שאלות ותשובות - עמוד 770

לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה  בעיה.        לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה   בעיה. אף פעם לא טופל העניין,    הייתי שמחה לקבל עצה למי לפנות וכיצד לטפל בעניין.
לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה בעיה. לבתי בת 7 יש ריח רע מהפה באופן די קבוע. כמו כן, לבעלי יש את אותה בעיה. אף פעם לא טופל העניין, הייתי שמחה לקבל עצה למי לפנות וכיצד לטפל בעניין.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ריח רע מהפה (הליטוזיס) יכול לנבוע מכמה בעיות: שיניים לקויות, יובש בפה, הפרעה באף, במערות הפנים (סינוסים) או הפרעה במערכת העיכול. רופא המשפחה עשוי להמליץ על בדיקת רופא שיניים, בדיקת רופא אף אוזן גרון ובדיקת מומחה למחלות העיכול. במקרים רבים לא מדובר בריח רע באמת אלא רק בתחושה סובייקטיבית של ריח רע מהפה. [10/08/2000] קרא עוד

 יש לי asymptomatic inguinal hernia . כירורגים שונים אמרו לי לנתח כי אינני נעשה יותר צעיר. כירורג אחר טען שהסיכוי לכליאה הוא אחד לאלף ואין חשיבות לניתוח.  מה דעתכם?
יש לי asymptomatic inguinal hernia . כירורגים שונים אמרו לי לנתח כי אינני נעשה יותר צעיר. כירורג אחר טען שהסיכוי לכליאה הוא אחד לאלף ואין חשיבות לניתוח. מה דעתכם?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בקע (הרניה) הינו איזור של חולשה או הפרעה ברצף של הרקמה המהווה את דופן הבטן. דרך איזור זה עלולים לעבור מבנים מתוך חלל הבטן. בבקע מפשעתי (Inguinal hernia), תוכן חלל הבטן נכנס לתעלה המפשעתית ובגברים עשוי להמשיך ולגלוש לשק האשכים. ניתוח לתיקון בקע מפשעתי הינו הפרוצדורה הניתוחית השכיחה ביותר בכירורגיה כללית. ניתוח הינו הטיפול היחיד לריפוי בקע. קיימות שתי גישות ניתוחיות, השיטה המסורתית ה"פתוחה" והשיטה הלפרוסקופית. התוצאות לרוב מצויינות, עם תחלואה מעטה לאחר הניתוח וחזרה מהירה ומלאה למצב הקדם- ניתוחי. זה נכון גם בחולים בגילאים מבוגרים (מעל גיל 65), בעיקר כאשר משתמשים בהרדמה איזורית. הסיכון בדחיית ניתוח לתיקון בקע הוא כליאה או חנק של לולאות מעי. אין דרך אמינה לנבא איזה בקע הינו בסיכון לכליאה או חנק לעומת כאלה שלא יסתבכו. ככל שחולף הזמן מהופעת הבקע יש לבקע נטיה לגדול. מצד אחד, בקע גדול הוא בסיכון קטן יותר לכליאה, ומצד שני זה עלול להקשות על תיקון ניתוחי מוצלח. הסיכון לכליאה גדול ביותר מייד עם הופעת הבקע ושיעורו כ- 5% לשנה. לאחר 4-6 חודשים מהופעת הבקע הסיכון יורד ל- 1-2% לשנה. יש מצבים בהם מעדיפים לדחות את הניתוח בחולים אסימפטומטיים בהם הבקע קיים כבר זמן רב, אם יש מחלות נוספות המעלות את הסיכון הניתוחי. מחקר שבוצע במרכז הרפואי ע"ש רבין ופורסם ב-2004, בדק את הטענה כי מומלץ לנתח גם בקע מפשעתי אסימפטומטי, כמו זה שממנו אתה סובל. החוקרים השוו את הסיכונים שבניתוח אלקטיבי (ניתוח מוזמן מראש) לאלה הנובעים מניתוחים שבוצעו באופן דחוף, לאחר שנמצאו כבר סימני כליאה. המחקר הראה כי סיבוכים לאחר ניתוח, למרות שהיו קלים, היו שכיחים יותר בחולים שנותחו באופן דחוף בהשוואה לאלה שנותחו באופן אלקטיבי (24 לעומת 10.5 אחוזים). מסקנת המחקר היתה כי מומלץ ביצוע ניתוח אלקטיבי גם במקרים של בקע אסימפטומטי, במיוחד בחולים הסובלים ממחלות רקע רבות. לגבי החלטתך באם להתנתח, ההמלצה הכללית הינה לנתח בקעים, אולם יש לבדוק ולשקול את הדבר אם יש מחלות נוספות המעלות את הסיכון הניתוחי. ראה פירוט לגבי השיטות לניתוח בקעים בפורטל Infomed: http://www.infomed.co.il/questions/q_071402_1.htm קרא עוד

