שאלות ותשובות - עמוד 910

 לבני בן השלוש יש דם בשתן ברמה נמוכה. הדבר התגלה כמה פעמים בבדיקות שגרתיות. רופא המשפחה חושב שצריך לחכות כמה חודשים ואז לבדוק שוב. בנוסף, בזמן ישיבה ממושכת של 10-5 דקות או בשכיבה, יש לו זקפה שמאוד מציקה לו. הוא נשלח לבדיקת אולטרסאונד והכל נראה תקין. מה זה יכול להיות והאם זה קשור?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

למרות שחסרים לי מספר פרטים על מצבו הבריאותי הכללי של בנך, על פני הדברים, אינני רואה קשר בין הימצאות דם בשתן לבין הפרעת הזקפה אותה את מתארת. לדם בשתן בילדים יכולות להיות סיבות רבות, וחשוב לשלול מחלות כליה שונות. ברוב המקרים, האולטרסאונד התקין הוא סימן מצוין בשלב זה. אם בבדיקות חוזרות עדיין יימצא דם בשתן, אני ממליץ לך לפנות לנפרולוג מומחה לילדים על מנת שיוכל להמליץ על המשך בירור. לגבי בעיית הזקפה שאת מתארת, זקפה מכאיבה וממושכת הנמשכת יותר מחצי שעה היא מצב חירום רפואי. אצל ילדים, הסיבות הן בדרך כלל מחלות דם שונות כמו אנמיה חרמשית, תלסמיה ועוד. אם הזקפה שבנך סובל ממנה נמשכת זמן ממושך כמו שתיארתי והפין נראה נפוח מאוד ורגיש, יש לפנות בדחיפות לבדיקת רופא ילדים. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד קרא עוד

 אני בן 16, ואמור להתחיל טיפול  באלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התריס. אני רזה מאוד. האם זה עשוי לגרום לי להשמין?
אני בן 16, ואמור להתחיל טיפול באלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התריס. אני רזה מאוד. האם זה עשוי לגרום לי להשמין?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ממש לא, להיפך. התרופה אלטרוקסין אמורה להעלות את רמת הפעילות המטבולית בגוף, היות שהיא מחקה את הורמוני התריס. תוכל לקרוא על תופעות הלוואי של אלטרוקסין באינדקס התרופות של אינפומד. עליה במשקל מתוארת שם כתופעת לוואי נדירה: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=139 קרא עוד

 אני סובלת מקרישיות יתר ואובחנתי ב APLA .  לאחרונה עברתי הפלה טבעית - MISSED ABORTION והבנתי שיש קשר בין  השניים. במהלך כל הזמן אני מטופלת ב- CLEXANE - זריקה פעם ביום.  רציתי לדעת אם ניתן ליטול עוד תרופות על מנת להימנע מהפלה נוספת  והאם ניתן לבדוק אם היה קשר בין ההפלה לקרישיות.
אני סובלת מקרישיות יתר ואובחנתי ב APLA . לאחרונה עברתי הפלה טבעית - MISSED ABORTION והבנתי שיש קשר בין השניים. במהלך כל הזמן אני מטופלת ב- CLEXANE - זריקה פעם ביום. רציתי לדעת אם ניתן ליטול עוד תרופות על מנת להימנע מהפלה נוספת והאם ניתן לבדוק אם היה קשר בין ההפלה לקרישיות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אכן יש קשר בין תסמונת APLA לקרישיות יתר, הפלות חוזרות ואובדן עוברים. קשה לדעת אם ההפלה שחווית היא תוצאה של ה APLA או לא, אבל הטיפול שאת מקבלת בזריקות הפארין הוא טוב ונכון. לידיעה - יש המוסיפים גם אספירין במהלך ההריון בנוסף להפארין. במקרים קשים של הפלות חוזרות יש אופציה נוספת למתן נוגדנים תוך-ורידי במהלך ההריון, אולם טיפול זה יקר ויעילותו אינה מוכחת באופן מלא. מחקרים מראים שיעור של כ 80% הצלחה בהריון APLA המטופל כהלכה בהפארין ואספירין. קרא עוד

