שאלות ותשובות - עמוד 912

 איזו תרופה הכי מתאימה למניעת אקנה (פצעי בגרות) ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פצעי הבגרות (אקנה) נגרמים בגיל ההתבגרות כתוצאה משילוב מספר גורמים. ראשית, עלייה בהפרשת שומן מבלוטת החלב בעור, שקורית בגיל ההתבגרות. שנית, חסימת הפתח של אותן בלוטות כתוצאה מאותו שומן ומהימצאות תאים מתים, ושלישית, עלייה ברמת החיידקים שבתוך בלוטת השומן החסומה, שמתרבים וגורמים לדלקת שגורמת לפצע. הטיפול תלוי בחומרת המצב. למקרים קלים יש טיפולים מקומיים, כגון חומצה סליצילית ובנזואיל פראוקסיד. אלו הם חומרים לשימוש חיצוני המסייעים בריפוי הפצעים ללא מרשם רופא. במקרים קשים יותר של חוסר תגובה לטיפול המקומי, יש טיפול מערכתי כמו אנטיביוטיקות שונות, בעיקר ממשפחת הטטראציקלינים, ותכשירים הורמונליים. טיפול באקנה חמור: ע"י Isotretinoin - רואקוטן , תרופה שנלקחת דרך הפה, והיא יעילה מאוד אך ייתכנו תופעות לוואי, ולכן היא חייבת להינתן בפיקוח צמוד של רופא עור / ילדים. ונגזרות של ויטמין A , הניתנים ככדורים. לקריאה נוספת- http://www.schneider.org.il/InfoPage.asp?InfoPagesID=149 קרא עוד

 כבר כ 4 חודשים אני נוטל סימבלטה 60 מ"ג ביום לטיפול בדיכאון ואני חש שיפור רב. אני מתכוון להמשיך לקחת את התרופה עוד כשנה לפני שאחשוב להפסיק (בשיתוף הפסיכיאטר שלי). כמו כן אני סובל מאקנה לא קשה, אולם לאחר מספר חודשים של נטילת אנטיביוטיקה הציעה רופאת העור שלי לנסות רואקוטן. הסכמתי, אבל ציינתי בפניה את העובדה שאני נוטל סימבלטה, ועקב כך החליטה הרופאה לוותר על הטיפול ברואקוטן.   מהם הסיכונים בשילוב רואקוטן עם סימבלטה? האם אני יכול "להכריח" את רופאת העור לא לסגת מהצעתה לטיפול ברואקוטן? מהן האופציות הפרוצדורליות שעומדות לפני?
כבר כ 4 חודשים אני נוטל סימבלטה 60 מ"ג ביום לטיפול בדיכאון ואני חש שיפור רב. אני מתכוון להמשיך לקחת את התרופה עוד כשנה לפני שאחשוב להפסיק (בשיתוף הפסיכיאטר שלי). כמו כן אני סובל מאקנה לא קשה, אולם לאחר מספר חודשים של נטילת אנטיביוטיקה הציעה רופאת העור שלי לנסות רואקוטן. הסכמתי, אבל ציינתי בפניה את העובדה שאני נוטל סימבלטה, ועקב כך החליטה הרופאה לוותר על הטיפול ברואקוטן. מהם הסיכונים בשילוב רואקוטן עם סימבלטה? האם אני יכול "להכריח" את רופאת העור לא לסגת מהצעתה לטיפול ברואקוטן? מהן האופציות הפרוצדורליות שעומדות לפני?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדפי המידע על סימבלטה ורואקוטן לא מתוארת תגובה בין-תרופתית. אבל בדרך כלל עם ראוקוטן נוהגים במשנה זהירות. מה שאני יכולה להציע לך זה להתייעץ עם רופאת עור נוספת, או לבקש מהרופאה הנוכחית תרופה חלופית במקום רואקוטן. אתה לא יכול להכריח את הרופאה לתת לך מרשם לתרופה, זה נתון לשיקוליה המקצועיים בלבד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אמי בצעה בדיקת דם ונמצאה רמת לימפוציטים מתחת לנורמה. קראתי כי זה יכול להעיד על מחלה נגיפית ואפילו חלילה על איידס. האם זה יכול להעיד על דברים נוספים? יש לציין כי שאר הבדיקות – המטולוגיה וכימיה – תקינות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ירידה בכמות הלימפוציטים מתחת לנורמה או Lymphocytopenia מתייחסת לספירת לימפוציטים מתחת ל-1,000 למיקרוליטר. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות, הנה רשימה לא מלאה: מצבי דחק - התקף לב, דלקת ריאות חריפה, זיהום חריף אחר-ויראלי או חיידקי. לימפומה (מחלת הודגקין או לימפומות אחרות). מחלות של כשל מערכת החיסון: איידס, מחלות תורשתיות של מערכת החיסון. מחלות כרוניות: אי ספיקת לב כרונית, מחלות כליה כרוניות, מחלות רקמת חיבור (זאבת למשל), מחלות מאירות, שחפת. תרופות: סטרואידים או תרופות אחרות אשר מדכאות את מערכת החיסון, כמותרפיה מסוגים שונים. לגבי השכיחות, קשה לתת מספר מדויק של כל מצב ומצב, משום שכפי שאת רואה, הסיבות רבות, ולכל מקרה יש את דרגת שכיחות ודרכי טיפול משלו. לא ציינת בשאלתך את גילה של אימך, האם היא סובלת מבעיות שונות, כמו למשל חום גבוה וממושך, שיעול כרוני, ירידה במשקל, הזעות ליליות, אם עברה טיפולים תרופתיים מסוגים שונים בתקופה האחרונה, אם עברה בדיקות או הדמיות נוספות, ועוד רשימה ארוכה של שאלות שכל רופא בקהילה יוכל לשאול ולהמליץ בהתאם על המשך בירור אם יש בכך צורך. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 מהן ההשפעות השליליות המוכחות הרפואיות של נטילת סם מסוג אקסטזי על  הגוף?
מהן ההשפעות השליליות המוכחות הרפואיות של נטילת סם מסוג אקסטזי על הגוף?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

