שאלות ותשובות - עמוד 916

 לקחתי פוסטינור NEW כ-10 שעות לאחר קיום יחסי מין, ונכנסתי להריון בכל זאת. האם יש סיכון כלשהו לעובר אם אמשיך בהריון, או שמומלץ לעבור הפלה על מנת למנוע סיכונים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אף על פי שהגלולה "פוסטינור" נמצאה יעילה ביותר במניעת הריון לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים, השימוש בה עדיין אינו מבטיח 100% הצלחה. אני ממליצה לחזור שוב על בדיקת ההריון על מנת לוודא שאת אכן בהריון, ובאשר להמשך ההריון - אמנם הורמונים במינון כזה עלולים לפגוע בהתפתחות העובר, אך על מנת להחליט באופן חד-משמעי לגבי המשך ההריון, חשוב לדעת באיזה שבוע את נמצאת וכמובן לעבור בדיקה מקיפה שתעריך את הסיכונים מול הסיכויים. שיהיה בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 בתי בת 8 סובלת מתסמונת רובינשטיין טייבי. מאז היוולדה היא סובלת מיציאות לא סדירות. בעבר היא טופלה במרככי צואה, שמן פרפין, פגלקס וכו', אך ללא הצלחה. בכל פעם שמנגבים לה את הטוסיק, יש צואה במגבון, והתחתונים שלה תמיד מלוכלכים מצואה. בתי מאוד סובלת ממצב זה, והדבר גורם לה לאי-תפקוד וכאבי בטן עד כדי הקאה. אבקש לדעת אם ניתן לטפל בבעיה זו.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

תסמונת רובינשטיין-טייבי (Rubinstein-Taybi syndrome) היא תסמונת גנטית נדירה, שאובחנה לראשונה בשנת 1963, ומופיעה באחת מתוך 300,000 לידות. הביטוי הקליני האופייני הוא איחור התפתחותי, מבנה פנים אופייני (הכולל ראש קטן, שיער סמיך, עיניים הנוטות כלפי מטה, אף בולט, פה קטן ולסת עליונה לא מפותחת) ואגודלים ובהונות רחבים. חלק מן התסמונת הוא פיגור שכלי, ברמות שונות של חומרה. אי סדירות היציאות, תופעה מוכרת של התסמונת, קשה לטיפול דווקא בשל אי-הסדירות. ניתן להשתמש במרככי צואה לטיפול בעצירות, אך קשה למנוע לגמרי את בריחות הצואה. אני מציעה לגשת לרופא המטפל ולאחר מכן לכירורג ילדים להיוועצות בנושא. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 אני עברתי ניתוח להסרת טחול לפני כשנתיים בגלל טחול מוגדל. עכשיו יש לי כל הזמן כאבי בטן איומים שאני לא יודעת מה לעשות איתם. הלכתי לרופאים רבים שלא נתנו לי תשובות. הדבר היחידי שאמרו שיש לי זה הידבקויות. אני מעוניינת לדעת אם יש להידבקויות פיתרון כלשהו.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לאחר היווצרות ההידבקויות בחלל הבטן - אין פיתרון או דרך לטפל בהן. לעיתים ניתן לפתוח הידבקויות, אולם מדובר בהתערבות כירורגית נוספת, שלא כדאי לבצע אותה, אלא אם כן יש לכך סיבה טובה (כמו פגיעה בפריון, למשל). לא הסברת מהו אופי הכאבים שתוקף אותך, אולם קיימים טיפולים נוגדי כאב שונים, שחלקם מותאמים באופן ספציפי לכאבי בטן. הייתי מציעה לך לפנות לרופא, שיבדוק מהו אופי הכאבים מהם את סובלת, מתי הם מופיעים, האם הם קשורים לאוכל ועוד - וימליץ לך על טיפול בהתאם, שימנע את הסבל שלך. קרא עוד

 אני נוטלת את הגלולה למניעת הריון יסמין בפעם הראשונה במשך 20 יום. מחר זו הגלולה האחרונה שלי. האם יש סיכוי שאני אכנס להריון אם אני אקיים יחסי מין יום אחרי שסיימתי את הגלולות? וכמה ימים אחרי שאני מסיימת את הגלולות אני אמורה לקבל מחזור?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין סיכון מוגבר של כניסה להריון בימים שבין החפיסות. המחזור מופיע במהלך שבוע ההפסקה, וקשה לנבא באיזה יום, בפרט כשמדובר בחפיסה הראשונה. עלייך להתחיל את החפיסה השניה 7 ימים בדיוק לאחר תום החפיסה הראשונה, גם אם המחזור לא הסתיים. קרא עוד

