שאלות ותשובות - עמוד 908

 אני בת 38, בהריון שלישי. לפי  בדיקת אולטרסאונד וגינלי ועל פי תאריך וסת אחרונה, אני בשבוע השישי. נמצא שק הריון אך ללא דופק. לפי בדיקת דם, רמת  ה- HCG עמדה על 11,162. האם זה תקין לא למצוא דופק? אני מוטרדת מאוד.
אני בת 38, בהריון שלישי. לפי בדיקת אולטרסאונד וגינלי ועל פי תאריך וסת אחרונה, אני בשבוע השישי. נמצא שק הריון אך ללא דופק. לפי בדיקת דם, רמת ה- HCG עמדה על 11,162. האם זה תקין לא למצוא דופק? אני מוטרדת מאוד.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ניתן לראות דופק עוברי בשבוע ה-6 או ה-7 כאשר רמות הבטא גבוהות מ 10,800 או כאשר העובר בגודל 5-3 מ"מ. ערכי הבטא שלך תקינים לשבוע ההריון ה-6. אמליץ לך לא להסיק מסקנות נחפזות, ולחזור על בדיקת האולטרסאונד הווגינלי בעוד מספר ימים על מנת לזהות דופק עוברי. בהצלחה ומזל טוב על ההריון, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 אחי מאושפז במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר, רוצים לתת לו תרופה  שנקראת גאודון. למרות שניסיתי למצוא מה התרופה הזו ולמה היא משמשת  לא מצאתי דבר.  נאמר לי שהתרופה שייכת למשפחת הנוירולפטיקה, אנא עזרו לי דחוף.  אחי לא סובל משום בעיה נפשית כלשהי, הוא פשוט שמן.   התרופה גאודון או בלעז ziprasidone היא תרופה אנטי פסיכוטית  (נוירולפטית) חדשה מהסוג הלא טיפוסי. התרופה יעילה לטיפול  בסכיזופרניה ובמחלה בי-פולרית (מניה דפרסיה), ובשונה מתרופות אחרות  אינה גורמת לעליה במשקל.   בנוסף, התרופה עוזרת לטיפול בתסמונת טורט בילדים. ייתכן שיש  אינדיקציות אחרות למתן התרופה בהקשר של הפרעות אכילה שאיננו מכירים.  כדאי שתבקשו לשוחח עם הרופא האחראי לקבלת האבחנה המדוייקת של המחלה  ממנה אחיך סובל.   לקריאה נוספת על התרופה-   http://www.nami.org/helpline/geodon.htm
אחי מאושפז במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר, רוצים לתת לו תרופה שנקראת גאודון. למרות שניסיתי למצוא מה התרופה הזו ולמה היא משמשת לא מצאתי דבר. נאמר לי שהתרופה שייכת למשפחת הנוירולפטיקה, אנא עזרו לי דחוף. אחי לא סובל משום בעיה נפשית כלשהי, הוא פשוט שמן. התרופה גאודון או בלעז ziprasidone היא תרופה אנטי פסיכוטית (נוירולפטית) חדשה מהסוג הלא טיפוסי. התרופה יעילה לטיפול בסכיזופרניה ובמחלה בי-פולרית (מניה דפרסיה), ובשונה מתרופות אחרות אינה גורמת לעליה במשקל. בנוסף, התרופה עוזרת לטיפול בתסמונת טורט בילדים. ייתכן שיש אינדיקציות אחרות למתן התרופה בהקשר של הפרעות אכילה שאיננו מכירים. כדאי שתבקשו לשוחח עם הרופא האחראי לקבלת האבחנה המדוייקת של המחלה ממנה אחיך סובל. לקריאה נוספת על התרופה- http://www.nami.org/helpline/geodon.htm
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אחי מאושפז במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר, רוצים לתת לו תרופה שנקראת גאודון. למרות שניסיתי למצוא מה התרופה הזו ולמה היא משמשת לא מצאתי דבר. נאמר לי שהתרופה שייכת למשפחת הנוירולפטיקה, אנא עזרו לי דחוף. אחי לא סובל משום בעיה נפשית כלשהי, הוא פשוט שמן. התרופה גאודון או בלעז ziprasidone היא תרופה אנטי פסיכוטית (נוירולפטית) חדשה מהסוג הלא טיפוסי. התרופה יעילה לטיפול בסכיזופרניה ובמחלה בי-פולרית (מניה דפרסיה), ובשונה מתרופות אחרות אינה גורמת לעליה במשקל. בנוסף, התרופה עוזרת לטיפול בתסמונת טורט בילדים. ייתכן שיש אינדיקציות אחרות למתן התרופה בהקשר של הפרעות אכילה שאיננו מכירים. כדאי שתבקשו לשוחח עם הרופא האחראי לקבלת האבחנה המדוייקת של המחלה ממנה אחיך סובל. לקריאה נוספת על התרופה- http://www.nami.org/helpline/geodon.htm http://www.vh.org/Providers/Publications/RXUpdate/2001/06RXU.html [29/09/2002] קרא עוד

