שאלות ותשובות - עמוד 771

 זה למעלה משנה שיש לי ליחה רירית שקופה. בכל פעם שאני משתעלת יוצאת לי ליחה שקופה ודביקה אך אחידה ולא מיימית. אודה לכם אם תוכלו להסביר את התופעה או לפחות להפנות אותי לרופא המתאים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדרך כלל מבחינים בין ליחה צהובה-ירקרקה שמצביעה על מקור חיידקי לזיהום לבין ליחה שקופה שהיא ליחה מתגובה אלרגית. לפי התיאור שלך ולאור העובדה שאינך סובלת מעליית חום ותסמינים נלווים, כמו דלקות בגרון או באוזניים ומחלות זיהומיות אחרות, סביר להניח כי הליחה היא תגובה אלרגית של הגוף שלך לאלרגן שמהווה טריגר לרקמה בדרכי הנשימה שלך. בכל מקרה, הייתי מציע לך לפנות לרופא המשפחה ולעשות בדיקה של תרבית כיח ולפי התוצאות להמשיך הלאה בבירור האבחנה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 אני בן 57. זה כחודשיים אני סובל מכאבים ביד ימין, בעיקר כשהיד למעלה או במאמץ, ולא יכול להישען עליה. מפריע לי בעבודתי כטכנאי שבזרת כל הזמן יש לי הרגשה של נמלים. מה עלי לעשות? למי לפנות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כאבים ותחושת נימול בגפה העליונה עלולים להצביע על לחץ עצבי לאורכה. נימול באצבע חמישית מתאים ללחץ על העצב האולנרי הנגרם בדרך כלל על ידי גורמים הקשורים לפעולות יומיומיות בעבודה. יש לפנות לרופא אורתופד לצורך בדיקה גופנית, צילומים וקבלת הטיפול הנדרש. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

 אני בן 25, בחור בריא בדרך כלל. בשנה שעברה הופיעו לי רעידות פנימיות בצד שמאל, באזור הלב, רעידות פנימיות כמו רטט של טלפון סלולרי. זה נמשך כמה ימים, לפעמים בבוקר, לפעמים בערב, ולפעמים כל היום. הופיעו גם מעין שאיבות באזור, כאילו החזה השמאלי שואב לי את החזה, ממש הרגשתי לכמה שניות שהלב נפסק ושואב את האזור כמו בוואקום. זה מפחיד ומלחיץ. עבר זמן והשנה שוב זה חזר. כבר למעלה משבוע וחצי זה ככה.   אני מבקש לדעת אם זה יכול להיות קשור לבעיה בלב. האם אני צריך לדאוג וללכת לעשות בדיקות לב? יש לי שרירים תפוסים בכתפיים, וכתף שמאל תפוסה כבר למעלה משנה, ואולי אפילו יש לי דלקת, כי יש כאבים בזמן סיבובים ובלחיצות. גם אם אני נוגע בצד השמאלי של החזה יש כאבים של שרירים תפוסים ככל הנראה. ראיתי אורתופד ואני עושה פיזיותרפיה. אשמח לדעת מה המשמעות של השאיבות האלו שאני מרגיש ושל הרעידות.
אני בן 25, בחור בריא בדרך כלל. בשנה שעברה הופיעו לי רעידות פנימיות בצד שמאל, באזור הלב, רעידות פנימיות כמו רטט של טלפון סלולרי. זה נמשך כמה ימים, לפעמים בבוקר, לפעמים בערב, ולפעמים כל היום. הופיעו גם מעין שאיבות באזור, כאילו החזה השמאלי שואב לי את החזה, ממש הרגשתי לכמה שניות שהלב נפסק ושואב את האזור כמו בוואקום. זה מפחיד ומלחיץ. עבר זמן והשנה שוב זה חזר. כבר למעלה משבוע וחצי זה ככה. אני מבקש לדעת אם זה יכול להיות קשור לבעיה בלב. האם אני צריך לדאוג וללכת לעשות בדיקות לב? יש לי שרירים תפוסים בכתפיים, וכתף שמאל תפוסה כבר למעלה משנה, ואולי אפילו יש לי דלקת, כי יש כאבים בזמן סיבובים ובלחיצות. גם אם אני נוגע בצד השמאלי של החזה יש כאבים של שרירים תפוסים ככל הנראה. ראיתי אורתופד ואני עושה פיזיותרפיה. אשמח לדעת מה המשמעות של השאיבות האלו שאני מרגיש ושל הרעידות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לאור הפרטים אשר מסרת, גילך ומצבך הכללי, וכן תיאור הכאבים, הרושם הוא אלה כאבים בחזה על רקע של כיווץ או דלקת בשרירי בית החזה, כחלק מההסתמנות הכללית של כאבי שרירים שציינת כי אתה סובל ממנה, ולא על רקע בעיה בלב. התחושה של הרעידות שאתה מתאר עשויה להתאים לתופעה הנקראת Twiching, אשר בה יש הפעלת יתר של מנגנון ההתכווצות בשרירים. התופעה יכולה להתבטא בכל שריר משורטט בגוף, והבעיה הקלאסית שמתארים במצב זה היא התכווצות של העפעפיים ("קפיצות" של העפעף). יש הקושרים בין שכיחות התופעה ותדירותה לבין תקופות עתירות מתחים ולחצים. מכל מקום, כדי להניח את הדעת (שלך ושלי), אמליץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה, ולבצע בדיקת אקג. אם נשללת בעיה בלב כמקור של הבעיות שאתה חש, ניתן להשתמש בטיפול מקומי של קומפרסים חמים או עיסויים עם או בלי משחות כדוגמת וולטרן, ואפשר גם להשתמש בתרופות לשיכוך כאבים כדוגמת אקמול או איבופרופן, אם רמת הכאבים מצריכה זאת. בברכה ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד קרא עוד

