שאלות ותשובות - עמוד 772

 האם בדיקת פאפ בשבועות הראשונים להריון מקובלת? האם אין סיכון להפלה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדיקת PAP אינה מגבירה סיכון להפלה. קרא עוד

 אני ואשתי מקיימים יחסי מין אנליים . האם עקב קיום יחסי מין אנליים האישה עלולה לקבל טחורים, או האם יכול להיגרם נזק אחר כלשהו, כמו מחלה זיהומית?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בהחלט אי אפשר לקבל טחורים ולא מחלות זיהומיות שלא ניתן היה לקבלן במגע נרתיקי. יש המתלוננות על גזים, על גירוי או על מעט הפרשה באיזור, וזה טבעי לחלוטין. אך כל מחלת מין המועברת במגע מיני דרך הנרתיק יכולה לעבור גם במגע אנלי. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

 לאשתי מצאו בסריקת מוח CT אוטם נגע היפודנסי בקוטר של 9 ממ. וזאת עקב תלונות על כאבי ראש. יש לציין שנשלחנו דחוף לבדיקת MRI. האם מה שנמצא מסוכן? ומהן דרכי הטיפול? ניתוח, תרופות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נגע היפודנסי ב CT יכול להיות מספר דברים, אבל בדרך כלל במקרה של אוטם המראה ב CT והאיזור במוח שנפגע אופייניים. בהנחה שאכן מדובר באוטם: אוטם הוא ממצא די שכיח, הנגרם מחסימה של כלי דם קטן למוח, דבר הגורם לנזק רקמתי מוקדי במוח. הטיפול אינו ניתוחי, אלא בדרך כלל מניעתי, וכולל הפחתת לחץ דם גבוה, אם יש, שימוש באספירין המונע קרישיות יתר בדם ושומר על העורקים, איזון מחלת סוכרת, אם יש ועוד. כמו כן ניתן לבצע אולטרסאונד דופלר על מנת לברר אם מקור האוטם הוא ברובד טרשתי בעורקים הקרוטידים בצוואר. מומלץ לגשת עם הבדיקה לנוירולוג ולהתייעץ עמו בכל מקרה. קרא עוד

 אני סובל מ-OCD כבר מגיל 17. הייתי בטיפולים כמעט אצל כל הרופאים הידועים בארץ ואפילו בארצות הברית. נתנו טיפולים מכל מיני סוגים, בתרופות ואף בשילוב עם טיפולים התנהגותיים. הבעיה העיקרית היא הפרעות מחשבתיות שאיני יכול להיפטר מהן.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ראשית, אענה באופן כללי לגבי OCD. הפרעה טורדנית-כפייתית, OCD, היא בעיה כרונית, אולם מהלך המחלה (זאת אומרת, צורת ההתבטאות של ההפרעה לאורך זמן), וגם החומרה שלה, שונים מאוד בין אדם אחד לשני. אצל מקצת האנשים ממשיכה ההפרעה באופן כמעט רצוף במשך שנים, ואז מומלץ להמשיך עם טיפול תרופתי לכל החיים. כאשר ההפרעה היא כרונית, היא כוללת תקופות של החמרה האורכות כמה שבועות עד כמה חודשים, בדרך כלל בתקופות שיש בהן עלייה במתח בחיים (מסיבות של שינויי חיים נורמליים כגון גיוס לצבא, חתונה, עבודה חדשה וכדומה. הטיפול התרופתי המקובל כיום להפרעה טורדנית-כפייתית כולל, בשלב ראשון, תרופות מקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה מסוג SSRI, במינון שנע בין המינון המקובל לטיפול בדיכאון ובין מינון של פי 4-3 מכך (למשל, אם המינון של ציפרלקס לטיפול בדיכאון הוא 10 מ"ג ליום, אז לטיפול ב-OCD יידרש מינון של עד 40 מ"ג ליום). במקרים של יעילות חלקית בלבד עם טיפול ב- SSRI, יש רופאים שמוסיפים מינון קטן של תכשיר נוגד פסיכוזה כגון ריספרדל, לא מפני שהמטופל/ת פסיכוטי, אלא מפני שהוכח במחקרים שתוספת זו משפרת את תגובת המטופל לטיפול נוגד החרדה. בנוסף, תכשירים נוגדי דיכאון מקבוצות אחרות (למשל תכשירים מקבוצת SNRI, או קבוצת הטריציקלים), נמצאו יעילים לטיפול ב- OCD. כדאי לנסות לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי מסוג CBT, שבו, כפי שאני מבינה, כבר התנסית בעבר. ההמלצה כיום היא להמשיך בטיפול במינון קבוע למשך שנה-שנתיים לאחר ההגעה למצב אופטימלי עם הטיפול התרופתי. אם במהלך שנה שלמה אין החמרה, מתחילים לרדת בהדרגה במינון עד להפסקה של הטיפול. את הירידה במינון מבצעים בשיתוף פעולה עם פסיכיאטר, ובאופן איטי וזהיר, במשך מספר חודשים. לגבי השאלה הספציפית שלך על הפרעות מחשבתיות שלא מצליח להיפטר מהן, במצב כזה ניתן לנסות התערבות תרופתית כגון העלאה של מינון נוגדי הפסיכוזה. בנוסף, כדאי לשקול את האפשרות שבעזרת טיפול פסיכולוגי והדרכה מתאימה, תלמד לחיות עם המחשבות הטורדניות "בדו-קיום של שלום" מבלי לנסות לסלק אותן או להיפטר מהן, כפי שיש אנשים שחיים את חייהם עם הפרעה גופנית כלשהי (החל מקוצר ראיה וכלה באפילפסיה או בסוכרת) שלא ניתן לבטל אותה, אך ניתן לחיות חיים מלאים ומשמעותיים תוך השלמה עם קיום ההפרעה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