 בבדיקת HCG קיבלתי את התוצאה: 1550. המחזור האחרון היה ב-18.8. האם המספר מצביע על הריון נורמלי? לפי מה שקראתי הוא צריך להיות הרבה יותר גבוה ואני קצת פוחדת.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ניתן לקבוע ממדידה אחת, זה ערך קצת נמוך, ובכל זאת עדיין ייתכן הריון תקין. חשוב להתייחס למגמת השינוי בערכים ולבצע בדיקות חוזרות. קרא עוד

 יש לי תחושה של חספוס בלשון, יובש, ולשון לבנה/ צהובה. תחושה שמשהו מפריע בגרון ובחיך. נאמר לי שזה ריפלוקס ויש לי בקע סרעפתי. אינני סובלת מצרבות, אך אזור הפה הלשון והגרון מפריעים לי מאוד. האם התופעות שציינתי הן מהריפלוקס? כי גסטרואנטרולוג אמר לי שהוא אינו יודע מדוע הלשון לבנה.  אשמח מאוד לתשובה כי כבר הלכתי למספר רופאים ושום דבר לא עזר.  כמו כן יש לי גם שלשולים וכאבים ברום הבטן.
יש לי תחושה של חספוס בלשון, יובש, ולשון לבנה/ צהובה. תחושה שמשהו מפריע בגרון ובחיך. נאמר לי שזה ריפלוקס ויש לי בקע סרעפתי. אינני סובלת מצרבות, אך אזור הפה הלשון והגרון מפריעים לי מאוד. האם התופעות שציינתי הן מהריפלוקס? כי גסטרואנטרולוג אמר לי שהוא אינו יודע מדוע הלשון לבנה. אשמח מאוד לתשובה כי כבר הלכתי למספר רופאים ושום דבר לא עזר. כמו כן יש לי גם שלשולים וכאבים ברום הבטן.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

ראשית, יש להמשיך בבירור ולטפל בבעיה הגסטרואנטרולוגית. לגבי התחושות בחלל הפה: יובש בפה זו בעיה אשר סובלים ממנה הרבה מטופלים. ישנן דרכים לטפל בבעיה זו וחשוב לעשות זאת, אך חשוב עוד יותר לברר קודם את הסיבה. הצבע על גבי הלשון ותחושת היובש יכולים להצביע על קיומה של פטרייה בחלל הפה, גם לכך יש דרכי פתרון יעילות, ושוב - האבחנה הינה חשובה. צבע על גבי הלשון יכול להופיע גם כתוצאה מחוסר צחצוח של הלשון. ישנה חשיבות רבה לצחצוח יומיומי של הלשון. עד לביצוע כל הבדיקות והבירורים אני ממליץ לך להתחיל בצחצוח יסודי של הלשון ולראות האם ישנה הטבה. לטיפול בכל הבעיות הקשורות לחלל הפה, אני ממליץ לך לפנות למומחה לרפואת הפה במסגרות הבאות: 1. דרך אתר הסתדרות רפואת השיניים www.ida.org.il 2. המחלקה לרפואת הפה באוניברסיטת תל אביב 036409551 בהצלחה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים קרא עוד