החומר הפעיל באקסטזי- MDMA, הוא סם הזיה מעורר שהינו נוירוטוקסי, כלומר רעיל עצבית. כמויות גדולות ממנו עשויות לגרום לעליה חדה בחום הגוף, שעשויה לגרום למוות כתוצאה מהתפרקות שרירי הגוף ואי ספיקת כליות ולב משנית לכך. אקסטזי מזיק למוח ע"י פגיעה בתאי עצב הזקוקים לסרוטונין. הסרוטונין הוא חומר המשמש כמעביר עצבי במוח ויש לו תפקיד ישיר במצבי רוח, תוקפנות, התנהגות מינית, שינה ורגישות לכאב. הסם גורם בעת נטילתו למצב אופורי הנגרם עקב שחרור יתר של סרוטונין, אך מייד לאחר מכן חל דלדול של כמות הסרוטונין ברקמת המוח והרס של התאים המייצרים אותו, ולאחר הנטילה עלולות להופיע השפעות פסיכו-ביולוגיות שליליות כתוצאה מהיעדר הסרוטונין, כגון בלבול, דיכאון, הפרעות שינה, חרדה ופרנויה. בזמן השימוש עשויות להופיע הפרעות גופניות, כגון נקישת שיניים, עווית בשרירים, טשטוש ראיה, הזעה או צמרמורת, עילפון ופריחה. כמו כן שימוש תדיר עלול לפגוע בכבד. לאקסטזי יש גם השפעות ארוכות טווח הכוללות נזק מוחי לזיכרון ולתהליכי מחשבה. בנוסף, חוקרים מאמינים שיש קשר בין אקסטזי להפרעות תנועתיות פרקינסוניות. קיימת שיקופית מאלפת בה מודגמת רקמת מוח של קופים לפני ואחרי אקסטזי בקישור הבא- http://www.drugabuse.gov/pubs/teaching/teaching4/largegifs/slide16.gif קרא עוד

 אילו תרופות גורמות לפוטוסנסיטיביות בשמש וגורמות לפריחה וגרד במיוחד בקיץ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פריחה וגרד הן תופעות לוואי מאוד כלליות של תרופות מרובות, בעיקר כתוצאה מהתפתחות רגישות לתרופה או אלרגיה אליה. בדף הבא תמצא רשימה של תרופות שעלולות לגרום לפוטוסנסיטיביות, רגישות לשמש: http://www.emedicine.com/derm/topic108.htm קרא עוד

מהם הסיכויים לאישה בריאה, בעלת מחזור סדיר (28 יום) בגילאי 27 עד  30 להיכנס להריון ברמה סטטיסטית ?
מהם הסיכויים לאישה בריאה, בעלת מחזור סדיר (28 יום) בגילאי 27 עד 30 להיכנס להריון ברמה סטטיסטית ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

הסיכוי להיכנס להריון תלוי בפוריות בני הזוג, גיל האישה ועיתוי קיום היחסים. בבני זוג בריאים בגילאי 27-30 הסיכוי המשוער להפריה הוא כ 80% בשנה הראשונה וכ 90% בשנה וחצי. קרא עוד