 אני בת 33, היו לי 5 הריונות ואני ללא ילדים. הריון שהסתיים בחודש תשיעי עקב טריזומיה 7 - סוג של מוטציה, 3 הריונות שבשלב מוקדם לא היה בהם דופק והיה צורך לעשות גרידה, וגרידה אחת יזומה. בדיקות גנטיות תקינות. מבחינת קרישה, אני סובלת מפקטור 11. הריון נקלט אצלי מהר מאד. מה יכולה להיות הבעיה שאני לא מצליחה להחזיק הריון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדרך כלל נהוג לעשות בירור להפלות חוזרות לאחר שני אירועים של הפלות. הבירור לא קשור לקליטת הריון, כאן ברור שאין בעיה. הבירור נועד לבדיקות גנטיות של בני הזוג (את הבדיקה עברת והיא תקינה לדברייך), בירור נטייה לקרישיות יתר אצל האישה (הפוך ממחסור בפקטור 11 אצלך), תפקוד שחלה בהפרשת הורמון תומך הריון, בדיקת מבנה הרחם - עלייך להתייעץ עם רופא הנשים שלך והוא יפנה אותך לבדיקות המתאימות. ד"ר יובל עצמון - אינפומד קרא עוד

 הייתכן כי שיעור יתר אצל גברים נגרם מחוסר איזון הורמונלי? האם אפשר לפתור בעיית שיעור יתר אצל גברים על ידי נטילת הורמונים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

טסטוסטרון, ההורמון הגברי, אחראי על הופעת סממנים גבריים, כמו צמיחת שרירים, התעבות הקול, התקרחות וגם שיעור הגוף. רמות הטסטוסטרון משתנות בין אדם לאדם, ומהוות גורם המשפיע על רמת השיעור. ניתן לטפל בתופעה בהורמונים נוגדי טסטוסטרון, אך חשוב לזכור שכל טיפול הורמונלי טומן בחובו גם תופעות לוואי והשפעות לא רצויות. אם אתה אכן שעיר יתר על המידה (או מרגיש כך), אני ממליצה לפנות תחילה לרופא ולבקש לבצע בדיקות הורמונליות, על מנת לברר אם רמות ההורמון בגופך אכן גבוהות מהרגיל. אם כך הדבר, יוכל הרופא להמליץ על טיפול מתאים. בכל אופן , ישנם בימינו אינספור מכוני קוסמטיקה המספקים פתרונות יעילים, נגישים וללא תופעות לוואי. נסה לבדוק גם שירותים אלה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 אני גבר בן 43 ,לא מעשן ולא שותה אלכוהול, נשוי ומנהל אורח חיים  שיגרתי מאוד.  בעקבות כאבי ראש חזקים מאוד שלא הגיבו לכל משככי הכאבים לסוגיהם,  הופניתי למיון, שם ערכו לי בדיקת CT שבעקבותיה גילו כי הבלוטה  האנדוקרינית גדולה מאוד.  מייד בדקו בדמי את הפרולקטין שהראה רמה של 23000 .  הופניתי לרופאה אנדוקרינית והחל טיפול בפרילק. עדיין אין לי  תוצאות של השפעת התרופה.   שאלותי הן:  מה גורם לבלוטה לגדול למימדים גדולים מאוד?  מהן תופעות הלוואי של פרילק לטווח הארוך?  מהן ההשפעות של עודף הפרולקטין בגוף ברמות כמו שנתגלו אצלי?  האם אזדקק לפרילק לכל החיים?
אני גבר בן 43 ,לא מעשן ולא שותה אלכוהול, נשוי ומנהל אורח חיים שיגרתי מאוד. בעקבות כאבי ראש חזקים מאוד שלא הגיבו לכל משככי הכאבים לסוגיהם, הופניתי למיון, שם ערכו לי בדיקת CT שבעקבותיה גילו כי הבלוטה האנדוקרינית גדולה מאוד. מייד בדקו בדמי את הפרולקטין שהראה רמה של 23000 . הופניתי לרופאה אנדוקרינית והחל טיפול בפרילק. עדיין אין לי תוצאות של השפעת התרופה. שאלותי הן: מה גורם לבלוטה לגדול למימדים גדולים מאוד? מהן תופעות הלוואי של פרילק לטווח הארוך? מהן ההשפעות של עודף הפרולקטין בגוף ברמות כמו שנתגלו אצלי? האם אזדקק לפרילק לכל החיים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

