שאלות ותשובות - עמוד 766

 חברתי, בת 44, חלתה לפני כשנתיים בסרטן השד. היא עברה ניתוח להוצאת הגידול וקיבלה טיפול כמותרפי מונע ( הרצפטין) והקרנות. לפני כשבוע התגלו שתי גרורות, אחת מעל הכבד והשנייה בעצם באזור האגן. היא מתחילה טיפול בכדור  קסלודה וזריקת  ארדיה. מהם סיכויי ההחלמה? מה הסטטיסטיקה בנושא זה? עד כמה המצב חמור?
חברתי, בת 44, חלתה לפני כשנתיים בסרטן השד. היא עברה ניתוח להוצאת הגידול וקיבלה טיפול כמותרפי מונע ( הרצפטין) והקרנות. לפני כשבוע התגלו שתי גרורות, אחת מעל הכבד והשנייה בעצם באזור האגן. היא מתחילה טיפול בכדור קסלודה וזריקת ארדיה. מהם סיכויי ההחלמה? מה הסטטיסטיקה בנושא זה? עד כמה המצב חמור?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לפי המידע בשאלתך מדובר בשלב 4 של סרטן השד בו ישנן גרורות רחוקות מהשד, כגון בעצמות ובכבד. הפרוגנוזה בשלב זה היא באוןפ כללי 16% לפי ה- American Cancer Society, כלומר ישנם 16% סיכויי החלמה. הטיפול שאותו התחילה חברתך הוא טיפול כמותרפי הנמצא יעיל במספר סוגי סרטן, כגון סרטן השד וסרטן הקיבה. אך זוהי תשובה כללית ביותר. איני יכולה לתת לך תשובה ספציפית לגבי אחוזי ההחלמה של חברתך, מכיוון שאיני יודעת עד כמה מפושט הסרטן, אם ישנן בלוטות נגועות בבית השחי, מהו גודל הגרורות בכבד ואם ישנם נגעים נוספים. כדי לקבל מידע מפורט יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל של חברתך. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 חמותי בת 70 חולה בתסמונת אוסלר-ובר ובמשך 3 שנים ברציפות היא מקבלת את ההורמונים אסטרוגן  ופרוגסטרון. הטיפול ייצב מצבה, אבל לאחרונה הופיעו סימנים חשודים בשד וברחם. האם אפשר לקחת את התרופה רילוקסיפן (קולטן אסטרוגן) במקום הורמונים ולקבל את אותה תוצאה?
חמותי בת 70 חולה בתסמונת אוסלר-ובר ובמשך 3 שנים ברציפות היא מקבלת את ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. הטיפול ייצב מצבה, אבל לאחרונה הופיעו סימנים חשודים בשד וברחם. האם אפשר לקחת את התרופה רילוקסיפן (קולטן אסטרוגן) במקום הורמונים ולקבל את אותה תוצאה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ראשית, ידוע כי אסטרוגן הוא גורם סיכון לסרטן השד אם הגידול רגיש לאסטרוגן, וכן מעלה את הסיכון לסרטן הרחם. רלוקסיפן הוא אנטי אסטרוגן, כלומר נותן תגובה הפוכה לאסטרוגן. רלוקסיפן משמש לטיפול בסרטן השד בנשים ולמניעתו. תשובה לשאלתך מצריכה בירור מקיף יותר ממה שניתן לתת במסגרת האתר. יש לדעת מהם הממצאים בשד וברחם, אם יש צורך להפסיק את הטיפול ההורמונלי, ומה ניתן לתת במקומו. יש להתייעץ עם אונקולוג ועם הרופא המטפל במחלה. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

 אני בן 29, סובל מאורטיקריה כרונית מאז שהתגייסתי לצבא לפני 10 שנים. בחודש השני לשירותי בצבא הופיעה אצלי מחלת האורטיקריה ופניתי לבית חולים וגם למרפאה צבאית לצורך קבלת טיפול רפואי, שם קיבלתי אהיסטון ומשחות שרק עזרו לטווח הקצר, והמחלה שוב חזרה.   הרופאים בצבא מסרו לי שאין תרופה יעילה למחלה שממנה אני סובל. ברצוני לציין גם שהגורם למחלה אינו ידוע (אבל רופא שמכין לי חוות דעת רוצה לשייך את המחלה למתח נפשי), וכך לא התלוננתי יותר על המחלה, למרות שהופיעו אצלי פריחה בעור וגירוד. המחלה גם המשיכה לאחר השחרור מהצבא. הגשתי תביעה נגד משרד הביטחון בעקבות המחלה, ולאחר שנבדקתי על ידי מומחה מטעם משרד הביטחון, הוא כתב בחוות דעתו כי "אין קשר סיבתי בין המחלה לבין תנאי שירותך" ודחו את התביעה. הגשתי ערעור לבית משפט השלום בגין המחלה, וכעת רופא מומחה לאלרגיה מכין חוות דעת משפטית בעניין. הרופא ינסה לקשר את מחלת האורטיקריה הכרונית למתח נפשי. המחלה הופיעה אצלי אחרי הטירונות.   לדעתך, האם יש סיכויי לזכות בתביעה כיוון שהמחלה פרצה עקב מתח נפשי? ואם יש אופציה אחרת או גורמים שכדאי להעלות אותם, אבקשך שתעזור לי משום שאני עדיין סובל מן המחלה.