 אני מעשנת כ-10 שנים ואני לא מצליחה להפסיק לעשן, גם במהלך ההריון. רציתי לדעת מה הנזק שהעישון גורם לעובר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לעישון יש השפעה הן על ההריון והן על העובר. ההשפעות על ההריון הן הסיכוי ללידה מוקדמת עולה פי 2.5. הסיכוי לירידת מים מוקדמת מגיע עד פי 4.5. הסיכוי להפלות טבעיות עולה בנשים המעשנות מעל 10 סיגריות ביום. ההשפעות שיש לעישון על העובר קשורות לירידה באספקת החמצן לעובר: עובר לאם מעשנת שוקל בממוצע 200 גרם פחות מעובר לאם לא מעשנת. ההפחתה במשקל אחידה בכל הגוף וכוללת גם את המוח! סיכון לעובר קטן מדי לגיל ההריון עולה פי 3 באם המעשנת יותר מ-20 סיגריות ליום. עם עליה בכמות הסיגריות ישנה עלייה יחסית בסיכון. את מרב המשקל מאבד התינוק בעיקר בשליש השלישי, לכן הפסקה רק בו יכולה לצמצם את הנזקים. מומים מולדים - מחקרים מדברים על יותר מ-2500 כימיקלים בעלי פוטנציאל לגרימת מום לעובר, למרות שלמעשה אין מחקרים המראים שהסיכוי למומים כאלה גבוה יותר בנשים מעשנות. אך יש לא מעט מחקרים המדברים על עישון כגורם סיכון לבעיות בכלי הדם בעובר ולכיווץ כלי דם אצל האם, אשר גורם לירידה בזרימת הדם לרחם ולשליה. בנוסף, עישון הוא גורם סיכון לחך ושפה שסועים, ולסיכון לדימום מוחי בימיו הראשונים של הוולד. הסיכון למוות בתוך הרחם אצל אישה מעשנת גבוה יותר והוא יחסי לכמות הסיגריות ליום. זה נכון לא רק לגבי אמהות מעשנות: גם לגבי נשים הנחשפות לסיגריות בצורה פסיבית ישנו סיכון גבוה יותר למוות בתוך הרחם מאשר לנשים שלא נחשפו לעשן. לתינוק הנולד לאם שעישנה בזמן ההריון יש סיכוי גבוה יותר למות מאשר לתינוק הנולד לאם שלא עישנה בזמן ההריון. לדוגמה, הסיכון למוות בעריסה גדול פי 2(!) אם האם מעשנת בזמן ההריון, אך ברצוני להוסיף כי קיימת הסיכון גבוה גם כאשר התינוק נחשף לעישון לאחר הלידה. המספרים מדברים: אם כל האמהות תפסקנה לעשן, תמותת העוברים והיילודים תרד ב-10%. המלצתי - מרבית הסיכונים קשורים לכמות וזמן העישון. לכן גם אם קשה, מומלץ להפסיק לעשן לפני השבוע ה-20, ובכל מקרה יש להוריד את כמות הסיגריות. כפי שכתבתי, לגודל הסיכונים יש קשר לכמות העישון. ד"ר יובל עצמון - אינפומד קרא עוד

 אני בת 15, חולה במחלת הנשיקה, ורציתי לדעת כמה זמן אחרי ההחלמה לא אהיה מדבקת? האם זה בסדר להתנשק אחרי שאני מאובחנת כבריאה?   ועוד שאלה - לחבר שלי היתה כבר פעמיים המחלה לפני כשנה, היינו יחד חודש-חודשיים לפני ההתפרצות של המחלה אצלי. מה הסיכויים שהוא הדביק אותי? או שאין קשר לזה שהוא חלה בזה בעבר?
אני בת 15, חולה במחלת הנשיקה, ורציתי לדעת כמה זמן אחרי ההחלמה לא אהיה מדבקת? האם זה בסדר להתנשק אחרי שאני מאובחנת כבריאה? ועוד שאלה - לחבר שלי היתה כבר פעמיים המחלה לפני כשנה, היינו יחד חודש-חודשיים לפני ההתפרצות של המחלה אצלי. מה הסיכויים שהוא הדביק אותי? או שאין קשר לזה שהוא חלה בזה בעבר?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מחלת הנשיקה מדבקת מאוד מרגע ההדבקה ועד חלוף הסימפטומים, אך לא ידוע כמה זמן אחרי חלוף המחלה היא עדיין מדבקת. יש מחקרים שהראו שההדבקה תיתכן גם שנה ואף יותר לאחר חלוף המחלה, אך הסיכוי לכך נמוך בהרבה מאשר בזמן מחלה פעילה. זמן הדגירה, כלומר הזמן הנמשך מן ההדבקה בנגיף הגורם למחלת הנשיקה ועד להופעת הסימפטומים הוא 6-4 שבועות, לכן סביר מאוד שנדבקת במחלה מחברך. למחלת הנשיקה גורמים 2 נגיפים עיקריים: EBV ו- CMV. אמנם לאחר שחולים באחד נשארים מחוסנים לכל החיים, אך ניתן לחלות שוב במחלת הנשיקה אם נדבקים בנגיף השני, וזה כנראה מה שקרה לחבר שלך. בקשו מרופא המשפחה לבצע לשניכם בדיקת דם פשוטה אשר תקבע באיזה נגיף נדבקתם ובאיזה לא. אם לשניכם נוגדנים לשני הנגיפים, אין סיבה לחשוש, ותוכלו להתנשק ככל שתרצו. אם אחד מכם עדיין לא נדבק באחד הנגיפים, רצוי שתמתינו עד שיחלפו כל הסימפטומים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד קרא עוד

