שאלות ותשובות - עמוד 769

 ביצעתי בדיקת ממוגרפיה בשל גוש שהרגשתי. התוצאה היתה "שעה 2 התאגדות מישושית". מה זה התאגדות מישושית ? ומה היא בדיקת TRU-CUT BIOPSY תחת סונר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על מנת לציין מיקומם של ממצאים באולטרסאונד שד, מחלקים אותו לשעון. שעה 2 היא ברביע חיצוני עליון, שם נצפה כנראה גוש ע"י מי שביצע את הבדיקה, ולכן המליצו לך לקחת ביופסיה. ביופסית טרו-קאט היא שיטה של דגימת רקמה הקרויה על שם המחט שלה (מחט טרו- קאט). בשיטה זו תחת הרדמה מקומית פשוטה ובהכוונת אולטרסאונד, מוחדרת מחט לגוש ולוקחת ממנו גליל רקמה שנבדק במעבדה פתולוגית לראות אם אינו סרטני. קרא עוד

 אני בת 36. רופא נשים שלח אותי לבצע  בדיקת פרולקטין ביום ה-3 של הווסת, אך אני ביצעתי ביום ה-4 למחזור מכיוון שהיום ה-3 היה יום שבת. גם הייתי ערה שעתיים וחצי לפני הבדיקה, שתיתי תה עם סוכר ולא אכלתי. האם התוצאה שהתקבלה נכונה לאור עובדות אלה?   אני צריכה גם לעבור  בדיקת פרוגסטרון ביום ה-21 למחזור, ושוב זה נופל ביום שאין בדיקות. מתי עדיף לבצע את הבדיקה אם אין ברירה? ביום ה-20 או ביום ה-21?
אני בת 36. רופא נשים שלח אותי לבצע בדיקת פרולקטין ביום ה-3 של הווסת, אך אני ביצעתי ביום ה-4 למחזור מכיוון שהיום ה-3 היה יום שבת. גם הייתי ערה שעתיים וחצי לפני הבדיקה, שתיתי תה עם סוכר ולא אכלתי. האם התוצאה שהתקבלה נכונה לאור עובדות אלה? אני צריכה גם לעבור בדיקת פרוגסטרון ביום ה-21 למחזור, ושוב זה נופל ביום שאין בדיקות. מתי עדיף לבצע את הבדיקה אם אין ברירה? ביום ה-20 או ביום ה-21?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדיקת פרולקטין מומלצת לביצוע בימים ה-3 או ה-5 למחזור לאחר בערך 3 שעות ערות. במקרה שלך, היום שבו נערכה הבדיקה בסדר, אך מספר שעות הערות לפניה גבולי, אבל לא נראה לי שההבדל הקטן יהיה משמעותי לגבי הבדיקה. בדיקת פרוגסטרון על מנת לדעת אם היה ביוץ צריכה להיעשות ביום ה-21 למחזור. אם זה לא מתאפשר, אפשר לעשות את הבדיקה יום לפני או יום אחרי. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

מחלת הטריכוטילומניה והטיפול בה        אני בת 21 וסובלת מטריכוטילומניה כ - 10 שנים.  האם אתם יכולים לפרסם מידע על המחלה והאם ישנן דרכי טיפול בתופעה.
מחלת הטריכוטילומניה והטיפול בה אני בת 21 וסובלת מטריכוטילומניה כ - 10 שנים. האם אתם יכולים לפרסם מידע על המחלה והאם ישנן דרכי טיפול בתופעה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

טריכוטילומניה (מריטת שיער) היא מחלה הקשורה בהפרעה כפייתית. טיפול בטריכוטילומניה הינו בעיקרו התנהגותי למרות שתוארו מקרים שגם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב. הטיפול התרופתי מבוסס על תרופות נוגדות חרדה כמו תרופות ממשפחת ה- SSRI's כגון פרוזק. בכל מקרה מומלץ לפנות לפסיכיאטר. [21/01/2001] קרא עוד