 אני סובל מיתר לחץ דם ולוקח דיזותיאזיד 25 מג' + אנאלאפריל 5 מג'.  מאחר ויש לי ירידה בתפקוד המיני ברצוני לשאול האם לקחת ויאגרה, סיאליס או לויטרה, ומה תהיה ההשפעה לגבי ירידת לחץ דם בהמשך בעקבות לקיחת הכדורים הנ"ל.
אני סובל מיתר לחץ דם ולוקח דיזותיאזיד 25 מג' + אנאלאפריל 5 מג'. מאחר ויש לי ירידה בתפקוד המיני ברצוני לשאול האם לקחת ויאגרה, סיאליס או לויטרה, ומה תהיה ההשפעה לגבי ירידת לחץ דם בהמשך בעקבות לקיחת הכדורים הנ"ל.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

טיפול ביתר לחץ דם אינו מונע שימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני, אך במקרה כזה יש לעשות בהן שימוש זהיר, משום שהן עשויות להגביר את האפקט, ולגרום לירידה מוגזמת בלחץ הדם. לפני השימוש עליך לבדוק שלחץ הדם שלך מאוזן ואינו נמוך. כדאי להתחיל ממינון נמוך: למשל, 25 מ"ג של ויאגרה או 10 מ"ג של סיאליס, לבדוק את היעילות ואת התגובה על לחץ הדם, ולהחליט על עליה במינון לפי הצורך. קרא עוד

 אני בת 28 ומאז ומתמיד אני סובלת מריח רע מהנרתיק. נלקחה תרבית ולא נמצא כלום. רופאת הנשים שלי אומרת שאם ארד במשקל הריח יעלם. יש לי עודף משקל. האם זה הגיוני? האם יש בזה משהו? או אולי כדאי לפנות לרופא אחר? מה זה יכול להיות אם בתרבית לא מצאו כלום?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

לא ציינת אם ישנם תסמינים נוספים מלבד הריח הרע, כגון הפרשות, צריבה במתן שתן ועוד. ריח רע מהנרתיק נובע בעיקר מזיהום חיידקי או פטרייתי. לאור העובדה כי נלקחה תרבית והיא היתה שלילית, נראה כי לא מדובר בזיהום של הנרתיק. לגבי משקל עודף - סוכרת בלתי מאוזנת או דיאטה עשירה בממתקים מביאה לעלייה בריכוז הסוכר בהפרשות מן הנרתיק, וכן לצמיחת יתר של קנדידה. אפשרות נוספת היא כי המקור הוא בדרכי השתן ולא מהנרתיק, ועל מנת לבדוק זאת את יכולה לפנות לאורולוג. אמליץ לך לנסות לרדת במשקל, זה חשוב מאוד למניעת מחלות רבות ולא רק ריח רע מהנרתיק, ובנוסף, לשקול לפנות לאורולוג אם ישנם תסמינים נוספים הקשורים למתן שתן. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

 אני בת 33, היו לי 5 הריונות ואני ללא ילדים. הריון שהסתיים בחודש תשיעי עקב טריזומיה 7 - סוג של מוטציה, 3 הריונות שבשלב מוקדם לא היה בהם דופק והיה צורך לעשות גרידה, וגרידה אחת יזומה. בדיקות גנטיות תקינות. מבחינת קרישה, אני סובלת מפקטור 11. הריון נקלט אצלי מהר מאד. מה יכולה להיות הבעיה שאני לא מצליחה להחזיק הריון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

בדרך כלל נהוג לעשות בירור להפלות חוזרות לאחר שני אירועים של הפלות. הבירור לא קשור לקליטת הריון, כאן ברור שאין בעיה. הבירור נועד לבדיקות גנטיות של בני הזוג (את הבדיקה עברת והיא תקינה לדברייך), בירור נטייה לקרישיות יתר אצל האישה (הפוך ממחסור בפקטור 11 אצלך), תפקוד שחלה בהפרשת הורמון תומך הריון, בדיקת מבנה הרחם - עלייך להתייעץ עם רופא הנשים שלך והוא יפנה אותך לבדיקות המתאימות. ד"ר יובל עצמון - אינפומד קרא עוד