 בבדיקות שערכתי לפני כשלוש שנים התגלו המנגיומות בכבד, ונאמר לי שאין מה לעשות ושזה די שכיח. לאחרונה עשיתי שוב אולטרסאונד ונמצא כי המנגיומה אחת גדלה (היה 2.7 ועכשיו 3.4), האם ייתכן שהמנגיומה שפירה יכולה לגדול או שמדובר בממצא אחר ?  האם יש סיבה לדאגה? נשלחתי לבדיקת C.T ואני מודאגת פחד.
בבדיקות שערכתי לפני כשלוש שנים התגלו המנגיומות בכבד, ונאמר לי שאין מה לעשות ושזה די שכיח. לאחרונה עשיתי שוב אולטרסאונד ונמצא כי המנגיומה אחת גדלה (היה 2.7 ועכשיו 3.4), האם ייתכן שהמנגיומה שפירה יכולה לגדול או שמדובר בממצא אחר ? האם יש סיבה לדאגה? נשלחתי לבדיקת C.T ואני מודאגת פחד.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ברוב המכריע של המקרים האולטרסאונד נותן מענה טוב לגבי האבחנה של המנגיומה בכבד, בעיקר כאשר הגוש קטן מ 6 ס"מ. כאשר יש ספק ניתן לבצע CT תלת- פאזי או MRI. ההמנגיומה היא גוש שפיר אשר גדל בקצב איטי מאוד, אם בכלל. בדרך כלל המראה מאוד אופייני, אם כי ישנם גושים כבדיים אחרים שיכולים לדמות לה, ואז קצב גדילתם יהיה מהיר - למשל תהליכים סרטניים שונים או גרורות. במקרה שלך, הגדילה שתיארת איטית מאוד. כמו כן, נשמע כי ייתכן ומדובר בוריאציה של מדידה ע"י הבודק, ואין מדובר בגדילה משמעותית אמיתית. ההחלטה על CT לאישור האבחנה היא הגיונית וטובה, ואחרי אישוש הממצאים, סביר שיומלץ לך על מעקב כל 4- 6 חודשים באולטרסאונד . לסיכום , יש מקום להמשך בירור, אולם לא נשמע שיש מקום לדאגה. קרא עוד

 האם ניתן לבקש טיפול בחשמל לחולה במניה דפרסיה בת 57 שחולה במחלה כבר שנים רבות גם ללא המלצת הרופא?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

טיפול בחשמל הוא טיפול רפואי ודורש המלצה של רופא לצורך ביצועו. במצבים יציבים ניתן להסתפק בהמלצת רופא אחת לתקופה ארוכה יחסית, למשל, אחת לחצי שנה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

 קיבלתי כדורים להעלאת רמת הברזל בשם פוריק הריון.  האם יש תופעות לוואי ?  והאם אין ברזל לגברים ?  מה ההבדל בין ברזל שניתן בקופות החולים לבין ברזל של חברות הוויטמינים ?
קיבלתי כדורים להעלאת רמת הברזל בשם פוריק הריון. האם יש תופעות לוואי ? והאם אין ברזל לגברים ? מה ההבדל בין ברזל שניתן בקופות החולים לבין ברזל של חברות הוויטמינים ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

תופעות לוואי של ברזל הן צואה שחורה, עצירות, ולפעמים שלשולים. סיבות לאיבוד ברזל אצל גברים: כלכלה חסרה, צמחונות, טחורים, איבוד במערכת העיכול. ההבדל בין ברזל של קופת חולים ופרטי הוא שבפרטי יש פחות תופעות לוואי מהסיבה שהוא מכיל הרבה פחות ברזל! ממליץ לך לאחר סיום הטיפול בברזל לעשות בדיקת דם סמוי בצואה ולהיבדק על ידי כירורג או גסטרואנטרולוג. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר רותם ענבר
ד"ר רותם ענבר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"וואו! אין מילים לתאר כמה אני מרוצה! דר ענבר רותם, תותחית על חלל, מקצוענית, רגישה ואמפתית. רופאה פשוט מעולה, חבל שלא הכרתי אותה קודם!"
ד"ר מיכאל ינקו
ד"ר מיכאל ינקו פסיכיאטריה
4.7
( 85 חוות דעת )
"דר' מיכאל ינקו בנאדם נפלא יש לו גישה מיוחדת לילדים . אני מודה לו על הטיפול והסבלנות"
 יורם בניטה מרפאת - ANEW
יורם בניטה מרפאת - ANEW רפואה אסתטית
מומחה למדעי השיער EXPERT TRICHOLOGIST