שאלות ותשובות - עמוד 914

 אני בן 29. מזה כשנה אני סובל מבעיות בבטן. בהמלצת כמה רופאים עשיתי בדיקות צואה,  בדיקת דם סמוי בצואה, בדיקות דם מקיפות, ואף  בדיקת קולונוסקופיה, ולא נמצא בהן דבר. בסופו של דבר מצאו שיש לי הליקובקטר פילורי. לאחר הטיפול האנטיביוטי חל שיפור, 8 חודשים לאחר מציאת החיידק עשיתי בדיקה נוספת, ואני ממתין לתוצאותיה.   לעיתים יש לי תחושה במעי, בצד שמאל, כמו דקירה, ואף ריצוד של השריר. יש לי לעיתים גם ריר בצואה או רק ריר. מדוע זה קורה? כאמור, עשיתי את כל בדיקות הצואה ובדיקת קולונוסקופיה. האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לי לעבור, או מאכלים שמהם רצוי להימנע?
אני בן 29. מזה כשנה אני סובל מבעיות בבטן. בהמלצת כמה רופאים עשיתי בדיקות צואה, בדיקת דם סמוי בצואה, בדיקות דם מקיפות, ואף בדיקת קולונוסקופיה, ולא נמצא בהן דבר. בסופו של דבר מצאו שיש לי הליקובקטר פילורי. לאחר הטיפול האנטיביוטי חל שיפור, 8 חודשים לאחר מציאת החיידק עשיתי בדיקה נוספת, ואני ממתין לתוצאותיה. לעיתים יש לי תחושה במעי, בצד שמאל, כמו דקירה, ואף ריצוד של השריר. יש לי לעיתים גם ריר בצואה או רק ריר. מדוע זה קורה? כאמור, עשיתי את כל בדיקות הצואה ובדיקת קולונוסקופיה. האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לי לעבור, או מאכלים שמהם רצוי להימנע?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ממצא של ריר בצואה יכול להיגרם על ידי גורמים שונים, ביניהם תסמונת המעי הרגיז, זיהומים במעי כגון פטריה מסוג קנדידה, בעיות תפקוד שונות של מערכת העיכול, וכן מחלות דלקתיות של המעי. נראה שעברת בירור מקיף, אשר שלל את רוב האפשרויות האלה. תסמונת המעי הרגיז, המלווה בשלשולים ועצירות לסירוגין, יכולה להיות האבחנה המתאימה למקרה שלך, אך על מנת להגיע לאבחנה, זו יש לשלול את כל האופציות האחרות. לא ציינת אם אתה סובל משלשולים או מעצירות, ואלה חשובים לאבחנה. איני יכולה להמליץ לך על מזון מסוים, כי כמו שאמרתי, לא ברור לי אם אתה סובל מעצירות או משלשולים. ישנם מאכלים מסוימים המומלצים להקלה על עצירות וישנם כאלה המומלצים להפסקת השלשול. עברת את רוב הבדיקות המתאימות לבירור בעיות במעי הגס, כולל קולונוסקופיה (לא ציינת האם נלקחה ביופסיה), ולכן אין לי הצעות לגבי בדיקות נוספות. אמליץ לך להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג לגבי משמעות הריר במקרה שלך ולשאול אותו לגבי התזונה המתאימה לך. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בזמן הווסת ואחריה, עם דימום חזק הנמשך כיום וחצי. בבדיקות התגלתה מיומה בגודל 6 ס"מ. אני סובלת מאנמיה ממושכת ורזרבות נמוכות של ברזל.  ביום שלישי האחרון התחיל דימום וסת חזק. הדימום לא פוסק כבר 5 ימים, מלוווה בקרישי דם גדולים, כאבים בבטן תחתונה וחולשה. עוצמת הדימום נחלשת ומתגברת לסירוגין. אינני נמצאת במקום קרוב למרפאה או בית חולים. האם יש מקום לדאגה וצורך להגיע דחוף למרכז רפואי?
בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בזמן הווסת ואחריה, עם דימום חזק הנמשך כיום וחצי. בבדיקות התגלתה מיומה בגודל 6 ס"מ. אני סובלת מאנמיה ממושכת ורזרבות נמוכות של ברזל. ביום שלישי האחרון התחיל דימום וסת חזק. הדימום לא פוסק כבר 5 ימים, מלוווה בקרישי דם גדולים, כאבים בבטן תחתונה וחולשה. עוצמת הדימום נחלשת ומתגברת לסירוגין. אינני נמצאת במקום קרוב למרפאה או בית חולים. האם יש מקום לדאגה וצורך להגיע דחוף למרכז רפואי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הדימום החזק יכול לנבוע הן מהמיומה והן מהיעדר ביוץ במחזורים שגורם למחזורים ארוכים ודימומים כבדים יותר. האם קיימת נטיה לדימומים במשפחתך ? האם את נוטלת תרופות כלשהן העלולות לגרום לדימום ? האם רופא/ת הנשים שללו אבחנה של סרטן האנדומטריום ? אינני יודעת מהי חומרת האנמיה שלך, אך אם הדימומים מלווים בסימפטומים כמו חולשה, סחרחורות, כמויות גדולות של דם, עלייך לגשת לרופא ולהיבדק, ובין היתר לבצע ספירת דם על מנת להעריך את רמת ההמוגלובין בדמך. האם התייעצת עם רופא נשים בנוגע לטיפול במיומה ? אם לא, אני ממליצה לך לעשות זאת על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפנייך. קרא עוד