 אני בת 39, חולת קרוהן, 4 חודשים לאחר ניתוח כריתה של קטע באורך מטר מהמעי הגס והדק. כעת אני מטופלת  באימוראן 150 מ"ל, ויטמין B12 וברזל. יש לי נשירת שיער חזקה, אני מאבדת שיער בקצב מהיר ביותר. שאלתי את רופא גסטרואנטרולוג אם יש קשר בין תופעה זו לבין אימוראן והוא טוען שלא. אולם בתופעות הלוואי של אימוראן כן מצוינת נשירת שיער.   אושפזתי בפברואר והייתי כחודש עם סטרואידים ואנטיביוטיקה במינון מאוד גבוה ישירות לווריד דרך פיק ליין. האם יש קשר בין הנשירה לבין התרופה אימוראן או למה שעברתי? אם כן, מה עלי לעשות?
אני בת 39, חולת קרוהן, 4 חודשים לאחר ניתוח כריתה של קטע באורך מטר מהמעי הגס והדק. כעת אני מטופלת באימוראן 150 מ"ל, ויטמין B12 וברזל. יש לי נשירת שיער חזקה, אני מאבדת שיער בקצב מהיר ביותר. שאלתי את רופא גסטרואנטרולוג אם יש קשר בין תופעה זו לבין אימוראן והוא טוען שלא. אולם בתופעות הלוואי של אימוראן כן מצוינת נשירת שיער. אושפזתי בפברואר והייתי כחודש עם סטרואידים ואנטיביוטיקה במינון מאוד גבוה ישירות לווריד דרך פיק ליין. האם יש קשר בין הנשירה לבין התרופה אימוראן או למה שעברתי? אם כן, מה עלי לעשות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

תופעות הלוואי השכיחות ביותר של אימוראן (Azathioprine) הן במערכת העיכול: בחילות והקאות. לפי הספרות הרפואית, התרופה אינה גורמת לנשירת שיער. גם סטרואידים אינם גורמים לנשירת שיער. מחסור בוויטמינים מסוימים כמו ברזל או B12 יכול לגרום לנשירת שיער. מידע חשוב נוסף תוכלי לקבל מעיון בתשובות הבאות באתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_090807_8.asp קרא עוד

 הופנתי לבדיקת סי.טי, עקב ממצא היפואקוגני באולטרסאונד של הבטן הממצא היה בכסד והופנתי לברור.  בסי טי נמצא הממצא הבא ואני מצטטת: " הכבד תקין בגודלו באונה השמאלית של הכבד סגמנט 4 מודגם מוקד היפואקוגני בקוטר 22 מ"מ אשר לאחר הזרקת חומר ניגוד נותר ממנו מוקד זעיר בצפיפות נמוכה עד 5 מ"מ כנראה מדובר בהמנגיומה למרות שהממצא אינו קלאסי ". שאר הבדיקה הינה תקינה.  מהו פשר הממצא ומה זה אומר בשפה פשוטה. ???  מה פשר המושג האדרה ??
הופנתי לבדיקת סי.טי, עקב ממצא היפואקוגני באולטרסאונד של הבטן הממצא היה בכסד והופנתי לברור. בסי טי נמצא הממצא הבא ואני מצטטת: " הכבד תקין בגודלו באונה השמאלית של הכבד סגמנט 4 מודגם מוקד היפואקוגני בקוטר 22 מ"מ אשר לאחר הזרקת חומר ניגוד נותר ממנו מוקד זעיר בצפיפות נמוכה עד 5 מ"מ כנראה מדובר בהמנגיומה למרות שהממצא אינו קלאסי ". שאר הבדיקה הינה תקינה. מהו פשר הממצא ומה זה אומר בשפה פשוטה. ??? מה פשר המושג האדרה ??
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

