שאלות ותשובות - עמוד 768

 אובחן אצלי esophagus - normal - e-g-l - 39cm sliding hiatal hernia - small. האם אני יכול לבצע שכיבות סמיכה מדי יום? הרופא המליץ לי לקחת כל יום כדור  אומפרדקס, אבל איני לוקח את התרופה ויש לי כמה פעמים ביום צריבות קטנות בוושט. האם תוך שנה יכולה להיווצר דלקת בדפנות הוושט?
אובחן אצלי esophagus - normal - e-g-l - 39cm sliding hiatal hernia - small. האם אני יכול לבצע שכיבות סמיכה מדי יום? הרופא המליץ לי לקחת כל יום כדור אומפרדקס, אבל איני לוקח את התרופה ויש לי כמה פעמים ביום צריבות קטנות בוושט. האם תוך שנה יכולה להיווצר דלקת בדפנות הוושט?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הטיפול באומפרדקס הוא למנוע את הסימפטומים של הצריבה. אם אינך נוטל אותו, ישנה חזרה של חומצה לוושט, דבר שפוגע ברירית הוושט, ועם הזמן בהחלט יכול לגרום לסיבוכים כגון דלקת, כיב ואף פרפורציה (התנקבות), ולכן חשוב ליטול טיפול זה. מותר לעסוק בפעילות גופנית, אך חשוב להימנע מהרמת משקל כבד ומכל פעילות מאומצת יתר על מידה. להלן קישור למידע נוסף לגבי ההרניה: http://www.emedicinehealth.com/hiatal_hernia/page6_em.htm קרא עוד

הכלבה שלי מתה לפני חודש ממחלה שנגרמה מקרציות. אני יודעת שיש מחלה  בשם קדחת הבהרות שמועברת מקרציה לבני אדם.  מהם הסימנים שלה? האם חום, שיעול, נזלת או שלשול הם סימן מקדים?  (וזה אחרי שגיליתי קרציה).
הכלבה שלי מתה לפני חודש ממחלה שנגרמה מקרציות. אני יודעת שיש מחלה בשם קדחת הבהרות שמועברת מקרציה לבני אדם. מהם הסימנים שלה? האם חום, שיעול, נזלת או שלשול הם סימן מקדים? (וזה אחרי שגיליתי קרציה).
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

התסמינים והסימנים העיקריים של קדחת הבהרות (ריקציה) כוללים חום, כאב ראש, פריחה המאופיינת בכך שהיא מופיעה גם על כפות הידיים. שיעול ונזלת אינם מאפיינים קדחת זו, אלא זיהום נגיפי בדרכי הנשימה העליונות. לעיתים עשוי להיות גם שלשול במהלך המחלה. במידה ומופיע חום וכאב ראש עם או בלי פריחה מומלץ להיוועץ ברופא. קרא עוד

 אבי עבר בדיקת CT של בית החזה והאבחון אינו מובן לנו. נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בריאה הימנית ובבית השחי, חשד לתרומבוס בוריד החלול העליון, הודגמו שינויים אמפיזמטיים באונות העליונות ובולות אמפיזמטיות. שינויים אינטרסטיציאליים פיברוטיים באונה תחתונה, טחול מוגדל, בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום עליון. סיכום- חשד למחלה לימפופרוליפרטיבית. מה זה אומר ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

משמעות הממצאים היא כנראה חשד למחלת לימפומה שביטוייה הגדלת בלוטות לימפה בתחנות שונות כמו בבית החזה ובבטן, וכן הגדלה של הטחול. בנוסף הועלה חשד לקריש בווריד החלול העליון, וכן נצפו שינויים אמפיזמטיים בריאות, קרוב לוודאי על רקע נזקי עישון. כל הממצאים מחייבים התייחסות קלינית מיידית ופניה לרופא בהקדם. קרא עוד