 האם יש קשר בין החיידק הליקובקטר פילורי לבין בעיות של שיעול כרוני מלווה בליחה רבה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דלקת בקיבה עקב החיידק הליקובקטר פילורי לרוב אינה סימפטומטית כלל. באנשים שהדלקת אצלם סימפטומטית, היא מתבטאת לרוב בכאבי בטן. הדלקת יכולה להתבטא בשיעול, אם כי זה לא שכיח. שיעול כזה הוא בדרך כלל יבש, מוחמר בשכיבה ומוקל בישיבה ובעמידה. שיעול ממושך המלווה בליחה אינו מתאים להליקובקטר פילורי, מקורו ככל הנראה בריאות. יש לפנות לרופא המטפל ולבצע בירור מתאים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

 לפני ארבע שנים ערכתי בדיקות דם מקיפות לגילוי סיבות לאוטם לב שאירע לי שנה לפני כן, ונמצא שיעור פקטור 8 של 193.2. יתר הפרמטרים נמצאו תקינים. האם זריקת  וולטרן  ופלקסין עלולה לגרום לקריש דם או תופעות לוואי אחרות באדם עם פקטור 8 גבוה?
לפני ארבע שנים ערכתי בדיקות דם מקיפות לגילוי סיבות לאוטם לב שאירע לי שנה לפני כן, ונמצא שיעור פקטור 8 של 193.2. יתר הפרמטרים נמצאו תקינים. האם זריקת וולטרן ופלקסין עלולה לגרום לקריש דם או תופעות לוואי אחרות באדם עם פקטור 8 גבוה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מידע לגבי זריקות וולטרן (diclofenac) ועל תופעות הלוואי שלו תוכל לקרוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=89 קרא עוד

 לאבי, בן 79, נמצא באקראי,  בבדיקת CT, גידול אקסופיטי בקוטר כ- 2.5 ס"מ בקוטב התחתון של הכליה הימנית. הוא סובל מסוכרת ומאי-ספיקת לב דיאסטולית בדרגה II. להערכת הקרדיולוג, מצבו סביר כדי לעבור ניתוח. הוצעו לו 2 שיטות טיפול: נפרקטומיה חלקית או קריותרפיה.   איזו שיטה עדיפה עבורו? האם יש עוד שיטות?
לאבי, בן 79, נמצא באקראי, בבדיקת CT, גידול אקסופיטי בקוטר כ- 2.5 ס"מ בקוטב התחתון של הכליה הימנית. הוא סובל מסוכרת ומאי-ספיקת לב דיאסטולית בדרגה II. להערכת הקרדיולוג, מצבו סביר כדי לעבור ניתוח. הוצעו לו 2 שיטות טיפול: נפרקטומיה חלקית או קריותרפיה. איזו שיטה עדיפה עבורו? האם יש עוד שיטות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גידולים בכליה טופלו בעבר רק על ידי כריתה מלאה של הכליה (נפרוקטומיה). כיום ישנן שיטות רבות שהוכחו כיעילות ביותר, כמו כריתה חלקית של הכליה, קריותרפיה, רדיותרפיה ועוד. כל טיפול מותאם ספציפית לגידול ולחולה. יש לשקול את סוג הגידול, גודלו ומיקומו, וכמובן להעריך את מצב החולה - אם הוא יכול לעמוד בניתוח בפרוצדורה או בהרדמה מלאה. מידע מפורט על שיטות הטיפול השונות, חסרונותיהן ויתרונותיהן, תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_082906_12.htm קרא עוד

 האם התרופה ליקרביום עשויה לגרום לכאבי שרירים ולתחושה של "גוף תפוס" וכואב? החומר הפעיל בה הוא ליתיום.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

