שאלות ותשובות - עמוד 915

 אני בת 38. זה 12 שנים אני מאובחנת כחולה במחלת כבד אוטואימונית. בארבע השנים האחרונות התפתחה אצלי קוליטיס כיבית, המאופיינת בכל הסימפטומים הרגילים של המחלה. לאחרונה חלה החמרה בהופעת המחלה. מה ההסתברות להתפתחות סרטן המעי הגס במצב זה?    במחלת קוליטיס כיבית (ulcerative colitis) כרונית אמנם יכולים להופיע שינויים טרום-ממאירים ברירית המעי הגס, העלולים להמשיך ולהתקדם עד כדי הפיכה לסרטן פולשני של המעי. ההערכה המקובלת היא שנדרשות לפחות עשר שנים מתחילת המחלה עד שיוכלו להופיע שינויים כאלה, הנקראים דיספלזיה של רירית המעי. דיספלזיה בדרגה גבוהה (high grade) משמעותה שינויים טרום-סרטניים, ובמצב כזה מקובל לנתח ולכרות את המעי הגס כולו.   ההמלצה המקובלת היא לבצע בדיקות מעקב קולונוסקופיות מדי שנתיים לערך. יש מתאם בין היקף המחלה במעי ומשך המחלה לבין שכיחות הופעת השינויים הטרום-סרטניים וסרטן.   בברכה   ד"ר נחום ורבין
אני בת 38. זה 12 שנים אני מאובחנת כחולה במחלת כבד אוטואימונית. בארבע השנים האחרונות התפתחה אצלי קוליטיס כיבית, המאופיינת בכל הסימפטומים הרגילים של המחלה. לאחרונה חלה החמרה בהופעת המחלה. מה ההסתברות להתפתחות סרטן המעי הגס במצב זה? במחלת קוליטיס כיבית (ulcerative colitis) כרונית אמנם יכולים להופיע שינויים טרום-ממאירים ברירית המעי הגס, העלולים להמשיך ולהתקדם עד כדי הפיכה לסרטן פולשני של המעי. ההערכה המקובלת היא שנדרשות לפחות עשר שנים מתחילת המחלה עד שיוכלו להופיע שינויים כאלה, הנקראים דיספלזיה של רירית המעי. דיספלזיה בדרגה גבוהה (high grade) משמעותה שינויים טרום-סרטניים, ובמצב כזה מקובל לנתח ולכרות את המעי הגס כולו. ההמלצה המקובלת היא לבצע בדיקות מעקב קולונוסקופיות מדי שנתיים לערך. יש מתאם בין היקף המחלה במעי ומשך המחלה לבין שכיחות הופעת השינויים הטרום-סרטניים וסרטן. בברכה ד"ר נחום ורבין
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מומחה לכירורגיה כללית קרא עוד

 האם צריך לצום לפני אולטרסאונד של תפקוד הכליות ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא, אם הכוונה לבדוק רק את מראה (לא את תפקוד! ) הכליות, אין צורך. ישנם בודקים שיבדקו באותה הזדמנות את אברי הבטן האחרים כמו כבד, כיס מרה, טחול, לבלב. את האברים הללו ניתן לבדוק כמעט אך ורק בצום של כמה שעות. קרא עוד

 אני סובלת מכאבי גב זה 6 שנים בערך. בבדיקת CT נמצא ש"בסריקה L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי". ברצוני לדעת ממה בדיוק אני סובלת במונחים פשוטים יותר, ומה זה השק הדוראלי.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בין חוליות עמוד השדרה יש דיסקים. אצלך, בין החוליות הנקראות L4 ו-L5 ישנה בליטה של הדיסק החוצה, סוג של פריצת דיסק. הדיסק הבולט לוחץ לך על השק הדוראלי, שהוא שק המורכב מהרקמה העוטפת את העצבים שבעמוד השדרה. בגלל הלחץ הזה את סובלת מכאבים. את צריכה לגשת לאורתופד להמשך טיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 לאחרונה ביצעתי מיפוי לבלוטת התריס עקב אבחון של רופא המשפחה כי  הבלוטה נראית לו מוגדלת. סיכום הבדיקה: "הממצאים במיפוי יכולים  להתאים ל - diffuse goiter עם קשרית חמה קטנה באונה הימנית".  אולטראסאונד ובדיקת דם שביצעתי היו תקינים.  לאחר שמסרתי את תוצאות הבדיקה לרופא המטפל נתבקשתי לחזור על  בדיקות הדם.  האם הבדיקה מראה על חוסר או תפקוד יתר של הבלוטה? והאם יש קשר בין  הפלה טבעית שעברתי לפני כחודש לעובדה שיכול להיות שהבלוטה פועלת לא  כשורה? האם ליקויים בתפקוד הבלוטה עלולים להפריע בזמן הריון? איך  מטפלים בליקויים אלו?
לאחרונה ביצעתי מיפוי לבלוטת התריס עקב אבחון של רופא המשפחה כי הבלוטה נראית לו מוגדלת. סיכום הבדיקה: "הממצאים במיפוי יכולים להתאים ל - diffuse goiter עם קשרית חמה קטנה באונה הימנית". אולטראסאונד ובדיקת דם שביצעתי היו תקינים. לאחר שמסרתי את תוצאות הבדיקה לרופא המטפל נתבקשתי לחזור על בדיקות הדם. האם הבדיקה מראה על חוסר או תפקוד יתר של הבלוטה? והאם יש קשר בין הפלה טבעית שעברתי לפני כחודש לעובדה שיכול להיות שהבלוטה פועלת לא כשורה? האם ליקויים בתפקוד הבלוטה עלולים להפריע בזמן הריון? איך מטפלים בליקויים אלו?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