המנגיומה היא גוש שפיר שכיח למדי בכבד, וכאשר הוא מתגלה, אין צורך לנקוט בשום פעולה, למעט מעקב תקופתי סונוגרפי מדי חצי שנה ולאחר זמן מה, אף פחות מכך, אם בכלל. בדרך כלל המראה באולטראסאונד אופייני מאוד, ואילו במקרה שלך, לא כן הוא. על כן הופנית ל CT כבד בפרוטוקול הזרקה מיוחד. פרוטוקול זה עוזר להבחין בין גושים שונים בכבד על פי אופן ההאדרה שלהם. האדרה היא צביעה בחומר ניגוד, שקורית אם ישנם כלי דם במקום. המנגיומה בהיותה גידול שפיר של כלי דם, עוברת האדרה אופיינית לאחר הזרקת חומר ניגוד, דבר שכנראה אף הוא הודגם רק באופן לא טיפוסי לחלוטין בבדיקה שלך. יש לפנות לרופא המשפחה, ולהחליט לגבי עיתוי ביצוע בדיקת מעקב, וגם האם לבצע אולטראסאונד או CT. סביר שאולטרסאונד היא הדרך בה תבחרו, שכן הבדיקה ללא קרינה ואין בה סיכונים. המפתח לבדיקות המעקב היא נשיאת הצילומים הקודמים איתך לכל בדיקה שאת עושה, על מנת שהרופא יוכל להשוות את התוצאות. קרא עוד

אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע  השישי החלו להופיע מדי פעם הפרשות כהות (כמו של דם לא טרי). הרופא  שלי בדק אותי ולא גילה שום דבר ואמר כי הדבר ייתכן מהשתרשות ההריון.  מספר ימים לאחר מכן (סוף שבוע 6) הופיע לי דימום טרי ופניתי בדחיפות  למיון, שם בדקו אותי ואמרו לי לנוח ולחכות (עדיין לא היה דופק רק שק  הריון). כעבור שבוע (לפני מספר ימים, סוף שבוע7) הרופא בדק אותי  ומצא דופק לעובר ואמר לי לא להתאמץ ושייתכן כי ההפרשות הן מהדימום  שהיה לי. אך עדיין יש לי הפרשות חומות-אדומות (בכמות מעטה) מדי יום.  רציתי להוסיף כי כשאני בודקת את האזור הפנימי עם טישו נקי (כמו  בהחדרת טמפון) אני רואה כמעט תמיד כי הטישו עם אותן הפרשות.  האם תופעה זו מצביעה בהכרח על בעיה מסוימת ? האם יתכן שזה פשוט  האופן בו הגוף שלי מגיב להריון ?
אני באמצע השבוע השמיני להריוני (הריון ראשון), ובתחילת השבוע השישי החלו להופיע מדי פעם הפרשות כהות (כמו של דם לא טרי). הרופא שלי בדק אותי ולא גילה שום דבר ואמר כי הדבר ייתכן מהשתרשות ההריון. מספר ימים לאחר מכן (סוף שבוע 6) הופיע לי דימום טרי ופניתי בדחיפות למיון, שם בדקו אותי ואמרו לי לנוח ולחכות (עדיין לא היה דופק רק שק הריון). כעבור שבוע (לפני מספר ימים, סוף שבוע7) הרופא בדק אותי ומצא דופק לעובר ואמר לי לא להתאמץ ושייתכן כי ההפרשות הן מהדימום שהיה לי. אך עדיין יש לי הפרשות חומות-אדומות (בכמות מעטה) מדי יום. רציתי להוסיף כי כשאני בודקת את האזור הפנימי עם טישו נקי (כמו בהחדרת טמפון) אני רואה כמעט תמיד כי הטישו עם אותן הפרשות. האם תופעה זו מצביעה בהכרח על בעיה מסוימת ? האם יתכן שזה פשוט האופן בו הגוף שלי מגיב להריון ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דימום בתחילת ההריון עשוי להיות כתוצאה מהשתרשות העובר והשינוי ברקמות הרחם. אך יכול להיות סימן של הפלה. מעקב אחר מידת הדימום, מידת פתיחת צוואר הרחם באם קיימת, וכן מעקב עוברי באולטרסאונד ייתן בסופו של דבר את התשובה במה מהמצבים מדובר. קרא עוד

רופאים מומלצים
אורתוטיסט שמואל להב
אורתוטיסט שמואל להב אורתופדיה
אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב
ד"ר שרון דמול אליעז
ד"ר שרון דמול אליעז אנדוקרינולוגיה ילדים
5.0
( 15 חוות דעת )
"אחרי הרבה ביקורות טובות שקיבלתי מחברות שלי על ד"ר דימול הגעתי אליה עם הבת שלי, והבנתי במה מדובר ... מקצועית, יסודית, לא מפספסת אף בדיקה, מסבירה כל פרט בתהליך וזמינה לכל שאלה.. הבת שלי ממש הרגישה בנוח איתה לדבר ולשתף בתהליך .. לא מובן מאליו"
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
5.0
( 8 חוות דעת )
"רופא מקצועי, אנושי, מסביר פנים ונעים הליכות. פשוט איש מיוחד! ממליצה עליו בחום"