שאלות ותשובות - עמוד 917

 לפני יומיים עברתי גרידה בפעם השניה. הראשונה היתה לפני שנתיים, בשבוע ה-8 של ההריון, עקב אי התפתחות העובר. הפעם, כבר באולטרסאונד הראשון, בשבוע ה-6, נראו ממצאים לא רגילים, כמו חלל רחם גדול, ובהתחלה נראה עובר ואחרי שבוע כבר לא, ורמזו על אפשרות שזה הריון מולארי. ערכי הבטא היו 67, 000 לאחר הגרידה 50, 000.   אילו בדיקות מומלץ לעשות כדי לראות מדוע הגוף שלי לא מחזיק הריון במשך יותר משמונה שבועות? אני בת 30 ואני רוצה להרות בהקדם.
לפני יומיים עברתי גרידה בפעם השניה. הראשונה היתה לפני שנתיים, בשבוע ה-8 של ההריון, עקב אי התפתחות העובר. הפעם, כבר באולטרסאונד הראשון, בשבוע ה-6, נראו ממצאים לא רגילים, כמו חלל רחם גדול, ובהתחלה נראה עובר ואחרי שבוע כבר לא, ורמזו על אפשרות שזה הריון מולארי. ערכי הבטא היו 67, 000 לאחר הגרידה 50, 000. אילו בדיקות מומלץ לעשות כדי לראות מדוע הגוף שלי לא מחזיק הריון במשך יותר משמונה שבועות? אני בת 30 ואני רוצה להרות בהקדם.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קיים מגוון רחב של בדיקות שניתן לעשות על מנת לגלות את הסיבה לבעיית פוריות. הצעד הראשון הוא ללכת לרופא מומחה לפוריות. לפגישה זו יש להגיע עם בן הזוג. יש לקחת בדיקות דם, אולטרסאונד, וכל בדיקה רלוונטית אחרת שנעשתה. בביקור הראשון בדרך כלל תילקח היסטוריה רפואית של בני הזוג ומידע על ההרגלים שלהם (עישון, שתיית אלכוהול וכו'). בתום פגישה זו יפנה הרופא לסדרת בדיקות הרלוונטיות לזוג. לפעמים גם לאחר ביצוע כל הבדיקות האפשריות לא נמצאת הסיבה לבעיית הפוריות, ואז הבעיה מוגדרת כ"בלתי מוסברת". בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 מה זה גויטר ?  מה הם המאכלים ביחוד ירקות שאסורים לאכילה על הסובל מגויטר?
מה זה גויטר ? מה הם המאכלים ביחוד ירקות שאסורים לאכילה על הסובל מגויטר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גויטר פירושו הגדלת בלוטת התריס שבקדמת הצוואר. ישנם שני סוגי גויטר- טוקסי, בו הבלוטה מפרישה הורמונים ביתר, ולא- טוקסי בו אין חוסר איזון הורמונלי. הבלוטה עשויה לגדול מאוד ולהראות כמסה גדולה בצוואר. דיאטה דלת יוד עשויה לגרום לגויטר, אולם בד"כ זו הסיבה רק בארצות העולם השלישי בהן התזונה מצומצמת. סיבה שכיחה יותר היא עליה בהורמון בשם TSH , שמקורו מבלוטת יותרת המוח, בתגובה לפגם בייצור הורמון בלוטת התריס בבלוטה. ה TSH העודף גורם לבלוטה לגדול ולהיווצרות גויטר. הטיפול הוא בהתאם לתיפקוד הבלוטה ובהתאם לגודלה. אין דיאטה מיוחדת למצב זה ככל הידוע לנו. תוכל להתעניין לגבי דיאטה ותפריט מותאמים עבורך אישית אצל דיאטנית. http://www.endocrineweb.com/goiter.html קרא עוד

 אני בהיריון, האם מותר לאכול שרימפסים קטנים וקלופים המוגשים בתוך מנה שהוקפצה? אני יודעת שיש בעיה עם דגים שלא בושלו דיים.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין איסור מפורש, ככלל השתדלי להימנע מכל אוכל לא מבושל כולל בשר. קרא עוד

ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט.       ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט. אשתי החלה לקבל  התקפים אפילפטיים בעקבות ניתוח ראש שעברה, בתדירות של פעם בשבועיים  או פעם בחודש. תרופות שונות שקיבלה (טגרטול, פניטואין, ואלפורל,  למיקטל) גרמו לפריחה ואף להרעלה. לאחר מספר אשפוזים, קיבלה תרופה  בשם נוירונטין , עם שילוב של פריזיום, וכתוצאה חלה ירידה בתדירות  ההתקפים לאחת לחודש או חודשיים. לאחרונה, לאחר מספר התקפים החליף  לה הרופא את הפריזיום לקלונקס.  ברצוננו לשאול האם שילוב זה יעיל, והאם אי פעם ייפסקו ההתקפים?
ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט. ברצוני לשאול לגבי אפילפסיה בכלל ועל תרופות בפרט. אשתי החלה לקבל התקפים אפילפטיים בעקבות ניתוח ראש שעברה, בתדירות של פעם בשבועיים או פעם בחודש. תרופות שונות שקיבלה (טגרטול, פניטואין, ואלפורל, למיקטל) גרמו לפריחה ואף להרעלה. לאחר מספר אשפוזים, קיבלה תרופה בשם נוירונטין , עם שילוב של פריזיום, וכתוצאה חלה ירידה בתדירות ההתקפים לאחת לחודש או חודשיים. לאחרונה, לאחר מספר התקפים החליף לה הרופא את הפריזיום לקלונקס. ברצוננו לשאול האם שילוב זה יעיל, והאם אי פעם ייפסקו ההתקפים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מגוון רחב של תרופות מיועדות לטיפול באפילפסיה (כפיון). הרופא ינסה במידת האפשר להשתמש בתרופה אחת, אולם לרוב יש צורך ביותר מתרופה אחת על מנת למנוע התקפים. הבחירה בתרופות נעשית ע"פ מספר גורמים, ביניהם סוג ההתקפים, הגיל ובעיות רפואיות נוספות שיש לחולה. יש לקחת בחשבון את תגובת החולה לטיפול. חלק מהחולים יפתחו תופעות לוואי מהטיפול וחלק לא. לכל אחד יש צורך בהתאמת מינון אינדיבידואלי, שכן אנשים מגיבים בצורות שונות לתרופה, ובעוד התרופה עובדת אצלך היא עלולה לא לעבוד אצל אדם אחר (או ההפך). לכן הרופא ינסה שילובים שונים ומינונים שונים של תרופות עד אשר יימצא הטיפול המתאים ביותר. חשוב מאוד למלא אחר הוראות הרופא ולקחת את התרופות באופן קבוע. דבר זה עוזר לשמור על רמות קבועות של התרופה בדם. ייתכן שיהיה צורך לקחת תרופות למשך כל החיים, אולם ייתכן שלאחר תקופת זמן ממושכת ללא התקפים לא יהיה צורך יותר בטיפול תרופתי. נוירונטין (גאבאפנטין) היא תרופה לטיפול בהתקפים חלקיים (Partial (Seizures ובהתקפים כלליים (Generalized Seizures). יעילותה מתבטאת לרוב כתוספת לתרופות נוגדות פרכוסים אחרות. יש לה פחות תופעות לוואי, ומספר קטן של תגובות בין תרופתיות, ובזה יתרונה על פני תרופות אחרות. תופעות הלוואי השכיחות ביותר עם נוירונטין הן סחרחורת ,עייפות ואי שליטה בשרירים (אטאקסיה). תופעות אלו לא נמשכות זמן רב, ובד"כ נעלמות. קלונקס (קלונאזפאם) היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים (המשמשות בעיקר לטיפול בנדודי שינה וחרדה). היא יעילה למניעת התקפים קצרים של עווית השרירים והתקפי Petit Mal (נקראים גם - Absence Seizures) הנפוצים אצל ילדים. קלונאזפאם הראתה יעילות גם בסוגים נוספים של אפילפסיה ,כגון פרכוסים הנגרמים ע"י אורות זוהרים או רפיון פתאומי. השימוש בתרופה זו הוא לרוב כתוספת לתרופות אחרות בחולים אשר לא הגיבו לטיפולים קודמים. השפעתו הנוגדת פרכוסים עלולה לפחות לאחר מספר חודשים, אולם ייתכן וההתקפים יהיו פחות חמורים מאלו שהיו לפני הטיפול בקלונאזפאם. בחלק מהחולים שינוי במינון יכול להחזיר את היעילות של התרופה. קלובאזאם (פריזיום) היא גם כן תרופה ממשפחת , הבנזודיאזפינים היעילה בהפחתת תדירות ההתקפים האפילפטיים, אולם התפתחות סבילות להשפעתה הנוגדת פרכוסים מהווה בעיה. גם היא הראתה יעילות כתוספת לתרופות אחרות באפילפסיה עמידה לטיפולים קודמים. לעומת קלונאזפאם, קלובאזאם פחות מרדים ופחות מרפה שרירים. בהצלחה ולא להתייאש !! [18/06/2000] קרא עוד