אני בן 29, סובל מאורטיקריה כרונית מאז שהתגייסתי לצבא לפני 10 שנים. בחודש השני לשירותי בצבא הופיעה אצלי מחלת האורטיקריה ופניתי לבית חולים וגם למרפאה צבאית לצורך קבלת טיפול רפואי, שם קיבלתי אהיסטון ומשחות שרק עזרו לטווח הקצר, והמחלה שוב חזרה. הרופאים בצבא מסרו לי שאין תרופה יעילה למחלה שממנה אני סובל. ברצוני לציין גם שהגורם למחלה אינו ידוע (אבל רופא שמכין לי חוות דעת רוצה לשייך את המחלה למתח נפשי), וכך לא התלוננתי יותר על המחלה, למרות שהופיעו אצלי פריחה בעור וגירוד. המחלה גם המשיכה לאחר השחרור מהצבא. הגשתי תביעה נגד משרד הביטחון בעקבות המחלה, ולאחר שנבדקתי על ידי מומחה מטעם משרד הביטחון, הוא כתב בחוות דעתו כי "אין קשר סיבתי בין המחלה לבין תנאי שירותך" ודחו את התביעה. הגשתי ערעור לבית משפט השלום בגין המחלה, וכעת רופא מומחה לאלרגיה מכין חוות דעת משפטית בעניין. הרופא ינסה לקשר את מחלת האורטיקריה הכרונית למתח נפשי. המחלה הופיעה אצלי אחרי הטירונות. לדעתך, האם יש סיכויי לזכות בתביעה כיוון שהמחלה פרצה עקב מתח נפשי? ואם יש אופציה אחרת או גורמים שכדאי להעלות אותם, אבקשך שתעזור לי משום שאני עדיין סובל מן המחלה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אני מבין את התסכול בו אתה נמצא. מצד אחד מחלה מטרידה מאוד ואתה לא יודע מאין הגיעה ואיך מטפלים בה, ומצד שני, המלחמה נגד משרד הביטחון שהיא לא פשוטה, במיוחד במקרים כמו שלך. האורטיקריה ממנה אתה סובל תוקפת בין 15% ל-23% מהאוכלוסיה ברמות שונות של דחיפות וחומרה. כ-25% מהסובלים מאורטיקריה יפתחו אורטיקריה כרונית. הסיבה לאורטיקריה איננה ידועה בוודאות, ומשייכים אותה למגוון סיבות, כל אחת לחוד ובשילובן יחד. יש המשייכים את המחלה לתגובה אוטואימונית של הגוף, בה הוא בוחר לתקוף משהו שהוא לא היה אמור להגיב אליו. יש סברה המשייכת את המחלה לגורמים סביבתיים, כגון החשפות לקור, לשמש, מאמץ והזעה, אלרגיה לחומר ספציפי או מזון מסויים. עכשיו מתחילים מחקרים המראים על פן תורשתי. האורטיקריה הכרונית דווקא משוייכת יותר לגורם תורשתי, כיוון שהיא תוקפת בעיקר בגיל המבוגר יותר ולא בילדות, והטיפולים בסטרואידים פחות מצליחים בה. ללחץ נפשי בהחלט יש תפקיד באורטיקריה, אך לא מזכירים אותו כגורם יחיד או ראשוני למחלה, אלא כנדבך המוסיף לחומרת המחלה ולהישנות רבה יותר שלה. לצערי, אינני איש בשורות, וקשה לי להאמין שמשרד הביטחון ייעתר לבקשתך, אבל אני מאחל לך הצלחה! ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

