שאלות ותשובות - עמוד 911

 אני סובלת מבחילות והקאות קשות בשליש הראשון להריון. רופאת הנשים שלי לא "מתלהבת" לתת לי עזרה תרופתית. בכל זאת, האם מותר לי לקחת פרמין? האם יש אלטרנטיבה אחרת, אולי טבעית, שיכולה להקל על הבחילות?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כמחצית מהנשים סובלות מבחילות במהלך השליש הראשון להריון. עוצמת הבחילות ותדירותן משתנה מאשה לאשה. הסיבה לבחילות נעוצה בעיקר בשינויים ההורמונליים. פרמין מותר באופן עקרוני לשימוש בזמן ההריון ואינו מסכן את האם או את העובר, אבל בכל מקרה, מומלץ לצרוך כמה שפחות תרופות במהלך ההריון. ישנן כמה המלצות כלליות להקלה על הבחילות. השתדלי לאכול 6-5 ארוחות קטנות במהלך היום. לארוחת בוקר אכלי קרקרים יבשים או טוסט, שיסייעו בספיגת מיצי הקיבה, הימנעי ממזונות מטוגנים ושתי מים בין הארוחות. כמו כן, צריכה של תה ג'ינג'ר או תה אניס עשויה להקל. להומאופתיה יש כמובן מה להציע, אך יש להיוועץ בהומאופת/ית המתמצא/ת בהריון. גם שיטות דיקור של הרפואה הסינית יכולות לעזור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 1 בבדיקות שנעשו בי נתגלה בכליה ימינית גוש אקוגני \ תהליך תופס  מקום בגודל 10 ס"מ בעל צפיפות מעורבת ושוליים לובולריים. מה פירוש  הדבר ועד כמה המצב חמור ?  2 מה פירוש בסיס ריאות ללא תסנין, תפליט או תהליך מוקדי?
1 בבדיקות שנעשו בי נתגלה בכליה ימינית גוש אקוגני \ תהליך תופס מקום בגודל 10 ס"מ בעל צפיפות מעורבת ושוליים לובולריים. מה פירוש הדבר ועד כמה המצב חמור ? 2 מה פירוש בסיס ריאות ללא תסנין, תפליט או תהליך מוקדי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

גוש אקוגני בכליה יכול להיות תהליך שפיר כמו אנגיומיוליפומה או תהליך ממאיר כסרטן הכליה, גרורות או לימפומה. מומלץ ייעוץ עם כירורג ושקילת ביצוע CT ו / או MRI לאפיון טוב יותר של הגוש. בכל מקרה לגוש במימדים כאלה תידרש הוצאתו בניתוח, אז גם ניתן יהיה לעשות בדיקה היסטולוגית של חתיכה ממנו ולקבל אבחנה סופית באשר לטיבו. מבחינת הריאות - כל מה שזה אומר זה שהכל בסדר בריאות. קרא עוד

 בעלי סובל ממחלת הקרוהן מזה 7 שנים ברצוני לברר האם המחלה עוברת בתורשה ומה הסיכויי שילדיי ייחלו במחלה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לקרובים מדרגה ראשונה של חולים במחלת קרוהן יש סיכוי ללקות במחלה פי 3-20 מאשר באוכלוסיה. הטווח אולי נשמע גדול, אך הוא מבוסס על מס' מחקרים, שבכל אחד מהם יצאו תוצאות שונות. סיפור משפחתי של מחלה קרוהן מביא גם לאבחנת המחלה בגיל צעיר יותר. תוכלי לקרוא עוד על המחלה כאן: http://www.healingcrow.com/dietsmain/crohn/crohn.html קרא עוד