 יש לי שאלה דחופה אני נוטלת גלולות למניעת הריון במשך 21 יום ואחר כך עושה הפסקה של 7 ימים.  ושמעתי שאם אני רוצה לעכב את המחזור אני יכולה לקחת שתי חבילות של גלולות ברצף ורק אחר כך לעשות את ההפסקה ולהמשיך כרגיל האם מותר לעשות כך? ואם כן זה לא פוגע בהגנה מפני הריון ?
יש לי שאלה דחופה אני נוטלת גלולות למניעת הריון במשך 21 יום ואחר כך עושה הפסקה של 7 ימים. ושמעתי שאם אני רוצה לעכב את המחזור אני יכולה לקחת שתי חבילות של גלולות ברצף ורק אחר כך לעשות את ההפסקה ולהמשיך כרגיל האם מותר לעשות כך? ואם כן זה לא פוגע בהגנה מפני הריון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קיימים מס' אמצעים לדחיית מועד הווסת או להורדת תכיפות הדימום מפעם לחודש לאחת לכמה חודשים. לפירוט האמצעים ראי תשובה קודמת: http://www.infomed.co.il/questions/q_062405_2.htm אין פגיעה ביעילות מניעת ההריון ע"י שימוש באחד האמצעים הנ"ל, אלא אם כן, את "מפספסת" גלולות. כמובן שיש להתייעץ עם רופא/ת נשים לפני התחלת שימוש בכל אחד מהתכשירים הנ"ל כיוון, שהם מחייבים מרשם רופא וגם על מנת לתת לך את התכשיר המתאים ביותר לצרכים שלך. קרא עוד

 יש לי חברה כמה חודשים. אנחנו עוד לא קיימנו יחסי מין והיא בתולה. המחזור שלה מתעכב בשבוע. רציתי לשאול אם יש מצב שהיא יכולה להיכנס בהריון כאשר היא עדיין בתולה ולא הייתה חדירה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על מנת להיכנס להריון זרעון צריך להגיע לביצית ולהפרות אותה. אין הדבר מחייב חדירה. אם נוזל הזרע היה סמוך לפתח הנרתיק, באופן עקרוני הזרעונים יכולים לנוע ולהגיע אל הביצית ולהפרות אותה, וכך לגרום להריון. קיום יחסי מין גם ללא חדירה , בסיכוי קטן, יכולים לגרום להפריה והריון אם קיימת אפשרות הגעת הזרעונים לביצית. קרא עוד

כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח ארתרוסקופיה כאשר סיבת הניתוח היא  קרע במניסקוס ?
כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח ארתרוסקופיה כאשר סיבת הניתוח היא קרע במניסקוס ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הפצעים מחלימים כעבור מספר ימים, אולם יכול לקחת מספר שבועות עד מספר חודשים עד שניתן לחזור לפעילות רגילה ולשימוש מלא בברך, ויש לבצע תרגילי פיזיותרפיה. קרא עוד