נראה כי יש לך גויטר מסוג Diffuse non-toxic goiter. זהו מצב שכיח למדי בבלוטת התריס, אשר שכיחותו מוערכת בכ 5% מהאוכלוסיה. גויטר זו התרבות התאים התקינים של בלוטת התריס, ועקב כך הגדלה של הבלוטה. ישנם שני סוגים עיקריים של גויטר: טוקסי- בו יש עודף פעילות של הבלוטה, ולא-טוקסי, בו רמות הורמון בלוטת התריס תהיינה בדרך כלל תקינות. בדרך כלל הגויטר גדל לאט מאוד, מבלי לגרום לתסמינים. מטפלים בגויטר במקרים בהם הוא גדול ומפריע ולוחץ על קנה הנשימה או הושט, אם יש סימנים של עודף או חוסר פעילות הבלוטה ובחשד לממאירות. עודף פעילות של הבלוטה מתגלה ע"י בדיקות דם. אם מחליטים לטפל, האופציות הטיפוליות הן: טיפול הורמונלי בהורמון בלוטת התריס ע"י טבליה שנקראת אלטרוקסין, טיפול ביוד רדיואקטיבי, ואם שני הנ"ל לא עוזרים - טיפול ניתוחי. הדרך לדעת אם הבלוטה עובדת בעודף היא רק ע"י בדיקות הדם - ובמקרה שלך- בדיקה תקינה היא סימן שהבלוטה עובדת באופן תקין ואין לך עודף או חוסר תפקוד. עם זאת, בודאי תידרשי לבצע בדיקות מעקב פעמיים בשנה על מנת לוודא שהבלוטה אינה מתחילה להיות פעילה מדי. בדיקות אולטרסאונד ומיפוי עוזרות לאפיין את הבלוטה, כיוון שקשרית מוגדלת בבלוטה עשויה באופן נדיר יחסית להיות ממאירה. אצלך- העובדה שהקשר "חם", מעידה על כך שרוב הסיכויים שהוא שפיר. זאת, בשילוב עם מראה תקין באולטרסאונד, נותן להיות בטוחים שלא מדובר בסרטן התירואיד. אין בהכרח קשר בין העובדה שהקשר "חם" במיפוי להפרשת יתר של הבלוטה. לגבי הריון ותפקוד הבלוטה: כל עוד בדיקות הדם תקינות, אין להניח שיש קשר בין ההפלה לגויטר. גם חסר וגם עודף של הורמוני בלוטת התריס מפריע בכניסה להריון וגם מגדילים את השכיחות של הפלות. במקרי חסר בבלוטה בטוח בהחלט לקחת אלטרוקסין בהריון. במקרי עודף- ניתן לקחת תרופה לדיכוי הורמונלי, אך האיזון כאן קשה ומצריך מעקב וטיפול צמוד. למידע נוסף: http://www.endocrineweb.com/pregnancy.html קרא עוד