 האם פגיעה בתפקוד המיני של גבר כתוצאה משימוש בתרופות מסוג נורמיטן וטריטייס יחד היא הפיכה או שהיא נמשכת לצמיתות? והאם יש תרופות שנותנות אותו טיפול אך אינן כרוכות בתופעות הלוואי כאלה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדרך כלל הפרעה בתפקוד המיני בגלל תרופות היא הפיכה. התפקוד המיני חוזר עם שינוי התרופות. בשביל לקבל תרופות אחרות, עליך לגשת לרופא המטפל. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 האם מותר לקיים פעילות גופנית 4 ימים לאחר גרידה? כוונתי לפעילות בסגנון יוגה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אם את מרגישה טוב, את יכולה לחזור לפעילות גופנית בהדרגה. לא נראה לי שישנה בעיה עם יוגה לאחר גרידה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

יש לי כנראה פוליקוליטיס, כלומר, דלקת בזקיק השערה.       יש לי כנראה פוליקוליטיס, כלומר, דלקת בזקיק השערה.  אנא, אמרו לי מה הטיפול כנגד זה מפני שאני כבר חסרת אונים ... כלום  לא עוזר לי  והאם גם תוכלו לצרף לתשובה את השם של המחלה באותיות אנגליות.
יש לי כנראה פוליקוליטיס, כלומר, דלקת בזקיק השערה. יש לי כנראה פוליקוליטיס, כלומר, דלקת בזקיק השערה. אנא, אמרו לי מה הטיפול כנגד זה מפני שאני כבר חסרת אונים ... כלום לא עוזר לי והאם גם תוכלו לצרף לתשובה את השם של המחלה באותיות אנגליות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פוליקוליטיס, ובאנגלית folliculitis, היא דלקת של זקיק השערה. הטיפול הוא בדרך כלל שטיפת המקום עם מים וסבון, ובמקרים קשים טיפול אנטיביוטי. יש לפנות לרופא המשפחה או לרופא עור שייעץ על הטיפול המתאים ביותר עבורך. [10/08/2000] קרא עוד