 אני סובלת מפריצת דיסק L5-S1 - פריצת דיסק אחורית עם לחץ על שורש העצב הימני S1.  מה הטיפול הרצוי ביותר עבור פריצת דיסק כזו?  מאילו פעילויות עלי להימנע?
אני סובלת מפריצת דיסק L5-S1 - פריצת דיסק אחורית עם לחץ על שורש העצב הימני S1. מה הטיפול הרצוי ביותר עבור פריצת דיסק כזו? מאילו פעילויות עלי להימנע?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פריצת דיסק קיימת ב- 4 דרגות חומרה: 1- היחלשות הגרעין עם קרעים קטנים בשכבות החיצוניות 2- דליפה של חומר הגרעין לחלל השכבות החיצוניות עם קרעים בשכבות החיצוניות 3- חדירה של חומר הגרעין דרך השכבות החיצוניות 4- יציאת החומר הדיסקוגני החוצה לחלל התעלה כגוף חופשי. יש להבחין בין בלט לבין פריצה - בלט נפוץ מאוד ואינו גורם או שלב בדרך לפריצת דיסק. פריצת דיסק יכולה להיות בכיוונים שונים, ובהתאם יילחצו מבנים שונים . פעמים רבות פריצות דיסק אינן סימפטומטיות כלל ואין חובה שיגבילו תפקוד או פעילות . כ- 90 אחוז מפריצות הדיסק הכואבות חולפות תוך שנה בזכות יכולת הגוף לספוג חזרה את תכולת הדיסק שפרצה שרובה מים. הטיפול במכון פיזיותרפיה לכאב על רקע לחץ על שורש עצב יכלול: הדרכה לחיזוק של שרירי הבטן העמוקים. הדרכה לתרגול גב תחתון כללי. הדרכה לפעילות היומיומית בבית ובעבודה בדרך שלא תעמיס על חוליות הגב, למשל- כיצד להרים חפצים וכיצד לשבת נכון ועוד... טיפול מקובל נוסף הוא מתיחה מותנית ויש עדויות להקלה בתלונות עם טיפול זה. בנוסף מקובלות טכניקות ידניות רבות כגון מסג' להורדת כאב ורגישות. כמו כן מקובל שימוש במכשור חשמלי להורדת הכאבים . עד להגעה למכון הפיזיותרפיה נסי לשלב תרגילים במהלך היום - http://www.med.umich.edu/1libr/aha/aha_xlbpm_art.htm. קרא עוד

 בני, בן שנה, צריך לעבור  בדיקות VEP ו- ERG בעקבות בירור נוירולוגי. רציתי לדעת מהן שתי הבדיקות.
בני, בן שנה, צריך לעבור בדיקות VEP ו- ERG בעקבות בירור נוירולוגי. רציתי לדעת מהן שתי הבדיקות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדיקת ERG, או ElectroRetinoGraphy, מודדת את הפעילות החשמלית של הרשתית בתגובה לגירוי אור. לצורך הבדיקה מניחים אלקטרודה אחת על הקרנית או על העפעף ואלקטרודת ייחוס נוספת על המצח. ERG נורמלי הוא ביפאזי, כלומר מורכב משני גלים (שלילי וחיובי) כתוצאה מתגובה שונה של תאי רשתית שונים (פוטורצפטורים, תאי גנגליון, תאים ביפולריים ועוד). בדיקת ERG נועדה לאבחן מחלות ניווניות של הרשתית, כגון רטיניטיס פיגמנטוזה, אך גם פתולוגיות נרכשות של הרשתית. בדיקת VEP, או Visual Evoked Potential, מודדת את הפעילות החשמלית של הקורטקס הויזואלי (אזורי הראייה במוח) בתגובה לגירוי הרשתית. VEP יעיל באבחון עיוורון בעיקר בתינוקות, שלא ניתן לתקשר איתם מילולית. שימושים נוספים הם אבחון של נוירופתיה אופטית, כגון טרשת נפוצה. ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד קרא עוד

 אני מקבלת  אלטרוקסין, אבל בשל העייפות הרבה וחוסר הריכוז, אני חושדת שרמת  ה- T3 נמוכה מדי. רמת  ה- TSH תקינה. האם על מנת להוסיף ציטומל, במינון הנמוך ביותר, צריך להזמין את התרופה בהליך מיוחד? האם התרופה מיובאת לישראל?
אני מקבלת אלטרוקסין, אבל בשל העייפות הרבה וחוסר הריכוז, אני חושדת שרמת ה- T3 נמוכה מדי. רמת ה- TSH תקינה. האם על מנת להוסיף ציטומל, במינון הנמוך ביותר, צריך להזמין את התרופה בהליך מיוחד? האם התרופה מיובאת לישראל?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ציטומל הוא הורמון סינתטי של בלוטת התריס (T3) המגביר את קצב חילוף החומרים. מדובר בחומר ממריץ. השימוש בו עלול להיות מסוכן, ודרוש מרשם רופא על מנת לצרוך אותו. איני יודעת אם אם וכיצד אפשר להשיג את התרופה, אך בכל מקרה, עליך לקבל מרשם רופא לשם כך. תוכלי לשאול בבתי המרקחת. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