 יש לי חברה בגילי שולמדת יחד איתי בבית הספר בכיתה י. במשך החופש לא נפגשנו אבל נודע לי שהיא חתמה על חוזה עם סוכנות דוגמנות. כשנפגשנו בתחילת השנה היא הייתה ממש רזה. היא שוקלת 42 קילו כשהמשקל התקין הנמוך ביותר לגובהה הוא 47. היא לא מקבלת מחזור כבר חצי שנה. הוריה מודעים לבעיה אבל לא יודעים איך להתמודד -אמא שלה צועקת עליה שהיא לא תלד ילדים אף פעם ושאף אחד לא ירצה להתחתן איתה. סיפרתי ליועצת, אבל כל מה שהיא עשתה היה להגיד לאמא שלה שכדאי שתשים לב. החברה שלי אומרת שכשהיא עולה על משקל ורואה שהוא מצביע על קילו אחד יותר ממה שהיא שוקלת היא מרגישה שמנה. היא אומרת שהיא לא מוכנה לעלות יותר מעד 46 קילו, כי היא אוהבת את איך שהיא נראית עכשיו, ושהסוכנות לא קשורה לכך בכלל. בזמן האחרון אני רואה אותה אוכלת הרבה שוקולד אבל היא לא משמינה כלל, ואני חוששת שהיא התחילה להקיא. אני לא יודעת אם היא מספרת את כל הדברים האלה למישהו, ואני פוחדת שהיא מתה לי מול העיניים בלי שאני עושה בשבילה שום דבר. מה אני אמורה לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חשוב מאוד שאת פונה בעניין הזה. הדאגה שלך מוצדקת. נשמע שחברתך אכן סובלת מהפרעות אכילה, ואני מבינה שכל המבוגרים שפנית אליהם עד עכשיו לא הצליחו לסייע לך. תנסי לחשוב אם יש מבוגר אחר בסביבה שתוכלי להתייעץ איתו: הורייך, המחנכת, רופא המשפחה. בכל רחבי הארץ פועלות מרפאות לטיפול בהפרעות אכילה, אבל נראה שחברתך עדיין בשלב ההכחשה, והיא מסרבת להודות בכך שיש לה בעיה. אני מציעה לך לפנות אל קו החירום להפרעות אכילה (לינק מצורף), שם יענו לך אנשי מקצוע, יוכלו להעריך את הבעיה ולהציע דרכי גישה ופיתרון. כמו כן, צירפתי עבורך חומר בנושא הפרעות אכילה ואת רשימת מרכזי הטיפול ברחבי הארץ. בהצלחה. http://www.shahaf-ltd.co.il/n/default.asp?ID=28 קרא עוד

 אימי בת 81 ואמורה לעבור צנתור כליות ולב, בשל יתר לחץ דם וסתימות חוזרות בעורקי הלב. ברצוני לשאול האם אין סיכון יתר בעריכת שני הצנתורים בבת אחת (על ידי קרדיולוג), והאם צנתור כליות הינו טיפול שכיח כפי שנחשב צנתור הלב.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

צנתור כליות איננו שכיח כמו צנתור לב. חסימות והיצרויות של עורקי הכליה יכולות לגרום ליתר לחץ דם ופגיעה בתפקוד הכליות, אך צנתור של עורקי הכליה איננו נטול סיכונים. כמו-כן לא כל תיקון של היצרות של עורק כלייתי תביא בהכרח לשיפור בתפקוד הכליות או ירידה בלחץ הדם. לכן בחשד שקיימת היצרות מזיקה בעורקי הכליות יש צורך בבדיקה נוספת, כגון מיפוי כליות לאחר מתן תרופה מסוג מעכבי ACE (ראי מילון מונחים בפורטל Infomed) או צנתור ורידיי הכליות בו מודדים את רמות החומר רנין (renin - ראי מילון מונחים בפורטל Infomed) המופרש מכל כליה. בדיקות אלו מנבאות אילו חולים יהנו מצנתור עורק כלייתי. בנוסף, בחולים הסובלים מאי ספיקת כליות ישנה סכנה שהזרקה מרובה של חומר ניגוד הדרוש להדמיית העורקים בעת הצנתור יפגע פגיעה נוספת בתפקוד הכלייתי, ולכן לא מומלץ בחולים אלה לבצע מספר רב של צנתורים בו- זמנית. בקשר לצנתור עורק כלייתי, מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה במחלות כליות (נפרולוג) בנוסף לרופא לב (קרדיולוג). קרא עוד