 זה שנה שאני נוטלת גלולות למניעת הריון. החודש נטלתי את כל ה-21 גלולות (חוץ מאחת באמצע החודש שפספסתי). יום אחרי שסיימתי את כל החפיסה קיימתי יחסי מין ללא אמצעי הגנה נוסף, ועכשיו אני אמורה לקבל מחזור ביומיים הקרובים. מהם הסיכויים שאכנס להריון? אני משתמשת בגלולות דיאנה 35.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

סיכוייך להיכנס להריון נמוכים מאוד, אך עדיין קיימים. לכן, אם אינך מקבלת את המחזור, רצוי לעשות בדיקה. להבא רצוי לא לשכוח, ואם שכחת - לקחת את הגלולה תוך 12 שעות מהזמן הרגיל. במידה ושכחת בתחילת החבילה - אינך מוגנת, ורצוי להשתמש באמצעי מניעה נוסף. ד"ר יובל עצמון - אינפומד קרא עוד

 הבת שלי בת חודש ימים בדיוק. כבר יומים אני מבחין שהבטן שלה נוטה יותר לצד שמאל. האם מדובר בעקמת? האם בגיל זה אפשר לאבחן עקמת? ומה אפשר לעשות אם יש?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על מנת לאבחן עקמת בתינוקות נחוצה בבדיקת רופא ילדים או אורתופד. ישנם בהחלט מקרים בהם מאובחנת עקמת מגיל הלידה ועד לגיל שלוש שנים, אף על פי שאבחנה בגיל זה פחות שכיחה. הטיפול בעקמת בגילאים צעירים תלוי מאוד במצבו של עמוד השדרה בעת האבחנה, ובהיות המצב סטטי או כזה המתקדם במהירות. הטיפול יכול להיות בעזרת רתמות שונות, תרגילים שונים, וניתוחים של עמוד השדרה. בחלק מן המקרים, הילדים פשוט נמצאים במעקב ואין צורך בטיפולים. תוכל לקבל מידע רב בנושא העקמת דרך מנוע החיפוש של פורטל אינפומד. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 עברתי  בדיקת CT של הכליות. הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך-ורידי. הוזרק חומר יוני בכמות של 70 סמ"ק, וניתן גם חומר ניגוד דרך הפה - OMNIPAQUE בכמות של 40 סמ"ק מדולל ב- 1500 סמ"ק מים. להלן ממצאי בדיקת ה- CT:   כליה שמאלית: שמורה  בכליה הימנית מודגמים:  א. ציסטה פשוטה אקזופיטית קדמית תחתונה בקוטר 62 מ"מ בצפיפות 7HU.  ב. ציסטה קורטיקלית קדמית זעירה בקוטר כ- 10 מ"מ.  ג. ציסטה לא פשוטה עכורה באספקט הקדמי עליון של הכליה בקוטר 23 מ"מ בעיקר היא עכורה בחלקה התחתון שם צפיפותה כ- 40HU לאחר הזרקת חומר ניגודי.  צפיפותה לפני הזרקת חומר ניגודי כ- 70HU,  יש לעקוב אחרי ממצא זה שמא מדובר בשאת.   מה משמעות הציסטות שנתגלו?. על איזה מעקב לגבי הציסטה הומלץ בסעיף ג? איך מבצעים את המעקב ומתי? מה פירוש: "שמא מדובר בשאת" ומה המשמעות של זה? האם מדובר בגידול סרטני והאם מומלץ לעבור ניתוח? אני מאוד מודאג.