תרופות המכילות ליתיום צריכות להינתן במינון מאוד קבוע, ונחוץ מעקב מתמיד על רמת התרופה בגוף, מפני שהטווח התרפויטי שלה, כלומר טווח המינון של התרופה בגוף הנדרש לטיפול בתסמינים מבלי לגרום לתופעות לוואי, הוא צר מאוד. ישנן הרבה מאוד תופעות לוואי הנובעות מנטילת ליתיום. אין תופעת לוואי ספציפית הגורמת ל- "גוף תפוס", אך יש תופעות לוואי של רעידות ידיים בלתי רצוניות, הליכה לא יציבה, התנפחות או כאבי מפרקים וטיקים. מידע נוסף על ליתיום נמצא באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד קרא עוד

כאבים בגב התחתון בגבר בן 80        אני בן 80, סובל מכאבים בגב תחתון. הצילומים מראים עקמת קשה. אני  מעוניין בהסבר כיצד משפיעה השחייה על החוליות. אני שוחה חזק בסגנון  חתירה.
כאבים בגב התחתון בגבר בן 80 אני בן 80, סובל מכאבים בגב תחתון. הצילומים מראים עקמת קשה. אני מעוניין בהסבר כיצד משפיעה השחייה על החוליות. אני שוחה חזק בסגנון חתירה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

שחייה, בסגנון חתירה בפרט, מחזקת ומותחת את שרירי הגב האורכיים והשרירים הבין- צלעיים. שרירי גב חזקים תומכים בחוליות ומקלים על העומס בגב. כך ששחייה מיטיבה מאוד עם כאבי גב הקשורים בעקמת, ותמנע הידרדרות במצב. השחייה שומרת על הכושר, מותחת את השרירים ולא מפעילה לחץ על המפרקים. הבעיות האפשריות בחתירה הן מתיחת יתר לאחור של הגב התחתון והצוואר- אולם בעיות אלה ניתנות לפתרון על ידי שיפור הסגנון. קרא עוד

 ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת כדור איקאקלומין למשך 5 ימים. ביום ה- 14 למחזור ביצעתי מעקב זקיקים שתוצאתו: "זקיקים קטנים בשחלה ימנית וזקיק בגודל 22x24 מ"מ בשחלה שמאלית".   מה אומרת התוצאה לגבי מועד הביוץ ולגבי המועד המתאים לקיום יחסי מין כדי להיכנס להריון?
ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת כדור איקאקלומין למשך 5 ימים. ביום ה- 14 למחזור ביצעתי מעקב זקיקים שתוצאתו: "זקיקים קטנים בשחלה ימנית וזקיק בגודל 22x24 מ"מ בשחלה שמאלית". מה אומרת התוצאה לגבי מועד הביוץ ולגבי המועד המתאים לקיום יחסי מין כדי להיכנס להריון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כשנוטלים כדורי איקאקלומין, הביוץ מתרחש כ-5 עד 12 ימים לאחר נטילת הכדור האחרון. ולכן מומלץ לקיים יחסי מין במשך שבוע החל ביום החמישי לאחר נטילת הכדור האחרון. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_061707_9.asp קרא עוד