 קרובת משפחה שלי בגיל 58 הסובלת מבעיות בבלוטת התריס רזתה לאחרונה ב-17 ק"ג. לאחרונה הבחנו שהיא במצב רוח מאד דכאוני ואינה מסכימה לאכול. היא אוכלת כמויות קטנות מאד ומתנגדת לאוכל. יש לה דפיקות לב מואצות, והיא משוכנעת שהיא מאד חולה, אם כי האבחנה היתה שאין לה בעיית לב או בעיה אחרת. האם קיימת אנורקסיה בגיל כזה, או שצריך לבדוק היבטים נפשיים ופסיכולוגיים, או שהבעיה בבלוטת התריס גורמת לכך?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ישנן סיבות רבות לירידה במשקל, החל בבעיות נפשיות כגון אנורקסיה או דיכאון עמוק, וכלה בבעיות הורמונליות, זיהומים כרוניים או מחלות ממאירות. ירידה משמעותית במשקל ללא דיאטת הרזיה מכוונת מחייבת בירור מלא ומעמיק של סיבת הירידה במשקל, הואיל וייתכן ותתגלה מחלה המחייבת טיפול מהיר. במקרה של קרובת המשפחה שלך בהחלט קיימות מספר סיבות אפשריות לירידה במשקל: דיכאון עמוק מתבטא לעיתים קרובות בחוסר תיאבון וירידה במשקל. אנשים בדיכאון עמוק מתקשרים פחות עם סביבתם, ובדרך כלל נפגע גם תפקודם היום יומי (עבודה, חיי משפחה וכו'). אבחנה של דיכאון נעשית על ידי פסיכיאטר ויש לכך טיפולים תרופתיים יעילים למדי. אנורקסיה נרבוזה מתבטאת בירידה מאסיבית במשקל, אך מקור הבעיה הוא הפרעה בדימוי הגוף. החולים (בדרך כלל החולות) מאמינים (אף על פי שלרוב הם רזים מאוד) שהם סובלים מעודף משקל ולכן אוכלים פחות, מבצעים פעילות גופנית רבה ולעיתים גם מקיאים. מחלה זו אכן שכיחה יותר בנערות ובנשים צעירות אך היא יכולה להופיע בכל גיל. אולם חייבת להיות הפרעה בדימוי הגוף ורצון עז לרזות (לא מה שמשתמע במקרה של קרובת המשפחה שלך). הפרעה הורמונלית הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, לרוב עודף פעילות הבלוטה, מוביל לירידה במשקל, עצבנות, אי שקט, תחושת דפיקות לב והזעה. לרוב חולים אלה יורדים במשקל למרות תזונה רגילה, כלומר יש להם תיאבון, אולם קצב חילוף החומרים בגופם ו"שריפת" הקלוריות מהיר מהנורמה בשל עודף פעילות בלוטת התריס. הפרעה הורמונלית נוספת הגורמת לירידה במשקל היא במצב בו בלוטות יותרת הכליה (אדרנל) אינן מתפקדות (חסר קורטיזול). בשתי ההפרעות האבחנה היא מעבדתית (בדיקות דם ושתן) וקיימים טיפולים מוצלחים. מחלה ממארת כל ירידה במשקל בגיל המבוגר (מעל גיל 50) מחייבת בירור אינטנסיבי לגבי ממאירות, הואיל וזו אחת מהסיבות השכיחות לירידה במשקל. לעיתים במקביל לירידה במשקל המחלה הממארת מלווה במצב רוח דכאוני לא מוסבר (לעיתים עוד טרם האבחנה והתחלת הבירור). בשאלתך לא ברור אילו בדיקות אבחון היא כבר עברה. חשוב לציין שבמקרה של מחלה ממארת, הירידה במשקל יכולה להיות מלווה בחוסר תיאבון או בתיאבון תקין. מחלה זיהומית/דלקתית כרונית יכולה להתבטא בירידה במשקל בשל פעילות יתר של מערכת החיסון. במחלות אלו, בדרך כלל יש חום וסימפטומים מכוונים, כגון כאבים המכוונים למקור הבעיה. לסיכום, ירידה במשקל מחייבת בירור מעמיק. המחלה ממנה סובלת קרובת המשפחה שלך, מפאת גילה וסיפור המקרה, מחייבת אבחון וטיפול (היא משוכנעת שהיא חולה, בצדק). יש צורך בהתחלה של הבירור שיכלול תשאול רפואי, בדיקה גופנית ובדיקות בסיסיות, וכן שיחה עם פסיכיאטר. בהתאם לתוצאות אלו יש להמשיך ולהתקדם בבירור. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד קרא עוד