 בתי בת הארבע סובלת מחום גבוה שנמשך 4 ימים ומלווה בצמרמורות והזעות אינטנסיביות בשעת ירידת החום. בדיקות דם ושתן תקינות, וכן צילום לב ואקג. מה זה יכול להיות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חום הוא אחת הסיבות השכיחות ביותר לפניה לרופא הילדים. לאור בדיקות הדם והשתן התקינות, וצילום החזה התקין גם הוא - נראה כי רוב הסיכויים שביתך סובלת מזיהום וירלי כלשהו. האם קיימים סימפטומים נוספים: שיעול? שלשולים או הקאות? צריבה במתן שתן? האם בגן אליו היא הולכת או בסביבתה הקרובה יש חולים שייתכן כי נדבקה מהם? לאור העובדה כי מדובר ב-4 ימים של חום בלבד, וכי כל הבדיקות שנערכו תקינות - לא נראה כי יש מקום לדאגה. אם החום יימשך עוד מספר ימים או שיופיעו סימפטומים אחרים - פני שוב אל רופא הילדים שלה. קרא עוד

 היסטוריה רפואית של חולה בת 73 לפי תאריכים:   1. 01/1987 HYPERTENSION ESSENTIAL  2. 01/1990 S/P OPERATION D/T FRACTURE OF RT CULF  3. 01/1991 S/P LUMBAR DISSECTOMY DUE LBP  4. 01/1993 CVA  5. 01/1993 HYPERCHOLESTEROLEMIA  6. 11/2001 CVA  7. 10/2005 ניתוח להסרת פלטינות   האישה סובלת מזה כ- 4 שנים מכאבים חזקים ונפיחות בקרסולה ובכף רגלה הימנית ואפילו אדמומיות, רגישות גבוהה מאוד ללחיצה על קרסולה ו/או עקבה מלמטה או בדריכה.   • שני אורתופדים מומחים לכף רגל שבדקו אותה, ראו צילומים ו- CT , לא לגמרי הבינו את סיבת הכאבים והמליצו להסיר את הפלטינות שהיו בקרסול רגל ימין על מנת לשלול את העובדה שהכאבים נובעים מבעיה בפלטינות. בעוד שאורתופד שלישי טען שלא כדאי להסיר את הפלטינות והמליץ על פיזיותרפיה בהליכה. לבסוף הוחלט להסיר את הפלטינות. לאחר ניתוח להסרת הפלטינות המשיכו הכאבים ואף גברו.  אורתופד אחד הסביר שכנראה הכאבים נובעים מהאירוע המוחי שעברה.  נוירולוג טען שהכאבים אינם בעיה נוירולוגית, והמליץ על רופא לכלי דם.   • בבדיקות אצל רופאים לכלי דם - אחד יעץ לשים גרב אלסטית שעזרה ממש במקצת והשני טען שזו אינה בעיה של כלי דם בכלל והמליץ שתלך לאורתופד. לאחר תקופה של שבוע- שבועיים הכאבים חזרו לרמתם הגבוהה.   אינני יודע לאן לפנות. להערכתי הכאבים נובעים חד- משמעית מלחיצה על קרסולה ו/או על עקבה. לאחר צעידה של כמה צעדים הכאב פוחת במקצת.   תרופות קבועות:  BUFFERED PIRIN 325 MG 1X1  NORMITEN 50 MG 1X1  SIMVACOR 40MG 1X1  ALDOSPIRON 25MG 1X1  AMLOW 5MG 1X1
היסטוריה רפואית של חולה בת 73 לפי תאריכים: 1. 01/1987 HYPERTENSION ESSENTIAL 2. 01/1990 S/P OPERATION D/T FRACTURE OF RT CULF 3. 01/1991 S/P LUMBAR DISSECTOMY DUE LBP 4. 01/1993 CVA 5. 01/1993 HYPERCHOLESTEROLEMIA 6. 11/2001 CVA 7. 10/2005 ניתוח להסרת פלטינות האישה סובלת מזה כ- 4 שנים מכאבים חזקים ונפיחות בקרסולה ובכף רגלה הימנית ואפילו אדמומיות, רגישות גבוהה מאוד ללחיצה על קרסולה ו/או עקבה מלמטה או בדריכה. • שני אורתופדים מומחים לכף רגל שבדקו אותה, ראו צילומים ו- CT , לא לגמרי הבינו את סיבת הכאבים והמליצו להסיר את הפלטינות שהיו בקרסול רגל ימין על מנת לשלול את העובדה שהכאבים נובעים מבעיה בפלטינות. בעוד שאורתופד שלישי טען שלא כדאי להסיר את הפלטינות והמליץ על פיזיותרפיה בהליכה. לבסוף הוחלט להסיר את הפלטינות. לאחר ניתוח להסרת הפלטינות המשיכו הכאבים ואף גברו. אורתופד אחד הסביר שכנראה הכאבים נובעים מהאירוע המוחי שעברה. נוירולוג טען שהכאבים אינם בעיה נוירולוגית, והמליץ על רופא לכלי דם. • בבדיקות אצל רופאים לכלי דם - אחד יעץ לשים גרב אלסטית שעזרה ממש במקצת והשני טען שזו אינה בעיה של כלי דם בכלל והמליץ שתלך לאורתופד. לאחר תקופה של שבוע- שבועיים הכאבים חזרו לרמתם הגבוהה. אינני יודע לאן לפנות. להערכתי הכאבים נובעים חד- משמעית מלחיצה על קרסולה ו/או על עקבה. לאחר צעידה של כמה צעדים הכאב פוחת במקצת. תרופות קבועות: BUFFERED PIRIN 325 MG 1X1 NORMITEN 50 MG 1X1 SIMVACOR 40MG 1X1 ALDOSPIRON 25MG 1X1 AMLOW 5MG 1X1
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נראה לי שהגברת עברה בירור מקיף ביותר, ואכן, כפי שקורה במקרים רבים - לא נמצאה הסיבה לכאבים. הייתי מציעה לכם לפנות לאורתופד המתמחה בבעיות של כף רגל, ואם הכאב אכן ממוקם במפרק הקרסול - אולי גם לראומטולוג. קרא עוד