 אני בת 25, בריאה, אך סובלת מעייפות כרונית. במדידת לחץ דם סיסטולי התוצאה היתה 70. בדיקות דם הראו שרמת הברזל וויטמין B12 בגבול התחתון של הנורמה. ליתר ביטחון התחלתי לקחת ברזל וויטמין B12 כתוספים. אני רוקחת, וחשבתי להתחיל לקחת גם Q10, שאמור לעזור לעייפות ולהרגשת האנרגיה. אני בריאה, אך העייפות התמידית פוגעת לי באיכות החיים.   האם ה- Q10 באמת יכול לעזור?   האם יש מניעה כלשהי, מבחינת איזושהי אינטרקציה, לקחת את הברזל יחד עם ה-Q10 באותה נטילה? לא מצאתי על כך מידע.   לאיזה רופא מומחה עלי ללכת בגלל הבעיה שלי? רופא המשפחה שלי לא מראה עניין בבעיה שלי ולא הייתי רוצה להתייעץ איתו.
אני בת 25, בריאה, אך סובלת מעייפות כרונית. במדידת לחץ דם סיסטולי התוצאה היתה 70. בדיקות דם הראו שרמת הברזל וויטמין B12 בגבול התחתון של הנורמה. ליתר ביטחון התחלתי לקחת ברזל וויטמין B12 כתוספים. אני רוקחת, וחשבתי להתחיל לקחת גם Q10, שאמור לעזור לעייפות ולהרגשת האנרגיה. אני בריאה, אך העייפות התמידית פוגעת לי באיכות החיים. האם ה- Q10 באמת יכול לעזור? האם יש מניעה כלשהי, מבחינת איזושהי אינטרקציה, לקחת את הברזל יחד עם ה-Q10 באותה נטילה? לא מצאתי על כך מידע. לאיזה רופא מומחה עלי ללכת בגלל הבעיה שלי? רופא המשפחה שלי לא מראה עניין בבעיה שלי ולא הייתי רוצה להתייעץ איתו.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ברור ממכתבך מתי החלה העייפות הכרונית שאת מתארת, כמו גם אם ישנם תסמינים נלווים כמו ירידה בזיכרון, בלוטות לימפה רגישות, כאבי שרירים, שינה ושאינה מרעננת. אם התופעה נמשכת מעל 6 חודשים וכוללת חלק מהתסמינים שהזכרתי, ייתכן שמדובר ב"תסמונת העייפות הכרונית" (CFS). מידע על התסמונת תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_091406_9.htm קרא עוד

 להלן תוצאות בדיקת וירוסים שעברתי:   EBV igg - 750 positive  EBV Igm - >10 NEGETIVE  CMV iGG - 4.40 POSITIVE  CMV Igm - 35.3 positive   אני מנסה להיכנס להריון, ורציתי לדעת אם הבדיקות מראות ששוב נדבקתי בווירוס ה- CMV. האם כדאי להימנע למשך כמה חודשים מנסיונות להכנס להריון?
להלן תוצאות בדיקת וירוסים שעברתי: EBV igg - 750 positive EBV Igm - >10 NEGETIVE CMV iGG - 4.40 POSITIVE CMV Igm - 35.3 positive אני מנסה להיכנס להריון, ורציתי לדעת אם הבדיקות מראות ששוב נדבקתי בווירוס ה- CMV. האם כדאי להימנע למשך כמה חודשים מנסיונות להכנס להריון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי התוצאות, נראה שהיתה חשיפה לווירוס הציטומגלו (CMV) לאחרונה. אכן לא מומלץ להיכנס להריון בשלב זה. אני ממליצה לחזור שוב על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולהיוועץ עם הרופא המטפל. עוד על CMV והריון תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071307_21.asp קרא עוד

 רציתי לשאול בקשר לתשובה של בדיקת CT צוואר רקמה רכה.  בתשובה קיבלתי קשרית לימפה תת- לסתית קוטר 1 ס"מ.  מספר קשריות נוספות במשולשים צוואריים אחוריים 4-5 מ"מ.  פרט לכך מבני הצוואר שמורים.  הבדיקה נעשתה כיוון שלילדה יש נפיחות נוקשה מתחת ללסת,  ואנטיביוטיקה לא מורידה את הנפיחות.
רציתי לשאול בקשר לתשובה של בדיקת CT צוואר רקמה רכה. בתשובה קיבלתי קשרית לימפה תת- לסתית קוטר 1 ס"מ. מספר קשריות נוספות במשולשים צוואריים אחוריים 4-5 מ"מ. פרט לכך מבני הצוואר שמורים. הבדיקה נעשתה כיוון שלילדה יש נפיחות נוקשה מתחת ללסת, ואנטיביוטיקה לא מורידה את הנפיחות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדיקת ה CT אישרה את הממצא הקליני של בלוטה תת- לסתית מוגדלת, ופרט למספר בלוטות צוואריות קטנות יותר לא היה ממצא חריג אחר. קיימת אבחנה מבדלת רחבה לקשרית לימפה מוגדלת: כך למשל, תגובה למצב זיהומי- ויראלי או חיידקי, או במצבים נוספים. יש לחזור לרופא ילדים או א.א.ג לבדיקה קלינית והשוואה ל- CT קרא עוד

