מין אורלי, ולפני שפגשתי את אשתי היו לי שתי בנות זוג שעימן קיימתי יחסי מין.   לאחרונה גילו לאשתי הרפס באברי המין. האם משמעות הדברים היא שאני בוודאות נשא של הווירוס שגורם להרפס, ושקיבלתי אותו מאחת מבנות זוגי הקודמות?
אני בן 34. למיטב הבנתי, הדרך היחידה להידבק בהרפס של אברי המין היא בקיום יחסי מין. אני הייתי בן זוגה היחיד של אשתי, שקיימה איתי יחסי מין מכל סוג, לרבות מין אורלי, ולפני שפגשתי את אשתי היו לי שתי בנות זוג שעימן קיימתי יחסי מין. לאחרונה גילו לאשתי הרפס באברי המין. האם משמעות הדברים היא שאני בוודאות נשא של הווירוס שגורם להרפס, ושקיבלתי אותו מאחת מבנות זוגי הקודמות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אם הנתונים הם כפי שאתה אומר, אתה צודק לחלוטין. אתה יכול לעבור בדיקת דם לנוגדנים להרפס מסוג II, ואם התשובה תהיה חיובית זה יהיה חיזוק לכך שאתה אכן נושא את הנגיף. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

 ערכתי בדיקת CT ראש / מוח - ט.מ. של המפרקים הטמפוררו-מנדיבולריים, בעקבות ממצא של קליטה מוגברת בבדיקת מיפוי עצמות.   להלן התשובה:  בדיקה עם פה סגור.  קיימת סקלרוזיס מינימלית של הקונדיל הימני.  קיימים שני פרגמנטים גרמיים זעירים בחלל המפרק וקיים כרסום עצם קטן במשטח הפרקי של הקונדיל הימני באספקט הקדמי.  הגלנואיד תקין, פרט לכך אין מה לציין.   בסיכום:  שינויים במפרק ה - TMJ מימין כמתואר.  ממצא צדדי:  אוסטאומה בקוטר של כ - 1 ס"מ בתא אתמואידלי קידמי מימין.   אנא עזרו לי לפענח את התשובה.
ערכתי בדיקת CT ראש / מוח - ט.מ. של המפרקים הטמפוררו-מנדיבולריים, בעקבות ממצא של קליטה מוגברת בבדיקת מיפוי עצמות. להלן התשובה: בדיקה עם פה סגור. קיימת סקלרוזיס מינימלית של הקונדיל הימני. קיימים שני פרגמנטים גרמיים זעירים בחלל המפרק וקיים כרסום עצם קטן במשטח הפרקי של הקונדיל הימני באספקט הקדמי. הגלנואיד תקין, פרט לכך אין מה לציין. בסיכום: שינויים במפרק ה - TMJ מימין כמתואר. ממצא צדדי: אוסטאומה בקוטר של כ - 1 ס"מ בתא אתמואידלי קידמי מימין. אנא עזרו לי לפענח את התשובה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נראה שה CT הדגים שחיקה מפרקית של מפרקי הלסת משני הצדדים. השחיקה גורמת לתהליך דלקתי (אוסטאוארתריטיס) שעשוי לגרום לקליטת יתר במיפוי עצמות. אוסטאומה היא גידול שפיר שכיח מאוד של העצם שצומחת בתאי אוויר בעצמות הגולגולת קרוב לאף. בד"כ הגידול גדל בצורה איטית מאוד, אינו גורם לתסמינים, ואינו מצריך טיפול. במקרים הנדירים, בהם האוסטאומה גורמת לתסמינים של חסימה ולזיהומים או הצטברות רקמה רכה באזור, ניתן לשקול הסרה כירורגית. אין צורך במעקב ספציפי. בכל מקרה יש לפנות עם תוצאות הבדיקה לרופא שלך ולרופא פה ולסת ולברר את הסיבה לבעיות במפרקי הלסת- האם ייתכן כי את חורקת שיניים בלילה מתוך שינה (תופעה הנקראת "ברוקסיזם") ? האם בשל תופעה אחרת? קרא עוד

 בשנתיים האחרונות קבלתי ויוקס במינון 0.25. בהנחיית האורתופד  המומחה לקחתי את התרופה ברצף, כי רק כך, לטענתו, התרופה יכולה  להחליש את כאבי הברכיים ומפרקי הירכיים .  השבוע קיבלתי מרשם לתרופה שאמורה להחליף את הויוקס. היא נקראת:  סלקוקס. קיבלתי תרופה זו במינון 200. והנה אני קוראת באתרכם שתרופה זו עלולה  להגביר את הסיכוי ללקות באוטם שריר הלב. האם הטענה הנ"ל לא נטענה בקשר  לסכנת הויוקס ? מדוע היה צורך להחליפו ?
בשנתיים האחרונות קבלתי ויוקס במינון 0.25. בהנחיית האורתופד המומחה לקחתי את התרופה ברצף, כי רק כך, לטענתו, התרופה יכולה להחליש את כאבי הברכיים ומפרקי הירכיים . השבוע קיבלתי מרשם לתרופה שאמורה להחליף את הויוקס. היא נקראת: סלקוקס. קיבלתי תרופה זו במינון 200. והנה אני קוראת באתרכם שתרופה זו עלולה להגביר את הסיכוי ללקות באוטם שריר הלב. האם הטענה הנ"ל לא נטענה בקשר לסכנת הויוקס ? מדוע היה צורך להחליפו ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אכן, גם עם סלברה (סלקוקס, סלקוקסיב), בדומה לויוקס, קיימים מחקרים המצביעים על סיכון לאוטם בשריר הלב. לאחרונה אף התכנס ארגון הבריאות של האיחוד האירופי כדי לנסות ולגבש החלטה לגבי כל משככי הכאבים ממשפחת מעכבי ה COX2 (הנה קישור לכתבה ב ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2986731,00.html קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר דיאנה גולדין
ד"ר דיאנה גולדין רפואה פיזיקלית ושיקום
5.0
( 9 חוות דעת )
"דר׳ דיאנה גולדין נהדרת!! היא הצילה אותי, הייתי אחרי תאונה עם עבר של ניתוח עמד׳ש צווארי. הרגשתי הקלה משמעותית אחרי תקופה ארוכה של כאב קיצוני היא עזרה לי מאוד מאוד בדיקור יבש. יש לדר׳ גולדין יש יד קלה, נשמה גדולה ורצון עצום לסייע ולהסביר בסבלנות כל דבר על מנת להרגיע. תודה לך מכל הלב"
מרפאת היכל השן
מרפאת היכל השן רפואת שיניים
5.0
( 3 חוות דעת )
"היה טיפול מקצועי ביותר"