 קראתי המלצה לחולים בתת פעילות בלוטת התריס להשתמש במינרל בשם סלניום 200 מק"ג ליום ובאצות מסוג קלפ. הטענה היא שהתרופה  אלטרוקסין ללא תוספת של שני החומרים הללו, לא תמיד יעילה ולא תמיד מפיקה את המירב. כותבי ההמלצה טוענים שיש קונצנזוס שאלטרוקסין היא התרופה היחידה המומלצת לטיפול במצבי היפו.   אשמח אם תחוו דעה החורגת אולי מעט מהחשיבה הקונצביונאלית בעניין, אם השימוש באצות חיות ובמינרל סלניום יכולים להיות גורם משמעותי בתהליך איזון פעילות חילוף החומרים בגוף.
קראתי המלצה לחולים בתת פעילות בלוטת התריס להשתמש במינרל בשם סלניום 200 מק"ג ליום ובאצות מסוג קלפ. הטענה היא שהתרופה אלטרוקסין ללא תוספת של שני החומרים הללו, לא תמיד יעילה ולא תמיד מפיקה את המירב. כותבי ההמלצה טוענים שיש קונצנזוס שאלטרוקסין היא התרופה היחידה המומלצת לטיפול במצבי היפו. אשמח אם תחוו דעה החורגת אולי מעט מהחשיבה הקונצביונאלית בעניין, אם השימוש באצות חיות ובמינרל סלניום יכולים להיות גורם משמעותי בתהליך איזון פעילות חילוף החומרים בגוף.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנם מאמרים שמראים כי סלניום יכול לשפר את התפקוד של בלוטת התריס בעיקר במצבים של תת פעילות. לא ידוע לי שהתרופה אלטרוקסין אינה יעילה אם לא לוקחים אותה בשילוב עם סלניום. חשוב לזכור שסלניום במינון גבוה מדי יכול לגרום לנזקים ולתופעות לוואי. אצות קלפ עשירות ביוד, ולכן יכולות להיטיב עם אנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס, אבל גם אצות אלו אינן משפרות את יעילות התרופה. לסיכום, הטיפול באלטרוקסין שייך לרפואה הקונבנציונאלית, בעוד הטיפול באצות ובמינרלים שייך לרפואה אלטרנטיבית. ניתן, כמובן, לשלב את הטיפולים, אם עושים זאת עם מעקב מסודר של רופא. חשוב לזכור שהטיפול האלטרנטיבי אינו מחליף את הטיפול הקונבנציונאלי. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

מהו "תהליך היפואקוגני" בגודל נתון?  האם ממצא של תהליך היפואקוגני מצביע בהכרח על גידול ממאיר?
מהו "תהליך היפואקוגני" בגודל נתון? האם ממצא של תהליך היפואקוגני מצביע בהכרח על גידול ממאיר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

תהליך היפואקוגני הוא מושג בהדמיה. לרוב אין פירושו גוש סרטני, וצריך לראות למה ואיפה התכוונו. כדאי לפנות לרופא ולשאול למשמעות התוצאה. קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
מנהל (בדימוס) המחלקה לכירורגיה אונקולוגית ומרכז "מירב" לבריאות השד, כירורג בכיר באסותא בתחום השד וכירורגיה של מחלות ממאירות
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
5.0
( 3 חוות דעת )
"דר ולדימיר מאוד מקצועי, מביע את דעתו האם כדאי להוסיף חומר והאם תהיה התאמה לפנים, גם אם הדבר אומר לעיתים שהוא מפסיד טיפול, הוא אמין מאוד, מקצועי וקשוב לצרכים. ממליצה מאוד."
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."