 האם חיידק ההליקובקטר שטופל בהצלחה, יכול לחזור לאחר מספר שנים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חיידק ההליקובקטר יכול לחזור לאחר מספר שנים, בעיקר בשל הדבקה חוזרת. ההדבקה היא בדרך של "צואה-פה", ועל כן רחיצת ידיים לפני האוכל ואחרי שימוש בשירותים בהחלט יכולה לצמצם את הסיכוי להדבקות בחיידק. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 בני, בן שנה וחצי, חלה בווירוס של שפעת. יש לו חום גבוה, צפצופים ואודם באוזניים. בהתחלה טיפלנו רק בסימפטומים, רצינו לראות אם זה יעזור ללא אנטיביוטיקה. לצערנו, התברר שאנטיביוטיקה היתה נחוצה, ולאחר שימוש בה, זה עבר. הילד חזר לגן. אחרי שבועיים הוא שוב הצטנן, הצפצופים היו חזקים יותר. הרופא כבר מייד נתן אנטיביוטיקה בנוסף לתרופות הרגילות. החום ירד. אחרי יומים החום עלה שוב ל-40 מעלות והיה עלינו לגשת למוקד כדי שיורידו לו את החום.   בספירת דם נמצא שקמת הנויטרופילים היו נמוכים מהנורמה. אחרי שבוע עשינו שוב ספירה, והתברר שהם עלו, אבל משום מה הלימפוציטים היו נמוכים מהנורמה. רופא הילדים טוען שהבדיקה החוזרת תקינה לחלוטין. האם זה בסדר? או שהסיבה לכך הי שהילד לקח פעמיים אניטיביוטיקה בהפרשי זמן קצרים?
בני, בן שנה וחצי, חלה בווירוס של שפעת. יש לו חום גבוה, צפצופים ואודם באוזניים. בהתחלה טיפלנו רק בסימפטומים, רצינו לראות אם זה יעזור ללא אנטיביוטיקה. לצערנו, התברר שאנטיביוטיקה היתה נחוצה, ולאחר שימוש בה, זה עבר. הילד חזר לגן. אחרי שבועיים הוא שוב הצטנן, הצפצופים היו חזקים יותר. הרופא כבר מייד נתן אנטיביוטיקה בנוסף לתרופות הרגילות. החום ירד. אחרי יומים החום עלה שוב ל-40 מעלות והיה עלינו לגשת למוקד כדי שיורידו לו את החום. בספירת דם נמצא שקמת הנויטרופילים היו נמוכים מהנורמה. אחרי שבוע עשינו שוב ספירה, והתברר שהם עלו, אבל משום מה הלימפוציטים היו נמוכים מהנורמה. רופא הילדים טוען שהבדיקה החוזרת תקינה לחלוטין. האם זה בסדר? או שהסיבה לכך הי שהילד לקח פעמיים אניטיביוטיקה בהפרשי זמן קצרים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

חסרים לי פרטים כמו סוג האנטיביוטיקה בה טופל בנכם, מה היה משך הטיפול, אם היו תופעות נוספות כמו שיעול או נזלת, ועוד. עם זאת, לפי מה שתיארת בשאלתך, ככל הנראה בנך סבל מסוג של זיהום על ידי וירוס של מערכת הנשימה, שהתבטא בצפצופים ובחום. זיהומים על ידי וירוסים גורמים לעיתים לירידה בערכי הנויטרופילים, ואין לכך משמעות מיוחדת. אם בספירת הדם החוזרת רמת הנויטרופילים חזרה לנורמה, אינני רואה סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 חברתי, בת 44, חלתה לפני כשנתיים בסרטן השד. היא עברה ניתוח להוצאת הגידול וקיבלה טיפול כמותרפי מונע ( הרצפטין) והקרנות. לפני כשבוע התגלו שתי גרורות, אחת מעל הכבד והשנייה בעצם באזור האגן. היא מתחילה טיפול בכדור  קסלודה וזריקת  ארדיה. מהם סיכויי ההחלמה? מה הסטטיסטיקה בנושא זה? עד כמה המצב חמור?
חברתי, בת 44, חלתה לפני כשנתיים בסרטן השד. היא עברה ניתוח להוצאת הגידול וקיבלה טיפול כמותרפי מונע ( הרצפטין) והקרנות. לפני כשבוע התגלו שתי גרורות, אחת מעל הכבד והשנייה בעצם באזור האגן. היא מתחילה טיפול בכדור קסלודה וזריקת ארדיה. מהם סיכויי ההחלמה? מה הסטטיסטיקה בנושא זה? עד כמה המצב חמור?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לפי המידע בשאלתך מדובר בשלב 4 של סרטן השד בו ישנן גרורות רחוקות מהשד, כגון בעצמות ובכבד. הפרוגנוזה בשלב זה היא באוןפ כללי 16% לפי ה- American Cancer Society, כלומר ישנם 16% סיכויי החלמה. הטיפול שאותו התחילה חברתך הוא טיפול כמותרפי הנמצא יעיל במספר סוגי סרטן, כגון סרטן השד וסרטן הקיבה. אך זוהי תשובה כללית ביותר. איני יכולה לתת לך תשובה ספציפית לגבי אחוזי ההחלמה של חברתך, מכיוון שאיני יודעת עד כמה מפושט הסרטן, אם ישנן בלוטות נגועות בבית השחי, מהו גודל הגרורות בכבד ואם ישנם נגעים נוספים. כדי לקבל מידע מפורט יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל של חברתך. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 האם יש בעיה לקחת את ה"גלולה של אחרי", פרוסטינור 2, כשיש בעיה של  תת- פעילות בבלוטת התריס, שמטופלת ע"י אלטרוקסין ?
האם יש בעיה לקחת את ה"גלולה של אחרי", פרוסטינור 2, כשיש בעיה של תת- פעילות בבלוטת התריס, שמטופלת ע"י אלטרוקסין ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין קשר, תוכלי להשתמש בפוסטינור. לפרטים נוספים על הגלולה: http://www.shilo4u.org.il/default.asp?id=44 קרא עוד

 בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי השחלה השמאלית שלי בגודל 58*83 ומכילה שני מבנים ציסטיים בגודל 47 מ"מ ו 35 מ"מ המכילים תוכן עכור, סמיך, עם הדים אקוגניים (הרופאה גם הוסיפה - גופיפים צהובים ?).  יש לציין כי הגעתי לבדיקה זו בגין כאבים, בחילות ושלשולים, תופעות שסבלתי מהן בעבר בזמן שהייתי בחודש תשיעי להריון, ונמצא אז כי השחלה הסתובבה סביב עצמה (זה היה לפניי שנתיים ונפתר בזמן הניתוח הקיסרי).
בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי השחלה השמאלית שלי בגודל 58*83 ומכילה שני מבנים ציסטיים בגודל 47 מ"מ ו 35 מ"מ המכילים תוכן עכור, סמיך, עם הדים אקוגניים (הרופאה גם הוסיפה - גופיפים צהובים ?). יש לציין כי הגעתי לבדיקה זו בגין כאבים, בחילות ושלשולים, תופעות שסבלתי מהן בעבר בזמן שהייתי בחודש תשיעי להריון, ונמצא אז כי השחלה הסתובבה סביב עצמה (זה היה לפניי שנתיים ונפתר בזמן הניתוח הקיסרי).
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין ספק כי השחלה הזו מוגדלת מהרגיל. לגבי הציסטות, ייתכן שהן מה שנקרא ציסטות תפקודיות שגדלות כתוצאה משינויים במחזור החודשי, וקטנות עם הזמן. מומלץ ביצוע בדיקת מעקב בפאזה אחרת של המחזור, ובהתאם לתוצאת הבדיקה, בשילוב עם הבדיקה הקלינית, להגיע להחלטה באשר אם יש צורך בבדיקות נוספות ו/או בטיפול. קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר ורד ליבנה
ד"ר ורד ליבנה נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"לדר' ליבנה הגענו בהמלצת רופא המשפחה לאחר שהיה בהרצאה של דר' ליבנה לרופאים בקהילה. הרופאה הקדישה לי ולביתי (בת 18) את כל הזמן הנחוץ (כמעט שעה), בדקה את כל המסמכים שהבאנו עוד בזמן הביקור, הפנתה את ביתי לעוד בדיקה נוספת - מבחן MOXO (לא כלול בסל) ונתנה לנו את המייל הפרטי שנשלח לה את תוצאות הבדיקה בשביל שתפענח אותה. עוד אציין שבהמשך גם קיבלנו הקלות למבחן הפסיכומטרי. אני רוצה להודות לדר' ליבנה וממליץ עליה בחום."
ד"ר דיאנה גולדין
ד"ר דיאנה גולדין רפואה פיזיקלית ושיקום
5.0
( 9 חוות דעת )
"דר׳ דיאנה גולדין נהדרת!! היא הצילה אותי, הייתי אחרי תאונה עם עבר של ניתוח עמד׳ש צווארי. הרגשתי הקלה משמעותית אחרי תקופה ארוכה של כאב קיצוני היא עזרה לי מאוד מאוד בדיקור יבש. יש לדר׳ גולדין יש יד קלה, נשמה גדולה ורצון עצום לסייע ולהסביר בסבלנות כל דבר על מנת להרגיע. תודה לך מכל הלב"
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
רדיולוג, מנהל הדימות מחוז דן פתח תקווה, מנהל דימות מכון מור