 אני סובלת מכאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל מזה קרוב ל-3 שנים, עם אבחנה של בלט דיסק (חוליות L4-5). אין לי משקל עודף ואני בכושר גופני מצוין. הנחיית האורתופד הייתה להתחיל בפעילות גופנית סדירה ובמקביל פיזיותרפיה. התחלתי בפעילות גופנית במכון כושר עם הנחיה כללית שכל פעילות היא טובה כל עוד היא לא כואבת. למעשה, כל פעילות גופנית שעשיתי גרמה לכאבים לאחר מכן, ולאחר למעלה מחודשיים של פעילות די אינטנסיבית, הכאבים רק מתגברים ללא כל שיפור. גם שחיה (חתירה), פיזיותרפיה וכירופרקטיקה לא הועילו בשום צורה והכאבים רק מתגברים כל הזמן, כמעט ללא הפוגה. האם יש איזושהי פעילות גופנית שניתן לעשות על מנת לשפר את המצב ומבלי לגרום להחמרה בכאב? כל תרגילי הגב והבטן ידועים לי ואינם עוזרים כהוא זה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

את מתארת מצב מורכב שקשה לענות עליו בלי להכיר אותך. ככלל, באם טיפול פיזיותרפי מקיף שכלל בדיקה וטיפול של לפחות שנה לא עזר, יש מקום לחזור להערכה הדמייתית ולשקול טיפולים אחרים, אולי ניתוחיים. ישנן דרכים רבות לטיפול בכאב כרוני שלא נפתר בטיפולי הפיזיותרפיה: 1- שימוש במכשיר טנס - tens לשיכוך כאבים בבית ניתן לשאול מכשיר ביד שרה ולקבל הסבר לשימוש במכון פיזיותרפיה. 2- התאמת טיפול תרופתי כגון אלגוליזין ונגזרות אנלגטיות אחרות בתיאום עם רופא המשפחה 3- פניה למרפאת הכאב של הקופה (דרך רופא משפחה) לקבלת טיפול ספציפי להורדת הכאב 4- חום עוזר לבעיות פרקיות ולכן ניתן לנסות לחמם עם כרית חמה את הגב באזור הכאב 5- הימנעות מתנוחה סטטית ממושכת- הקפידי לעצור את עיסוקך כל 40 דקות ולבצע תרגול לגב 6- קרא עוד

 האם אפשר להיכנס להריון כ-8 שבועות לאחר הלידה ומבלי לקבל וסת לאחר הלידה כאשר לא משתמשים באמצעי מניעה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הגוף מפריש הורמונים שונים שמטרתם למנוע כניסה להריון מייד לאחר הלידה (הורמונים אלה מופרשים בעיקר כתוצאה מהנקה). לא ברור משאלתך אם את מיניקה או לא, אך בכל אופן, גם אם את מיניקה וגם אם לא, בהחלט תיתכן כניסה להריון כ-8 שבועות לאחר הלידה ואף לפני כן! אם אינך מעוניינת בהריון, יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי אמצעי מניעה מתאימים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר צבי חי ברנע
ד"ר צבי חי ברנע נפרולוגיה
מומחה בנפרולוגיה, נפרולוג בכיר מחוז מרכז
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 39 חוות דעת )
"טיפול מספק, מקצועי ויסודי עם הקשבה והבנת מצבי.."