פרולקטינומה הינה גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח המפריש את הורמון הפרולקטין. הפרשת יתר של פרולקטין מעלה את רמתו בדם ועלולה לגרום לבעיות בתפקוד מיני וחוסר פוריות בגברים, ולהפרעות מחזור, פגיעה בפוריות וגודש חלב בשד בנשים. בנוסף, עודף פרולקטין בדם עלול לגרום משנית לבריחת סידן מוגברת מהעצמות (אוסטאופורוזיס) כאשר ההפרעה ממושכת וללא טיפול. פרילק או בשמה הלועזי ,bromocriptine הינה תרופת הבחירה לפרולקטינומה. תרופה זו מכווצת את הגידול ומורידה את רמת הפרולקטין בדם לנורמלית ברובם המכריע של החולים. התרופה בטוחה לשימוש ונסבלת היטב ע"י מרבית החולים. ייתכנו תופעות לוואי של בחילה וסחרחורת, אך נטילה הדרגתית של התרופה בהתחלה מצמצמת את שכיחות תופעות הלוואי. בליעת הכדור עם האוכל עוזרת למנוע את הבחילה. בנוסף תיתכן נטייה לעצירות, שחולפת בהגברת כמות הסיבים בתפריט היומי. משך הטיפול משתנה מאדם לאדם, אך בדרך כלל התרופה ניתנת למשך מספר שנים. לאחר כשנתיים בדרך כלל עושים הפסקה למספר שבועות בטיפול ועוקבים אחר רמות הפרולקטין. אם הרמה נשארת נמוכה ניתן להפסיק את הטיפול, ואם היא שבה ועולה יש צורך בהתאמה מחודשת של מינון התרופה למשך פרק זמן נוסף. בכל מקרה לא מומלץ להפסיק את נטילת התרופה ללא ייעוץ של אנדוקרינולוג. לחומר קריאה נוסף: http://www.pituitary.org.uk/resources/prolactinoma.htm#cause קרא עוד

 שמתי לב שנשאלה שאלה בנוגע לפעילות גופנית ונטילת התרופה רואקוטן, אך בכל זאת הייתי רוצה הרחבה נוספת בנושא מפני שאני משחק כדורגל באופן סדיר בקבוצת כדורגל, והדבר מתבטא ב-3-4 אימונים בשבוע. שאלתי היא, האם מומלץ לקחת רואקוטן בתקופת האימונים?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אין מניעה לפעילות גופנית, בתנאי שאתה עושה ניטור בדיקות דם כפי שרופא העור אמר לך. לפי התוצאות הוא יאמר לך אם להפחית פעילות, רק אל תשכח לשאול אותו כמובן, וכדאי לעשות גם בדיקת CPK מפני שרופאי העור בד"כ מסתפקים בבדיקת תפקודי כבד. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה קרא עוד

 אני בת 17. לפני בערך חצי שנה עברתי ניתוח בשחלה השמאלית, היתה לי ציסטה בגודל 8 ס"מ בערך, ולאחר חודש עברתי עוד ניתוח באותו צד. עכשיו הייתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שיש לי שוב ציסטה, אבל הפעם בצד ימין, והגודל שלה 3 ס"מ. הוא הורה לי לקחת גלולות למניעת הריון, ואני לא מרגישה בנוח לקחת אותן. מה אני צריכה לעשות? האם עוד ניתוח?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ציסטות שחלתיות בגילך הן לרוב "ציסטות תפקודיות", הנובעות מחוסר איזון הורמונלי. לרוב די במעקב אחריהן, כיוון שהן נוטות להיעלם לאחר מספר שבועות. ישנם מקרים בהם מומלץ לעבור ניתוח, עקב גודל הציסטה, ובשל הסימפטומים שהיא עלולה לגרום. גישה טיפולית נוספת היא מתן גלולות למניעת הריון על מנת להסדיר את חוסר האיזון ההורמונלי. לא ברור לי משאלתך מדוע אינך מעוניינת ליטול גלולות. כפי שציינתי, הגלולות הן גישה טיפולית יעילה ונכונה, ובטיפול נכון, יתכן שתוכלי להימנע מניתוח נוסף. גם אם אינך מעוניינת ליטול גלולות למניעת הריון, אינני ממליצה בשלב זה לרוץ לניתוח, אלא להמשיך במעקב. רק אם הציסטה תישאר כפי שהיא ללא נסיגה, כדאי לשקול ניתוח גם הפעם. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