 מה משמעות תוצאות בדיקת  ה- CT הבאות?   מעבר חזה/בטן - הצללה פסית באונה שמאלית.  עיבוי קל בסדק הבין-אונתי.  כבד - מוקד היפודנסי 7 מ"מ.  לבלב - עיבוי קל ראש לבלב ומרקם בלתי אחיד - לא ניתן לשלול תהליך תופס מקום.  כליות - תהליך קורטיקלי בעל סמיכות נוזלית עם הסתיידות דופן תחתון 17X24 מ"מ.  מתאים לציסטה לא פשוטה.
מה משמעות תוצאות בדיקת ה- CT הבאות? מעבר חזה/בטן - הצללה פסית באונה שמאלית. עיבוי קל בסדק הבין-אונתי. כבד - מוקד היפודנסי 7 מ"מ. לבלב - עיבוי קל ראש לבלב ומרקם בלתי אחיד - לא ניתן לשלול תהליך תופס מקום. כליות - תהליך קורטיקלי בעל סמיכות נוזלית עם הסתיידות דופן תחתון 17X24 מ"מ. מתאים לציסטה לא פשוטה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בבדיקה יש מספר ממצאים שקשה לתת להם הסבר מבלי לדעת מדוע בוצעה הבדיקה, מהם הסימפטומים והרקע הרפואי שלך. אשתדל בכל זאת לתת הסברים אנטומיים פשוטים, אך מובן שההסבר אינו תחליף לייעוץ הרופא המטפל, בהקדם והמשך הבירור הרפואי כנדרש. בריאה נמצאה הצללה ועיבוי בסדק שמעיד על הימצאות כמות קטנה של נוזל. ממצאים אלה יכולים להעיד על שריד של מחלה או זיהום ישן, זיהום חדש, תמט של חלק קטן מהריאה כתוצאה מחבלה ישנה או חדשה. הפרשנות של הממצא תלויה בסימפטומים ובסיפור המקרה. בכבד נמצא מוקד קטן שנראה היפודנסי, כלומר בעל צפיפות נמוכה משאר הכבד, ולכן נראה כהה יותר משאר הכבד. שוב, לממצא כזה יכולות להיות סיבות שונות, השכיחה בהן היא המנגיומה, גידול שפיר של כלי דם שכיח מאוד המתגלה באופן מקרי באנשים רבים שמבצעים CT, ולרוב אין לו משמעות. עם זאת, יכולים להיות גם הסברים נדירים אחרים, כמו מוקד זיהומי, ציסטה, וגידול שפיר או ממאיר מסוג אחר, כולל גרורה. הלבלב נראה לא אחיד בבדיקה ומעט מעובה, ממצא המעלה את החשד שישנו תהליך תופס מקום המרחיב את גבולות הלבלב. תהליך כזה יכול להיות זיהומי, דלקתי או גידולי, ומחייב המשך בירור על ידי בדיקות הדמיה נוספות או על ידי ביופסיה, כלומר דגימה, מהלבלב. בכליה נמצאה ציסטה, כלומר שקיק מלא נוזל. ציסטות בכליות נחלקות לשני סוגים - ציסטה פשוטה (simple) וציסטה לא פשוטה (complex). רוב הציסטות בכליות הן שפירות, אך הסיכוי של ציסטות בעלות מבנה לא פשוט להיות ממאירות גדול יותר, ולכן הן מחייבות מעקב, ולעיתים גם יש צריך ליטול ביופסיה כדי לעמוד על טיבן. תוכל למצוא מידע בתשובות לשאלות דומות באתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_060508_13.asp קרא עוד

אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע  השישי החלו להופיע מדי פעם הפרשות כהות (כמו של דם לא טרי). הרופא  שלי בדק אותי ולא גילה שום דבר ואמר כי הדבר ייתכן מהשתרשות ההריון.  מספר ימים לאחר מכן (סוף שבוע 6) הופיע לי דימום טרי ופניתי בדחיפות  למיון, שם בדקו אותי ואמרו לי לנוח ולחכות (עדיין לא היה דופק רק שק  הריון). כעבור שבוע (לפני מספר ימים, סוף שבוע7) הרופא בדק אותי  ומצא דופק לעובר ואמר לי לא להתאמץ ושייתכן כי ההפרשות הן מהדימום  שהיה לי. אך עדיין יש לי הפרשות חומות-אדומות (בכמות מעטה) מדי יום.  רציתי להוסיף כי כשאני בודקת את האזור הפנימי עם טישו נקי (כמו  בהחדרת טמפון) אני רואה כמעט תמיד כי הטישו עם אותן הפרשות.  האם תופעה זו מצביעה בהכרח על בעיה מסוימת ? האם יתכן שזה פשוט  האופן בו הגוף שלי מגיב להריון ?
אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע השישי החלו להופיע מדי פעם הפרשות כהות (כמו של דם לא טרי). הרופא שלי בדק אותי ולא גילה שום דבר ואמר כי הדבר ייתכן מהשתרשות ההריון. מספר ימים לאחר מכן (סוף שבוע 6) הופיע לי דימום טרי ופניתי בדחיפות למיון, שם בדקו אותי ואמרו לי לנוח ולחכות (עדיין לא היה דופק רק שק הריון). כעבור שבוע (לפני מספר ימים, סוף שבוע7) הרופא בדק אותי ומצא דופק לעובר ואמר לי לא להתאמץ ושייתכן כי ההפרשות הן מהדימום שהיה לי. אך עדיין יש לי הפרשות חומות-אדומות (בכמות מעטה) מדי יום. רציתי להוסיף כי כשאני בודקת את האזור הפנימי עם טישו נקי (כמו בהחדרת טמפון) אני רואה כמעט תמיד כי הטישו עם אותן הפרשות. האם תופעה זו מצביעה בהכרח על בעיה מסוימת ? האם יתכן שזה פשוט האופן בו הגוף שלי מגיב להריון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דימום בתחילת ההריון עשוי להיות כתוצאה מהשתרשות העובר והשינוי ברקמות הרחם. אך יכול להיות סימן של הפלה. מעקב אחר מידת הדימום, מידת פתיחת צוואר הרחם באם קיימת, וכן מעקב עוברי באולטרסאונד ייתן בסופו של דבר את התשובה במה מהמצבים מדובר. קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
ד"ר בן ורנר
ד"ר בן ורנר אלרגיה ואימונולוגיה
מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית ורפואת ילדים
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"