 אני בן 63. לפני 7 שנים הפסקתי לעשן (80 סיגריות ליום במשך 32 שנים) וירדתי 35 ק"ג למשקל של 65 ק"ג. יש לי בעיית כולסטרול. הפסקתי ליטול  קרסטור בשל כאבי שרירים. ניסיתי כל הסטאטינים. אני לוקח  מיקרופירין,  בונדורמין (או טונייט),  וקסאלאטאן (טיפות עיניים). אני מתאמן 6-5 פעמים בשבוע במשקולות, ועושה אימון אירובי של 50 ק"מ (הליכה מהירה + ריצה).   יש לי יתר לחץ דם ראשוני (כנראה) מגיל 20. טופלתי בחוסמי סידן ומשתנים ולא היתה להם השפעה ניכרת. יש לי דופק נמוך, 45, וחוסמי בטא גורמים לי לברדיקרדיה (דופק נמוך מ-40). הכדור שהשפיע דרסטית לטובה על לחץ הדם היה ממשפחת מעכבי  ה- ACE ( טריטייס 5 מ"ג) אולם הוא גרם לי לשיעול וזיהומים בלתי נסבלים בדרכי הנשימה.   האם  אוקסאר או מערכי ACE בתוספת 256 מ"ג Ferrum Sulphate יכולים למנוע שיעול? ראיתי כמה מחקרים בנידון באינטרנט.
אני בן 63. לפני 7 שנים הפסקתי לעשן (80 סיגריות ליום במשך 32 שנים) וירדתי 35 ק"ג למשקל של 65 ק"ג. יש לי בעיית כולסטרול. הפסקתי ליטול קרסטור בשל כאבי שרירים. ניסיתי כל הסטאטינים. אני לוקח מיקרופירין, בונדורמין (או טונייט), וקסאלאטאן (טיפות עיניים). אני מתאמן 6-5 פעמים בשבוע במשקולות, ועושה אימון אירובי של 50 ק"מ (הליכה מהירה + ריצה). יש לי יתר לחץ דם ראשוני (כנראה) מגיל 20. טופלתי בחוסמי סידן ומשתנים ולא היתה להם השפעה ניכרת. יש לי דופק נמוך, 45, וחוסמי בטא גורמים לי לברדיקרדיה (דופק נמוך מ-40). הכדור שהשפיע דרסטית לטובה על לחץ הדם היה ממשפחת מעכבי ה- ACE ( טריטייס 5 מ"ג) אולם הוא גרם לי לשיעול וזיהומים בלתי נסבלים בדרכי הנשימה. האם אוקסאר או מערכי ACE בתוספת 256 מ"ג Ferrum Sulphate יכולים למנוע שיעול? ראיתי כמה מחקרים בנידון באינטרנט.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ציינת אם אוקסאר גם גרם לך לשיעול. אני יוצאת מנקודת הנחה שכן. אכן ישנם מאמרים ברשת שמראים שיש הטבה בשיעול בשימוש של נוגדי ACE וברזל (Ferrous Sulphate), אבל אין בידי מספיק מידע כדי לענות לך אם זה הפתרון בשבילך, ואם זה אכן עובד. צריך לקחת בחשבון שהברזל גם פוגע ביעילות התרופה, ולכן גורם להפחתת השיעול. אני ממליצה להתייעץ עם מומחה לחץ דם לגבי הפתרון התרופתי המתאים ביותר במקרה שלך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים בקרסוליים. מקור הכאב מורגש מכיוון כף הרגל ומעלה לקרסול. הכאב מורגש גם בישיבה, בשתי הרגליים באותה המידה. מה עליי לעשות כדי לטפל בזה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מתיאור הבעיה לא ברור לי מה מקורה. ישנן אפשרויות רבות למקור כאב בקרסול: מצבי דלקת בקרסול בשל גידים רבים העוברים בשני צידי כף הרגל - למצב כזה אופיינים כאב במישוש הגידים, נפיחות מקומית, כאב בהנעת הרגל למתיחת הגיד, כאב המתגבר בהליכה ונחלש במנוחה. מצבי נקעים בהם ישנה מתיחה של גידים ושרירים – אופייני כאב עז עם חום, נפיחות, אודם ורגישות בתנועה היורדים עם הזמן. מצבים בהם מנח לא מאוזן של כפות רגליים גורר כאבים מתמשכים הנובעים הן ממפרקים והן משרירים. דורבן – עצם קטנה הגדלה על עצם הקלקנאוס ולוחצת על כרית הסיכוך. העצם יכולה לצמוח גם מאחורי שריר התאומים ולהכאיב שם. שינויים ניווניים במפרקי כף הרגל ובמיוחד בבסיס הבוהן. אם הכאב החל בבת אחת בשתי כפות הרגליים - יש צורך לבדוק אם ייתכן שמקור הבעיה בנעליים חדשות שאולי משפיעות על כפות הרגליים. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות קרא עוד