 אני בן 56. אני סובל מיתר קרישיות. האם בבואי במגע עם חומר ניגוד יוד בהדמיה אפתח ביתר בקלות קרישי דם במקום ההזרקה?   כטיפול ביתר לחץ דם אני לוקח  לופרסור דיביטבס 200 מ"ג וכן  אנאלאפריל 20 מ"ג  והיטרין 5 מ"ג לערמונית. האם יכולה להיות תגובה של פיתוח יתר של קרישי דם, כי התרופה ידועה כחוסם רצפטור בטא?   הקריש הראשון שנוצר אצלי היה באמה יד ימין, אחרי הזרקת יוד לצורך  בדיקת CT של האדרנל בגלל יתר לחץ דם. קריש שני נוצר בעקבות צנתור לב דרך המפשעה הימנית, המטומות שהפכו ל- DVT ברגל ימין מתחת לברך, בחלק האחורי של הרגל. התרעתי על חשד לתגובה ליוד. קריש שלישי היה במפשעה. התרחשה חסימה, אושפזתי ל-5ימים, וקיבלתי  קלקסאן  וקומדין. בהמשך בלעתי קומדין במשך שנה ולאחר מכן  מיקרופירין 100. אחרי הפעם השלישית, ודרישה שלי להגיע להמטולוג אובחן מצב הטרוזיגוטי למוטציה של פקטור 11.
אני בן 56. אני סובל מיתר קרישיות. האם בבואי במגע עם חומר ניגוד יוד בהדמיה אפתח ביתר בקלות קרישי דם במקום ההזרקה? כטיפול ביתר לחץ דם אני לוקח לופרסור דיביטבס 200 מ"ג וכן אנאלאפריל 20 מ"ג והיטרין 5 מ"ג לערמונית. האם יכולה להיות תגובה של פיתוח יתר של קרישי דם, כי התרופה ידועה כחוסם רצפטור בטא? הקריש הראשון שנוצר אצלי היה באמה יד ימין, אחרי הזרקת יוד לצורך בדיקת CT של האדרנל בגלל יתר לחץ דם. קריש שני נוצר בעקבות צנתור לב דרך המפשעה הימנית, המטומות שהפכו ל- DVT ברגל ימין מתחת לברך, בחלק האחורי של הרגל. התרעתי על חשד לתגובה ליוד. קריש שלישי היה במפשעה. התרחשה חסימה, אושפזתי ל-5ימים, וקיבלתי קלקסאן וקומדין. בהמשך בלעתי קומדין במשך שנה ולאחר מכן מיקרופירין 100. אחרי הפעם השלישית, ודרישה שלי להגיע להמטולוג אובחן מצב הטרוזיגוטי למוטציה של פקטור 11.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אם כך, אתה כבר יודע שיש לך נטייה לפתח קרישי דם במקום ההזרקה. אז התשובה לשאלה הראשונה היא כן, קרוב לוודאי. אם השאלה שלך היא אם יש סיכוי לפתח קרישי דם בעת טיפול באספירין, התשובה היא שהסיכוי קטן יותר. עם זאת, לא ברור לי מדוע אינך ממשיך מקבל קומדין. לגבי התרופות אין בעיה. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