 אורך המחזור שלי הוא בסביבות 40 יום. עם זאת, הבדיקות מראות ביוץ תקין. המליצו לי לגשת לדיאטנית על מנת להתאים דיאטה המשפיעה על הביוץ. האם יש דבר כזה? ואם כן - מהם המזונות אותם כדאי לאכול או לא לאכול?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי מכתבך, נראה שיש לך ביוץ תקין, ולכן אינני מבינה את הצורך בדיאטה מיוחדת להשגת ביוץ. ישנם מחקרים המראים כי סוגי מזון שונים מעלים את הסיכוי להיכנס להריון, אבל אין לכך הוכחות ממשיות: בכל מחקר הדיאטה היתה משולבת בהורדת גורמי סיכון נוספים. אם משקלך מעל הממוצע, הפחתה של חמישה אחוז ממשקלך תעזור אף היא בהשגת הריון. במקרה שלך, מכיוון שאת מקבלת מחזור כל 40 יום, סימן שהביוץ אצלך מגיע ביום ה- 26 למחזור. השתמשי בערכות ביתיות לבדיקת ביוץ, וכך תדעי את היום המדויק. בארבעת הימים שסביב הביוץ הקפידי לקיים יחסי מין, וכך תעלי באופן משמעותי את סיכוייך להיכנס להריון. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 האם ניתן לקחת כדור ברזל (שניתן בעקבות רמה נמוכה של פריטין) יחד עם סימבאסטאטין בערב לפני השינה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין בעיה לשלב בין שתי התרופות. קרא עוד

 אני משתמשת בגלולות למניעת הריון כבר 6 שנים, אך לאחרונה החל שיעור יתר באזור הפנים. רופא הנשים ורופא העור המליצו לשנות את הגלולות מהרמונט ליסמין. האם השינוי בגלולות ישפר את התופעה או יעלימה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

שינוי הגלולות ישפר את התופעה ויכול להביא גם להיעלמותה. זה תלוי באישה עצמה ובחומרת התופעה. יסמין מכילה סוג של פרוגסטין שהפעילות האנדרוגנית שלו (אנדרוגן - הורמון גברי, למשל טסטוסטרון) היא נמוכה. פרוגסטין יכול להיקשר לרצפטורים של הורמונים גבריים ולכן לגרום לתופעות כמו שיעור יתר בנשים. בשנים האחרונות פותחו סוגי פרוגסטין שהשפעתם האנדרוגנית היא נמוכה בהשוואה לפרוגסטינים בגלולות מהדור הישן, ולכן גורמים לפחות תופעות לוואי של שיעור יתר או אקנה (פצעי בגרות). אני ממליצה לך לקחת את המלצת הרופאים שלך ולעבור לגלולה יסמין. את תמיד יכולה לנסות, ואם זה לא טוב לך - להפסיק, אך את לא תדעי זאת עד שלא תנסי. קרא עוד

 קראתי שבדיקת אבהות נערכת על ידי לקיחת דם. אולם ידוע לי כי אפשר לעשות זאת גם באמצעות רוק או שערה. האם ניתן לבצע זאת בארץ והאם זה קביל בבית משפט?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדיקת אבהות נעשית רק בצו בית משפט. לכן לאחר קבלת הצו, אין בעיה גם לקבל דגימת דם לביצוע הבדיקה. אני מצרפת קישור לדף הכולל מידע על הנושא מאתר של בית החולים שיבא. http://www.sheba.co.il/h/909 קרא עוד