עברתי בדיקת CT של הכליות. הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך-ורידי. הוזרק חומר יוני בכמות של 70 סמ"ק, וניתן גם חומר ניגוד דרך הפה - OMNIPAQUE בכמות של 40 סמ"ק מדולל ב- 1500 סמ"ק מים. להלן ממצאי בדיקת ה- CT: כליה שמאלית: שמורה בכליה הימנית מודגמים: א. ציסטה פשוטה אקזופיטית קדמית תחתונה בקוטר 62 מ"מ בצפיפות 7HU. ב. ציסטה קורטיקלית קדמית זעירה בקוטר כ- 10 מ"מ. ג. ציסטה לא פשוטה עכורה באספקט הקדמי עליון של הכליה בקוטר 23 מ"מ בעיקר היא עכורה בחלקה התחתון שם צפיפותה כ- 40HU לאחר הזרקת חומר ניגודי. צפיפותה לפני הזרקת חומר ניגודי כ- 70HU, יש לעקוב אחרי ממצא זה שמא מדובר בשאת. מה משמעות הציסטות שנתגלו?. על איזה מעקב לגבי הציסטה הומלץ בסעיף ג? איך מבצעים את המעקב ומתי? מה פירוש: "שמא מדובר בשאת" ומה המשמעות של זה? האם מדובר בגידול סרטני והאם מומלץ לעבור ניתוח? אני מאוד מודאג.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נראה ששתי הציסטות הראשונות אכן לא מדאיגות, שכן הן פשוטות ובעלות מבנה אופייני לציסטות שפירות. לפי ממצאי בדיקת ה- CT נראתה ציסטה בעלת מבנה המזכיר שאת, כלומר גידול סרטני. ללא ביופסיה של הציסטה, לא ניתן לדעת בבירור אם מדובר בגידול או לא. ביופסיה של הציסטה באזור זה היא מורכבת, ולפני שמסיקים מסקנות, בדרך כלל עוקבים אחר הציסטה, לראות אם משנה את גודלה או את צורתה. הדבר מורכב ומצריך עוד בירור לפני שמחליטים על ניתוח. כדאי מאוד לקחת את התוצאות לרופא מומחה בעניין ולהתחיל בירור ואם צריך, גם טיפול. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 ישנו מונח רפואי המתאר צורה מסויימת של הציפורניים אשר יכולה  להצביע על פוטנציאל קיים לבעיות לב (drum stick) .  האם ניתן לקבל מעט פרטים על כך ? לי יש את צורת הציפורניים הזאת.  מה אני צריך לבדוק ?
ישנו מונח רפואי המתאר צורה מסויימת של הציפורניים אשר יכולה להצביע על פוטנציאל קיים לבעיות לב (drum stick) . האם ניתן לקבל מעט פרטים על כך ? לי יש את צורת הציפורניים הזאת. מה אני צריך לבדוק ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מדובר בתופעה שנקראת גם clubbing או התאלות אצבעות - בה יש עיבוי של קצות האצבעות, והשטחת הזווית בין מיטת הציפורן והציפורן. לעיתים התופעה קשורה למחלות מסוימות כמו: מחלת לב מולדת סרטן ריאה ציסטיק פיברוזיס מחלות ריאה כרוניות אחרות שחמת הכבד מחלות מעי דלקתיות אם גילית את הממצא אצלך, עליך להיבדק בכיוון של לב-ריאה ומחלות מעי: צילום, א.ק.ג , תפקודי ריאה, אקו-לב , בדיקות דם, ובהתאם להמלצת רופא משפחה. לקריאה נוספת: http://www.drkoop.com/imagepages/18127.htm קרא עוד

 אני פיזיותרפיסט בבית אבות. אחד המטופלים תשוש נפש ומבולבל ולא מבין מה הולך סביבו, ולפני ארבעה ימים הופיע אצלו כיפוף צידי בגב לצד ימין, והוא הולך כל הזמן עם כיפוף זה. בבדיקה וביום יום הוא אינו מדווח על כאבים, וגם לא נראה שכואב לו במישוש באזורים השונים. הוא מקבל תרופות אנטיפסיכוטיות. מה הסיבה לתופעה זו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הופעה של כיפוף צידי עשויה לנבוע מסיבות שונות, ביניהן חבלה ישירה, תגובה לכאב או הגבלה בתפקוד אזורים אחרים בגוף, או מתיחה פשוטה של שרירים או רצועות. יש לשלול גם סיבות אחרות שאינן אורתופדיות העשויות להתבטא באופן דומה. לאור העובדה שמדובר בתשוש נפש, הייתי שוקל לנסות לברר עם הצוות המטפל אם אירעה חבלה או נפילה כלשהי, האם הוא נמצא מוטל וכו', ולשקול בירור בהתאם, כולל בדיקות עזר כלליות לפי הצורך. בנוסף, רצוי לברר אם יכול להיות לבעיה קשר לתופעות לוואי משניות של הטיפול התרופתי שהוא מקבל. בכבוד רב, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