 לפני כשבוע נכוויתי ממים רותחים באזור הבטן. הכוויות שטחיות, אך יותר עבות ובולטות ובלי שלפוחיות. איזו רמת כוויה זו? והאם מותר להיחשף לשמש או להיכנס למי ים כחודש אחרי שהכוויות משנות את צבען ומתייבשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אם הכוויה שטחית ואין שלפוחיות, נראה כי היא בדרגה ראשונה. כוויה בדרגה שנייה מאופיינת כבר בשלפוחיות הנגרמות כתוצאה מהיפרדות שכבת העור העליונה (האפידרמיס) מהדרמיס והצטברות נוזלים בין השכבות. כדאי להימנע מחשיפה לשמש, ואם תהיה חשיפה - חשוב מאוד למרוח קרם הגנה על אזור זה, וגם על שאר חלקי הגוף. אין מניעה להיכנס למי ים. תרגיש טוב. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 לבתי מצאו דם בשתן לפני הגיוס. עשיתי לה את כל הבדיקות של שתן כללית Complement C3, Complement C4, Antistreptolysin, IGA. כל תוצאות הבדיקות תקינות לחלוטין. היא עברה גם פעמיים  בדיקת אולטרסאונד של הכליות ושל דרכי שתן, וגם הן היו תקינות לחלוטין. באיסוף שתן 24 שעות נמצא מיקרואלבומין ברמה של 40.3. הבנתי שזה קצת גבוה, ושהערכים הנורמליים הם בין 0 ל-30. רציתי הסבר מה אומרים הערכים ומה עושים בעניינם.
לבתי מצאו דם בשתן לפני הגיוס. עשיתי לה את כל הבדיקות של שתן כללית Complement C3, Complement C4, Antistreptolysin, IGA. כל תוצאות הבדיקות תקינות לחלוטין. היא עברה גם פעמיים בדיקת אולטרסאונד של הכליות ושל דרכי שתן, וגם הן היו תקינות לחלוטין. באיסוף שתן 24 שעות נמצא מיקרואלבומין ברמה של 40.3. הבנתי שזה קצת גבוה, ושהערכים הנורמליים הם בין 0 ל-30. רציתי הסבר מה אומרים הערכים ומה עושים בעניינם.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הערך התקין של אלבומין בשתן הוא פחות מ-30 מ"ג/דציליטר. ערך של 30 עד 300 מ"ג/דציליטר הוא microalbuminuria, ויכול להצביע על מחלה כלייתית בראשית דרכה. הסיבות האפשריות לכך הן סוכרת, יתר לחץ דם ראשוני, או גלומרולונפריטיס - מחלה של הגלומרולי, היחידות התפקודיות הקטנות המרכיבות את הכליה. אבחנה זו נתמכת על ידי ממצא של תאי דם אדומים בשתן וגלילים בשתן. לשם כך יש לעשות משקע שתן, בו בודקים נוכחות של גלילים בשתן. ניתן לקבל הפניה לבדיקה זו מרופא המשפחה. אם רמת הסוכר בדם בצום תקינה, נשללת האפשרות של סוכרת. אם לחץ הדם תקין, לא מדובר ביתר לחץ דם. חלבון בשתן יכול להיות גם ממצא שפיר, לכ-0.5% עד 10% מכלל האוכלוסיה יש מה שנקרא isolated proteinuria כלומר, הפרשה של חלבון בשתן ללא כל ממצא לא תקין נוסף. ההגדרה של מצב זה היא נוכחות של חלבון בשתן בהיעדר כל ממצא חריג אחר, מערכת שתן תקינה בבדיקת הדמיה, ובהיעדר מחלת כלייתית ידועה. מרבית העונים לקריטריונים אלה מפרישים כמות שאינה עולה על 2 גר' חלבון ביממה. באוכלוסיה זו, לרוב מדובר על הפרשה של בין 300 ל-3500 מ"ג/דציליטר חלבון ליממה. נוכחות בלעדית של דם בשתן יכולה להיגרם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן, אבנים, ועוד סיבות נוספות ופחות רלוונטיות למקרה של בתך. דם בשתן שהתגלה בבדיקה חד-פעמית יכול להיגרם כתוצאה ממחזור חודשי, מחלה וירלית, אלרגיה, מאמץ גופני או טראומה. השילוב של דם בשתן עם חלבון מחייב לשלול מחלה גלומרולרית. ראשית יש לחזור על בדיקת השתן מספר פעמים. ולבבדוק גם נוכחות חלבון וגם תאי דם אדומים. שנית, יש לבצע בדיקת שתן למשקע, לבדיקת נוכחות גלילים. בנוסף יש לבדוק אם ישנם תאים לבנים בשתן, ולערוך תרבית שתן. יתכן שכל הבדיקות יהיו תקינות, ואז יהיה צורך במעקב בלבד. חשוב שתהיו במעקב אצל רופא, רופא משפחה או רופא צבאי, תלוי לאן בתך שייכת כעת. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