 בתי בת ה-13 רוצה לנקב חור נוסף באוזנה, באזור האמצעי של האוזן - קצת מעל לתנוך, עדיין בחלק הבשרני (לא בסחוס). האם זה מסוכן?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לנקב חורים באוזן זה לא מסוכן. תלוי רק אם את מאשרת. חשוב לעשות זאת במקום מסודר ששומר על היגיינה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 בני בן 3. מזה כשנה שרופאה "זרקה" לנו באחד הביקורים שנראה לה שלפי בדיקות הדם הייתה לבני מחלת הנשיקה, אך אין סיבה לדאגה וכך סגרנו את הנושא. לציין כי בני סובל משיעול רב שמקורו לרוב בהצטברות ליחה. כמו כן, סובל רבות מנזלת.  לאחרונה הבחנו בכך שבלוטות הלימפה שהיו מעט נפוחות מרגע אבחנת הרופאה כי מדובר במחלת הנשיקה התנפחו מאוד. היום עשינו אולטרסאונד והבודק אמר שמשני הצדדים ישנן בלוטות רבות נפוחות ויש גם כאלו שמגיעות לגודל של כ-3 ס"מ.  מה משמעות הדבר? למי לפנות? איך לטפל? האם המחלה עדיין פעילה? כבר כל כך הרבה זמן?  בדיקות דם שלי גם הן מצביעות כי עברתי ככל הנראה יחד עימו מחלת הנשיקה. כרגע אני בהריון, האם עלי לבצע בדיקות מסוימות? האם זה מסוכן?  אנא הסבירו לי קשר בין מחלת הנשיקה לבין סרטן, כיוון שבחומר רב שקראתי בפורום הבנתי כי יש קשר. הדבר מאוד מדאיג אותי ואני רוצה לדעת כמה זה עלול להיות מסוכן עבור בני ועבורי.
בני בן 3. מזה כשנה שרופאה "זרקה" לנו באחד הביקורים שנראה לה שלפי בדיקות הדם הייתה לבני מחלת הנשיקה, אך אין סיבה לדאגה וכך סגרנו את הנושא. לציין כי בני סובל משיעול רב שמקורו לרוב בהצטברות ליחה. כמו כן, סובל רבות מנזלת. לאחרונה הבחנו בכך שבלוטות הלימפה שהיו מעט נפוחות מרגע אבחנת הרופאה כי מדובר במחלת הנשיקה התנפחו מאוד. היום עשינו אולטרסאונד והבודק אמר שמשני הצדדים ישנן בלוטות רבות נפוחות ויש גם כאלו שמגיעות לגודל של כ-3 ס"מ. מה משמעות הדבר? למי לפנות? איך לטפל? האם המחלה עדיין פעילה? כבר כל כך הרבה זמן? בדיקות דם שלי גם הן מצביעות כי עברתי ככל הנראה יחד עימו מחלת הנשיקה. כרגע אני בהריון, האם עלי לבצע בדיקות מסוימות? האם זה מסוכן? אנא הסבירו לי קשר בין מחלת הנשיקה לבין סרטן, כיוון שבחומר רב שקראתי בפורום הבנתי כי יש קשר. הדבר מאוד מדאיג אותי ואני רוצה לדעת כמה זה עלול להיות מסוכן עבור בני ועבורי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין שום קשר בין מחלת הנשיקה ובין סרטן. מחלת הנשיקה היא מחלה המאופיינת בחום, הגדלת בלוטות לימפה, עייפות ותסמינים לא ספציפיים אחרים, והיא נגרמת כתוצאה מהדבקה בנגיפי EBV או CMV. תסמיני המחלה יכולים להימשך אפילו עד שישה חדשים. בסופו של דבר כמעט כל אוכלוסיית העולם נדבקת בנגיף ה- EBV הגורם למחלה זו. לך ולילדך אין שום סיכון לחלות בסרטן או בשום מחלה אחרת. לגבי ההריון, את צריכה לבדוק אם מה שגרם אצלך את מחלת הנשיקה זה EBV או CMV. אם מדובר ב- EBV, נגיף זה אינו משפיע בשום צורה על ההריון. אם מדובר בנגיף ה- CMV, נגיף זה עשוי להשפיע לרעה על העובר אם המחלה התרחשה בתחילת ההריון. אם מדובר בזיהום בעבר הדבר חסר כל משמעות, ולהיפך, את מוגנת. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות קרא עוד