 אני בהריון, בשבוע ה-20. עברתי ניקוי שיניים ובסופו מרחו על שיני פלואוריד. נאמר לי על ידי השיננית שתהליך זה אינו מזיק לעובר, האם הדבר נכון? לאחר כמה דקות נבהלתי ושטפתי את הפה על מנת להוציא את החומר.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין שום השפעה על העובר, ביצוע ניקוי שיניים וטיפול בפלואוריד בזמן ההריון בטוחים ומומלצים. הריון קל, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים קרא עוד

 אני 10 חודשים לאחר לידה. קיבלתי מחזור ראשון לאחר 8 חודשים ב- 26/8/06. חיכיתי למחזור הבא, וכשראיתי שהוא לא מגיע ויש כאבי מחזור עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי. ניגשתי למרפאה ומאחר והיה חג לא בוצעו בדיקות דם. עשו לי בדיקת שתן ויצא חיובי אך בהיר, ונאמר לי שכנראה אני בתחילת ההריון. נעשה לי גם אולטרסאונד  ונאמר לי שהרירית מעובה אך לא נראה שק הריון. לאחר כשבוע ראיתי דימומים קלים חומים ולפעמים אדומים ולכן חשבתי שאין הריון, אך שראיתי שהדימומים נמשכים כשבוע ויש כאבי בטן, עשיתי בדיקת דם להריון והתשובה הייתה חיובים - 800 HCG . נעשה לי שוב אולטרסאונד ולא נמצא שק הריון , הרירית מעובה ובעלת מרקם מעט הטרוגני (הרבה ממצאים אנאקוגנים קטנטנים, ורשמו: האם הריון מולארי?  הרופא בדק אותי ואמר שאעשה שוב בדיקת דם ונראה מה הלאה.  מה זה יכול להיות? ומה זה הריון מולארי ומה הסיכונים בכך?
אני 10 חודשים לאחר לידה. קיבלתי מחזור ראשון לאחר 8 חודשים ב- 26/8/06. חיכיתי למחזור הבא, וכשראיתי שהוא לא מגיע ויש כאבי מחזור עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי. ניגשתי למרפאה ומאחר והיה חג לא בוצעו בדיקות דם. עשו לי בדיקת שתן ויצא חיובי אך בהיר, ונאמר לי שכנראה אני בתחילת ההריון. נעשה לי גם אולטרסאונד ונאמר לי שהרירית מעובה אך לא נראה שק הריון. לאחר כשבוע ראיתי דימומים קלים חומים ולפעמים אדומים ולכן חשבתי שאין הריון, אך שראיתי שהדימומים נמשכים כשבוע ויש כאבי בטן, עשיתי בדיקת דם להריון והתשובה הייתה חיובים - 800 HCG . נעשה לי שוב אולטרסאונד ולא נמצא שק הריון , הרירית מעובה ובעלת מרקם מעט הטרוגני (הרבה ממצאים אנאקוגנים קטנטנים, ורשמו: האם הריון מולארי? הרופא בדק אותי ואמר שאעשה שוב בדיקת דם ונראה מה הלאה. מה זה יכול להיות? ומה זה הריון מולארי ומה הסיכונים בכך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הריון מולארי יכול להיות מוחלט או חלקי כתלות בהפרעה הכרומוזומלית שגרמה לו. בהריון מולארי מלא המטען הכרומוזומלי הוא אבהי בלבד (בניגוד למצב תקין בו X 1 בא מהאב והשני מהאם). בהריון מולארי חלקי המטען הכרומוזומלי הוא טריפלואידי, 2 שליש מקורם מהאב ושליש מקורו מהאם. המשותף הוא התפתחות לא תקינה של העובר (אם בכלל) והתפתחות עודפת של שק ההריון. השכיחות היא כ-1 ל- 1000 הריונות. השכיחות גבוהה יותר בנשים מתחת לגיל 15 או מעל גיל 45. ההסתמנות עשויה לכלול רחם גדול לגיל ההריון, דימום מהנרתיק, הקאות מרובות, יתר לחץ דם, ותופעות נוספות שכיחות פחות. האבחון הוא באולטרסאונד והטיפול הוא ריקון מיידי של חלל הרחם ומעקב בטא על מנת לוודא שרמתו יורדת ל- 0 . ד"ר נגה פוקס - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' זיו מזור
פרופ' זיו מזור רפואת שיניים
מנהל מרפאה רב תחומית ומרכז לטיפולי חניכיים והשתלות שיניים בתל אביב
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"טיפול מצוין.אדיבות.מאוד מומלצת.תודה"
ד"ר עומרי זידאן
ד"ר עומרי זידאן עור ומין
רופא עור מומחה בתחום אבחון מוקדם של סרטן העור בבית החולים בילינסון