 אובחנה מחלת פוליציתמיה ורה שמחמירה.  הרופא הגדיר זאת מיאלופיברוזיס.  מה זה? והאם הטיפול הינו כימותרפיה והקזות כמו בפוליציתמיה ורה ?   שאלה נוספת:  מה הבדל בין התרופה: אגרלין לבין הידראה ?
אובחנה מחלת פוליציתמיה ורה שמחמירה. הרופא הגדיר זאת מיאלופיברוזיס. מה זה? והאם הטיפול הינו כימותרפיה והקזות כמו בפוליציתמיה ורה ? שאלה נוספת: מה הבדל בין התרופה: אגרלין לבין הידראה ?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

מיאלופיברוזיס (Myelofibrosis) היא מחלה בה מתפתח פיברוזיס של מוח העצם (הרקמה המייצרת דם מוחלפת ברקמת חיבור), וייצור הדם עובר לאיברים אחרים - בעיקר הטחול והכבד. 10-20% מן החולים בפוליציתמיה ורה יפתחו מיאלופיברוזיס במשך 10-20 שנות מחלה. הביטוי הקליני של המחלה יכול להיות אנמיה - ולכן עייפות, סימפטומים הנובעים מן הטחול המוגדל, ירידה במשקל, חום והזעות לילה, כבד מוגדל והפרעות בספירת הדם. 15-30% מן החולים אינם סימפטומטיים. הטיפול היחיד שעשוי להביא לריפוי הוא השתלת מוח עצם, אך מדובר בטיפול קשה מאוד, שרק מעטים מן החולים יכולים לעמוד בו. טיפולים אחרים שעשויים להקל את המצב הם אנדרוגנים (הורמוני מין זכריים) בשילוב עם סטרואידים, כמותרפיה כיום אינה בשימוש מקובל, שכן מחקרים הראו כי תופעות הלוואי שהיא גורמת והסיכוי להופעת מחלה ממארת עולים על התועלת שבה. הידרוקסיאוראה (הידראה - במינונים נמוכים יותר מאשר בפוליציתמיה ורה), אנאגרליד (תרופה המסייעת בהורדת רמת הטסיות), כריתת טחול (במקרים בהם הטחול המוגדל גורם לתופעות לוואי ולכאבים קשים), טיפול קרינתי לטחול או לאיזורים סימפטומטיים אחרים. תרופות אחרות הנמצאות בשימוש ניסיוני הן אינטרפרון אלפא, תלידומיד, Etanercept וגליבק. אגרילין (Agrylin) היא למעשה אנגראליד - תרופה הניתנת דרך הפה, שתפקידה העיקרי הוא הורדת רמת הטסיות בדם. יש להשתמש בתרופה בזהירות במקרה של מחלת לב. הידראה (Hydroxyurea) היא תרופה בעלת שימושים רבים, חלקם כנגד מחלות ממאירות, והיא נמצאת בשימוש גם בפוליציתמיה ורה ובמיאלופיברוזיס. קרא עוד

 לאחר  בדיקת ממוגרפיה  ובדיקת אולטרסאונד של השד נמצאו ממצאים שלפיהם אני צריכה התערבות כירורגית: "מומלץ קורלציה קלינית וכירורגית". מה המשמעות של המונח הרפואי הזה לגבי?
לאחר בדיקת ממוגרפיה ובדיקת אולטרסאונד של השד נמצאו ממצאים שלפיהם אני צריכה התערבות כירורגית: "מומלץ קורלציה קלינית וכירורגית". מה המשמעות של המונח הרפואי הזה לגבי?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

קשה לי לענות על שאלתך באופן מלא, מכיוון שלא ציינת מה היו הממצאים בבדיקת הממוגרפיה והאולטרסאונד. בקורלציה קלינית הכוונה היא לבירור אם ישנה התאמה בין הממצאים בבדיקות שביצעת לבין הקליניקה, תסמינים כגון כאבים, חום, הזעה, ירידה במשקל, הפרשות מהפטמה ועוד. בקורלציה כירורגית הכוונה היא לביצוע פרוצדורה כירורגית, כגון לקיחת ביופסיה מרקמת השד, על מנת להתאים בין הממצאים שהתקבלו לבין הממצאים שתראה הביופסיה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' פרנסיס סרור
פרופ' פרנסיס סרור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"חוויה מצויינת!שירות מעולה!"
ד"ר אריאל יודלב
ד"ר אריאל יודלב רפואת שיניים
5.0
( 16 חוות דעת )
"He is an excellent and very professional dentist.I have no hesitation recommending him for all issues concerning teeth. Dr.Janette Segal"
ד"ר גבי לביא
ד"ר גבי לביא רפואת שיניים
רופא שיניים, מומחה לרפואת הפה, מוסמך לביצוע היפנוזה רפואית וכן לשימוש בגז צחוק