 אני בת 46, מתקרבת לגיל הפסקת המחזור. יש לי התקן תוך-רחמי רגיל ויש לי דימומים קשים. האם החלפת ההתקן  למירנה עלולה לגרור תופעות לוואי כשהמחזור שלי יפסיק? מאחר שההתקן הוא ל-5 שנים, איך אדע מתי המחזור הפסיק? האם ההורמון שבהתקן אינו משפיע או מקדם תופעות שקשורות להזדקנות? והאם אינו משפיע על גמישות העור?
אני בת 46, מתקרבת לגיל הפסקת המחזור. יש לי התקן תוך-רחמי רגיל ויש לי דימומים קשים. האם החלפת ההתקן למירנה עלולה לגרור תופעות לוואי כשהמחזור שלי יפסיק? מאחר שההתקן הוא ל-5 שנים, איך אדע מתי המחזור הפסיק? האם ההורמון שבהתקן אינו משפיע או מקדם תופעות שקשורות להזדקנות? והאם אינו משפיע על גמישות העור?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

התקן תוך-רחמי אינו גורם לתופעות לוואי כאשר המחזור מפסיק, ואינו משפיע על גמישות העור. ההורמון שמופרש מההתקן הוא פרוגסטרון. הורמון זה אינו מקדים את גיל הבלות. זהו הורמון שמוסיפים לקחת אותו לאחר הפסקת המחזור החודשי בתור תחליף הורמונלי, ביחד עם אסטרוגן. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי החלפת ההתקן. בגילך אין צורך באמצעי מניעה קבוע כהתקן, ולכן יתכן שהרופא ימליץ לך להוציא את ההתקן מבלי להכניס אחד חדש. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אני בת 26. במשך כל היום אני מתעסקת בחלק מסוים בקדמת שערותיי, מלטפת או מסובבת אותו, ולא מצליחה להיפטר מהרגל זה. אני ממש חוששת שזה כבר סוג של התמכרות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אני מפנה אותך לעיין בתשובות קודמות לגבי בעיה בשם טריכוטילומניה, המתבטאת בתלישת שיער כעיסוק שאופיו כפייתי. לגבייך, אם אין פגיעה קוסמטית או תפקודית, לא בטוח שיש צורך בהתערבות רפואית כלשהי. עם זאת, לעיתים קרובות עיסוק כזה מרמז על נטייה לחרדה או להפרעת קשב וריכוז. התעסקות באזור המסויים של השיער משמשת כפעילות מרגיעה או כפעילות שמסייעת לאדם להתרכז. הרבה פעמים זה בולט אצל ילדים, שממוללים חלק מגופם, מהבגדים, כלי כתיבה וכדומה. אני ממליצה לך לעבור בדיקה פסיכיאטרית על מנת לבדוק אם יש אצלך בעיה כזאת. בשל גילך הצעיר ובשל שכיחות התופעה הזו אצל ילדים, אולי כדאי לבחור פסיכיאטר/ית שעוסק גם באבחון וטיפול בילדים ונוער. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

 אני בת 17, מקיימת יחסי מין עם חברי כשנתיים. בשנה הראשונה כלל לא היו בעיות. בחצי השנה האחרונה התחילו להופיע צריבות נוראיות לאחר קיום יחסי המין, גם כשהוצאתי שתן. בערך פעם בחודש, במשך יומיים, יש לי גירודים נוראיים באזור הנרתיק, וזה לא אחרי קיום יחסי מין.   לאחרונה השפתיים הפנימיות מגרדות ונפוחות ממש עד כדי כאב. הלכתי לרופאה והיא נתנה לי משחה, אני לא זוכרת את שמה, וזה כלל לא עזר.   אשמח אם תאמרו לי פחות או יותר מה זה, ואם יש לכם מידע היכן אפשר למצוא רופא נשים באזור ירושלים, כי אני פוחדת שהדבר יתגלה להורי.
אני בת 17, מקיימת יחסי מין עם חברי כשנתיים. בשנה הראשונה כלל לא היו בעיות. בחצי השנה האחרונה התחילו להופיע צריבות נוראיות לאחר קיום יחסי המין, גם כשהוצאתי שתן. בערך פעם בחודש, במשך יומיים, יש לי גירודים נוראיים באזור הנרתיק, וזה לא אחרי קיום יחסי מין. לאחרונה השפתיים הפנימיות מגרדות ונפוחות ממש עד כדי כאב. הלכתי לרופאה והיא נתנה לי משחה, אני לא זוכרת את שמה, וזה כלל לא עזר. אשמח אם תאמרו לי פחות או יותר מה זה, ואם יש לכם מידע היכן אפשר למצוא רופא נשים באזור ירושלים, כי אני פוחדת שהדבר יתגלה להורי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