 אני בת 29, בשבוע ה-25 של הריון. עברתי הבוקר  בדיקת העמסת סוכר mg 50. את הסוכר המסתי ברבע ליטר מים וסחטתי לימון שלם לתמיסה. לאחר שעה נלקח ממני דם. האם ביצעתי נכון את ההכנה לבדיקה? התוצאה שהתקבלה היא 81. האם זוהי תוצאה תקינה? נאמר לי שעד 130 זה תקין, אך לא נאמר לי מהם ערכי המינימום.   בשבוע האחרון אני חשה חולשה ועייפות ברגליים מהירך ומטה. בינתיים עברתי את כול הבדיקות השגרתיות והכול נמצא תקין. האם זה נורמלי או שעלי לבצע בדיקות נוספות לבירור?   בחודש האחרון חשתי כ-3 פעמים מעט לחץ בחזה בצד שמאל, יחד עם כאב קל בבית השחי בצד שמאל. הכאב התגבר לאחר נשימה עמוקה. על מה זה יכול להעיד והאם עלי להיות מודאגת? זה עובר לאחר מספר שעות או מנוחה.
אני בת 29, בשבוע ה-25 של הריון. עברתי הבוקר בדיקת העמסת סוכר mg 50. את הסוכר המסתי ברבע ליטר מים וסחטתי לימון שלם לתמיסה. לאחר שעה נלקח ממני דם. האם ביצעתי נכון את ההכנה לבדיקה? התוצאה שהתקבלה היא 81. האם זוהי תוצאה תקינה? נאמר לי שעד 130 זה תקין, אך לא נאמר לי מהם ערכי המינימום. בשבוע האחרון אני חשה חולשה ועייפות ברגליים מהירך ומטה. בינתיים עברתי את כול הבדיקות השגרתיות והכול נמצא תקין. האם זה נורמלי או שעלי לבצע בדיקות נוספות לבירור? בחודש האחרון חשתי כ-3 פעמים מעט לחץ בחזה בצד שמאל, יחד עם כאב קל בבית השחי בצד שמאל. הכאב התגבר לאחר נשימה עמוקה. על מה זה יכול להעיד והאם עלי להיות מודאגת? זה עובר לאחר מספר שעות או מנוחה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ביצעת את הבדיקה כדרוש. תוצאות תקינות נחשבות לפחות מ-140 mg/dl ולכן התוצאה שקיבלת תקינה. הגבול תחתון הוא בערך מתחת ל-50. בקשר לעייפות והחולשה ברגליים תחתונות, זה בהחלט יכול להיות כתוצאה מההריון ושלביו המתקדמים, ובעצם, מפני שהרחם הגדל שלוחץ על כלי הדם ומשפיע על זרימת הדם בגפיים התחתונות. אמליץ לך לעקוב אחר תסמינים אלה ואם הם מחמירים, לפנות לבדיקת גינקולוג. לגבי הכאבים בחזה, הם יכולים להעיד על כמה דברים שונים, אך גם הם יכולים תוצאה של ההריון אשר גורם לשינויים פיזיולוגיים בפעילות במערכת הקרדיווסקולרית (לב וכלי דם). גם כאן אמליץ לך לפנות לבדיקת גינקולוג, ואם הכאבים חוזרים על עצמם - לבצע בדיקת אקג ובדיקות נוספות לפי המלצת הרופא. המשך הריון קל! ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 43 חוות דעת )
"ד"ר נסיה לנג היא רופאה מדהימה, מקצועית ומלאת רגישות. אני נוסעת אליה מרחוק כי אין כמוהה- שילוב של מקצועיות שיא ואנושיות מדהימה. תודה על האפשרות להיות מטופלת שלה."
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים
מרפאת מרקוביץ'- מרכז מומחים ברפואת שיניים רפואת שיניים
4.9
( 31 חוות דעת )
"רופא אדיב ומקצועי"
ד"ר דיאנה גולדין
ד"ר דיאנה גולדין רפואה פיזיקלית ושיקום
5.0
( 9 חוות דעת )
"דר׳ דיאנה גולדין נהדרת!! היא הצילה אותי, הייתי אחרי תאונה עם עבר של ניתוח עמד׳ש צווארי. הרגשתי הקלה משמעותית אחרי תקופה ארוכה של כאב קיצוני היא עזרה לי מאוד מאוד בדיקור יבש. יש לדר׳ גולדין יש יד קלה, נשמה גדולה ורצון עצום לסייע ולהסביר בסבלנות כל דבר על מנת להרגיע. תודה לך מכל הלב"