 ב-26.4.06 - אשפוז ראשון בו היה אירוע של ניתוק מהסביבה שנגרם כנראה מהיפונתרמיה או מספסיס שטופל במשך שבועיים באנטיביוטיקות רבות. אשפוז שני כ-3 שבועות לאחר מכן על רקע גודש ריאתי שטופל בפוסיד וחלף, אך משום מה הומשך טיפול בפוסיד 80 מ"ג ליום עד שהופסק שוב לאחר אשפוז חוזר בו נצפתה היפונתרמיה משנית לטיפול בפוסיד.  המדובר באדם אינטליגנטי וצלול ביותר שפתאום! החל לשכוח מילים במהלך דיבור, מה שגורם לו ללחץ (הוא מודע לכך שהוא שוכח מילים). לציין כי CT בזמן פנייתו הראשונה למיון פורש כתקין.  האם מדובר בטראומה גופנית ונפשית שסיכויי החזרה לדיבור שוטף הם טובים?  האם יש סיכוי שעם הזמן הבעיה תחלוף?.
ב-26.4.06 - אשפוז ראשון בו היה אירוע של ניתוק מהסביבה שנגרם כנראה מהיפונתרמיה או מספסיס שטופל במשך שבועיים באנטיביוטיקות רבות. אשפוז שני כ-3 שבועות לאחר מכן על רקע גודש ריאתי שטופל בפוסיד וחלף, אך משום מה הומשך טיפול בפוסיד 80 מ"ג ליום עד שהופסק שוב לאחר אשפוז חוזר בו נצפתה היפונתרמיה משנית לטיפול בפוסיד. המדובר באדם אינטליגנטי וצלול ביותר שפתאום! החל לשכוח מילים במהלך דיבור, מה שגורם לו ללחץ (הוא מודע לכך שהוא שוכח מילים). לציין כי CT בזמן פנייתו הראשונה למיון פורש כתקין. האם מדובר בטראומה גופנית ונפשית שסיכויי החזרה לדיבור שוטף הם טובים? האם יש סיכוי שעם הזמן הבעיה תחלוף?.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אכן בעיה שכיחה וכואבת, והיא המאבק לשפר את תפקוד הלב בכל מחיר ועל חשבון מערכות אחרות. על פי הבנתי, בגלל אי- ספיקת לב הנ"ל מקבל הרבה פוסיד, שהרי יש היפונתרמיה חוזרת. הפוסיד גורם להתייבשות ועליה ב- urea שהנורמה שלה בסביבות ה- 50 (אורמיה) תסתכל בבדיקות ותראה שהיא גבוהה מאד. לכן נוצר מצב שהאוראה, שהיא חומר רעיל למוח בכמויות גדולות, גורמת לאפתיה ובלבול - תופעה שנקראת uremic encephalopathy. מה שניתן לעשות הוא לשלב משתנים מסוגים שונים ולא רק פוסיד, רצוי משתנים מתונים יותר. יש לתת לחולה יותר שתייה עד כמה שהמצב הלבבי מאפשר, ולנסות לשלב תרופות כמו קארבדילול שתחזקנה את שריר הלב. יותר מאוחר יהיה ניתן להוריד במשתנים ולשפר את התפקוד. כל זאת בתנאי כמובן שאין נזק מוחי אורגני, כפי שאמרת - CT מוח תקין. יש לפנות כמובן לקרדיולוג שיאזן תרופתית וישים לב גם לתפקוד הכלייתי, ואז עם הורדת האוראה החולה יחזור אלינו! בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה במרכז הרפואי ברזילי. מומחה במיילדות וגניקולוגיה.
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית
ד"ר אלינה סגל
ד"ר אלינה סגל רפואה אסתטית
רופאת שיניים ובעלת מרפאה פרטית ברמת גן.