צריבה, גרד והפרשה הם בדרך כלל תסמינים של דלקת של הנרתיק. לדלקת זו יכולות להיות סיבות רבות, הכוללות זיהום פטרייתי (בדרך כלל קנדידה), חיידקים שונים, או מצבים דלקתיים שמערבים מספר חיידקים. רק בדיקה גינקולוגית ובדיקת מעבדה של ההפרשה יכולות לאבחן את המצב בדיוק. את צודקת שכדאי ללכת לגינקולוג, ולמתבגרים ומתבגרות שמעוניינים להסתיר זאת מההורים מומלץ ללכת למרפאת מתבגרים. בירושלים יש מרפאת מתבגרים של הדסה ועיריית ירושלים. המרפאה מכונה מרפאת שביל, ומספר הטלפון לקביעת תור הוא 02-6433882. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

 יש לי חבר בן 22, ולפעמים, בזמן שאנחנו מקיימים יחסי מין, נעלמת לו הזקפה. הדבר קורה לעיתים קרובות, ולפעמים אנחנו עוצרים הכול ואני מנסה לעזור לו לחזור לתפקוד. זה לפעמים מצליח, אך לפעמים לא משנה מה אנחנו עושים - שום דבר לא עוזר, ואז אנו מפסיקים את הפעילות עד לפעם הבאה. התדירות של יחסי מין היא בערך פעמיים בשבוע.   הבחור בריא בדרך כלל ואין לי מושג למה זה קורה. אנחנו ביחד כבר שנתיים, ולאורך כל הזמן הזה הבעיה הייתה. בהתחלה פירשתי את זה אולי כלחץ בתחילת הקשר, אך התופעה אינו נעלמת, ואני פוחדת שאולי זה יחמיר עם הזמן. מה ניתן לעשות בעניין? איך אני מבקשת ממנו להיבדק? הנושא מאוד רגיש אצלו ואני פוחדת שאחרי השיחה זה יחמיר עוד יותר, הפעם בגלל חרדה.
יש לי חבר בן 22, ולפעמים, בזמן שאנחנו מקיימים יחסי מין, נעלמת לו הזקפה. הדבר קורה לעיתים קרובות, ולפעמים אנחנו עוצרים הכול ואני מנסה לעזור לו לחזור לתפקוד. זה לפעמים מצליח, אך לפעמים לא משנה מה אנחנו עושים - שום דבר לא עוזר, ואז אנו מפסיקים את הפעילות עד לפעם הבאה. התדירות של יחסי מין היא בערך פעמיים בשבוע. הבחור בריא בדרך כלל ואין לי מושג למה זה קורה. אנחנו ביחד כבר שנתיים, ולאורך כל הזמן הזה הבעיה הייתה. בהתחלה פירשתי את זה אולי כלחץ בתחילת הקשר, אך התופעה אינו נעלמת, ואני פוחדת שאולי זה יחמיר עם הזמן. מה ניתן לעשות בעניין? איך אני מבקשת ממנו להיבדק? הנושא מאוד רגיש אצלו ואני פוחדת שאחרי השיחה זה יחמיר עוד יותר, הפעם בגלל חרדה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מסיפורך נשמע שאכן ישנה בעיה. את יכולה לנסות ליצור שיחה על כך שיכול להיות שהבעיה היא רפואית, ואם ייגש לרופא משפחה או לאורולוג, יתכן שימצא פתרון. מובן שישנה אפשרות שהבעיה היא נפשית. זה דבר שקצת יותר מורכב לבדוק, והתהליך כרוך בטיפול פסיכולוגי. מכיוון שאת ככל הנראה מכירה אותו הכי טוב, את תדעי איך לגשת אליו כך שלא ייפגע. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 הייתה לי נפיחות מצד שמאל של הפה, בכל האיזור ליד שן הבינה התחתונה ובחלק מהחניכיים המכסים אותה. הרופא אמר לי שזו דלקת, נתן לי אנטיביוטיקה וקבע לי תור לעקירה כירוגית. אני רוצה לדעת יותר איזו דלקת זו בדיוק והאם יש צורך בעקירה לאחר שכבר עברו לי הכאב והנפיחות ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לדלקות בשיני בינה יש אופי כרוני. הדלקת נגרמת בגלל הצטברות של מזון וחיידקים מתחת לחניכיים באזור. במידה ויש צורך לעקור שן בינה, צריך לעשות זאת בזמן שאין נפיחות ודלקת פעילה באזור. ד"ר מיכאל אבא קרא עוד