 בדיקת דם לגילוי הריון שערכתי העלתה את התוצאה: 131,219.6. איך אוכל לדעת מהו גיל ההריון? עד כה הינקתי, ולכן לא ידעתי כלל על קיומו של ההריון.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

זוהי תוצאה מאוד גבוהה של בדיקת HCG, אשר מראה שההריון מתקדם יחסית, או שאינו תקין. פני לרופא הנשים המטפל על מנת לעשות בדיקת אולטרסאונד להערכת גיל ההריון ותקינותו. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 אני בשבוע ה-11 של ההריון. עשיתי את בדיקות הדם הראשונות ואלו הן התוצאות:   CMV IgG 11.7 חיובי  CMV IgM חיובי  CMV avidity 0.37   TOXOPLAZMA IgG 3.00 (הערה: לא מחוסן).  TOXOPLAZMA IgM 7.7 (הערה: גבולי. הערה נוספת: שלילי במכשיר vidas)   אשמח לקבל הסבר של התוצאות.
אני בשבוע ה-11 של ההריון. עשיתי את בדיקות הדם הראשונות ואלו הן התוצאות: CMV IgG 11.7 חיובי CMV IgM חיובי CMV avidity 0.37 TOXOPLAZMA IgG 3.00 (הערה: לא מחוסן). TOXOPLAZMA IgM 7.7 (הערה: גבולי. הערה נוספת: שלילי במכשיר vidas) אשמח לקבל הסבר של התוצאות.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

על פי הבדיקה, נדבקת לאחרונה בנגיף CMV. נגיף זה מסוכן לעובר, מפני שהוא יכול לגרום למומים שונים. לכן יש לבדוק אם גם העובר נדבק. את הבדיקה ניתן לעשות על ידי ניקור מי שפיר בשבוע ה-22. עלייך לפנות עם התשובות לרופא המטפל ולייעוץ גנטי על מנת לקבל החלטה לגבי הבדיקה וחשיבותה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

 לבני "נתקע" תפוח בגרון והוא השתעל חזק מאוד על מנת להוציאו משם. הדבר היה לפני כשלושה חודשים. מאז הוא מכחכח ללא הרף, וכשהוא אוכל, לעיתים ממש קשה לו לבלוע כי הוא מכחכח. לטענתו האוכל נכנס למקום הלא נכון. גסטרואנטרולוג ורופא אף אוזן גרון המליצו לנו על צילום או שיקוף ושט. הרנטגנאי אמר שכמות הקרינה גדולה מאוד. האם הדבר נכון? האם כדאי לעשות משהו אחר לפני הצילום?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד

אכן יש קרינה מצילום רנטגן, אבל אם רופא אף-אוזן-גרון המליץ על כך, כנראה שיש צורך בבדיקה. צילום רנטגן חד-פעמי לא מהווה סכנה. על פי מה שאת מספרת, בנך סובל כבר שלושה חודשים, לכן אני חושבת שיהיה נכון לבצע את הצילום. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
ד"ר זיו פז
ד"ר זיו פז ראומטולוגיה
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית
ד"ר שמוליק יצחק
ד"ר שמוליק יצחק אורתופדיה
4.7
( 3 חוות דעת )
"רופא מקצועי מאוד, קשוב למטופל, בעל ידע נרחב , חדשני בטיפוליו. ממליצה בחום."
ד"ר הילטון קנגיסר
ד"ר הילטון קנגיסר רפואת שיניים
4.9
( 25 חוות דעת )
"דר הילטון קנגיסר מקצועי, סבלני, מסביר ,ועדין ואכן ההרגשה היא לא טראומטית. הטיפול נעשה באווירה נינוחה. ההרגשה היא שהמטופל נמצא בידיים מיומנות…. ממליצה בחום…."