 אני בן 17. סביב פי הטבעת שלי יש מין גולה די בולטת, אך קטנה. בהתחלה היא כאבה, עכשיו היא לא מורגשת אך עדיין ישנה. כעת נוצרה עוד אחת. מה זה? איך ניתן לטפל בזה? והאם זה קשור לפצעי בגרות או להיגיינה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אתה מתאר ממצא שאופייני לקריש דם בטחור חיצוני, או מה שנקרא תרומבוזה של טחור חיצוני (thrombosed pile). התיאור שנתת קלאסי, וכל שנותר הוא לאשר זאת בבדיקת רופא. קריש הדם נספג לאיטו, ועם הקטנת הגוש חולף גם הכאב הראשוני, שנמשך בדרך כלל כמה ימים. לעיתים, אם נבדקים ביום-יומיים הראשונים להופעת הקריש, ניתן לנקזו בפעולה כירורגית פשוטה ומהירה, ואז מתקצר משך הסבל. במצבך כעת לא נותר אלא להמתין לספיגה איטית של שארית הקריש. בסופו של דבר ייתכן שיישאר קפל עור קטן, זיכרון לאירוע. תשובה דומה כבר ניתנה באינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_110207_2.asp קרא עוד

 מידי פעם אני סובל מנדודי שינה ולכן לקחתי על קיבה ריקה תרופה  להשראת שינה בשם זודורם. אולם כדי שלא לשכב במיטה סתם, המשכתי לעבוד  על המחשב עד שלהפתעתי לאחר כרבע שעה הרגשתי כיצד משהו, כמעט באופן  פיזי, מרדים אותי בכוח.  ממש לא יכולתי לזוז כשהלכתי בקושי למיטה, שם נרדמתי בתוך חצי שניה.  לאחר שהתעוררתי, אחרי שלוש שעות, לא זכרתי מה עשיתי על המחשב בדקות  האחרונות לפני שנרדמתי.   קראתי באתר המופלא והמצוין שלכם את כל מה שכתוב על התרופה, אבל  אולי אתם יודעים גם באיזה מנגנון גופני פועלת התרופה הזאת?  כיצד קורה שהיא גורמת כל כך מהר לתחושת עייפות שדומה כאילו לא ישנת  חודש שלם?  האם יכולים להיות נזקים למי שלוקח את התרופה רק מידי פעם ולא סובל  מתופעות לוואי?
מידי פעם אני סובל מנדודי שינה ולכן לקחתי על קיבה ריקה תרופה להשראת שינה בשם זודורם. אולם כדי שלא לשכב במיטה סתם, המשכתי לעבוד על המחשב עד שלהפתעתי לאחר כרבע שעה הרגשתי כיצד משהו, כמעט באופן פיזי, מרדים אותי בכוח. ממש לא יכולתי לזוז כשהלכתי בקושי למיטה, שם נרדמתי בתוך חצי שניה. לאחר שהתעוררתי, אחרי שלוש שעות, לא זכרתי מה עשיתי על המחשב בדקות האחרונות לפני שנרדמתי. קראתי באתר המופלא והמצוין שלכם את כל מה שכתוב על התרופה, אבל אולי אתם יודעים גם באיזה מנגנון גופני פועלת התרופה הזאת? כיצד קורה שהיא גורמת כל כך מהר לתחושת עייפות שדומה כאילו לא ישנת חודש שלם? האם יכולים להיות נזקים למי שלוקח את התרופה רק מידי פעם ולא סובל מתופעות לוואי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

התרופה בעלת השפעה היפנוטית- כלומר משרה שינה. מנגנון פעולתה הוא השפעה על קולטנים של מעביר עצבי בשם GABA במוח. אין נזקים מיוחדים בשימוש מדי פעם, למעט השפעה חזקה של שינה שעשויה לגרום לנפילות ובלבול בקשישים, וכן לגרום לעייפות גם ביקיצה ובמשך היום. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 16 חוות דעת )
"He is an excellent and very professional dentist.I have no hesitation recommending him for all issues concerning teeth. Dr.Janette Segal"
ד"ר קורנליוס נאסר
ד"ר קורנליוס נאסר עיניים
מומחה רשתית כירורגית , רופא בכיר ומנתח במחלקת עיניים מרכז רפואי אסף הרופא
ד"ר נתנאל הורוביץ
ד"ר נתנאל הורוביץ המטולוגיה
יושב ראש האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים ומנהל היחידה לטיפול יום במערך ההמטולוגי, הקריה הרפואית רמב"ם