 אבי מאושפז מזה חודש בבית חולים (כשבועיים במחלקת טיפול נמרץ), יש לו אי-ספיקת לב שגרמה להצטברות נוזלים בריאות. במשך הזמן נוצרה לו בצקת שהולכת ומתגברת (יש לו גם סרטן מסוג לימפומה שלא ניתן לטפל בה כרגע). שאלתי- האם יש טיפול לאי-ספיקת לב חוץ מהשתלה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אי- ספיקת לב היא מצב רפואי, בו הלב אינו מצליח לספק את הדם הנדרש לכל חלקי הגוף. אי ספיקת לב יכולה לנבוע ממספר מחלות קרדיאליות - כמו מומים מולדים, מחלת לב איסכמית, הפרעות בתפקוד המסתמים ועוד. כדי לענות על שאלתך, יש לדעת על איזה רקע התפתחה אי- ספיקת הלב ומהי חומרתה. כמו כן יש לברר האם קיימים גורמים המחמירים את התפקוד הלבבי, כמו יתר לחץ דם לא מאוזן, אנמיה או פרפור פרוזדורים - ולטפל בהם. ברוב המקרים הטיפול באי- ספיקת לב הוא טיפול תרופתי. הטיפול כולל שילוב של תרופות מקבוצות שונות, כמו משתנים - כדי לסלק את עודף הנוזלים המצטברים בגוף ובריאות, מעכבי ACE, חוסמי בטא, ותרופות נוספות. מרבית החולים הסובלים מאי ספיקת לב מגיבים היטב לטיפול התרופתי, אך בחלקם הקטן של החולים טיפול זה אינו מספיק. בחולים במצב קשה ניתן לתת בעירוי תרופות הגורמות לשיפור התכווצות הלב ולהרחבת כלי דם, אולם השפעת תרופות אלו היא רק כל עוד החולה מחובר לעירוי. קיימים גם מכשירים, כמו בלון המוחדר אל אבי העורקים, או מכשיר עזר המחקה את פעילות המכונה בה משתמשים בעת ניתוח מעקפים - המסייעים להתכווצות הלב. עם זאת, בעזרים אלה ניתן להשתמש לזמן מוגבל בלבד, עד שיימצא פיתרון סופי, כמו השתלת לב. בחולים הסובלים מאי- ספיקת לב קשה, שאינם מועמדים להשתלת לב מסיבות שונות - ניתן להיעזר במכשירים המוחדרים אל החדר השמאלי של הלב, ומסייעים להתכווצותו, אולם גם במקרה זה אין מדובר בפיתרון קבוע. כיום נמצא בפיתוח לב מלאכותי, שכאשר ייכנס לשימוש - ינסה לספק פיתרון של קבע לחולים שאינם יכולים לעבור השתלה. קיימים מספר טיפולים ניתוחיים, שמטרתם לתקן הפרעות מבניות בלב - מולדות, או כאלו שהתפתחו עקב אי הספיקה - אך יעילותם לא הוכחה קרא עוד

 חבר שלי חזר מטיול במזרח של חצי שנה. אילו בדיקות רפואיות יש לעשות לפני שמקיימים יחסי מין ללא קונדום?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין הנחיות מיוחדות לבדיקות שכדאי לעשות לפני התחלת קיום יחסי מין. הדעת נותנת שכדאי לעבור בדיקות עגבת, איידס והפטיטיס B. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבי"ח מאיר, כפר סבא