 משקלי כ-80 ק"ג, לאחר ירידות ועליות רבות במשך השנים, ואני שוקלת לעשות ניתוח להצרת קיבה. אני בריאה ולא סובלת משום מחלה. נמאס לי להמשיך לעלות ולרדת במשקל. האם הייתם ממליצים על ניתוח במקרה זה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

כמו בכל ניתוח, ישנם סיכונים שצריך לקחת בחשבון. הניתוח שאת מעוניינת לעשות מבוצע תחת הרדמה כללית, ואומנם סיכויי ההצלחה גדולים, אך עדיין צריך לקחת בחשבון את שהסיבוכים האפשריים כוללים זיהומים, קושי באכילה, נזילות וכדומה. עם זאת, לניתוח הזה אכן יש יתרונות לעומת ניתוחים אחרים ודיאטות. באופן כללי, הניתוח מיועד לאנשים השוקלים כ-45 ק"ג מעל משקלם הרצוי (אינני יודעת את הגובה שלך, אך תוכלי לחשב בעצמך בכמה גבוה משקלך מן המשקל המתאים לגובהך באמצעות מחשבון ה-BMI של אינפומד), ולאנשים עם מחלות שנלוות למשקלם העודף או הנגרמות כתוצאה ממשקלם העודף. ציינת כבר שאין לך מחלות נוספות, ולכן אינך בקבוצה זו. אני מבינה את הקושי הכרוך במשקל יתר ואת רצונך להיפטר ממנו, אך אולי מוטב, במקרה שלך, לנהל אורך חיים בריא יותר, המשלב פעילות גופנית ואכילת אוכל בריא. לא כדאי לעשות דיאטות גדולות, כי הרי קשה מאוד לעמוד בהן. זה לא קל, אך תרגישי הרבה יותר טוב. אם בכל זאת תרצי להמשיך לבדוק את אפשרות הניתוח, את יכולה תמיד להתייעץ עם רופא מנתח. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

 האם זה דבר רגיל שתינוקת בת שנה וחצי מקבלת דלקת בדרכי השתן, עם חום גבוה, ומאושפזת בבית חולים למשך כשבועיים? הסיבה, לדברי הרופא, אינה היגיינה לקויה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

דלקות דרכי השתן הן מן הזיהומים הנפוצים ביותר שרופאי הילדים נתקלים בהם. השכיחות בקרב ילדות היא בדרך כלל כ-3 עד 5 אחוזים, ואצל 60 עד 80 אחוזים מהן הדלקות חוזרות. מכיוון שהשופכה אצל ילדות או נשים יותר קצרה מאשר אצל גברים, מערכת השתן הרבה יותר חשופה לחיידקי מערכת העיכול, ולכן יש להן נטייה רבה יובר לפתח זיהומים. לעיתים הדלקות קורות בשל היגיינה לקויה, אך אם הדלקות חוזרות על עצמן באופן יותר תכוף מהרגיל, כדאי לבדוק סיבות אחרות לדלקות. הטיפול בדלקות דרכי השתן בילדים, שברוב המקרים נובעות מזיהום על ידי E-Coli, הוא על ידי רספרים או מוקסיפן או אוגמנטין. רספרים היא ברוב המקרים התרופה המועדפת. היא הוכחה כיעילה ביותר בטיפול ובמניעת דלקות מסוג זה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר הילטון קנגיסר
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9
( 25 חוות דעת )
"דר הילטון קנגיסר מקצועי, סבלני, מסביר ,ועדין ואכן ההרגשה היא לא טראומטית. הטיפול נעשה באווירה נינוחה. ההרגשה היא שהמטופל נמצא בידיים מיומנות…. ממליצה בחום…."
ד"ר יוסף אקשטיין
ד"ר יוסף אקשטיין דימות
רדיולוג, מנהל הדימות מחוז דן פתח תקווה, מנהל דימות מכון מור
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 9 חוות דעת )
"יעל הייתה קשובה סבלנית, היא נהדרת עם ילדים והקדישה לנו תשומת לב מלאה והסבירה הכל לעומק ולעניין."